سال نو مبارك

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, Shahbaz, MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

Major II
Major II
نمایه کاربر
محل اقامت: ايران
سپاس‌های ارسالی: 13 بار
سپاس‌های دریافتی: 40 بار
تماس:

پست توسط Damavand »

من هم سال نو خورشيدي را به تمامي ايرانيان و بچه هاي سنترال کلوب تبريک ميگم
و از يزدان پاک پيشرفت ، سعادت و پيروزي و عشق را برای تمامي مردم سرزمينم را آرزو ميکنم (انشا الله همه موفق باشيد)

تصویر
وبلاگ فني و تخصصي کامپيوتر
[External Link Removed for Guests]
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1041 بار
سپاس‌های دریافتی: 1699 بار

پست توسط Achilles »

چه کسانی و چگونه نوروز را جشن می گیرند؟

خبرگزاری «نووستی» روسیه فرا رسیدن عید باستانی نوروز را به تمامی خوانندگان تبریک می گوید و آرزوی شادکامی دارد!

عید نوروز، این روز نو در سال نو، جشنی باستانی است که نه تنها در ایران و افغانستان، بلکه در کشورهای تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، ترکمنستان، قزاقستان، آذربایجان، مناطق کردنشین عراق، سوریه و ترکیه و حتی در بسیاری از شهرهای روسیه نیز برگزار می شود.

در کل نوروز را صدها میلیون نفر در آسیای میانه، خاور نزدیک و خاور میانه جشن می گیرند. گاهی به اشتباه نوروز را به اسلام مرتبط می کنند، چرا که این جشن در کشورهای اسلامی بطور گسترده برگزار می شود، اما ریشه های نوروز نه در اسلام و بلکه در کهن ترین مردمان است. کافی است بگوییم که در قرن پنجم پیش از میلاد، نوروز در ایران جشنی پر آوازه بود.

مردم کشورهای مختلف نوروز را به اشکال مختلف جشن می گیرند، در اینجا بطور کوتاه درباره سنت نوروز در چند کشور توضیح می دهیم:

ازبکستان:

در ازبکستان جشن نوروز جشنی دولتی است، اما رسماً سال نو طبق تقویم اروپایی برگزار می شود. از چند روز مانده به عید، مردم این کشور خانه تکانی می کنند و خانه های خود و شهرها و روستاها را می آرایند؛ زیرا این امری طبیعی است که در لباسی زیبا و خانه ای زیبا به استقبال سال نو بروند. طبق رسوم، تا پیش از آغاز سال نو باید تمامی کارهای مربوط به آماده کردن غذا و وسایل پذیرایی پایان بیابند.

غذای فراوان و متنوع، نماد امیدواری به برداشت محصولات بسیار در این سال است. در روز نوروز سفره عید که در ازبکستان دستارخوان نامیده می شود، پهن می شود و بر روی آن غذاهای متنوعی از جمله پلو، گوشت گوسفند و یا گاو آب پز شده، پیراشکی با پیازچه و سمنو (سومالیاک) قرار می گیرد. سمنوپزی از رسوم دیرینه در ازبکستان است که خانم ها به آن می پردازند و در هنگام پخت آن شعرهایی شاد می خوانند، می رقصند و افسانه تعریف می کنند، شوخی می کنند. ازبک ها تنها یک بار در سال و آن هم در نوروز سمنو می پزند که جوانه گندم آن سمبل زندگی ابدی است.

یکی از عقاید جالبی که در بین مردم ازبکستان وجود دارد، این است که می گویند اگر در سمنوی میهمان سنگ کوچکی بیفتد، نشان خوبی است و بدین معناست که تا نوروز دیگر او شاد، موفق و تندرست خواهد بود.

علاوه بر این در میدان های شهرها نیز شادی و پایکوبی آغاز می شود و چهره هایی سنتی که نماد عید نوروز هستند، "بهار خانوم"، "دهقان بابا" و "ماما یر" (بمعنای زمین) پدیدار می شوند. آنها سوار بر ماشینی می شوند که با گل آراسته شده و مردم و میهمانان را به میدان اصلی شهر یا روستا دعوت می کنند و در آنجا نوروز را به همه تبریک می گویند.

تاجیکستان:

در تاجیکستان در تمامی شهرها و مناطق و حتی روستاهای دور دست کشور مراسمی باشکوه بمناسبت فرا رسیدن نوروز برپا می شود. در آغاز سال، "امامعلی رحمان" رئیس جمهور تاجیکستان نوروز را به مردم کشور تبریک می گوید. سپس مسابقاتی در رشته های سنتی ورزشی و نیز شعرخوانی برگزار می شوند و همه مردم برای گردش و تفریح به خیابان ها می آیند.

بنا بر رسمی دیرینه، در روز جشن، مردم تمامی ناراحتی ها و کدورت هایی که از یک دیگر به دل گرفته بودند را می بخشند و آنانی که قهر بودند، آشتی می کنند. بسیاری به ملاقات فقرا، افراد تنها و ناتوان می روند، از آنها مراقبت می کنند، هدیه می دهند. جشن های نوروزی در تاجیکستان حدود یک ماه بطول می انجامد.

باید گفت که نوروز چیزی پیش از یک جشن معمولی محسوب می شود. در این روز برای مخارج نوروزی به کودکان پول هدیه می دهند، مردم به هم هدیه می دهند و به یتیمان و بینوایان کمک می کنند.

ترکمنستان:

طبق روایات ترکمن ها، جشن بهاری نوروز، بیش از 3 هزار سال پیش در خراسان، همزمان با آغاز کشاورزی ایجاد شد و به تمامی کشورهای همسایه رواج یافت.

ریشه نوروز در دین زرتشتی است. نوروز باستانی ترین جشن کشاورزان است که پدیدار شدن آن مرتبط با ایجاد تقویم کشاورزی است. فردوسی و عمر خیام که در زمان ملک شاه سلجوقی در خاک کنونی ترکمنستان خدمت می کردند، نوروز را مرتبط با پادشاهان افسانه ای ایرانی، از جمله جمشید و کیومرث می دانستند.

طبق سنت، تا پیش از فرا رسیدن سال نو مردم باید خانه و حیاط های خود را تمیز کرده و بدهی های خود را بپردازند.

ترکمن ها روی میز نوروز، نان و پیراشکی هایی از آرد گندم، ارزن، ذرت، لوبیا، لپه، عدس، برنج، کنجد و نخود می گذارند. در نوروز خوراک هایی از هفت چیز آماده می کنند که بیشتر آنها گیاهی هستند، مشهورترین خوراک نوروزی، سمنو است.

آذربایجان:

در آذربایجان شیخ الاسلام حاجی الله شکور پاشازاده مفتی مسلمانان قفقاز فرا رسیدن "نوروز بایرام" را به مردم آذربایجان تبریک گفت و آرزوی شادی، تندرستی و خوشبختی برای مردم این کشور کرد. او گفت که نوروز نه تنها نماد نو شدن طبیعت، بلکه نماد اجرای خواسته ها و امیدهای انسان هاست.

افغانستان:

در افغانستان در آستانه فرا رسیدن نوروز در استان های مختلف کشور نهال کاشتند.

تنها در کابل بیش از 4 میلیون نهال کاشته شد و خیابان های کشور به سبزه آراسته شده اند. صدها هزار نفر از مردم در بازار نهال می خرند و خانه و خیابان ها را بدان می آرایند.

خبرگزاری «نووستی» روسیه
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
محل اقامت: تهران-فرودگاه مهرآباد-منطقه يکم هوايي
سپاس‌های ارسالی: 2750 بار
سپاس‌های دریافتی: 7452 بار
تماس:

پست توسط DJ Dani »

یا مقلب القلوب و البصار
یا مدبر الیل و النهار
یا محول الحول و الاحوال
حول حالنا الی احسن الحال

:-D :-D :-D :-D
:) :) :) :)
بنده هم آغاز سال نو هجری خورشیدی (1387) و نوروز باستانی و آریایی را به همه کاربران و دوستان و کلیه اعضای زحمت کش سایت سنترال کلابز به خصوص مدیران محترم سایت من جمله آقا مهدی و آقا فرهاد تبریک و تهنیت عرض می کنم .
همچنین این عید را به کلیه اعضای زحمت کش شورای نظارت . مدیران ارشد...مدیران سابق و سایر مدیران..متخصص ها و اعضای افتخاری و سایر کاربران همچون ارشد ...باسبقه...تازه وارد...معمولی و اخراجی و همه و همه تبریک می گویم!

در ضمن من این عید را به دوستان خوبم همچون...نه بهتره نگم ممکن هست کسی را جای بندازم...در سنترال همه با هم دوستیم وهمه دوستان من هستند !

عید شما مبارک باد...شاد و خوشحال باشید و به امید آنکه در هر زمینه ای قدم بر میدارید با موفقیت به پایان ببرید و شاد تر و با نشاط تر از همیشه باشد در کنار خانواده و مارا هم دعا کنید! و به هر آنچه آرزو دارید برسید و از طرفی انجمن سنترال کلابز نیز به بالاترین سطوح موفقیت و محبوبیت دست یابد هر چند باز هم کم خواهد بود و امسال را هم با موفقیت به پایان ببرند.

در آخر جا دارد از زحمات کلیه کاربران و پرسنل سایت که جدا به طور شبانه روزی زحمت می کشند تشکر کنم.

موفق و موید باشید!

هر روزتان نوروز ... نوروزتان پیروز 

دانیال 

دهکده

Major
Major
نمایه کاربر
محل اقامت: در همين نزديكي...
سپاس‌های ارسالی: 48 بار
سپاس‌های دریافتی: 189 بار

پست توسط Masoud »

سلام

شروع سال يكهزار و سيصد و هشتاد وهفت رو به همه از ته دل تبريك ميگم!

اميدوارم سالي كه گذشت واسه همه سالي خوب، پر بركت و توفيق بوده باشه و همه با دلي خوش اون رو به خاطره ها سپرده باشن!

در عوض، اميدورام كه سال جديد، با خنده واستون آغاز بشه، با دلگرمي سپري بشه، و به عنايت خدا، با كوله باري از سعادت تموم بشه!

%%% همين جا از تمام مديران، اعضاي شورا ها، مديران ارشد، متخصصين، كاربران و همه دست اندر كاران(!) و ....... به خاطر محفل گرمي كه باعث جذب و دوستي اينهمه آدم شده، تشكر ميكنم ، و از خدا براي همتون آرزوي خوشبختي توي تك تك روزهاي زندگيتون ميكنم..............
.

تصویر
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 16 بار
سپاس‌های دریافتی: 209 بار

پست توسط ALIAGHAKHAN »

تصویرتصویرتصویرتصویرتصویر 
 تصویرتصویرتصویر 
 تصویرتصویرتصویرتصویر 

بهار بهترين بهانه براي آغاز، وآغاز بهترين بهانه براي زيستن است آغاز بهار بر شما مبارک 

دوستان عزیز سلام...ببخشید که یه مقدار دور دارم عید رو تبریک می گم (چون مسافرت بودم و به اینترنت دسترسی نداشتم :o ) اما به هر حال امیدوارم سال گذشته سال خوبی برای تمامی شما بوده باشه و همه ی ما توانسته باشیم از طریق این سایت معلومات خود را بیشتر کرده باشیم...از تمامی شما بخصوص آقا مهدی به خاطر تمامی تلاششان تشکر میکنم ، امیدوارم سال جدید سال خوب و پر برکتی برای تمامی دوستان باشد.

با سپاس فراوان :D
هيچ كس لياقت اشكهاي تو را ندارد و كسي كه اين لياقت را داشته باشد هيچ گاه تو را به گريه نمي اندازد...
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 7 بار
سپاس‌های دریافتی: 264 بار

پست توسط M.Schumacher »

نوروز پیامبر مهر است که مرا وامی دارد تنها به خاطر تو دوست داشتن را یاد بگیرم.

نوروز شعر بی غلطی است که پایان رویاهای ناتمام را تفسیر می کند.

شیشه می شکند و زندگی می گذرد.نوروز می اید تا به ما بگوید تنها محبت ماندنی است پس دوستت دارم چه شیشه باشم چه اسیر سرنوشت.

زندگی وزن نگاهی است که در خاطر ما می ماند.نوروز جشن نکوداشت نگاه تو ست پس نوروز بر تو فرخنده باد.

با تو از خاطره ها سرشارم.جشن نوروز تو را کم دارم.سال تحویل دلم می گیرد با تو تا اخر خط بیدارم.

پیام نوروز این است.دوست داشته باشید و زندگی کنید.زمان همیشه از ان شما نیست.

اگر چه یادمان می رود که عشق تنها دلیل زندگی است اما خدا را شکر که نوروز هر سال این فکر را به یادمان می اورد.پس نوروزت مبارک که سالت را سرشار از عشق کند

باران عشق همیشه می بارد اما در نوروز قطره های باران طلایی رنگند.از خدا می خواهم که همیشه زیر این باران خیس شوی.

از نوروز می اموزیم که هیچ وقت کسی را نا امید نکنیم شاید امید تنها دارایی اش باشد.نوروزتان مبارک باد

مهربانم
درشکفتن جشن نوروز برایت در همه ی سال سر سبزی جاودان وشادی ،اندیشه ای پویا و ازادی و برخورداری از همه نعمتهای خدادادی ارزومندم.

جشن است که نوروز به پا خاسته است.شادی و سعادت جهان ان تو باد.از هر دو جهان فقط تو را می خواهم.

نوروز پاسداشت عشقهای کوچکی است که زنده مانده اند و روز تعظیم در برابر عشق های بزرگی که عظمت را کوچک می دانند.پس به تو در نوروز سلام می کنم که بزرگترین عشق این کوچکی.

نوروز ایین رفاقت را نگاهبانی می کند که باور کنیم قلبهامان جای حضور دوستانمان هستند.

در این نوروز باستانی خیال امدنت را به اغوش خسته می کشم .

نوروز یعنی هیچ زمستانی ماندنی نیست اگر چه کوتاهترین شبش یلدا باشد

[font=Georgia]آغاز سال 7030 ميترايي آريايي، 3746 زرتشتي، 2567 شاهنشاهي و 1387 هجري شمسي را به تمام دوستان و سروران عزيز تبريك و تهنيت عرض مي نمايم و اميدوارم اين سال براي همه شما عزيزان سالي موفقيت آميز باشد. 
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”