[External Link Removed for Guests]
[External Link Removed for Guests]
می دونیم که نور بعد از برخورد با آینه تخت ، بازتاب میشه و لازمه دیدن هر شی یا تصویری، نور است.
وقتی جلوی آینه قرار می گیرید، نور از هر نقطه از بدن شما برروی آینه تابیده میشه (که البته این نور بازتابی از نور محیطی است که توسط بدن شما برای دیده شدن انجام می گیرد) و هریک از این پرتوها توسط آینه بازتابیده شده و به چشم ما می رسند تا ما تصویر را مشاهده کنیم. در کتاب اول دبیرستان خصوصیت بازتابش نور در آینه تخت بررسی شده، پس با تعاریف بالا و توجه به نوع بازتابش پرتوهادر آینه تخت نتیجه می گیریم که تصویر سروته نیست. در واقع تصویر حول یک محور فرضی دوران می کنه و تصویر یک بازتابش است نه وارون.
جلوی آینه بایستید و دست چپتون رو بالا ببرید، می بینید که تصویر شما هم دستی را بالا می برد که از نظر شما دست چپ است ولی اگر خودتان را جای تصویر آینه فرض کنید ، دست راست بالا برده شده. پس وارون جانبی بودن تصویر یک اصطلاح است و خصوصیت هر نوع تصویری است.ولی حالا دست خود را به طرف جلو یعنی به سوی آینه دراز کنید، می بینید که تصویر درون آینه اینبار خلاف جهت دست شما به طرف شما دستش را دراز می کند. البته فاصله دست تصویر تا سطح آینه، برابر با فاصله دست شما تا آینه است ولی در جهت عکس.
پس می بینیم که جهتهای راست و چپ وابسته به موقعیت مکانی فرد، متغیر هستند. برای انتخاب راست و چپ باید ابتدا جهت بالا و روبرو را برای خود تعریف کنید.
تصویر را 3 بعدی با مختصات (x,y,z) در نظر می گیریم. اگر راستای روبروی شما را محور X در نظر بگیریم و سطح آینه مبدأ باشد ، آنگاه مختصات شما (x,y,z) و مختصات تصویرتان که انگار پشت آینه تشکیل شده( x,y,z-) خواهد بود. با این تفاسیر تصویر فقط در راستای عقب و جلو وارون است نه در راستای بالا به پایین و نه چپ به راست.
امیدوارم توضیحات کامل وقانع کننده باشه ولی اگر نیست خواهش می کنم بفرمایید که من از یکی از استادانم سوال کنم و توضیح دقیقتری خدمتتون عرض کنم.
motmot عزیز ،من به این علت در این بحث شرکت کردم که دیدم مدتی از سوال machkol جان گذشته و بی پاسخ مونده و سوال خاصی تو ذهنم نبود و گرنه موضوع بحث با تیتر درشتش کاملاً واضح بود !

حالا هم اطاعت امر ، من هم سوال می پرسم. آیا نابینایان هم رؤیا می بینند؟