پدر پژوهش هاي ناشناخته ايران

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, رونین, Shahbaz, MASTER, شوراي نظارت

ارسال پست
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
پست: 2833
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۱۰ فروردین ۱۳۸۵, ۱:۳۹ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 158 بار
سپاس‌های دریافتی: 747 بار

پدر پژوهش هاي ناشناخته ايران

پست توسط Leila »

مرحوم دكتر سعيد كاظمي آشتياني در اول فروردين ماه سال 1340 در تهران چشم به جهان گشود و پس از گذراندن تحصيلات ابتدايي و متوسطه در سال 1359 وارد دانشگاه علوم پزشكي ايران شد. وي پس از اخذ مدرك كارشناسي ارشد در رشته فيزيوتراپي در اين دانشگاه موفق به ادامه تحصيل در مقطع دكتري رشته علوم تشريحي با گرايش جنين‌شناسي در دانشگاه تربيت مدرس شد و در اسفندماه 1376 با رتبه ممتاز فارغ‌التحصيل شد. وي از سال 1361 همكاري خود را با جهاد دانشگاهي آغاز كرد.

تصویر

او در بخش طرح‌ها و تحقيقات جهاد دانشگاهي علوم پزشكي ايران و از سال 1371 به عنوان رييس واحد علوم پزشكي ايران در جهاد دانشگاهي خدمت كرد. در سنگر علم با توجه به تخصص و همت والاي وي در سال 1369 موفق به تاسيس موسسه رويان به منظور ارايه خدمات آموزشي، پژوهشي و درماني به جامعه گرديد و با تلاش‌ها و پيگيري‌هاي وي اين موسسه به پژوهشكده ارتقاء و موفق به اخذ مجوز از شوراي گسترش وزارت علوم و بهداشت و درمان و آموزش پزشكي و وزارت علوم و تحقيقات و فناوري به عنوان پژوهشكده شد.
با تدبير و دورانديشي و مديريت عالي اين دانشمند گمنام در عرصه‌هاي علم در سطح بين‌المللي موفق به اخذ موقعيت‌هاي عالي در زمينه‌هاي سلول‌هاي بنيادي، همانندسازي و طب توليد‌مثل و علوم‌ زيستي گرديد.
دكتر آشتياني در 14 دي‌ماه 1384 در سن 44 سالگي به دليل عارضه قلبي دعوت حق را لبيك گفت.
روحش شاد و يادش گرامي باد.

نوآوري علمي شاخصه مرحوم كاظمي
همكاران پژوهشكده رويان ايده‌هاي زنده‌ياد دكتر كاظمي آشتياني را در راستاي پيشبرد فعاليت‌هاي علمي و سربلندي
كشور مي‌‌دانند و در مدت يك سال دوري او سعي كرده‌اند بخشي از اين اهداف را تحقق بخشند.
دكتر عبدالحسين شاهوردي، معاون پژوهشي و آموزشي پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي از فعاليت‌هاي <رويان> مانند كاربردي كردن سلول‌هاي بنيادي، درمان ناباروري و همانندسازي گوسفند به عنوان فعاليت‌هايي نام برد كه دكتر كاظمي آنها را آغاز كرده بود. وي گفت: اين كارها پس از او نيز پيش رفت اما به هر صورت انجام اين پروژه‌ها جاي خالي دكتر كاظمي را پر نمي‌‌كند.
همكاران او در پژوهشكده رويان تمام سعي خود را به كار برده‌اند تا كارهايي كه دكتر كاظمي شروع كرده بود، ناتمام نماند.
شاهوردي اضافه مي‌‌كند: دكتر كاظمي انساني پرانرژي بود و هميشه به آينده نگاه مي‌‌كرد. او همواره در تلاش بود و كاري را تمام نكرده كار ديگري را آغاز مي‌‌كرد. همكاران او سعي مي‌‌كنند جايش را پر كنند اما بسيار سخت است.
دكتر كاظمي هميشه در برنامه‌هاي خود اين موضوع را مدنظر داشت كه كارهاي نو را شناسايي كند، توسط يك تيم نهادينه كند، در سطح ملي انجام دهد و در سطح بين‌المللي ارايه كند.

ادامه راه كاظمي توسط محققان رويان
انجام پروژه‌ شبيه‌سازي گوسفند يكي از مهم‌ترين پروژه‌هاي پژوهشكده رويان كه دكتر كاظمي خود آن را آغاز كرده بود و همچنين تهيه نقشه پروتئيني سلول‌هاي بنيادي جنيني انساني گام بعدي بود كه محققان رويان در نبود دكتر كاظمي به آن دست يافتند.

رويانا گوسفند شبيه‌سازي شده
پژوهشكده رويان در ايران بار ديگر از تولد حيواني همتاسازي شده خبر داد، اما اعلام كرد كه اين حيوان برخلاف مورد قبلي زنده مانده و از لحاظ جسمي در حال پايدار قرار دارد. اين پژوهشكده كه به جهاد دانشگاهي ايران وابسته است اعلام كرده بود كه حدود نيمه شب يازدهم مرداد (دوم اوت) گذشته بره همتاسازي شده‌اي در يكي از مراكزش به دنيا آمده كه پس از چند دقيقه جان سپرده است.
اين بار پژوهشكده رويان اعلام كرده كه ساعت سه بامداد شنبه هشتم مهر (سي‌ام سپتامبر) در پايگاه تحقيقاتي‌اش در اصفهان، بره همتا‌سازي شده‌اي متولد شده كه برخلاف مورد قبلي زنده مانده و تحت مراقبت‌هاي ويژه دامپزشكي قرار گرفته است.
دكتر محمد حسين نصراصفهاني، رييس پژوهشكده رويان اصفهان در مورد تفاوت‌هاي اين گوسفند شبيه‌سازي شده با گوسفند اول گفت: براي گوسفند دوم تكنيك‌هايمان را كمي تغيير داديم به‌طور مثال گوسفند اول به داخل لوله فالوپ منتقل شده بود در صورتي كه اين گوسفند به مرحله بلاستوسيست انتقال داده شد و يكسري تغييرات ديگر داده شده كه حتي در مقاله‌هايي كه در سطح دنيا در اين زمينه وجود دارد اشاره‌اي به آنها نشده بود.
وي همچنين به بازتاب‌هاي گسترده به دنيا آمدن و زنده‌ ماندن اين گوسفند شبيه‌سازي شده در رسانه‌هاي داخلي و بين‌المللي اشاره كرد و گفت: اين نشان مي‌‌دهد كه اگر ما ايراني‌ها خودباور باشيم مي‌‌توانيم انسان‌هاي موفقي باشيم و هيچ نيازي نداريم كه احساس كنيم كشور ما جهان سومي است چون جهان سومي ماركي است كه به ما مي‌‌زنند و ما بايد خودباوري داشته باشيم و اعتقاد داشته باشيم كه ما هم مانند كشورهاي ديگر توانمنديم.
<رويانا> نام انتخابي براي گوسفند شبيه‌سازي شده است.

كشت سلول‌هاي بنيادي
دكتر عبدالحسين شاهوردي، معاون پژوهشي و آموزشي پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي از فعاليت‌هاي جديد اين پژوهشكده در خصوص رشد سلو‌ل‌هاي بنيادي در فضاهاي سه بعدي خبر داد و گفت: رشد سلول‌هاي بنيادي در فضاهاي سه بعدي مانند بيوپليمرها يكي از فعاليت‌هاي جديد پژوهشكده رويان در زمينه تحقيقات پايه سلول‌هاي بنيادي است كه به زودي نتايج اين تحقيقات ارايه مي‌‌شود.
وي همچنين افزود: محققان پژوهشكده رويان با همكاري دانشكده دندانپزشكي علوم پزشكي اصفهان موفق شده‌اند سلول‌هاي بنيادي پالپ دنداني را جدا كنند و با تكميل اين پروژه اين موضوع را در درمان دندانپزشكي استفاده كنند.
وي با اشاره به فعاليت‌هاي پژوهشكده رويان در سل درماني گفت: پژوهشكده رويان براي تامين منابع سلولي سلول‌هاي بنيادي در زمينه توليد سلول‌هاي بنيادي جنيني، سلول‌هاي بنيادي بزرگسالان و سلول‌هاي بنيادي بند ناف موفقيت‌هايي را به دست آورده است و توانسته از آنها در درمان بيماران قلبي، بيماران كبدي و آسيب‌هاي قرنيه چشم استفاده كند.

كاربردي كردن سلو‌ل‌هاي بنيادي
استفاده از سه تكنولوژي نانو، بيوپليمرها و سلول‌هاي بنيادي به‌طور همزمان مي‌‌تواند به كاربردي‌تر كردن تحقيقات سلول‌هاي بنيادي كمك كند و با گام برداشتن در اين راه محققان راحت‌تر مي‌‌توانند پاسخگوي اين مسئله باشند كه اين علوم چه قابليت‌هايي دارد.
دكتر حميد گورابي، رييس پژوهشكده رويان كه پس از فقدان ناباورانه زنده ياد دكتر سعيد كاظمي آشتياني مسئوليت سنگين مديريت اين مركز بزرگ علمي - تحقيقاتي كشور و تداوم برنامه‌ها و طرح‌هاي پيشتازانه آن را برعهده گرفته است با اشاره به انتقاداتي كه در دنيا نسبت به هزينه‌هاي فناوري‌هاي نويني از جمله نانو يك بدبيني به وجود آمده گفته مي‌‌شود پس از هزينه‌هاي بسياري كه براي اين فناوري انجام گرفته هيچ‌گونه محصول ملموسي در اختيار مردم قرار نگرفته است.
وي خاطر نشان كرد: ما احساس مي‌‌كنيم كه جامعه از ما اين توقع را خواهد داشت كه سلول‌هاي بنيادي را به‌طور عملي در درمان مردم مورد استفاده قرار دهيم و هر روز با اين پرسش مواجه مي‌‌شويم كه آيا مي‌‌توان براي يك بيماري از سلول‌هاي بنيادي استفاده كرد يا خير؟

دكتر حميد گورابي افزود: محققان پژوهشكده رويان مطلع هستند كه اين موضوع نقص نانو تكنولوژي و نه نقص سلول‌هاي بنيادي نيست بلكه تحقيقات زمان بر است، اما در عين حال محققان بايد تلاش بيشتري كنند كه محصولات قابل عرضه‌اي را به جامعه داشته باشند.
وي هدف محققان پژوهشكده رويان را كاربردي كردن سلو‌ل‌هاي بنيادي برشمرد و گفت: نمونه‌اي از اين كابردي كردن در تمايز اين سلول‌ها به يك بافت مشخص بدن و پيوند آن بافت انجام مي‌‌گيرد. همچنين با استفاده از بيوپليمرها، نانو تكنولوژي مي‌‌توان سلول‌هاي بنيادي را در يك فضاي سه بعدي كشت داد.
وي از كشت سه بعدي به عنوان يكي از مهم‌ترين گام‌هايي كه مي‌‌تواند محققان را در پيوند سلول‌هاي بنيادي به بيماران كمك كند نام برد و افزود: زماني كه پيوند از دو بعدي به سه بعدي تبديل مي‌‌شود در بيان ژن‌ها تاثير مي‌‌گذارد و در سه بعدي ژن‌ها بهتر بروز پيدا مي‌‌كنند. همچنين در نقل و انتقال سلول‌هايي كه كشت داده شده است هم مي‌‌توان براي حمل و نقل بهتر، سلول‌ها در محيط خاصي قرار گيرند كه شكنندگي نداشته باشند.
رييس پژوهشكده رويان يادآور شد: پژوهشكده رويان در زمينه غضروف، سلول‌هاي استخواني، سلول‌هاي عصبي سعي كرده است با همكاري پژوهشگاه پليمر، تحقيقات مشتركي را انجام دهد. در زمينه نانو نيز با محققان داخل و خارج از كشور همكاري‌هاي زيادي انجام مي‌‌دهيم و همكاري با محققين خارج از كشور نشان داده كه فعاليت‌هاي علمي داخل كشور در حدي است كه محققان خارج از كشور را به همكاري با داخل علاقه‌مند مي‌‌كند.

جايزه علمي بين‌المللي دكتر كاظمي
شوراي عالي انقلاب فرهنگي در بيانيه‌اي به مناسب سالروز درگذشت دكتر كاظمي آشتياني آورده است: بي‌‌ترديد تصويب مصوبه به يادماندني و غرور‌انگيز <جايزه علمي بين‌المللي دكتر كاظمي> از سوي شوراي عالي انقلاب فرهنگي كه به‌طور همه جانبه مورد تاكيد و تاييد مقام معظم رهبري نيز بوده است مي‌‌تواند مبين مراتب قدرداني و سپاس بي‌‌پايان اين شورا از آن فقيد سعيد باشد.
به راستي دكتر كاظمي آشتياني در مقام دانشمندي مومن، متعهد، دلسوز و توانا بي‌‌هيچ انتظار و چشمداشتي همواره با عزم و اراده‌اي قوي و استوار كه بي‌‌شك ريشه در ايمان و عشق بي‌‌پايان او به خدمت به وطن و دلبستگي او به پيشرفت و توسعه جامعه اسلامي داشت مي‌‌كوشيد دين خود را نسبت به پيشرفت اسلام عزيز در حد اكمل و احسن ادا كند و به رسالت انساني و اجتماعي خويش وفادار بماند و چه زيبا هم توانست در پرتو فعاليت‌هاي عظيم و گسترده، افتخارات بزرگ و فراموش نشدني را در عرصه‌هاي نوين علمي رقم زند و ياد و نام نيك از خود در دل‌هاي شيفته به يادگار گذارد.دكتر كاظمي با تلاش در عرصه‌هاي علمي، مرزهاي جمهوري اسلامي را درنورديد و به عنوان چهره‌اي درخشان و خدمتگزار در جوامع علمي بين‌المللي مطرح شد وي شجاعانه ميادين جديد علمي و حوزه‌هاي تحقيقاتي را كه شايد تصور حضور جمهوري اسلامي در آنها زماني دور از ذهن بود، گشود و منشا خدمات ارزنده‌اي شد.
تاسيس پژوهشكده رويان و دست يافتن به فناوري سلول‌هاي بنيادي شاهد اين مدعاست.
كاظمي، كارآفريني كوشا بود كه هيچ‌گاه از حركت باز نمي‌‌ايستاد سكوت و سكون را نمي‌‌پسنديد و جز عزت و سرافرازي ميهن اسلامي آرزويي در سر نداشت. وي مظاهر ساده زيستي و بي‌‌پيرايگي در رفتار و الگوي ارزنده‌اي در نمايش شاخص‌هاي اسلامي بود.
رفتار فروتنانه او براي تمامي جهادگران و به‌خصوص همكاران نزديك وي در جهاد دانشگاهي علوم پزشكي ايران و پژوهشكده رويان نمونه بود و هرگز از يادها نخواهد رفت.
اكنون يك سال از فقدان دكتر سعيد كاظمي آشتياني مي‌‌گذرد. غم فقدان او در روزهايي كه رفته، بر قلوب جهادگران، ماتمي عظيم نشانده است.
جهادگران جهاد دانشگاهي در چنين ايامي ضمن گراميداشت ياد و خاطره آن فقيد سعيد اعلام مي‌‌دارند چون هميشه با اتكا به خداوند متعال و با پيروي از رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي تمامي توان خود را در راه تحقق آرمان و اهداف انقلاب اسلامي به كار خواهند گرفت و راه آن عزيز سفر كرده را ادامه خواهند داد.

تصویر
اگر مي توانستيد خريدار باور باشيد، كدام باور از همه برايتان مفيد تر بود؟؟
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”