کشف 2 مخزن بزرگ گازی در خراسان شمالی

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, رونین, Shahbaz, MASTER, شوراي نظارت

ارسال پست
Fast Poster
Fast Poster
نمایه کاربر
پست: 266
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۷ خرداد ۱۳۸۷, ۱۲:۱۷ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 120 بار
سپاس‌های دریافتی: 580 بار

کشف 2 مخزن بزرگ گازی در خراسان شمالی

پست توسط nima20 »

به دنبال انجام 520 کیلومتر لرزه نگاری 2 بعدی، پردازش اطلاعات اکتشافی از شناسایی دو ساختار بزرگ گازی در منطقه کپه داغ استان خراسان شمالی حکایت دارد.
خبرنگار مهر از شرکت ملی نفت ایران کسب اطلاع کرد: به دنبال شروع عملیات اکتشافی نفت خام و گاز طبیعی در دو منطقه کپه داغ و درگز واقع در استان خراسان شمالی شواهد اولیه از وجود 2 ساختار بزرگ گاز طبیعی در بلوک کپه داغ این استان حکایت دارد.

بر اساس این گزارش، مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران برنامه اجرای حدود 420 کیلومتر لرزه نگاری 2 بعدی را برای شناسایی ذخایر احتمالی هیدروکربوری در دو منطقه کپه داغ و درگز را در برنامه سال جاری خود گنجانده بود که تاکنون پیمانکار اکتشافی حدود 520 کیلومتر لرزه نگاری دو بعدی در این منطقه به پایان رسانده است.

در این رابطه پردازش اطلاعات حاصل از لرزه نگاری 2 بعدی حاکی از شناسایی دو ساختار جدید گاز طبیعی در این منطقه دارد.

در همین حال، تاکنون حجم دقیق ذخایر گازی در این دو موقعیت مشخص نشده است و برای تعیین میزان دقیق ذخایر گاز طبیعی به نظر می رسد باید حداقل 2 حلقه چاه اکتشافی حفاری شود. البته به زودی با تکمیل اطلاعات اکتشافی، جزئیات این دو ساختار هیدروکربوری را وزیر نفت اعلام خواهد کرد.

سابقه اکتشافات نفت و گاز در استان خراسان

به گزارش مهر، بخشهایی از استان خراسان شمالی، رضوی و گلستان یکی از 5 منطقه مستعد برای کشف ذخایر نفت و گاز در ایران در وسعتی بالغ بر 200 هزار کیلومتر مربع به شمار می روند. در حال حاضر دو ساختار گازی تحت عنوان خانگیران و گنبدلی در این منطقه شناسایی شده است.

اموراکتشاف واستخراج شرکت ملی نفت ایران در سال 1347 میدان عظیم گازی خانگیران و در سال 1360 میدان گازی گنبدلی را به ترتیب در غرب و جنوب شهر سرخس کشف کرد.

میدان گازی خانگیران

در منطقه خانگیران که در 25 کیلومتری شمال غربی شهر مرزی سرخس واقع شده است تاکنون 3 مخزن گازی مجزا در ساختارهــای طاقدیسی تحت عناوین شوریجه بی، دی و مزدوران که بر روی هـم قرار گرفته انــد.

این گزارش می افزاید، میدان گنبدلی در فاصل 25 کیلومتری جنوب غربی شهرستان سرخس و در نزدیکی مرز ترکمنستــان واقع شده است. اولیـن چاه اکتشافی حفر شده در سـال 1348 نتیجــه ای نداشت . حفاری مجدد در سال 1360 منجر به کشف ذخائر گازی این مخزن شد که بهره برداری از این مخزن در سال 1365 آغاز شد.

از مجموع 9 چاه حفاری شـده در این مخزن در حال حاضر از 3 حلقه چاه در بهترین شرایط روزانه 1/1میلیون مترمکعب بهره برداری می شود . تولید متوسط از این مخزن در سال های گذشته روزانه 700 هزار متـر مکعب بوده است .

آخرین وضعیت شناسایی ذخایر گاز در دولت نهم

گزارش مهر نشان می دهد: ذخایر اثبات شده گاز طبیعی ایران قبل از پیروزی انقلاب حدود 25.9 تریلیون متر مکعب بوده که با اکتشافات صورت گرفته این ذخایر در سال 1381 به حدود 26.75 تریلیون متر مکعب رسیده و در نهایت ذخایر گاز ایران تا پایان سال گذشته به 28.18 تریلیون متر مکعب افزایش پیدا کرده است.

همچنین میزان اکتشافات گاز از نیمه دوم سال 84 تا پایان شهریور ماه امسال به بیش از 97 تریلیون فوت مکعب افزایش یافته که از این میزان حداقل بالغ بر 72.1 تریلیون فوت مکعب آن قابل استحصال است.

همچنین در سه سال و نیمه اخیر تاکنون 7.3 تریلیون فوت مکعب ذخیره گاز همراه در میادین نفتی کشف شده که از این میزان 1.48 تریلیون فوت مکعب آن برداشت است.

مجموع ذخایر گاز طبیعی کشف شده در سه سال گذشته بالغ بر 104.4 تریلیون فوت مکعب است که از این میزان 73.58 تریلیون فوت مکعب آن قابل استحصال خواهد بود.

در این مدت میادینی همچون کیش، مخزن فهلیان در میدان خامی اهواز، سفیدزاخور، مخزن ژوراسیک در میدان کوه آسماری، فارسی و میدان بالا رود اندیمشک کشف شده که توسعه برخی از این میدان نیز تا چند ماه آینده آغاز خواهد شد.
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”