به گزارش خبرنگار «بازتاب»، منبع اصلي اين آمار كه بنا بر آخرين اطلاعات از 92 درصد جمعيت مسلمان جهان در سال 2005 درج شده، اطلاعات كلي سازمان جاسوسي آمريكا (CIA) است. هرچند به نظر ميرسد تمام موارد آن دقيق نيست.
در اين آمار، تنها به كشورهايي اشاره شده كه دستكم يك درصد جمعيت آنها را شيعيان تشكيل ميدهند و «Wikipedia» نيز تأكيد كرده كه احتمالا جمعيت شيعيان و مسلمانان بيش از اين ميزان است.
بنا بر اين آمار، بيش از يك ميليارد و 453 ميليون نفر مسلمان در كشورهاي يادشده سكونت دارند كه از اين ميان، بيش از 206 ميليون تن آنان، شيعه و از پيروان مكتب اهل بيت(ع) هستند.
پنج كشوري كه بيشترين تعداد جمعيت شيعه را در خود جاي دادهاند، به ترتيب ايران، پاكستان، هند، عراق و تركيه هستند.
همچنين ايران، آذربايجان، بحرين و عراق به ترتيب، با 90، 80، 70 و 65 درصد داراي اكثريت قاطع شيعه هستند.
هماكنون در دو كشور ايران و عراق، قدرت در دست شيعيان است و در بحرين و لبنان نيز كه تاكنون شيعيان از قدرت به دور نگه داشته شده بودند، با تحولات دمكراتيك كه در جريان است، در آستانه تقويت در حكومت هستند.

