در بسیاری از کشورها عدد سیزده نحس است جالب آنکه در بسیاری از برج ها طبقه ۱۳ و در هواپیماها ردیف ۱۳ وجود ندارد ،در ایران نیز از دید برخی ۱۳ نحس است اما روز ۱۳ از نظر برخی روز دروغ ۱۳ نیز نامیده می شود.
موضوع دروغ سیزده یکی از مهم ترین موضوعاتی است که در چند سال اخیر، بخصوص در این ده سال اخیر در جامعه ایران منزلت ویژه ای پیدا کرده. ما نیز مثل سایر ملل جهان که دروغ اول آوریل می گویند، علاقه پیدا کرده ایم که دروغ سیزده بگوئیم.
دروغ در فرهنگ ایران و آموزش های زرتشت ناپسند شمرده می شود. زرتشت در گاتها سفارش براستی و راستگویی و دوری از دروغ و دروغگویان می کند.
در یسنا 44 بند 13 می گوید: ای اهورا، این از تو می پرسم، پرسشم را باز گوی، چگونه خود را از دروغ دور بداریم؟
در بند 14 می گوید:چگونه دروغ را به دست راستی بسپاریم؟
و در یسنا 30 بند 4 می گوید:بدترین منشها از آن پیروان دروغ، و بهترین منشها از آن پیروان راستی خواهد بود.
داریوش بزرگ هخامنشی در سنگ نوشته خود می گوید: اهورامزدا این کشور را از دشمن، خشکسالی و دروغ دور نگهدارد.
روز نخست آوریل در اساطیر روم باستان برابر با روز رستاخیز آتیس الهه لبخند می باشد . و مردم در این روز بشادی و خندیدن می پرداختند. دروغ روز نخستین ماه آوریل ترسایی که هر چهار سال با سیزده نوروز برابر می شود یک سر گرمی برای خندیدن و شوخی کردن می باشد که شاید تنها شادی و خندیدن آن با فرهنگ ایرانی سازگار باشد.
در هند یک روز پیش از آوریل مردم جشن هولی را برگزار می کنند و بروی هم رنگ می پاشند.
در فرانسه روز نخست آوریل را روز ماهی آوریل می نامند و کودکان و نوجوانان بر پشت مردم کاغذی با نقش ماهی می چسبانند که نشان از بدام افتادن آن کس مانند ماهی دارد.
یکی از دروغهای 13 که بساط سیزده نوروز خیلیها را به هم ریخت، خبر فوت «حاج محتشم السلطنه» رئیس مجلس وقت بود که چون در بین مردم تهران بخصوص بازاریها وجهه و احترام و اعتباری خاص داشت، هزارها نفر راه خانهی او را در پیش گرفتند تا در مراسم تشییع جنازهاش شرکت کنند!
در نوروز ۸۴ با همین پیش فرض یکی از عجیب ترین دروغ های تاریخ مطبوعات ایران را ساخت. فروتیش رضوانیه در ویژه نامه نوروزی شرق " سال ۸۴ " صفحه ای پر از دروغ چاپ کرد که بزرگ ترین دروغ آن" کج شدن برج مخابراتی میلاد" که چهارمین برج بلند جهان بود. این دروغ به قدری باور پذیر ساخته و پرداخته شده بود که برخی رانندگان به سرعت از کنار برج میلاد می گذشتند تا برج بر سر آنان فرود نیاید قیمت زمین های منطقه گیشا که نزدیک برج واقع است پایین آمد و حتی برخی رسانه ها این دروغ را باور کردند و وبلاگ ها به تخمین کج شدن برج پرداختنند.
منبع : گردآوری شده از چند سایت زیگزاگ, هفتان , فرهنگ ایران و ...
دروغ سیزده (اول آوریل)
مدیران انجمن: رونین, Shahbaz, MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

-
- سپاسهای ارسالی: 1747 بار
- سپاسهای دریافتی: 4179 بار
- تماس:
دروغ سیزده (اول آوریل)
مرکز انجمنهای تخصصی گنجینه دانش
[External Link Removed for Guests]
مرکز انجمنهای اعتقادی گنجینه الهی
مرکز انجمنهای اعتقادی گنجینه الهی

- محل اقامت: مازندران
- سپاسهای ارسالی: 6679 بار
- سپاسهای دریافتی: 5422 بار
تو سازمان ملل هم اتاق شماره 13 وجود ندارد
آیا می دانید هر فرد پس از مرگ با اهدای اعضای خویش می تواند سبب نجات یا ارتقای سلامتی بیش از 50 نفر شود
برای عضویت در انجمن اهدای عضو به لینک زیر مراجعه کنید
[COLOR=#000000]تا چند زنم بروی [COLOR=#0070c0]دریاها خشت بیزار شدم ز بتپرستان
خیام که گفت دوزخی خواهد بود که رفت بدوزخ و که آمد ز بهشت
برای عضویت در انجمن اهدای عضو به لینک زیر مراجعه کنید
[COLOR=#000000]تا چند زنم بروی [COLOR=#0070c0]دریاها خشت بیزار شدم ز بتپرستان
خیام که گفت دوزخی خواهد بود که رفت بدوزخ و که آمد ز بهشت

- سپاسهای ارسالی: 361 بار
- سپاسهای دریافتی: 834 بار
والله من نميدونم اين چه رسمي و فلسفه اش چيه ولي دوستم امروز دروغي به من گفت که براي يه لحظه دنيا دور سرم چرخيد. نميخوام بگم چي گفت ولي همينقدر که داشت عشقم ازم ميگرفت. نامرد
خيلي هم طبيعي گفت طوري که باور کردم رفتم دم خونشون نزديک بود کار به جاهاي باريک بکشه. يه خواهش از دوستان لطفا اگه مي خواين دروغ 13 بگين در مورد هر چي که ميخواد باشه فقط با مسائل عشقي طرف دستنذارين خيلي بده.
خيلي هم طبيعي گفت طوري که باور کردم رفتم دم خونشون نزديک بود کار به جاهاي باريک بکشه. يه خواهش از دوستان لطفا اگه مي خواين دروغ 13 بگين در مورد هر چي که ميخواد باشه فقط با مسائل عشقي طرف دستنذارين خيلي بده.