اعمال و آداب روز اوّل ماه رمضان

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, Shahbaz, MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

ارسال پست
Major II
Major II
نمایه کاربر
سپاس‌های دریافتی: 22 بار

پست توسط sky_blue »

روايت است که حضرت رسول صلي الله عليه و آله چون ماه رمضان داخل مي شد اين دعا را مي خواند
دعاي حضرت رسول صلي اللَّه عليه و آله در شباول ماه رمضان

شانزدهم ونيز روايت است که حضرت رسول صلي الله عليه و آله در شب اوّل ماه

رمضان اين دعا را مي خواندند

اَلْحَمْدَ لِلّهِ الَّذي اَکْرَمَنا بِکَ اَيُّهَا الشَّهرُ

سپاس خدائي را که ما را بوسيله تو گرامي داشت اي ماه

الْمُبارَکُ اَللّهُمَّ فَقَوِّنا عَلي صِيامِنا وَقِيامِنا وَثبِّتْ اَقْدامَنا وَانْصُرْنا

مبارک خدايا به ما نيرو ده بر روزه مان و شب زنده داريمان و گامهاي ما را پابرجا کن

عَلَي الْقَوْمِ الْکافِرينَ اَللّهُمَّ اَنْتَ الْواحِدُ فَلا وَلَدَ لَکَ وَاَنْتَ الصَّمَدُ

و بر مردمان کافر ياريمان ده خدايا توئي يگانه که فرزند نداري و توئي بي نيازي

فلا شِبْهَ لَکَ وَاَنْتَ الْعَزيزُ فَلا يُعِزُّکَ شَيْءٌ وَاَنْتَ الْغَنِيُّ وَاَنَا الْفَقيرُ

که شبيه نداري و توئي عزيزي که چيزي به تو عزت نبخشد و توئي بي نياز و منم نيازمند

وَاَنْتَ الْمَوْلي وَاَنَا الْعَبْدُ وَاَنْتَ الْغَفُورُ وَاَنَا الْمُذْنِبُ وَاَنْتَ الرَّحيمُ

و توئي سرور و منم بنده و توئي آمرزنده و منم گنهکار و توئي مهربان

وَاَنَا الْمُخْطِئُ وَاَنْتَ الْخالِقُ وَاَنَا الْمَخْلُوقُ وَاَنْتَ الْحَيُّ وَاَنَا الْمَيِّتُ

و منم خطاکار و توئي آفريننده و منم آفريده و توئي زنده و منم مرده

اَسْئَلُکَ بِرَحْمَتِکَ اَنْ تَغْفِرَ لي وَتَرْحَمَني وَتَجاوَزَ عَنّي اِنَّکَ عَلي

از تو خواهم به رحمتت که مرا بيامرزي و از من درگذري که براستي تو بر هر چیز توانی

دعاء و اعمال روز اول
-----
و در آن چند عملست اوّل غسل کردن در آب جاري و ريختن سي کف آب بر سر که باعث ايمني از جميع دردها و بيماريها است در تمام سال دوّم کفي از گلاب بر رُو بزند تا از خواري و پريشاني نجات يابد و قدري هم بر سر خود بزند تا در آن سال از سرسام ايمن شود سوّم دو رکعت نماز اوّل ماه و تصدّق را به عمل آورد چهارم دو رکعت نماز کند در رکعت اوّل حمد و اِنّا فَتَحْنا و در رکعت دوّم حَمْد و هر سوره که خواهد بخواند تا حق تعالي جميع بديها را در آن سال از او دور گرداند و در حفظ خدا باشد تا سال آينده پنجم بعد از طلوع فجر اين دعا بخواند:

اَللّهُمَّ قَدْ حَضَرَ شَهْرُ رَمَضانَ وَقَدِ افْتَرَضْتَ عَلَيْنا صِيامَهُ وَاَنْزَلْتَ

خدايا ماه رمضان آمد و تو روزه آن را بر ما واجب کرده اي و نازل فرموده اي

فيهِ الْقُرآنَ هُديً لِلنّاسِ وَبَيِّناتٍ مِنَ الْهُدي وَالْفُرْقانِ اَللّهُمَّ اَعِنّا

در آن قرآن را که راهنماي مردم و حجتهائي از هدايت و تميز (ميان حق و باطل ) است خدايا کمک ده ما را

عَلي صِيامِهِ وَتَقَبَّلْهُ مِنّا وَتَسَلَّمْهُ مِنّا وَسَلِّمْهُ لَنا في يُسْرٍ مِنَکَ

بر گرفتن روزه اش و آن را از ما بپذير و بخوبي از ما دريافتش کن و سالمش گردان براي ما در آسودگي

وَعافِيَةٍ اِنَّکَ عَلي کُلِّشَيْءٍ قَديرٌ ششم بخواند دعاء چهل و چهارم صحيفه کامله

و عافيت خودت که همانا تو بر هر چيز توانائي

دعاي روز اول ماه رمضان از امام موسي کاظم عليه السلام
را اگر در شب نخوانده هفتم علامه مجلسي در زادالمعاد فرموده کليني و شيخ طوسي و ديگران به سند صحيح روايت کرده اند که حضرت امام موسي کاظم عليه السلام فرمود که در ماه مبارک رمضان در اوّل سال يعني روز اوّل ماه چنانچه عُلماء فهميده اند اين دعا را بخوان و فرمود که هر که اين دعا را براي رضاي خدا و بي شائبه اغراض فاسده و ريا بخواند در آن سال به او نرسد فتنه و گمراهي و نه آفتي که ضرر رساند بدين او يا بدن او و حق تعالي او را حفظ کند از شرّ آنچه در آن سال واقع مي شود از بلاها و دعا اين است :

اَللّهُمَّ اِنّي اَسْئَلُکَ

خدايا من از تو خواهم

بِاسْمِکَ الَّذي دانَ لَهُ کُلُّشَيْءٍ وَبِرَحْمَتِکَ الَّتي وَسِعَتْ کُلَّشَيْءٍ

به حق آن نامت که گردن نهاد در برابرش هر چيز و بدان رحمتت که فراگرفت هر چيز را

وَبِعَظَمَتِکَ الَّتي تَواضَعَ لَها کُلُّشَيْءٍ وَبِعِزَّتِکَ الَّتي قَهَرْتَ کُلَّشَيْءٍ

و بدان بزرگيت که فروتن شد در برابرش هر چيز و بدان عزتت که مقهور کرد هر چيز را

وَبِقُوَّتِکَ الَّتي خَضَعَ لَها کُلُّشَيْءٍ وَبِجَبَرُوتِکَ الَّتي غَلَبَتْ کُلَّشَيْءٍ

و بدان نيرويت که خاضع شد در برابرش هر چيز و به جبروتت که غالب آمد بر هر چيز

وَبِعِلْمِکَ الَّذي اَحاطَ بِکُلِّشَيْءٍ يا نُورُ يا قُدُّوسُ يا اَوَّلُ قبْلَ

و بدانشت که هر چيز را احاطه کرده اي نور و اي منزه از هر عيب اي نخست پيش از

کُلِّشَيْءٍ [وَيا باقِياً بَعْدَ کُلِّشَيْءٍ] يااَللّهُ يارَحْمنُ صَلِّ عَلي مُحَمَّدٍ وَآلِ

هر چيز و اي باقي پس از هر چيز اي بخشاينده درود فرست بر محمد و آل

مُحَمَّدٍ وَاغْفِرْ لِيَ الذُّنُوبَ الَّتي تُغَيِّرُ النِّعَمَ وَاغْفِرْ لِيَ الذُّنُوبَ الَّتي

محمد و بيامرز از من گناهاني را که نعمتها را تغيير دهد و بيامرز از من گناهاني را که

تُنْزِلُ النِّقَمَ وَاغْفِرْ لِيَ الذُّنُوبَ الَّتي تَقْطَعُ الرَّجاَّءَ وَاغْفِرْ لِيَ الذُّنُوبَ

رنج و عذاب فرو ريزد و بيامرز از من گناهاني را که اميد را قطع کند و بيامرز از من گناهاني را

الَّتي تُديلُ الاْعْداَّءَ وَاغْفِرْ لِيَ الذُّنُوبَ الَّتي تَرُدُّ الدُّعاَّءَ وَاغْفِرْ لِيَ

که دشمنان را چيره کند و بيامرز از من گناهاني را که دعا را باز گرداند و بيامرز از من

الذُّنُوبَ الَّتي يُسْتَحَقُّ بِها نُزُولُ الْبَلاَّءِ وَاغْفِرْ لِيَ الذُّنُوبَ الَّتي

گناهاني که مردم را مستحق نزول بلا گرداند و بيامرز از من گناهاني را که

تَحْبِسُ غَيْثَ السَّماَّءِ وَاغْفِرْ لِيَ الذُّنُوبَ الَّتي تَکْشِفُ الْغِطاَّءَ وَاغْفِرْ

باران آسمان را جلوگيري کند و بيامرز از من گناهاني را که پرده را بالا زند و بيامرز

لِيَ الذُّنُوبَ الَّتي تُعَجِّلُ الْفَناَّءَ وَاغْفِرْ لِيَ الذُّنُوبَ الَّتي تُورِثُ النَّدَمَ

از من گناهاني را که در نابودي شتاب کند و بيامرز از من گناهاني را که پشيماني آرد

وَاغْفِرْ لِيَ الذُّنُوبَ الَّتي تَهْتِکُ الْعِصَمَ وَاَلْبِسْني دِرْعَکَ الْحَصينَةَ

و بيامرز از من گناهاني را که پرده ها را بدرد و زره محکمت را که پاره شدني نيست

الَّتي لا تُرامُ وَعافِني مِنْ شَرِّ ما اُحاذِرُ بِاللَّيْلِ وَالنَّهارِ في مُسْتَقْبَلِ

بر من بپوشان و سلامتم بدار از شر آنچه حذر مي کنم از آن در شب و روز در روزهاي آينده

سَنَتي هذِهِ اَللّهُمَّ رَبَّ السَّمواتِ السَّبْعِ وَرَبَّ الاْرَضينَ السَّبْعِ وَما

امسال من خدايا اي پروردگار آسمانهاي هفتگانه و اي پروردگار زمينهاي هفتگانه و آنچه

فيهِنَّ وَما بَيْنَهُنَّ وَرَبَّ الْعَرْشِ الْعَظيمِ وَرَبَّ السْبْعِ الْمَثاني

در آنها و آنچه مابين آنها است و اي پروردگار عرش عظيم و پروردگار هفت آيه (يعني سوره حمد يا هفت سوره )

وَالْقُرْآنِ الْعَظيمِ وَرَبَّ اِسْرافيلَ وَميکاَّئيلَ وَجَبْرَئيلَ وَرَبَّ مُحَمَّدٍ

و قرآن بزرگ و پروردگار اسرافيل و ميکائيل و جبرئيل و پروردگار محمد

صَلَّي اللّهُ عَلَيْهِ وَآلِهِ سَيِّدِ الْمُرْسَلينَ وَخاتَِمِ النَّبِيّينَ اَسْئَلُکَ بِکَ وَبِما

صلي الله عليه و آله آقاي رسولان و خاتم پيمبران از تو خواهم به حق خودت و به حق آنچه

سَمَّيْتَ بِهِ نَفْسَکَ يا عَظيمُ اَنْتَ الَّذي تَمُنُّ بِالْعَظيمِ وَتَدْفَعُ کُلَّ

خود را بدان نام نهاده اي اي خداي بزرگ توئي که به نعمت عظيم منت نهي و هر محذور را دفع کني

مَحْذُورٍ وَتُعْطي کُلَّ جَزِيلٍ وَتُضاعِفُ الْحَسَناتِ بِالْقَليلِ وَبِالْکَثيرِ

و هر عطاي شاياني را تو عطا کني و دو چندان کني کارهاي نيک را به کم و زياد

وَتَفْعَلُ ما تَشاَّءُ يا قَديرُ يا اَللّهُ يا رَحْمنُ صَلِّ عَلي مُحَمَّدٍ وَاَهْلِ بَيْتِهِ

و مي کني هر کاري را بخواهي اي توانا اي خدا اي بخشاينده درود فرست بر محمد و خاندانش

وَاَلْبِسْني في مُسْتَقْبَلِ سَنَتي هذِهِ سِتْرَکَ وَنَضِّرْ وَجْهي بِنُورِکَ

و بپوشان بر من در آينده اين سال پرده خويش را و چهره ام را به نور خويش منور گردان

وَاَحِبَّني بِمَحبَّتِکَ وَبَلِّغْني رِضْوانَکَ وَشَريفَ کَرامَتِکَ وَجَسيمَ

و به محبت خويش دوستم بدار و مرا به مقام خوشنودي خود و بزرگواري شريفت و عطاي بزرگت

عَطِيَّتِکَ وَاَعْطِني مِنْ خَيْرِ ما عِنْدَکَ وَمِنْ خَيْرِ ما اَنْتَ مُعْطيهِ اَحَداً

نائل گردان و عطا کن به من از بهترين چيزي که نزد تو است و از بهتر چيزي که عطا مي کني بر يکي
مِنْ خَلْقِکَ وَاَلْبِسْني مَعَ ذلِکَ عافِيَتَکَ يا مَوْضِعَ کُلِّ شَکْوي وَيا

از خلق خويش و با آنها لباس عافيتت را هم بر من بپوشان اي مرجع هر شکايت و اي

شاهِدَ کُلِّ نَجْوي وَيا عالِمَ کُلِّ خَفِيَّةٍ وَيا دافِعَ ما تَشاَّءُ مِنْ بَلِيَّةٍ يا

گواه بر هر راز و اي داناي هر پنهان و اي جلوگيرنده از هر بلا که خواهي اي

کَريمَ الْعَفْوِ يا حَسَنَ التَّجاوُزِ تَوَفَّني عَلي مِلَّةِ اِبْراهيمَ وَفِطْرَتِهِ

بزرگوار گذشت اي نيکو درگذر بميران مرا بر کيش ابراهيم و فطرت او

وَعَلي دينِ مُحَمَّدٍ صَلَّي اللّهُ عَلَيْهِ و الِهِ وَسُنَّتِهِ وَعَلي خَيْرِ الْوَفاةِ

و بر دين محمد صلي الله عليه و آله و طريقه اش و بر بهترين مردنها

فَتَوَفَّني مُوالِياً لاِولِياَّئِکَ وَمُعادِياً لاِعْداَّئِکَ اَللّهُمَّ وَجَنِّبْني في هذِهِ

پس بميرانم در آن حال که دوست دار دوستانت و دشمن دشمنانت باشم خدايا و مرا در اين

السَّنَةِ کُلَّ عَمَلٍ اَوْ قَوْلٍ اَوْ فِعْلٍ يُباعِدُني مِنْکَ وَاَجْلُِبْني اِلَي کُلِّ

سال از هر کاري يا گفتاري يا عملي که مرا از تو دور کند دورم بدار و بسوي کار يا گفتار يا

عَمَلٍ اَوْ قَوْلٍ اَوْ فِعْلٍ يُقَرِّبُني مِنْکَ في هذِهِ السَّنَةِ يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ

عملي که مرا در اين سال به تو نزديک سازد بکشانم اي مهربانترين مهربانان

وَامْنَعْني مِنْ کُلِّ عَمَلٍ اَوْ قَوْلٍ اَوْ فِعْلٍ يَکُونُ مِنّي اَخافُ ضَرَرَ

و بازم دار از هر کاري يا گفتاري يا کرداري که از من سر زند و از سرانجام زيان آورش

عاقِبَتِهِ وَاَخافُ مَقْتَکَ اِيّايَ عَلَيْهِ حِذارَ اَنْ تَصْرِفَ وَجْهَکَ الْکَريمَ

بيمناک باشم و از خشمت بخاطر آن بر خويش بترسم ، بترسم از اينکه توجه کريمانه ات

عَنّي فَاَسْتَوجِبَ بِهِ نَقْصاً مِنْ حَظٍّ لي عِنْدَکَ يا رَؤُفُ يا رَحيمُ

را از من بگرداني و بدان جهت مستوجب نقصاني از بهره اي که پيش تو دارم گردم اي با عطوفت اي مهربان

اَللّهُمَّ اجْعَلْني في مُسْتَقْبَلِ سَنَتي هذِهِ في حِفْظِکََوفي جِوارِکَ

خدايا در آينده امسال مرا در حفظ و پناه

وَفي کَنَفِکَ وَجَلِّلْني سِتْرَ عافِيَتِکَ وَهَبْ لي کَرامَتَکَ عَزَّ جارُکَ وَجَلَّ

و کنف خودت قرارم ده و پرده عافيت خود را بر من بپوشان و از بزرگواري خويش بر من ببخش عزيز است پناهنده به تو

ثَناَّؤُکَ وَلا اِلهَ غَيْرُکَ اَللّهُمَّ اجْعَلْني تابِعاً لِصالِحي مَنْ مَضي مِنْ

و والا است ستايشت و معبودي جز تو نيست خدايا مرا پيرو شايستگان از اولياء گذشته ات قرارم ده

اَوْلِياَّئِکَ وَاَلْحِقْني بِهِمْ وَاجْعَلْني مُسَلِّماً لِمَنْ قالَ بِالصِّدْقِ عَلَيْکَ

و بدانها ملحقم کن و چنانم کن که براي آنانکه از جانب تو به حقيقت سخن گفتند

مِنْهُمْ وَاَعُوذُ بِکَ اللّهُمَّ اَنْ تُحيطَ بي خَطيئَتي وَظُلْمي وَاِسْرافي

تسليم باشم و پناه مي برم به تو خدايا از اينکه فرا گيردم خطا و ستم و زياده رويم

عَلي نَفْسي وَاتِّباعي لِهَوايَ وَاشْتِغالي بِشَهَواتي فَيَحُولُ ذلِکَ

بر خويشتن و پيرويم از هواي نفس و سرگرميم به شهوات و در نتيجه آنها ميان من

بَيْني وَبَيْنَ رَحْمَتِکَ وَرِضْوانِکَ فَاَکُونُ مَنْسِيّاً عِنْدَکَ مُتَعَرِّضاً

و رحمت و خوشنودي تو حائل گردد و کار بدانجا کشد که فراموش درگاهت شوم و بدانچه موجب خشم

لِسَخَطِکَ وَنِقْمَتِکَ اَللّهُمَّ وَفِّقْني لِکُلِّ عَمَلٍ صالِحٍ تَرْضي بِهِ عَنّي

و عقوبت تو است دست زنم خدايا موفقم بدار براي هر عمل شايسته اي که به وسيله آن از من خشنود

وَقَرِّبْني اِلَيْکَ زُلْفي اَللّهُمَّ کَما کَفَيْتَ نَبِيَّکَ مُحَمَّداً صَلَّي اللّهُ عَلَيْهِ

شوي و مرا به مقام قرب خويش نزديک کن خدايا چنانچه هراس دشمن را از پيامبرت محمد صلي الله عليه

وَ الِهِ هَوْلَ عَدُوِّهِ وَفَرَّجْتَ هَمَّهُ وَکَشَفْتَ غَمَّهُ وَصَدَقْتَهُ وَعْدَکَ

و آله کفايت فرمودي و اندوهش را برطرف کردي و غمش را زدودي و به وعده ات درباره اش وفا کردي

وَاَنْجَزْتَ لَهُ عَهْدَکَ اَللّهُمَّ فَبِذلِکَ فَاکْفِني هَوْلَ هذِهِ السَّنَةِ وَآفاتِها

و پيمانت را با او به پايان رساندي خدايا به همان ترتيب هراس اين سال و آفات

وَاَسْقامَها وَفِتْنَتَها وَشُرُورَها وَاَحزانَها وَضيقَ الْمَعاشِ فيها

و امراض و بلاها و شرور و اندوهها و تنگي و فشار زندگي را از من دور فرما

وَبَلِّغْني بِرَحْمَتِکَ کَمالَ الْعافِيَةِ بِتَمامِ دَوامِ النِّعْمَةِ عِنْدي اِلي مُنْتَهي

و به رحمت خويش برسان مرا به کمال عافيت بوسيله ادامه نعمتت که پيش من داري تا پايان

اَجَلي اَسْئَلُکَ سُؤ الَ مَنْ اَساَّءَ وَظَلَمَ وَاسْتَکانَ وَاعْتَرَفَ وَاَسْئَلُکَ اَنْ

عمرم ، و از تو خواهم خواستن کسي که گناه کرده و بر خويش ستم کرده و به حال بيچارگي افتاده و به گناه خويش معترف است از تو خواهم

تَغْفِرَ لي ما مَضي مِنَ الذُّنُوبِ الَّتي حَصَرَتْها حَفَظَتُکَ وَاَحْصَتْها

که بيامرزي گناهان گذشته مرا آنها را که نگهبانانت ثبت کرده و فرشتگان

کِرامُ مَلاَّئِکَتِکَ عَلَيَّ وَاَنْ تَعْصِمَني اِل- هي مِنَ الذُّنُوبِ فيم ا بَقِيَ

بزرگوارت شماره کرده اند و نگاهم داري خدايا از گناهان در آينده

مِنْ عُمْري اِلي مُنْتَهي اَجَلي يا اَللّهُ يا رَحْمنُ يا رَحيمُ صَلِّ عَلَي

عمرم تا پايان عمرم اي خدا اي بخشاينده اي مهربان درود فرست بر

مُحمَّدٍ وَاَهْلِ بَيْتِ مُحَمَّدٍ وَ اتِني کُلَّ ما سَئَلْتُکَ وَرَغِبْتُ اِلَيْکَ فيهِ

محمد و خاندان محمد و بده به من همه آنچه را از تو خواستم و درباره اش مشتاقانه به درگاهت آمدم

فَاِنَّکَ اَمَرْتَني بِالدُّعاءِ وَتَکَفَّلْتَ لي بِالاِْجابَةِ يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ

زيرا تو خود دستور دعايم دادي و اجابت آن را نيز برايم به عهده گرفتي اي مهربانترين مهربانان

التماس دعا
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”