به راهنمایی یک نفر آشنا به شیمی برای حل مشکل شمشیر نیازمندیم !!!

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, رونین, Shahbaz, MASTER, شوراي نظارت

Major II
Major II
سپاس‌های ارسالی: 52 بار
سپاس‌های دریافتی: 22 بار

به راهنمایی یک نفر آشنا به شیمی برای حل مشکل شمشیر نیازمندیم !!!

پست توسط ASHK HIKAYESI »

سلام ! :razz:

اوقات بخیر !

مشکلی پیش آمده :

بنده برای شمشیرم یک سری لوازم تنظیف داشتم که الان با یکیش که نوعی پودر بود مشکل پیدا کردم ! ماجرا از این قراره که روغن تنظیف در ظرف تنظیف نشت میکنه و وارد بسته ی پودر میشه و خرابش میکنه ! این پودر داخل یک پارچه بود که با تکوندنش روی تیغه ی شمشیر ( از روی پارچه ) روی اون پاشیده میشد . حالا من نمیدونم این پودر چی بود و الان باید از کجا تهیش کنم !!! :sad:

روال تنظیف این بود که اول تیغه رو روغن کاری میکردیم و بعد کمی از این پودر میزدیم و پاکش میکردیم . حدس خودم اینه که نوعی پودر جاذب رطوبت بوده ! :-(

حالا کسی میدونه من برای جایگزینی این پودر خراب شده باید چه چیزی و از کجا تهیه کنم ؟؟؟ فکر میکنید چه ماده ای بوده ؟ :-x :-x :-x

:o :razz:
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 12 بار
سپاس‌های دریافتی: 70 بار

پست توسط Galadriel »

دوست من...
اگر مطمئنی که پودری که استفاده می کردی یک جاذب رطوبت بوده، می تونی از سولفات کلسیم و یا به قول معروف "گچ" برای اینکار استفاده کنی، چون توی آزمایشگاه ما از سولفات کلسیم البته با درجه خلوص بالا برای آبگیری استفاده می کنیم...
برای اینکه مطمئن بشی که آیا این ماده سفید یک نمگیر بوده یا نه، به دقت به اون مقداری ازش که روغن بهش نشت کرده نگاه کن، اگر به حالت گلوله گلوله و متخلل در اومده باشه، یک نمگیره و از هر نمگیره موجود در بازار می تونی برای جایگزین کردنش استفاده کنی :razz: :P
وقتی هنوز خورشید نبود، زمین و آسمون نبود وقتی اثر از خلقت و نشونی از کهکشون نبود، نفس نبود، صدا نبود، هوا نبود
خدا خودش تنها نشست، قصه عالم رو نوشت، از جنس عشق شهرکی ساخت، اسم اونو گذاشت بهشت، از آب و خاک و گل اون، پیکر آدم رو سرشت
Major II
Major II

پست توسط ASHK HIKAYESI »

dibas, جان ! :razz:

ممنون از راهنمایی خوبتون ! :o

متاسفانه در اثر اعصاب خردی شدیدی که بعد از باز کردن بسته ی تنظیف و دیدن اون صحنه ی فجیع نشت روغن داشتم ، پودر رو که تقریبا به شکل خمیر در اومده بود انداختم بیرون !!! :sad:

در ضمن این ماده که شما فرمودید میتونه اثر مخربی روی تیغه داشته باشه ؟ ( برای مثال بهش بچسبه ، چون قبلش روغن کاری شده یا اینکه اکسیدش کنه ، این رو هم در نظر بگیرید که قراره مدتی توی غلاف چوبی باشه )

ممنون از شما دوست عزیزم ! :( :o :razz:
Captain II
Captain II
نمایه کاربر

پست توسط Galadriel »

خواهش میکنم دوستم
بعید می دونم مشکلی ایجاد بکنه، برای جلوگیری از هر مشکل احتمالی به جای سولفات کلسیم می تونین از پود سیلیکاژل استفاده کنین که نمگیر فوق العاده ای هست و کاملا بی اثره...
به نظرم می تونین از مواد شیمیایی فروشی های خیابون ناصر خسرو تهیه کنین...
محض اطمینان اگه برای خرید گذارتون به اونور افتاد، با خود فروشنده هم می تونین این مسئله رو در جریان بذارین، بعضی موقع ها اطلاعات جالبی دارن :-) :razz:
وقتی هنوز خورشید نبود، زمین و آسمون نبود وقتی اثر از خلقت و نشونی از کهکشون نبود، نفس نبود، صدا نبود، هوا نبود
خدا خودش تنها نشست، قصه عالم رو نوشت، از جنس عشق شهرکی ساخت، اسم اونو گذاشت بهشت، از آب و خاک و گل اون، پیکر آدم رو سرشت
Major II
Major II

پست توسط ASHK HIKAYESI »

dibas, جان ! :razz:

اتفاقا یکی از فروشنده ها همین ماده رو بهم توصیه کرد و داشتم میخریدمش ! که یهو دیدم پودر نیست ! بلکه بلور هایی به اندازه ی عدس هست !!! ( و متعاقبش منصرف شدم ! آخه مگه میشه این ماده رو با پارچه روی تیغه کشید ؟؟؟ ) :? :-x

در ضمن بنده تا به حال چنین ماده ای رو نخریدم ، قیمت تقریبی حدودا یک فنجانش چقدر هست ؟ :-(

جسارت بنده رو میبخشید : رشته ی شما چی هست ؟!

متشکر

:o :razz:
Captain II
Captain II
نمایه کاربر

پست توسط Galadriel »

دوست من، من رشته ام شیمی آلی هست که اگه خدا بخواد امسال فوق لیسانس می گیرم :-)
اون سیلیکاژلی که به شما می خواست بفروشه، سیلیکا ژلی که به صورت بسته بندی در پاکت های کوچیک میکنن و در محل هائی قرار می دن که نباید رطوبت بگیرن.
به صورت پاکت های ریز و حتما شما هم دیدین، که به این شکله
تصویر
اما اون سیلیکاژلی که من میگم، ما به اصطلاح بهش می گیم سیلیکاژل ستون یا Plate که باهاش کارهای کروماتوگرافی می کنیم و به صورت پودریه...
شما باید از اون تهیه کنید...
ما هر بسته 1 کیلیوئیش رو به بهترین مارکش نزدیکه 50/000 تومان می خریم، البته شما یه کوچولو می خواین و نوعش هم زیاد مهم نیست، فقط بگین سیلیکاژله ستون می خوام...
موفق باشین...
Major II
Major II

پست توسط ASHK HIKAYESI »

dibas, جان !

ممنون از راهنمایی خوبتون !

دیروز کسی که شمشیر رو برام تهیه کرده بود پیدا کردم و ازش پرسیدم . گفت ماده مورد نظر پودر بچه هست !!!

اسم شیمیایی این ماده چیست ؟

باز هم تشکر از بزرگواری شما شیمیدان عزیز !

:D :razz:
Captain II
Captain II
نمایه کاربر

پست توسط Galadriel »

خواهش می کنم دوست من...
پودر بچه هم یک نوع نم گیر سنتزی با فرمول بیسی از خانواده الکل هاست که هم خاصیت نم گیر داره و هم به پوست آسیب نمی رسونه، به دلیل اینکه در صورت عرق کردن بچه سریع خشکش می کنه، به همین دلیل بدن بچه عرق سوز نمی شه...
فرمول مواد آرایشی بهداشتی معمولا محرمانه است و جز خود سازنده کسی ازشون خبر نداره...
همین سیلیکا ژل، دارای فرم ساختاری زیره...
تصویر
زنجیره ای که از Si و O تشکیل شده، ساختاره اساسیه سیلیکاژل هست و به دلیل پیوندهای بین ملکولی از نوع هیدروژنی، ترکیبات آبی یا ترکیباتی رو که دارای گروههای قطبی هستند رو در درون خودش نگه میداره و یا جذب خودش می کنه...
روغنی که شما برای تمیز کردن شمشیرتون استفاده می کنین، صد در صد خالص نیست و این یک چیزه طبیعیه و دارای مقداری آب همراه خودش هست، نمگیر برای این ستفاده میشه که اون مقدار آب صدمه ای به شمشیر نزنه...
من اتفاقن به ذهنم رسید که بهتون پودربچه رو پیشنهاد کنم اما چون شما در مورد بوی اون پودر اشاره ای نکردین و چون خودم احتمال دادم که شاید یک ترکیب حالص مثل سیلیکاژل امکان داره صدمه کمتری به شمشیرتون بزنه، اون رو پیشنهاد دادم...
موفق باشین :D
Major II
Major II

پست توسط ASHK HIKAYESI »

سلام !

با راهنمایی دوست خوبمون Galadriel, ، خوشبختانه پودر مورد نظر رو تهیه کردم و مدتیه که ازش استفاده میکنم . این پودر بوی بسیار خوشایندی هم داره !!! :m:a

ولی برای جایگزین کردن روغن اصلی و اورجینال بسته بندی ( که تمام شده ) از روغن چرخ خیاطی استفاده میکنم که برخلاف روغن اصلی بوی بسیار ناخوشایندی داره !!! :sad:

حالا روغن مناسب برای این کار به نظر شما چیست ؟ :-x

اما یک سوال بسیار مهم :

متاسفانه روی تیغه ی شمشیر ، نقاط و لکه های قهوه ای پیدا شده و گسترده هم شده . آیا این ها مربوط به زنگ زدن و اکسید شدن تیغه هست ؟ اگر بله چاره چیست و برای بر طرف شدنش چه باید کرد ؟ برای جلوگیری از گسترده شدنش چه باید کرد ؟

:razz:
Rookie Poster
Rookie Poster
سپاس‌های دریافتی: 2 بار

پست توسط biya2azizam »

دوست عزيز شيميدان ما در مغازه هايي كه سلاح شكاري ميفروشن مايعه اي وجود داره كه با پنبه با اسلحه ميكشن تا سلاح يكدست به رنگ تيره در بياد شايد دوست عزيزمون قصد دارند كه شمشيرشون در رنگ و ظاهر اون شكلي بشه اگه اطلايي داريد لطفا كمكشون كنيد ممنون.
Major II
Major II

پست توسط ASHK HIKAYESI »

biya2azizam, جان ! :razz:

نخیر ! منظور بنده اون نبود ! تیغه ی شمشیر باید تمیز تمیز و کاملا براق باشد . مثل شکل زیر :

[External Link Removed for Guests]

ممنون از شما ! :D :razz:
Captain II
Captain II
نمایه کاربر

پست توسط Galadriel »

سلام دوست من...
متاسفانه شمشير شما زنگ زده و براي جلوگيري از زنگ زدگي راهي جز تراشيدن قسمت زنگ زده نيست که اين وضعيت به شمشير شما بيشتر هم آسيب مي زنه :-(
مگه شما پودر سيليکا ژلي رو که گفتم تهيه نکردين؟؟؟
اگر سيليکا ژۀتون خالص بود، اين آسيب به شمشيرتونن وارد نمي شد.
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”