نمايندگان معترض، فراکسيون امنيت ملي تشکيل دادند

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, Shahbaz, MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

ارسال پست
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
محل اقامت: رشت
سپاس‌های ارسالی: 99 بار
سپاس‌های دریافتی: 175 بار
تماس:

پست توسط dr_mehdi57 »

در اعتراض به کميسيون امنيت ملي

گروه سياسي؛ ممانعت از ورود نمايندگان منتقد دولت به کميسيون هاي حساس و مهم مجلس به آنجا ختم شد که تعدادي از نمايندگان حذف شده اعلام کردند عضو هيچ کميسيوني نخواهند شد و براي دفاع از تماميت ارضي و کيان کشور فراکسيون امنيت ملي را در برابر کميسيون امنيت ملي مجلس تشکيل مي دهند. داريوش قنبري نماينده ايلام و عضو فراکسيون اقليت در جلسه علني مجلس ضمن اعتراض شديد اللحن آيين نامه يي به علي لاريجاني رئيس مجلس، خواستار رسيدگي عاجل به حذف نمايندگان منتقد از کميسيون هاي حساس مجلس از جمله کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي شد. وي ساعتي بعد در راهروي مجلس به خبرنگاران اعلام کرد نمايندگان اخراجي از کميسيون هاي مهم مجلس تصميم به عدم عضويت در کميسيون هاي ديگر مجلس گرفته اند و در عوض مي خواهند فراکسيون امنيت ملي را تشکيل بدهند. البته قنبري که داراي دکتراي علوم سياسي است و در مجلس هفتم هم عضو کميسيون امنيت ملي بود اما اکنون از راهيابي به کميسيون متناسب با تخصص اش بازمانده در شرايطي اين خبر را به خبرنگاران اعلام کرد که جلسه علني ديروز مجلس صحنه اعتراض شديد اللحن فراکسيون اقليت به نحوه عملکرد اصولگرايان و چينش خاص ترکيب کميسيون هاي مهم مجلس مانند کميسيون صنايع و معادن، انرژي، اقتصادي و برنامه و بودجه بود. در حال حاضر سه نفر از اعضاي اين کميسيون پزشک هستند، دو نفر ديگر جغرافيا خوانده اند و دو نفر حقوق و يک نفر رياضيات خوانده و به غير از چهار الي پنج نفر بقيه به قول قنبري تخصص هاي بي ربط دارند. نمايندگان معترض اصرار داشتند که تمام اصولگرايان از خود «رئيس مجلس» گرفته تا دولت نهم در اين «حذف ناعادلانه» نمايندگان اقليت سهيم بودند، چرا که گرچه داريوش قنبري تلويحاً اعلام کرد يک «مصلحت انديشي» از سوي برخي اصولگرايان زمينه يي شده تا «دولت» در تعيين اعضاي کميسيون امنيت ملي دخالت کند و حتي يک ليست 23 نفره از نمايندگان مورد علاقه خود را تعيين کند که در نهايت همين نمايندگان راهي اين کميسيون شوند، اما قدرت الله عليخاني به صراحت اقدام به بردن نام افراد کرد. نماينده قزوين که به قول خودش با درجه «سرلشکري» و «سرتيپ تمام» تحت عنوان عدم صلاحيت از رفتن به کميسيون امنيت ملي بازمانده است، خطاب به لاريجاني عنوان کرد که چگونه ممکن است با يک جريان اقليتي در چنين مجلس بزرگي اين طور برخورد مي شود.چطور جريان اقليتي در چنين مجلسي محروم مي شود؟ چرا اين رفتارها تنها شامل اقليت شده است؟ وي در حالي که با فرياد اقليت بودن خود و هم طيفانش را تنها دليل بستن درهاي کميسيون هاي مهم مجلس مي دانست، خطاب به اصولگرايان گفت؛ «من وابسته به يک جريان اقليت بوده و هستم اما آيا نبايد در مجلس تعادل حفظ شود. ما يک اقليت 70 نفري هستيم که با يک اراده از حضور در کميسيون هاي مهم محروم شده ايم.» عليخاني سپس اقدام به اعلام اسامي برخي اصولگرايان و جريان هاي موثر در اين اتفاق کرد که به گفته وي از نگاه اقليت مقصر اصلي در چنين بي عدالتي بوده اند. وي «احمد توکلي» نماينده تهران و «محمدرضا باهنر» و «ابوترابي» دو نايب هيات رئيسه را سه جريان اصلي موثر در اين اتفاق عنوان کرد. عليخاني با بيان اينکه دو نفر را مقصر اصلي مي دانم، گفت؛ «آقاي ابوترابي نايب رئيس اول و آقاي توکلي.» عليخاني افزود؛ «مي گويند باهنر هم بي نظر نبوده، الله اعلم، باهنر را نمي دانم اما اين دو نفر اول که نقش داشتند.» وي سپس به طرح دخالت دولت در تعيين اعضاي کميسيون امنيت ملي پرداخت؛ «خب دولت را هم مطرح مي کنند. اما دولتي ها مي گويند ما نقشي نداشتيم؛ آقاي باهنر هم پنجاه، پنجاه.» عليخاني سپس با کنايه نسبت به اينکه از ابوترابي که اقليت به او راي داده، انتظار چنين برخوردي را نداشتيم، تلويحاً به نوعي به لاريجاني هم يادآوري کرد که طيف اقليت مجلس با وجود رايي که به رياست وي داده لذا انتظار چنين رفتاري را نداشته است؛ «حداقل نايب رئيس اول بايد از ما دفاع مي کرد. به خصوص که جريان ما به ايشان راي داد. آقاي ابوترابي چرا از ما دفاع نکرديد؟ مگر آنها از ما بهتران بودند؟» البته اظهارات عليخاني سبب شد احمد توکلي به دفاع از خود بپردازد اما در اين دفاع به نوعي صحبت کرد که گويي او هم مدافع اقليت بوده و قبول دارد در حق اقليت ظلم شده و با برخي اعمال سليقه هاي شخصي چند فرد با صلاحيت از ورود به کميسيون امنيت ملي بازمانده اند. گرچه لاريجاني خواست اين سيکل جواب دادن راه نيفتد و نمايندگان خودشان مجلس را زير سوال نبرند اما توکلي اصرار کرد که بايد از خود دفاع کند؛ «بنده از اقليت دفاع کردم. شهادت مي دهم آقاي باهنر هم از شما دفاع کرد، آقاي ابوترابي هم. اما متاسفانه مورد توجه روساي شعب قرار نگرفت. در مورد کميسيون عمران دو نفر از اقليت سابقه دار از ليست حذف شدند ولي ما دفاع کرديم.» وي به نقل ماجراي حذف اقليت از کميسيون برنامه و بودجه هم اين طور پرداخت؛ « در اين کميسيون نيز اتفاقي مشابه کميسيون عمران افتاد و افراد با سابقه (خباز و انصاري) حذف شدند که من مجدداً وقت گرفتم و استدلال کردم که به زعم بنده آيين نامه رعايت نشده و رفتار سياسي به نفع مجلس نيست و کمکي به مجلس نمي کند و به نفع دولت هم نيست اما اين گفته من که مورد تاييد آقاي ابوترابي هم بود مورد توجه اعضاي کميسيون قرار نگرفت.» وي با برائت از خود به دفاع از اقليت پرداخت و با استفاده از جملاتي مانند اينکه «من تنها يک نفر بودم» يا «لاريجاني هم دفاع کرد و معتقد بوديم آيين نامه بايد اجرايي شود» از اين رفتار که به نوعي آن را پرداخته طيف حاميان دولت عنوان کرد اين طور ياد کرد؛ «من اعتقاد دارم حادثه بدي بود که به زعم شما اتفاق افتاده و من هم معتقدم خوب نبود، يک چيز احساساتي نشود و باعث اين ميزان سوءتفاهمات شود.» اما اين دفاع عضو طيف اصولگرايان تحول خواه هم موثر واقع نيفتاد و اقليت همچنان اعتراض هايش را با اعتراض نماينده گرمي ادامه داد. اين نماينده از لاريجاني خواست که اگر اصولگرايان مدعي هستند با نقشه اين کار را نکردند، بايد پاسخ دهند چرا افرادي به کميسيون امنيت ملي قدم گذاشتند که سه اولويت سابقه، تجربه و تخصص را نداشتند؛ «به اعتراف دوست و دشمن بسيارند کساني که بدون داشتن اين سه اولويت با لابي پشت پرده راهي اين کميسيون شدند.» مصطفي کواکبيان نماينده سمنان هم که از کميسيون امنيت ملي کنار گذاشته شده است، معترض شد که اگر اصولگرايان اين گونه از خود دفاع مي کنند، پس چطور او با 30 سال سابقه سياسي و دکتراي علوم سياسي حق ورود به کميسيون امنيت ملي را ندارد؛ «اينکه چند پزشک و فرد فرهنگي وضعيت سياست خارجي مملکت را تعيين کنند اين کجا رعايت آيين نامه است؟ کجا دفاع از حقوق شهروندان است؟ شما از اول کار داريد اپوزيسيون سازي مي کنيد. اشکال ندارد اگر دوست داريد تعامل خط امام و فراکسيون ما با اکثريت به شکلي باشد که در کميسيون ها عمل شد بسم الله. اما ما مي خواهيم بگوييم نه تنها به آقاي ابوترابي بلکه به شما هم راي داديم و تمام ارادت ما به هيات رئيسه اين بود که يکي دو تا از اعضا به کميسيون امنيت ملي بيايند اما گفتند نه، بعداً جبران مي کنيم.» وي ادامه داد؛ بنده معتقدم شما مرا که عضو هيات علمي دانشکده علوم سياسي و داراي دکتراي علوم سياسي و 30 سال سابقه سياسي هستم عمداً حذف کرديد. برخي در وزارت خارجه با ليسانس ريخته گري، ديپلمات هستند. عيبي ندارد اما بحث اين است که آيا اگر قطعنامه هاي شوراي امنيت عليه ما دارد تصويب مي شود به خاطر همين امر نيست؟ وي اظهار داشت؛ طرح اصلاح آيين نامه داخلي مجلس که دوستان مي خواهند مطرح کنند اگر راه چاره يي است که خوب است والا هيچ اشکالي ندارد. بنايي که مجلس هشتم از اول کار گذاشت، بناي عدم تعامل و تقابل بود. کواکبيان گفت؛ اعتقاد من اين است و حدس هم نيست که دولت گرايان دارند شما را دور مي زنند. در همين زمان نمايندگان اقليت سعي کردند در قالب تذکرهايي به لاريجاني يادآوري کنند که اگر او بي تقصير است پس رياست او و هيات رئيسه مجلس به نوعي دور زده شده است. چنانچه زنجاني نماينده نقده هم خطاب به لاريجاني گفت؛ «هيات رئيسه شما را به چالش کشيدند و تصميم دارند مجلس در مجلس يا هيات رئيسه در هيات رئيسه تشکيل دهند. شما متوجه نيستيد که نبض حياتي مجلس در دست کدام نمايندگان است؟»البته گرچه اين کنايه ها را در چند هفته اخير بارها نمايندگان به لاريجاني گفته و به او هشدار دادند که برخي از اصولگرايان از جمله حاميان دولت، رياست وي را به رسميت نمي شناسند اما لاريجاني در جواب تنها گفت؛ «شما خيالتان راحت باشد و خيلي نگران نباشيد، اگر کساني بخواهند در مجلس چالش ايجاد کنند من خودم اهل چالش هستم، شما فعلاً مشکل خودتان را حل کنيد.» در نهايت لاريجاني نمايندگان را مجاب کرد به جاي تذکرها طرح دو فوريتي جدا شدن کميسيون امنيت ملي از سياست خارجي را مطرح کنند که اين طرح به خاطر مخالفت هاي اصولگرايان راه به جايي نبرد و دو فوريت و يک فوريت آن به تصويب نرسيد؛ طرحي که طراحان مي خواستند با اجراي آن مشکل اخراج اقليت از کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي را با تفکيک اين دو کميسيون رفع کنند.

[External Link Removed for Guests]
[FONT=Times New Roman]
در زندگي زخمهايي هست که مثل خوره روح را آهسته در انزوا مي خورد و مي تراشد...

ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”