چقدر درباره ي دانشگاه هاي مجازي اطلاعات داريد؟

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, Shahbaz, MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

ارسال پست
Major
Major
سپاس‌های ارسالی: 434 بار
سپاس‌های دریافتی: 553 بار

چقدر درباره ي دانشگاه هاي مجازي اطلاعات داريد؟

پست توسط fereshteh blue »

سلام به همه دوستان عزیز
چند وقت پیش که داشتم توی انجمن می گشتم متوجه شدم یک سری از دوستانمون امسال کنکور دادن و قاعدتا تا چند هفته دیگه در گیر انتخاب رشته می شوند وقتی که من می خواستم انتخاب رشته بکنم کسی راجع به تحصیلات به صورت مجازی اطلاعات نداشت که کمکم بکنه اما الان شرایط رو مناسب دونستم که راجع به این نحوه ی تحصیل با توجه به این که خودم دانشجوی مجازی هستم اطلاعاتی رو در اختیار دوستان قرار بدم البته تمام مواردی که ذکر می شه از دید یک دانشجوی مجازی نه یک کارشناس
طبق اطلاعات بنده اولین اقدام پذیرش دانشجو به صورت مجازی در ایران توسط دانشگاه علم وصنعت ایران انجام شده اما در سال گذشته دانشگاه خواجه نصیر هم در ورودی مهر خود در رشته مهندسی it اقدام به پذیرش دانشجو کرد همچین دانشگاه غیرانتفاعی رایانه ای تهران اولین دانشگاه غیرانتفاعی مجازی ایران در ترم بهمن 1368 دانشجو پذیرفت .
در رشته ی ریاضی بر طبق اطلاعات من تنها رشته ای که فعلا در ایران به این شیوه تدریس می شه رشته ی مهندسی it است . البته در رشته ی علوم انسانی رشته هایی مانند حقوق و مدیریت مالی هم به شیوه ارائه می شود . در تحصیلات تکمیلی هم همچین امکانی وجود دارد .
اول یک توضیح راجع به شیوه ی تدریس در این دانشگاه ها می دهم .
تمام فعالیت های یک دانشجوی مجازی به صورت اینترنتی و مجازی هست اعم از ارتباط با دانشگاه و استاد ، انتخاب واحد ، انجام تکالیف و پروژه ها ، گرفتن جزوات و محتواها .
در واقع به این صورت که دانشگاه یک سایت مخصوص به خود را دارد که دانشجو با ارائه نام کاربری و شماره رمز امکان ورود به این سایت و استفاده از امکانات دانشگاه را دارد که دانشجو با ورود به این صفحه می تواند به کلاس ها دسترسی داشته باشد ، در نظر سنجی های دانشگاه شرکت کند و کلا از همه ی خبر ها مطلع بشود .
معمولا دانشگاه برای قرار دادن محتواها روزهایی را معرفی می کند و دانشجو یک هفته فرصت دارد که اقدام به گرفتن محتواها بکند البته این بدین معنا نیست که محتواهای قرار داده شده ظرف یک هفته پاک بشوند دانشجو این امکان را دارد که در هر زمانی در طول ترم از محتواها استفاده کند .
حال به توضیحی درباره ی محتوا می پردازم در واقع محتوا کلاس های دانشجوی مجازی ست بدین ترتیب که دانشگاه مباحثی را که در دانشگاه های دیگر در کلاس تدریس می شود به صورت کانتنت در اختیار دانشجو قرار می دهد . منظور از کانتنت یک صفحه ای شبیه به صفحه ی پاورپوینت که همزمان استاد هم بر روی آن صحبت می کند .
در طول ترم دانشگاه برای هر دانشجو یک پشتیبان در نظر می گیرد در واقع پشتیبان پل ارتباطی دانشگاه با دانشجو بالعکس می باشد . یعنی هم رفع مسائل فنی مثلا عدم دسترسی به قسمتی از محتواها و هم مسائل تحصیلی مانند در خواست توضیح بیشتر استاد در مورد مسئله ای و یا حل تمارین بیشتر به پشتیبان گفته می شود و پشتیبان به دانشگاه انتقال می دهد البته ارتباط با پشتیبان هم به صورت مجازی و آن لاین است یعنی طبق تقویمی که توسط دانشگاه برای دانشجو در نظر گرفته در روزها و ساعات مشخصی پشتیبان آن لاین است و امکان چت برای دانشجو وجود دارد .
تمام توضیحات وتذکرات دانشگاه طی ای میل های دانشگاه در طول ترم به دانشجو داده می شود مثلا پاسخ نامه تمرینات ، نمرات دریافتی دانشجو ، برنامه ی امتحانی و ...
معمولا در طول ترم بر طبق صلاح دید مسئولان دانشگاه کلاس هایی به صورت آن لاین برگزار می شود کلاسی که در آن امکان گفتگو با استاد و دیگر دانشجویان وجود دارد حتی این ارتباط می تواند در صورت اجازه استاد به صورت صوتی وتصویری باشد .
امتحانات نیم ترم به صورت آن لاین و امتحانات پایان ترم به صورت حضوری برگزار می شود البته بنده اطلاع دقیقی از نحوه ی برگزاری امتحانات نیم ترم در تمام دانشگاه ها ندارم احتمال دارد که دانشگاه این امتحانات را به صورت حضوری برگزار کند .
در بسیاری از موارد چنین ذکر می شود که به دلیل ارتباط گسترده دانشجوی مجازی با دنیای اطلاعات واینترنت بازده چنین دانشجویانی بیشتر دانشجویانی است که تنها تمام موارد را به صورت تئوری فرا می گیرند .
حتما تا این جا متوجه محاسن دانشگاه مجازی شده اید اما بنده برای جمع بندی دوباره ذکر می کنم :
1) امکان دسترسی به کلاس ها و امکانات دانشگاه در هر زمان و مکانی
2) امکان دسترسی به تمامی کلاس ها تا پایان ترم
3) داشتن زمان بیشتر برای درس خواندن
4) در صورت قبولی در شهر های دیگر با مشکل رفت و آمد و خوابگاه روبرو نخواهید بود
اما مطمئنن این شیوه هم مانند شیوه های سنتی معایب و مشکلاتی هم دارد :
1) عدم حضور فیزیکی در کلاس و ارتباط دائمی با دیگر دانشجویان
2) یک دانشجوی مجازی باید توان این را داشته باشد که ابهامات موجود در درس ها برای مدتی با خود نگه دارد تا پایان ترم که کلاس های رفع اشکال حضوری برگزار می شود
3) به دلیل این که دانشجو در کلاس حاضر نمی شود کسی بر نحوه ی پیشرفت او نظارت ندارد
در صورتی که دوستان در این مورد سوالی داشتند حتما قرار بدهند تا اگر تونستم جواب بدم
با آرزوی بهترین ها برای همه عزیزان
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 112 بار
سپاس‌های دریافتی: 327 بار
تماس:

پست توسط H@med »

fereshteh blue, عزیز خیلی اطلاعات مفیدی بود ممنون :razz:
راستی شما IT ارشد می خونی یا کارشناسی؟
[External Link Removed for Guests]
   آموزش شارژ کارتریج و تعمیر انواع    (راهنمای تعمیر لپ تاپ و پرینتر ، ...)

Major
Major

من کارشناسي مي خونم تازه ترم اولم
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط H@med »

موفق باشی :razz: ما که داریم تموم می کنیم کارشناسی اما بهت توصیه می کنم خودت رو محدود به مطالبی که تو دانشگاه بهت یاد می دن نکن چون موقع فارغ التحصیلی یک دفعه می بینی چیزی که به درد بازار کار بخوره بلد نیستی و نمی تونی جایی کار گیر بیاری حتما دوره شبکه ( CCNA ) برو

Major
Major
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 284 بار
سپاس‌های دریافتی: 488 بار

پست توسط saeed_hz »

با سلام،من کاردانی برق دارم.
مدت تحصیل چند ترم است.امکان کاردانی به کارشناسی نداره.
هدفم رشته مهندسی it هست
الان کجاها ثبت نام میکند
ممنون
 هیچ چیز واقعا خراب نیست ، حتی ساعتی كه از كار افتاده است ، دو بار در روز زمان را درست نشان می دهد ...توماس ادیسون 
Major
Major

مدت تحصيل مانند دانشگاه هاي ديگه در دوره ي ليسانس 8 ترم هست بنده تا حالا جايي نديد که کارداني به کارشناسي دانشجو بگيرن
دقيقا منظورتون از ثبت نام رو متوجه نشدم
اما دانشگاه هايي که ذکر کردم با کنکور دانشجو مي گيرن و تحت نظارت وزارت علوم هستن
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط H@med »

saeed_hz, جان رشته IT فقط کارشناسی ( و کارشناسی ارشد )داره یا باید دوباره کنکور بدی برای دانشگاه دولتی یا آزاد ویا برای دانشگاه مجازی اقدام کنی
موفق باشی :razz:

Major
Major
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 284 بار
سپاس‌های دریافتی: 488 بار

پست توسط saeed_hz »

h1h2h3 نوشته شده:saeed_hz, جان رشته IT فقط کارشناسی ( و کارشناسی ارشد )داره یا باید دوباره کنکور بدی برای دانشگاه دولتی یا آزاد ویا برای دانشگاه مجازی اقدام کنی
موفق باشی :razz:

منظورم از کادانی به کارشناسی مدت تحصیل بود که 2 ساله یا بیشتر.مثل پیام نور.
یا اینکه 4 ساله.
 هیچ چیز واقعا خراب نیست ، حتی ساعتی كه از كار افتاده است ، دو بار در روز زمان را درست نشان می دهد ...توماس ادیسون 
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط H@med »

سید جون من قبلا گفتم اگر می خوای بری IT اون مدرک کاردانی که گرفتی باید ببوسی بزاری ( آخه برق چه ربطی به IT داره ؟) کنار چون IT از کادانی دانشجو نمی گیره شما برای مدرک کارشناسی IT باید چهار سال درس بخونی :razz:

Major
Major

saeed_hz,
گفته بودم که اين دانشگاه ها با کنکور دانشجو مي گيرن اما امروز تو سايت دانشگاه خودم ديدم که يه فرم ثبت نام براي کساني که مي خوان به صورت دانشپذير براي ترم پاييز ثبت نام کنند هست
اگر تصميم به ثبت نام گرفتيد اعلام کنيد تا آدرس دانشگاه رو براتون بذارم
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”