قبلي رو جواب بده از بعدي بپرس

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, رونین, Shahbaz, MASTER, شوراي نظارت

تاپيك قفل بشه يا واسه سرگرمي خوبه؟

پايان نظرسنجي در سه‌شنبه ۱۳ فروردین ۱۳۸۷, ۱۰:۰۹ ب.ظ

تاپيك واسه سرگرمي بد نيست!
6
50%
بزا باشه!
5
42%
فرقي نميكنه ، اين مثل بقيه ي تاپيك ها!
1
8%

مجموع رای گیری: 12

Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3957 بار
سپاس‌های دریافتی: 4418 بار

پست توسط SadafG »

در مورد سوال اولی که پرسیدید سرچ کردم ، توضیحاتی پیدا کردم ولی یک مقدار گیج کننده هستند. سعی می کنم تا جایی که می تونم واضح توضیح بدم ولی اگه خود منبع رو مطالعه کنید حتماً خودتون بهتر از من می تونید متوجه بشید:
[External Link Removed for Guests]

می دونیم که نور بعد از برخورد با آینه تخت ، بازتاب میشه و لازمه دیدن هر شی یا تصویری، نور است.
وقتی جلوی آینه قرار می گیرید، نور از هر نقطه از بدن شما برروی آینه تابیده میشه (که البته این نور بازتابی از نور محیطی است که توسط بدن شما برای دیده شدن انجام می گیرد) و هریک از این پرتوها توسط آینه بازتابیده شده و به چشم ما می رسند تا ما تصویر را مشاهده کنیم. در کتاب اول دبیرستان خصوصیت بازتابش نور در آینه تخت بررسی شده، پس با تعاریف بالا و توجه به نوع بازتابش پرتوهادر آینه تخت نتیجه می گیریم که تصویر سروته نیست. در واقع تصویر حول یک محور فرضی دوران می کنه و تصویر یک بازتابش است نه وارون.
جلوی آینه بایستید و دست چپتون رو بالا ببرید، می بینید که تصویر شما هم دستی را بالا می برد که از نظر شما دست چپ است ولی اگر خودتان را جای تصویر آینه فرض کنید ، دست راست بالا برده شده. پس وارون جانبی بودن تصویر یک اصطلاح است و خصوصیت هر نوع تصویری است.ولی حالا دست خود را به طرف جلو یعنی به سوی آینه دراز کنید، می بینید که تصویر درون آینه اینبار خلاف جهت دست شما به طرف شما دستش را دراز می کند. البته فاصله دست تصویر تا سطح آینه، برابر با فاصله دست شما تا آینه است ولی در جهت عکس.
پس می بینیم که جهتهای راست و چپ وابسته به موقعیت مکانی فرد، متغیر هستند. برای انتخاب راست و چپ باید ابتدا جهت بالا و روبرو را برای خود تعریف کنید.
تصویر را 3 بعدی با مختصات (x,y,z) در نظر می گیریم. اگر راستای روبروی شما را محور X در نظر بگیریم و سطح آینه مبدأ باشد ، آنگاه مختصات شما (x,y,z) و مختصات تصویرتان که انگار پشت آینه تشکیل شده( x,y,z-) خواهد بود. با این تفاسیر تصویر فقط در راستای عقب و جلو وارون است نه در راستای بالا به پایین و نه چپ به راست.
امیدوارم توضیحات کامل وقانع کننده باشه ولی اگر نیست خواهش می کنم بفرمایید که من از یکی از استادانم سوال کنم و توضیح دقیقتری خدمتتون عرض کنم.

motmot عزیز ،من به این علت در این بحث شرکت کردم که دیدم مدتی از سوال machkol جان گذشته و بی پاسخ مونده و سوال خاصی تو ذهنم نبود و گرنه موضوع بحث با تیتر درشتش کاملاً واضح بود ! :-)

حالا هم اطاعت امر ، من هم سوال می پرسم. آیا نابینایان هم رؤیا می بینند؟ :eek:
زندگی دیدن یک باغچه از شیشه مسدود هواپیماست
خبر رفتن موشک به فضا
لمس تنهایی ماه
فکر بوییدن گل در کره ای دیگر

Rookie Poster
Rookie Poster
سپاس‌های دریافتی: 1 بار

پست توسط soltan30as »

ميگن ميبينن ولي باور كردنش سخته
Major I
Major I
سپاس‌های ارسالی: 1 بار
سپاس‌های دریافتی: 17 بار

پست توسط machkol »

مرسی :( :)
چه سوال جالبی :grin: شاید بستگی به این داشته باشه که مادر زادی باشه یا نه.که در حالت اول شاید با درکی که از طریق حواس دیگشون دارن...
علی ایحال هرچه زودتر جوابو بگید ممنون میشم.بدجوری ذهنم رو مشغول کرده.
غیر ممکن است که در نهایت آنچیزی نشویم که مردم فکر می کنند هستیم.
ژولیوس سزار
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر

پست توسط SadafG »

افرادي که بعد از تولد به علل مختلف نابينا ميشن ، به علت تصاويري که از بدو تولد و با رشدشون در ذهن آنها شکل گرفته، قادر به ديدن رؤيا هستند ولي افرادي که نابينايي در آنها مادرزادي است، به اين علت که مغز براي ايجاد تصاويري که در رؤيا ديده ميشن نيازمند محرکهاي تصويري است (که به صورت خودکار از آغاز تولد شروع به شکل گيري مي کند) و اين افراد هيچگاه با تصويري در دنياي واقعي روبرو نشده اند پس قسمتي از مغز که اين وظيفه را به عهده دارد، عملاً توانايي تصوير سازي و عملکرد صحيح را ندارد. بنابراين افراد نابيناي مادر زاد ، رؤيا نمي بينند :razz:

اينم يک سوال راحت :-) چرا آب بر خلاف ديگر مواد در حالت انجماد افزايش حجم دارد؟
خبر رفتن موشک به فضا
لمس تنهایی ماه

Rookie Poster
Rookie Poster
سپاس‌های دریافتی: 2 بار

پست توسط gorbemalos »

بخاطر ملكولهاي اب هست كه هنگام انجماد بزرگتر ميشن

اما چرا سوال منو هيشكي جواب نداد؟؟؟
ساخت تالار صد ستون چند سال طول كشيد؟؟
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
محل اقامت: تهران
سپاس‌های ارسالی: 4873 بار
سپاس‌های دریافتی: 2877 بار

پست توسط mahshid-banoo »

درود

يه پيشنهاد دارم
بيايم سوالهايي از تاپيک هاي علمي که زده ميشه بپرسيم.
اينجوري ميتونيم بريم دنبال جوابش تو تاپيک هاي مختلف.يعني اينجوري نيست که اگه بلد نبوديم،ولش کنيم به امان خدا.

نظرتون چيه؟ :m:a

:razz: :razz: :razz:
آشنایان ره عشق درین بحر عمیق
غرقه گشتند و نگشتند به آب آلوده
Colonel I
Colonel I
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 587 بار
سپاس‌های دریافتی: 777 بار

پست توسط mohayer »

در ضمن جواب هم بايد کامل باشد....

چرا آب بر خلاف ديگر مواد در حالت انجماد افزايش حجم دارد؟

زماني که آب منجمد مي شود و يا به اصطلاح يخ ميزند مولكولهاي H2O به شکل يک شش ضلعي باز قرار مي‌گيرند. در اين حالت هر اتم اكسيژن به 4 هيدروژن وصل مي‌شود كه با 2 اتم هيدروژن پيوند كووالانسي معمولي و با دوتاي ديگر پيوند هيدروژني تشكيل مي‌دهد.
در حقيقت با اين عمل فضا هاي خالي در ميان ملکولها بدليل تشکيل بلور يخ باعث افزايش حجم يخ جامد نسبت به مايع آب مي شود.

سوال: چرا نور ستاره ها بر خلاف سياره ها از ديد چشم انسان مرتعش است؟
آسوده بر کنار چو پرگار می شدم
دوران چو نقطه عاقبتم در میان گرفت
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر

پست توسط SadafG »

اتمسفر يا جو زمين از لايه هاي مختلفي تشکيل شده که حالت شناور دارند و مولکولها و ذرات غبار دائماً در حال جابه جا شدن هستند. در اين حالت نور ستارگان که به علت فاصله ي بسيار زيادي که با ما دارند و به صورت يک نقطه ديده ميشن، مرتعش به نظر مياد. اصطلاحاً ميگيم ستاره ها چشمک مي زنن.
سياره هايي که حتي از ستاره ها کوچکتر هستند ولي به خاطر فاصله ي نزديکتري که با زمين دارند، بزرگتر ديده ميشوند، ميشه آنها رو مثل يک ديسک (حلقه ي توپر) در نظر گرفت که مجموعه اي از نقاط تشکيل دهنده ي اين ديسک هستند. حال پرتويي که از هر نقطه تابش ميشه حکم پرتوي خارج شده از ستاره رو داره و همانطور مرتعش است ولي وقتي مجموع اين پرتوها به چشم ما برسند ، تبديل به يک نور منسجم خواهند شد و در اصطلاح مي گوييم سياره ها چشمک نمي زنند.

سوال : بلورهای ساده برف چه شکلی دارند؟
خبر رفتن موشک به فضا
لمس تنهایی ماه

Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3023 بار
سپاس‌های دریافتی: 4754 بار

پست توسط Mahdi Mahdavi »

sadafG عزیز
منظور شما از دانه های ساده برف چیه؟

دانه برف پیش از آن که به پایین حرکت کند، به سوی بالا حرکت می‌کند:

1- در حالی‌که قطره آب به سوی بالا حرکت می‌کند، به صورت یک منشور شش‌وجهی منجمد می‌شود.

2- به علت آنکه یخ در نزدیک لبه‌ها سریع‌ترین رشد را دارد، حفره‌هایی درون آن تشکیل می‌شود....

3- رشد سریع‌تر در گوشه‌های بلور باعث می‌شود که آن به صورتی شش شاخه بزرگ شود.

4- با ادامه صعود بلور برف، هوا سردتر می‌شود و در منهای 12 درجه سانتی‌گراد شاخه‌ها پهن هستند.

5- در منهای 13 درجه سانتی‌گراد رشد شاخه‌های بلوری باریک‌تر می‌شود.

6- در منهای 14 درجه سانتی‌گراد شاخه‌های جانبی هم روی بلور برف شروع به رشد یافتن می‌کنند. بلورها به یکدیگر می‌چسبند و دانه‌های برف را تشکیل می‌دهند.

هنگامی که این دانه به اندازه کافی سنگین شد تا بر نیروی هوای در حال صعود غلبه کند، به پایین می‌افتد.

7- هنگامی که دانه برف سقوط می‌کند، هوای گرمتر باعث می‌شود که شاخه‌های جانبی بیشتری با نوک‌های طویل‌تر و باریک‌تر روی آن تشکیل شود.
ناگهان چقدر زود دیر میشود !
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر

پست توسط SadafG »

mahdimahdavi جان ،

mahshid-banoo عزیز پیشنهاد کردن سوالاتی که پرسیده میشه از بحثهاي علمي که در انجمنهاي مختلف مطرح شده، باشه و چون پیشنهاد خوبی بود من هم همين کار رو کردم. مطلب شما خلاصه و جالب بود.براي اطلاعات بيشتر راجع به دانه های برف، اینجا رو ببینید :D
خبر رفتن موشک به فضا
لمس تنهایی ماه

Rookie Poster
Rookie Poster
سپاس‌های دریافتی: 2 بار

پست توسط gorbemalos »

ااااااااااااااااااااا
من دوبار سوال پرسيدم
چرا هيشكي جواب سوال منو نميده وراحت مياد وسوال جديدي ميپرسه؟؟
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر

پست توسط SadafG »

gorbemalos نوشته شده:ساخت تالار صد ستون چند سال طول كشيد؟

تا جاييکه من مي دونم ساخت کل بناي تخت جمشيد 120 سال طول کشيده و حدود 200 سال،يعني تا قبل از حمله اسکندر مقدوني، مورد استفاده ي پادشاهان بوده.ولي متأسفانه تا به حال جايي نخوندم که ساخت تالار صد ستون به تنهايي چقدر زمان برده :?
خبر رفتن موشک به فضا
لمس تنهایی ماه

ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”