دو دوزه بازی کردن کشورهاي عربي

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, Shahbaz, MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 6261 بار
سپاس‌های دریافتی: 11083 بار

پست توسط yasermym »

البته اينکه کدام ديدگاه داراي طيف طرفداران و پيروان اکثريت است و کدام ديدگاه در اقليت قرار دارد با مقداري گشت گذار چند دقيقه اي در کوچه بازار که معمولا اکثريت خاموش جامعه محسوب مي شوند کاملا به دست مي آيد.

مطالبي که من عنوان کردم مسائلي است که به عينه هر روز در موقعيت هاي مختلف روزانه و از اقشار مختلف مردم مي شنوم...

مطالبي که آقاي فراگ فوت فرمودند را من به شخصه از دهان مردم کوچه بازار نمي شنوم...چون خواسته هاي آنها عمدتا رفاه اقتصادي-تورم-بيکاري است...از کسي نشنيده ام که بايد براي فتح عالم آماده شويم که حالا اين را هم شنيدم...البته مشابه اين حرفها را در مطبوعاتي چون ... نيز خوانده ام که آمار وحشتناک برگشتي ها و تيراژ بسيار ضعيف روزنامه هاي اينچنيني وسعت طرفداران اين تفکر را بيشتر نشان مي دهد...

دوست خوب میلاد
یکی از مشکلاتی که در جامعه ما و در بین ایرانی ها وجود دارد این است که همه عادت کرده اند در همه مسائل نظر بدهند آنهم نه نظر عادی بلکه نظری بمانند یک کارشناس خبره در آن علم که البته شاید برمی گردد به اینکه بعد از انقلاب مردم خوب اعتماد به نفس پیدا کردند، اما در کل اظهار نظر در حد کارشناسی و اینکه توقع داشته باشیم عملی باشد را بهتر است به عهده کارشناسان بگذاریم.
منظور من فقط مسائل سیاسی نیست بلکه ما در همه زمینه ها تا مقداری اطلاعات بدست می آوریم شروع به اظهار نظر و نقد، آنهم از نوع کارشناسی می کنیم. بارها در میان عامه مردم شنیده اید که راجع به یک مساله درصد هم می دهند و تا دقت دهم درصد هم اعلام می کنند.
دوستان شاید از نظر من و شما اظهار نظر در زمینه ای که تخصص نداریم عادی بیاید و فکر هم کنیم چه نظر خوب و مهمی دادیم اما زمانی که با این مساله مواجه شویم که شخصی راجع به مطلبی که ما تخصص داریم ناشیانه و غلط اظهار نظر می کند آنوقت باید حال افراد متخصص در سایر امور را درک کنیم زمانی که ما به غلط اظهار دانش می کنیم.
اگر شما بخاطر یک دل درد پیش یک دکتر بروید و بگویید فکر می کنم آپاندیسیت شده ام و دکتر هم آپاندیس شما را عمل کند و بعد بفهمید که مشکل از کلیه بوده، به دکتر چه می گویید؟ نمی گویید که شما متخصص بودید و به صرف گفته من نباید عمل می کردید و باید از تخصص خودتون استفاده می کردید؟ (این فقط یک مثال ساده بود)
این توضیحات برای این بود که بدانید لزوما نمی شود به این نکته توجه کرد که در کوچه و بازار چه می گذرد.
توجه به خواسته های مردم یک مورد است اما نحوه رسیدن به آن خواسته باید بر عهده کارشناس امر باشد.

این سوال من را بدهید که آیا در هر امری باید ملاک عمل کارشناس آن رشته و فن باشد یا کسانی که تخصص ندارند؟
آیا وضع اقتدار کلی ایران نسبت به سالهای قبل بهتر شده است یا بدتر؟ 
دانستني که تو را اصلاح نکند گمراهي است. حضرت علي (ع)

تصویر

[FONT=tahoma, Verdana, Helvetica, Arial, sans-serif][COLOR=#444444]==================================
دانلود مقاله در
انجمن علمي تامين رايگان مقالات گيگا پيپر
[External Link Removed for Guests]
==================================    
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3096 بار
سپاس‌های دریافتی: 11996 بار

پست توسط Mil@d »

yasermym,
حالا شد يک بحث بي حاشيه و رک...

1.يک کلاغ 40 کلاغ مردم عامي را 100% قبول دارم...اصولا در پيچاندن شديد و سريع شايعات و سخنان بي اساس تبحر فوق العاده اي داريم...مثلا مبالغه غير واقعي درباره تحريم ها...تا به حال 3 قطعنامه تحريمي را پشت سر گذاشته ايم يادم نمي رود هنگامي که قطعنامه اول مصوب ديماه 85 که بيشتر محوريتش بر روي مسائل موشکي و همچنين ايزوله بانک سپه بود را از دهان عده اي نيز شنيدم که تا چند هفته بعد ايران محاصره دريايي کامل خواهد شد درحاليکه مدتي بعد ناو هواپيمابر اينتر پرايز و رونالد ريگان از تنکه هرمز خارج شدند...!!!

2.درست است که بايد براي هرکاري بايد به متخصص مراجعه کرد ولي اهميت به خواست هاي روز اکثريت هر جامعه اي وظيفه دولتي است که از همان ملت منتخب مي شود...

3.در رابطه با سوالت:
100% بايد از افراد متخصص استفاده شود و ضربات اقتصادي اوايل انقلاب را نيز از همين ناحيه خورديم...مدني وزير با اينکه وزير دفاع بود ولي ساختار ارتش را با طرح هاي عجيبي چون تقليل غير کارشناسي خدمت سربازي و همچنين فرستادن ارتشي ها به شهر محل تولد و زندگي قبلي در آستانه فروپاشي قرار داد...اسکله منطقه سوم دريايي چابهار را به اسکله صيادي تبديل کرد...و از اين نمونه ها زياد است و در همين اواخر هم داشته ايم...مرعشي چه تخصصي در زمينه توريسم داشت که به اين سمت منصوب شد---رحيم مشايي مهندس الکترونيک است..ارتباطش با ميراث فرهنگي چيست :?

و هکذا

4.بخش دوم سوالت:
100% قبول دارم نسبت به دهه 70 شمسي بهتر شده است ولي باز هم از اين بايد بهتر شويم...تا از ما بيشتر حساب ببرند...ياسر جان در اوقات فراغت براي تفريح با اين عربها چت مي کنم...مي گذارم خودش را تخليه کند چون گويا کينه تاريخي از ما به دل دارند وهيزم تر وحشتناکي به آنها فروخته ايم!!!!
وقتي تخليه شد با يکي دو سوال دهانش بسته مي شود...

آيا قادر به تهديد کردن ايران هستيد؟
اينهمه پايگاه آمريکا و انگليس و فرانسه در کشورهاي شما چه مي کند...!
اسرار کشور شما را غربي ها بيشتر مي دانند يا کشور ما!!!

ياسر يادت هست هاچم چلپي از سران سابق عراقي از تغيير مداوم کدهاي اطلاعاتي ايران و گيج شدن سيا در برابر اين تاکتيک هاي ايران صحبت مي کرد...

همه اينها نشان از هوشياري و اقتدار روز افزون ما دارد...

ولي هنوز با نقطه اوج خيلي فاصله داريم و اگر عادلانه به موضوع نگاه کني حرف مرا تاييد خواهي کرد...
ولي انصافا نسبت به چند سال پيش و آن ديپلماسي مسخره و کودکانه تنش زدايي که همه را عليه ايران پر رو کرد بهتر است.
  بی  
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 6261 بار
سپاس‌های دریافتی: 11083 بار

پست توسط yasermym »

قربون بچه خوب
من هم اين را مي گويم که وقتي روند اوضاع به سمت پيشرفت هست ما بايد فکر کنيم که حتما سياست درپيش گرفته شده درست بوده که به اين نقطه رسيديم. يک مثال ساده زماني که تيم فوتبالي خوب بازي مي کند و نتيجه را هم جلو است يک ريسک است که مربي دست به تغيير در ترکيب تيمش بزند، ولي تيمي که عقب است حتما دست به ترکيبش زده مي شود چون نياز به تحول دارد. ما هم در هر سياستي که موفق نباشيم بايد دست به تغيير بزنيم اما در سياستهايي که موفق هستيم تغيير اشتباه است.
چون در اين انجمن نمي شود صحبت هاي سياسي کرد من هم وارد مسائل ريز نمي شوم اما همينقدر بدانيد که همانطور که خود شما اشاره کرديد ريشه اين پررو شدن اعراب در سياستهاي گذشته است و حالا بايد با تدبير به رفع آن اقدام کرد نه به يکباره و با تو دهني زدن مستقيم.

.درست است که بايد براي هرکاري بايد به متخصص مراجعه کرد ولي اهميت به خواست هاي روز اکثريت هر جامعه اي وظيفه دولتي است که از همان ملت منتخب مي شود...

من هم در آخرين جمله قبل از سوالاتم به اين نکته اشاره کردم و راه آنرا هم گفتم.

ياسر جان در اوقات فراغت براي تفريح با اين عربها چت مي کنم...مي گذارم خودش را تخليه کند چون گويا کينه تاريخي از ما به دل دارند وهيزم تر وحشتناکي به آنها فروخته ايم!!!!

نه دوست من اينها از حسادت ناشي ميشه و واقعا حسادت بد درديه، يکي از دلايل خانه نشين شدن حضرت علي (ع) همين حسادت ريش سفيدها و پيرهاي عرب بود که از حضرت داشتند. الان هم همون حسادت ها ادامه دارد.

آيا تمهيدات انديشيده شده در بخش نظامي مانع از ايجاد بازدارندگي نشده است؟
حالا به نظر شما تغيير سياست در زماني که در حال پيشرفت هستيم به صلاح و به فايده است؟

دوستان دیگر هم اگر مایل باشند بد نیست به این سوالات پاسخ دهند.
دانستني که تو را اصلاح نکند گمراهي است. حضرت علي (ع)

تصویر

[FONT=tahoma, Verdana, Helvetica, Arial, sans-serif][COLOR=#444444]==================================
دانلود مقاله در
انجمن علمي تامين رايگان مقالات گيگا پيپر
[External Link Removed for Guests]
==================================    
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط Mil@d »

1سوال اول:در رابطه با ايجاد بازدارندگي اگر معقولانه به موضوع نگاه کنيم به نظر من بازدارنگي نسبي را بدست آورده ايم ولي باز هم تا ايده آل فاصله داريم...
يک مثال ساده براي همه:
در شرق دور روسيه شبه جزيره اي وجود دارد به نام کامچاتکا که روي گوگل ارث به راحتي آن را خواهيد يافت .
ژاپني ها به اين نقطه سرزمين هاي شمالي(North lands) اطلاق مي کنند ومدعي هستند روسيه آن ها را حدود 70 سال پيش اشغال کرده اند..
در صحت و درستي اين موضوع اطلاع دقيقي ندارم ولي چيزي که متوجه شده ام گويا حق با ژاپني هاست...
روسيه قدرت دوم نظامي دنياست و ژاپن در برابر قدرت ارتش روسيه محلي از اعراب نخواهد داشت...
ولي آيا ضعف نظامي ژاپن باعث شده است از خاک خود بگذرند..
خير هر هفته اين موضوع را عنوان مي کنند...

ولي بازدارندگي نظامي روسيه جرات هيچگونه اقدامي به ژاپن نداده است..

ايران نيز به اين نقطه مي توانيم بگوييم رسيده است...

اگر ضعيف بود يم تا الان چيزي از خزر و سه جزيره و ميدان نفتي آرش در خليج فارس و ميدان نفتي البرز در خزر و خوزستان و آذربايجان و کردستان و بلوچستان و ترکمن نمي ماند...

پس يازدارندگي را داشته و داريم...ولي هنوز به نقطه اي که خيالي کاملا آسوده داشته باشيم نرسيده ايم ولي با رشدي که در صنايع نظامي مي بينم به اين مهم طي 5 تا 10 سال آينده خواهيم رسيد...

سوال دوم:
سوالي چند وجهي مطرح کردي:

اگر تغيير سياست در عمل به ايجاد ايران هراسي در بين همسايگان مبدل شود با آن مخالفم.

ولي اگر با ذکاوت و تيزهوشي ديپلماتيک تعدا دشمنانمان را کمتر و کمتر کنيم بسيار عالي است.

نگوييد نمي شود..سياست پدر و مادر ندارد...همه چيز در آن ممکن است...

پس اين قدرت را داريم
  بی  
Colonel I
Colonel I
سپاس‌های ارسالی: 300 بار
سپاس‌های دریافتی: 1161 بار

پست توسط Frogfoot »

بحث کردن درباره هر موضوعی نیازمند یک سری پیش نیازها ست. وقتی آن پیش نیازها رعایت نشود، بحثی پرت و بی نتیجه مطرح می شود. وقتی شما در طول بحث صرفا یک سری نظرهای شخصی را بدون استناد به هیچ منبع، مدرک، واقعه تاریخی، یا هر چیز دیگه ایی که استدلالی برای آن بحث باشد، مطرح می کنید، فقط در صورتی حرفتان معتبر است که در اون علم خاص یک شخص Authority محسوب شوید. مثلا در هر علمی تعداد محدودی هستند که وقتی کتابی در آن زمینه می نویسند، اگر استناد یا توضیح درستی هم برای بحث شان ارائه نکنند، بخاطر اعتبارشان در آن موضوع، بحث را از ایشان می پذیرند. بحثی که شما تا بع اینجا مطرح کردید، هیچ پشتوانه علمی نداشت. البته در برابر نظری که بنده مطرح کردم، نظارت دیگه ایی هست که با تکیه به برخی مسائل به بحث درباره این موضوع می پردازند، ولی بحث شما متکی به چیزی نبود، بیشتر یک دیدگاه صرفا شخصی بود، نه یک بحث علمی. بماند که حتی یک بحث پیوسته هم نبود، بلکه در آن بحث های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، نظامی، و... بدون اینکه ربطی به بحث داشته باشند هم مطرح بود، مثل خرید هواپیما، صحبت فلان شخصیت سیاسی، ماجرا مک فارلین، و... بحث هایی هم برخی از دوستان دیگه مطرح کردند، فقط در حد یک نظر گذرا بود؛ مثلا وقتی گفته میشه تمام مشکل ما از دیدگاه مذهبی هست، و بعد بدون هیچگونه استدلال یا دلیل مشخصی پست تمام می شود، این را یک نظر علمی نمی گویند، بلکه یک اعتقاد و نظر شخصی هست. در حالی که از نظر علمی می توان به همچین اظهار نظری با استناد به تاثیرات دیدگاههای مذهبی در امورات مختلف سایر کشورها، حتی کشورهای سکولار، پاسخ داد، ولی وقتی بحث علمی نیست، هر چقدر هم که صحبت شود، به نتیجه ایی نمی رسد.
درباره کوچه بازار هم دوستمان یاسر جوابی دادند، ولی شما باید بدانید که مباحثی مثل مباحث استراتژیک یا مباحث کلان مملکتی چیزی نیستند که در کوچه و بازار جایی داشته باشند. اگر قرار بود مردم کوچه بازار به مباحث استراتژیک اشراف داشته باشند، اینقدر در نقاط مختلف جهان برای think tank های مرتبط با مسائل استراتژیک و کلان هزینه نمی شد! وقتی استناد نظریات استراتژیکتان اظهار نظر مردم کوچه بازار هست، انتظار دارید من چه جوابی به شما بدهم؟ وقتی در کوچه بازار می شنوید که مردم می گویند پول نفت را یکجا بین ما تقسیم کنید، تا با آن خانه بخریم، انتظار دارید این افراد در زمینه مسائل استراتژیک هم بحث کنند؟!

در کشورهای پیشرفته دیده اید که دولت مسائل کلانش را با نظر مردم کوچه و بازر تنظیم کند؟!!

شما دیدگاهی که من سالها قبل داشتم، و با توجه به مطالعات و تحقیقات آن را عوض کردم و به دیدگاه امروزی رسیدم را به من عرضه می کنید، و انتظار دارید که من آن را یک دیدگاه بدیع، جامع، و کارشناسی بدانم، و قبول کنم که شما روی موضوع بحث اشراف دارید. شما جای من بودید، با دلایلی که شما مطرح کردید، به همچین نتیجه ایی می رسیدید؟!

من چند وقت پیش اینجا در یک تاپیک مقاله ایی را به قلم Andrew G. Marshall با عنوان The Mumbai Attacks and the “Strategy of Tension” قرار دادم، و در آن به نقشه ایی که یک سرهنگ آمریکا برای خاورمیانه ترسیم کرده بود، هم اشاره کردم. هر چند در مقاله و برخی نتیجه گیری های آن اشکالاتی وجود داشت، و نمی توان آن را به عنوان یک دیدگاه 100 درصد درست مطرح کرد، ولی در آن نکات مثبت زیادی وجود داشت، و برای آشنایی با همچین مباحثی نقطه شروع خوبی بود. متاسفانه استقبال خاصی از آن نشد، شاید هم بخاطر انگلیسی بودن و طولانی بودن مقاله باشد.

متاسفانه در مملکت ما حرف زدن قبل از مطالعه دقیق کردند، و متهم کردن قبل از فهمیدن حرف طرف مقابله، و وانمود کردن به فهمیدن حرف طرف مقابل قبل از فهم کامل آن، به امری رایج و روزمره تبدیل شده.

چون احساس می کنم پست های فعلی به اندازه کافی نظر نویسندگانش را مشخص می کنند، و از طرفی به دلیل مشغله های کاری فرصت شرکت در بحث هایی که بازخورد مثبتی ندارند، را ندارم. از اظهار نظر بیشتر درباره این بحث در این تاپیک خودداری می کنم، و فقط هر وقت فرصت کردم، پست های سایر دوستان در این زمینه را مطالعه می کنم.

با تشکر از همه دوستانی که در این بحث شرکت کردند.

پی نوشت: لینک مقاله The Mumbai Attacks and the “Strategy of Tension” را در زیر قرار دادم:

http://www.centralclubs.com/viewtopic.php?t=50260
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط Mil@d »

Frogfoot,

چون شما گويا مشغله کاري فراواني داريد من نيز زياد تاپيک را به درازا نمي کشم.

فقط چون در رابطه با بحث کوچه بازار فرموديد...پست مرا به دقت بخوانيد منظور اصلي من اين بود که به درخواست هاي آنان بايد توجه شود تا به عنوان پشتوانه دولت حمايت ملي از حاکميت حفظ شود...

هم من و هم شما ديدگاه استراتژيک مورد نظر خود را داديم فرض بگيريم هم ديدگاه من غلط و هم ديدگاه شما...

ولي هيچگاه بحث واقع گرايي در سياست و رعايت منافع ملي را از ياد برد.هميشه بايد سنجيد که آيا هزينه اي که مي دهيم به نتيجه اي که مي گيريم مي ارزد يا خير

نکته آخر مقاله انگليسي تان را کاش کمي مختصر مي کرديد و نکات اصلي مطلب را بيرون مي کشيديد چون انگليسي همه به خوبي انگليسي شما نيست و شايد حوصله ترجمه آن متن طولاني را نداشتند.
  بی  
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”