بعض میوه های (احتمالا انباری) مخصوصا بعض هندوانه و طالبی و خربزه ها طعم مواد شیمایی دارند

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, Shahbaz, MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3447 بار
سپاس‌های دریافتی: 5880 بار

بعض میوه های (احتمالا انباری) مخصوصا بعض هندوانه و طالبی و خربزه ها طعم مواد شیمایی دارند

پست توسط shafagh »

با عرض سلام

چند سالی است وقتی میوه هایی مثل هندوانه ، طالبی و یا خربزه می خرم هنگام خوردن می بینم طعم موادشیمایی خاصی دارند که گاها علیرغم میل به این میوه ها از خوردن منصرف می شوم یا چون بابت انها پول داده ام بزور و اکره هم که شده انها را می خورم. حتی یکبار یکی از انها که چنین بوی شیمایی تندی داشت یک گیره رختی به بینی ام زدم تا طعم بد ان را حس نکنم و به هر نحوی که بود طالبی را خوردم!

اتفاقا نیم ساعت پیش یکی از انواع این نوع طالبی قسمت بنده شد و الان که این عرض حال را می نویسم هنوز بو و طعم بد ان در کامم محسوس است انهم با وجودیکه یک شیشه نوشابه خانواده اب سر کشیدم!

چه قبلا و چه الان بارها چشمم را بستم و ان طعم منزجر کننده را مزمزه کردم و سعی کردم بفهمم مواد (احتمالا نگهدارنده یا مبدل میوه کال به رسیده) بکار رفته چیست اما از انجا که بنده تجربه چشیدن مواد شیمی معدنی و الی را نداشته ام نتوانستم بفهمم چیست فقط کافور و اهک و زرنیخ به ذهنم امد!

حالا نمی دانم ایا کافور خاصیت نگهدارندگی مواد خوراکی یا میوه را دارد یا نه و یا نمی دانم کاربرد غیر قانونی اهک و زرنیخ (البته اگر در این مورد بکار رفته باشد) برای میوه ها چیست؟

اگرچه انجمن های علمی محل دادرسی و اعمال قانون نیست اما مطرح کردن این موضوع در اینجا شاید پاسخ یا راهنمایی ای را از جانب اهل فن را داشته باشد یا لااقل انهایی که از این موضوع مطلع نیستند و این نوع طالبی ها و هندوانه ها را بی توجه به طعم غیر طبیعی ان می خورند مطلع شوند.

سوال این است که ایا اداره محترم بهداشت از این قضیه خبر دارد و اگر با خبر است ایا اقدامی علیه این چنین انبارداران و دلالان سودجویی که فکر سلامتی مردم نیستند انجام داده است؟ چرا من باید طالب کیلویی ده هزارتومان با طعم مواد شیمایی بخورم؟

Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 4801 بار
سپاس‌های دریافتی: 7108 بار

Re: بعض میوه های (احتمالا انباری) مخصوصا بعض هندوانه و طالبی و خربزه ها طعم مواد شیمایی دارند

پست توسط bamn »

با سلام .

این که مواد نگهدارنده روی برخی میوه ها می پاشند تا بیشتر در سردخانه دوام بیاورند مطلبی است که تقریباً همه می دانند و به همین دلیل اغلب توصیه می شود هیچ میوه ایی را با پوست نخورید حتی اگر پوستش قابل خوردن و حتی در مواردی خوشمزه ترین قسمت میوه باشد . اما در مورد محصولات جالیزی مثل هندوانه ، خربزه ، گرمگ ، طالبی و ... ، این مورد خیلی مصداق ندارد چون اینها را با پوست نمی خورند . اما اینکه شما می گویید از محصولات شیمیایی برای پرورش آنها استفاده می کنند و برای همین گوشت داخلشان طعم و مزه خوبی ندارد ، جای بحث دارد . بنده خودم عاشق هندوانه هستم و تا وقتی در بازار قابل یافت باشد در یخچالمان هم قابل یافت است! ، و هیچوقت هم احساس نکرده ام که طعم و بوی ناخوشایندی داشته باشند (مگر اینکه خود هندوانه خراب باشد یا در موارد نادر بیشتر از چند روز در یخچالمان بماند!) . البته شنیده ام برخی برای آبیاری محصولاتشان ، بخصوص سبزی و میوه های جالیزی از آب فاضلاب استفاده می کنند که غیر بهداشتی و غیر قانونی است . اما اینکه از کود و مواد شیمیایی استفاده کنند که باعث تغییر طعم و مزه محصول شود ، جای بررسی و تحقیق دارد . با این وجود همان طور که در ابتدا هم گفتم کار انباردارها و یخچال دارها نیست ، چون آنها مواد نگهدارنده شیمیایی را روی پوست میوه ها می پاشند ، نه اینکه داخلش تزریق کنند .
شادی روح پدرم و همه درگذشتگان

صلوات

Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3447 بار
سپاس‌های دریافتی: 5880 بار

Re: بعض میوه های (احتمالا انباری) مخصوصا بعض هندوانه و طالبی و خربزه ها طعم مواد شیمایی دارند

پست توسط shafagh »

با عرض سلام

همیشه اینطور نبوده من حتی طالبی ارزان اب لمبو (طالبی مانده و نرم شده) را هم با قاشق می خورم اما ان طعم نا مطبوع شیمیایی مانند را نداشته است و همچنین بنده همه انبارداران را متهم نکردم اما به بعض افراد غیر مسئول و تکرو که معمولا سودپرست هستند مشکوکم که یک مواد غیر استاندارد و بودار به این نوع خربزه و طالبی ها برای نگهداری یا رسیدن زودتر اضافه میکنند

بارها  و بارها من طالبی و خربزه خورده ام اگرچه بعضا شیرین نبوده اند اما اینطور با طعم شیمایی هم نبوده اند. انبارداران محترمی هم که قانونا و تحت مجوزهای دولتی میوه ها را برای ارسال های به موقع به بازار انبار می کنند مطمئنا با اصول بهداشتی و یا بعضا با استفاده از سردخانه های مجهز و شاید استفاده از مواد نگهدارنده استاندارد مورد تایید اداره بهداشت کار می کنند اما بحث من در مورد افرادی است که خارج از چنین چهارچوب های علمی و صنعتی کار می کنند شاید در طی این چند سال این پنجمین بار است که با این طالبی یا بعض میوه ها با چنین طعم هایی مواجه شده ام.

امروز هم مجبور شدم از همان طالبی بخورم چون چاره ای نداشتم من بعد از غذاهایی که مقداری چربی دارند فورا میوه می خورم تا بدنم چربی را جذب نکند. امروز از فست فودی جوانمرد محل زرشک پلو با مرغ گرفتم .خیلی شخص اقا و حاتم منشی است زرشک پلو با مرغ کاملا خوشبو و لذیذ انهم با ظرف پر پلو میدهد 35000 تومان و میکس یک سیخ جوجه و یک سیخ کباب با یکدانه گوجه فرنگی کبابی 31000 تومان دو سیخ کباب کوبیده با چلو و گوجه 31000 هزار تومان چلو خورشت قیمه و سبزی 18000 تومان وهمه هم کاملا تازه و بهداشتی وخوش طعم.

از فرزندان  مومن افراد قدیمی زادگاه من است پدرش در محله ی دروازه اصفهان کبابی داشت. همه افرادی که از او خرید می کنند فهمیده اند که اومتواضع، جوانمرد و بخشنده است و در پی سود زیاد نیست با همه از سردار و امیر لشکر گرفته تا کارگر و نقاش ساختمان سلام و احوالپرسی دارد طوریکه ادم فکر می کند یکی از دوستان قدیمی اش است و بهمین دلائل کارش هم الحمدالله رونق دارد. وقتی مرا می بیند دست بر سینه اش گذاشته سلام می کند و می گوید سلام حاج اقا امر بفرمایید، طوریکه به خیالم میرسد تا حالا چند حج واجب و عمره رفته ام و از پیش سلام بودن و احترام ایشان شرمنده می شوم. 
خلاصه انکه من بعد از غذا مقداری میوه می خورم تا چربی خونم زیاد نشود و چون غیر از ان نصفه طالبی چیزی در یخچال پیدا نکردم مجبور شدم  ان را بخورم.  
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”