صنعت نفت مساوي با ارتش 57

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, Shahbaz, MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

ارسال پست
Major
Major
نمایه کاربر
محل اقامت: mr_grimi2@yahoo.com
سپاس‌های ارسالی: 9 بار
سپاس‌های دریافتی: 23 بار

پست توسط grimi »

در مراسم توديع و معارفه در وزارت نفت اعلام شد

هامانه؛ برکنار شدم

گروه اقتصادي؛ مراسم توديع سيدکاظم وزيري هامانه شامگاه شنبه با حضور پرويز داوودي معاون اول رئيس جمهور، غلامحسين الهام سخنگوي هيات دولت و جمعي از مديران ارشد وزارت نفت و نمايندگان مجلس برگزار شد. وزير نفت اين بار مطابق معمول تمام خداحافظي ها زودتر از آغاز مراسم در باشگاه شماره 1 صنعت نفت حاضر شد و برعکس او نمايندگان دولت با بيش از نيم ساعت تاخير در حالي که همگان منتظر آغاز برنامه بودند به سالن ويژه مراسم که مملو از مديران و کارکنان صنعت نفت بود، آمدند و پس از استقرار در جايگاه شان بلافاصله مراسم آغاز شد.

معظمي مديريت امور انساني وزارت نفت اولين سخنران اين مراسم بود.او گفت صنعت نفت در شرايطي است که نيازمند توجه و عنايت ويژه است چرا که اين صنعت نياز به سرمايه گذاري هنگفت در سال هاي آتي دارد. تا سال 2030 بايد حدود هزار و پنجاه دلار سرمايه گذاري در منطقه خاورميانه انجام شود و ايران به دليل داشتن منابع غني در اين منطقه به سالانه 20 ميليارد دلار سرمايه گذاري نيازمند است که بخش عمده اين سرمايه گذاري در بخش بالادستي است.

وي سپس خطاب به داوودي اظهار کرد؛ ما در صنعت نفت از نيروهاي متخصص، توانمند و مقيد برخوردار هستيم که در ساليان متوالي خود را نشان دادند و در سخت ترين شرايط اين صنعت را اداره کردند.

مديريت امور انساني وزارت نفت در ادامه صنعت نفت را موتور محرکه اقتصاد کشور دانست و 42 درصد GDP (توليد ناخالص داخلي) را منوط به اين بخش عنوان کرد.

معظمي در پايان سخنانش بار ديگر خطاب به داوودي اعلام کرد به کارکنان صنعت نفت اعتماد بيشتري داشته باشد و نگاه ويژه يي نسبت به کارکنان اين دستگاه نسبت به دستگاه هاي ديگر داشته باشد. ضمن اينکه اصول، قواعد و چارچوبي که براي اداره صنعت نفت لازم است نيازمند بنگاه اقتصادي است و بنگاه اقتصادي را بايد با نگاه اقتصادي دنبال کرد.

«دلا چنان معاش کن که گر بلغزد پا

فرشته ات به دو دست دعا نگه دارد»

اين شعر حافظ نقطه شروع سخنان سيدکاظم وزيري هامانه وزير عزل شده دولت نهم است که معتقد است هنوز از توان لازم براي ادامه کار برخوردار است اما رئيس دولت او را برکنار کرده و استعفا در مورد کسي که توانايي لازم براي ادامه کار را دارا است بي معنا است.

وزيري هامانه که ديگر وزير نيست در اين مراسم اگرچه تمام تلاشش را کرد تا خود را عادي جلوه دهد اما نتوانست؛ منسجم ترين و همدل ترين ايام کارکنان صنعت متعلق به دو سال اخير است که آن را پشت سر گذاشته است.

وي معتقد است؛ صنعت نفت تاکنون به اين انسجام کار نکرده است و حاصل اين همدلي عملکرد مطلوب در همه زمينه ها است.

هامانه سپس به ارائه آمار و ارقام مي پردازد، از جذب سرمايه گذاري خارجي مي گويد و از افزايش توليد نفت و گاز کشور، از رشد ارزش صادرات پتروشيمي و از آينده درخشاني که پيش روي اين صنعت قرار گرفته است. او همچنين از قرارداد دو بلوک درياي خزر که اينک در مرحله نهايي است سخن مي راند. از صادرات فرآورده هاي نفتي در آينده نزديک سخن مي گويد و صنعت حفاري را بسيار درخشان عنوان مي کند و از همه اينها نتيجه مي گيرد که صنعت نفت با توجه به شرايط خاص بين المللي توانست 38 ميليارد دلار طي دو سال سپري جذب سرمايه گذاري خارجي کند. سيدکاظم وزيري هامانه پس از ارائه آمار و ارقام به ناگاه صدايش بلند مي شود؛ شرايط امروز صنعت نفت با شرايط ارتش در سال 1357 يکي است.

آن زمان عده يي تلاش مي کردند ارتش را منحل کنند که امام (ره) و مسوولان با درايت ارتش را حفظ کردند و امروز نيز عده يي مي خواهند صنعت نفت را از بين ببرند که اين نيز درايت مسوولان را مي طلبد. (پس از اداي جملات فوق جمعيت حاضر در سالن وزير سابق نفت را تشويق کردند).

وي در ادامه به بحث هايي که در حال حاضر مطرح است يعني مافياي نفت اشاره مي کند؛ در دو سال اخير بيشترين نظارت روي سيستم نفت صورت گرفته و فشارهاي گروه هاي نظارتي در حداکثر بود و حتي انتقام 8 يا 16 سال گذشته را نيز از ما گرفتند. هامانه مي گويد؛ من در اين بخش يک سوال دارم، مگر چند نفر از مجموعه پرسنل نفت متعلق به استخدام پيش از انقلاب هستند. در اين زمينه سه هزار و 800 نفر از مجموعه پرسنل نفت بيش از 28 سال سابقه دارند که حاکي از آن است که 5/96 درصد از پرسنل صنعت نفت پس از انقلاب استخدام شده اند ولي نمي دانم چه اتفاقي افتاده که اين افراد را به شکل ديگري مي بينند، البته قبول دارم هر جا شيريني است، مگس ها هم جمع مي شوند، ولي آيا همه اين طور بوده اند؟ آيا بايد انتقام همه اين سال ها را در اين دو سال بگيرند. اگرچه اصولگرايان تاکيد فراواني بر نظارت صنعت نفت داشته اند، ولي بايد همه چوب ها را به اين دو سال بزنند؟ که انصافاً زده اند و من همه آنها را به خدا واگذار مي کنم. باز هم تشويق حضار اعتماد به نفس به وزيري هامانه مي دهد تا حرف هايش را ادامه دهد؛ پرداخت هاي صنعت نفت با شرايط محيط کار در مقايسه با ساير کشورها رقم بسيار ناچيزي است ولي نمي دانم چرا اگر 10 برابر آن در ساير صنايع پرداخت شود کسي توجه نمي کند، ولي توجه و حساسيت در اين صنعت زياد است، به نظر مي رسد اين ذهنيت نيز از ذهنيت قبلي ناشي مي شود. وزير سابق نفت سپس خطاب به داوودي در مورد نقش يارانه در انرژي کشور مي گويد؛ اگر فکري به حال انرژي نکنيم تا 15 سال آينده کشور با فاجعه روبه رو خواهد شد. وي مي گويد؛ حاضر به اثبات اين موضوع هستم که اگر وضعيت سوخت با روند کنوني ادامه پيدا کند، در آينده با بحران انرژي روبه رو خواهيم شد و مصرف با قيمت ارزان قابل کنترل نيست و شيوه کنوني مصرف نيز براي کشور فاجعه است.وزيري هامانه در ادامه با تاکيد بر اينکه براي اثبات خود نياز به نفي ديگران ندارم توضيح مي دهد؛ هميشه تلاش کرده ام براي اثبات خود هرگز ديگران را نقض نکنم.

به مديران اعتماد دارم

آينده درخشاني را براي صنعت نفت رقم خواهيم زد.

اين گفته غلامحسين نوذري سرپرست وزارت است تفويض اختيار، کليد رها کردن مجموعه انرژي درون سازماني است و کسي که در دوران مديريتش سه ميليون و 200 هزار بشکه نفت توليد مي شود، بايد قدرت تصميم گيري و اختيار داشته باشد که کار را پيش ببرد.

او مي گويد؛ به همه مديران صنعت نفت اعتماد دارم و مدير را کسي مي دانم که تصميم بگيرد و ريسک پذير باشد و من مسووليت تمام ريسک هايي را که در رابطه با توليد و فعاليت نفتي است، مي پذيرم.

وي درخصوص پذيرفتن سمت سرپرستي وزارت نفت مي گويد؛ شايد اين تصميم يکي از سخت ترين مراحل زندگي من و مسووليت هايي است که در 30 سال خدمتم گذراندم بود.

در دور ه دو ساله يي که با آقاي وزيري هامانه داشتيم، روابط بسيار عالي را تجربه کرديم، ولي کار براي جمهوري اسلامي و قبول ماموريتي که شهدا برعهده ما گذاشتند، انسان را با تکليفي مواجه مي کند که هر کاري از دست او بربيايد بايد پا پيش گذاشته و عمل کند.

نوذري در ادامه مي افزايد؛ اسم بردن از مراسم توديع و معارفه خيلي لفظ درستي نيست، چرا که نه آقاي هامانه قصد دارند نفت را رها کنند و نه من به اين صنعت تازه وارد هستم.

نفت ابزار سياسي

سخنران بعدي مراسم پرويز داوودي معاون اول رئيس جمهور است. او که به نظر مي رسد به راحتي از حرف هاي وزيري هامانه نگذشته مي گويد؛ صنعت نفت شاهرگ و محور حيات اقتصادي کشور است و دولت نهم نيز توجه ويژه يي به آن دارد تا شک و شبهه در آن وجود نداشته باشد.

وي تاکيد مي کند؛ برنامه صنعت نفت در راستاي برنامه دولت است. نفت در اين برنامه گم نبوده و نيست. پرويز داوودي مي گويد؛ نفت و گاز در حال حاضر تنها به عنوان يک ابزار اقتصادي نيست بلکه يک ابزار سياسي از آن استفاده مي شود. بنابراين وزارت نفت بايد در جهت اين سياست ها گام بردارد و سياست کشور را دنبال کند.

وي سپس بحث جابه جايي را در جهت اصلاح ساختار مي داند؛ دولت در حال حاضر در پروسه اصلاح ساختار قرار گرفته است و نبايد هيچ ذهنيت منفي نسبت به جابه جايي ها داشت.

معاون اول رئيس جمهور در بخش ديگري از اظهاراتش به مساله صادرات گاز به کشورهاي همسايه اشاره مي کند؛ بايد به مجموعه منابع به صورت کارا و بهينه نگاه کنيم و به اين سوال توجه کرد که آيا مي توان بدون در نظر گرفتن فاکتورهاي تاثيرگذار، تنها بر اساس اصول اقتصادي تصميم گيري کنيم. در مرز سيستان و بلوچستان اشرار و مواد مخدر وجود دارند که مشکلات زيادي براي مردم منطقه ايجاد کرده که آثار و تبعات آن در آينده به مرکز نيز خواهد رسيد؛ آيا اگر با انتقال گاز و ايجاد صنايع و رونق بخشيدن به اقتصاد آنجا، توليد شرارت را کم کنيم از توجيه فني و اقتصادي خارج شده ايم؟ آيا توجيه فني و اقتصادي تنها به مسائل ريالي ختم مي شود؟ آيا بحث امنيت مهم نيست؟

وي ادامه مي دهد؛ بنابراين اگر بحث خط لوله صلح مطرح شده مي تواند آثار و تبعات مثبتي براي امنيت آتي حتي در پارس جنوبي داشته باشد، بنابراين سياست دولت نهم براي گسترش و تعميق روابط با همسايگان، سياست هايي است که براي ايجاد فضاها صورت گرفته که بتوان کار اقتصادي بيشتري انجام داد. معاون اول رئيس جمهور در بخش ديگر اظهارات خود به مساله سهميه بندي بنزين اشاره مي کند؛ مساله مصرف بنزين مربوط به الان نيست و اين درد مزمن ما است؛ ولي به هر علتي که بوده اجراي راهکار در اين خصوص تاکنون به تعويق افتاده بود و بالاخره الان دولتي پيدا شده مثل دولت آقاي احمدي نژاد که شانه هايش را زير درد اين بار گذاشته تا اين مساله را حل کند.

به گفته وي سهميه بندي و کارت سوخت حرکتي بود که 15 سال مطرح مي شد ولي عملي نمي شد، اما اکنون دولت بار اين موضوع را به دوش مي کشد.

معاون اول رئيس جمهور ادامه مي دهد؛ مشکل ما بحث مصرف است و کاهش مصرف هدف اصلي ما است، هرچند که افزايش توليد هم براي اين موضوع پيش بيني شده است. مراسم بيش از سه ساعته توديع هامانه با اهداي لوح هاي تقدير از سوي معاونين وي پايان يافت.
منبع : p30download
به خدا نگو مشكلي بزرگي دارم ; به مشكل بگو خدايي بزرگ دارم!
Furious Poster
Furious Poster
نمایه کاربر
سپاس‌های دریافتی: 31 بار

پست توسط mostafaa »

در اين زمينه سه هزار و 800 نفر از مجموعه پرسنل نفت بيش از 28 سال سابقه دارند که حاکي از آن است که 5/96 درصد از پرسنل صنعت نفت پس از انقلاب استخدام شده اند

البته اگر اين 3.5 در صد , پستهاي مديريتي رو در اختيار داشته باشه خيلي جاي حرف داره که احتمالا هم همينطوره .
کلا در اين شرکت نفت انقدر بريز و بپاش زياده که هر کي پاشو ميزاره توش ديگه فرزند و نوه و نتيجه و نبيرشم ميبره توي اون . به نظرم خيلي خوش خواشانشونه ...

حالا يه چيز جالب ! ميدونستيد برداشت و استفاده ء ايران از منابع نفتيش پس از ملي شدن صنعت نفت هنوز که هنوزه به تعداد سالهاي چپاول اين منابع بدست انگليس نرسيده ؟ ... فکر ميکنم انگليسيها بيش از شصت سال اين منابع خدادادي ملت ايران رو چپاول کردند . اما برداشت ايرانيها هنوز به شصت سال نرسيده ...

واقعا انگليسيا با اين پولا چيکار کردن ؟؟؟؟؟؟
استحمار یک ملت , بهترین راه برای استعمار آنهاست ...
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”