سالگرد فاجعه سوختن صدها آبادانی در سینمارکس

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, Shahbaz, MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3096 بار
سپاس‌های دریافتی: 11996 بار

سالگرد فاجعه سوختن صدها آبادانی در سینمارکس

پست توسط Mil@d »

سینما رکس آبادان ۲۸ مرداد ۱۳۵۷ شب هنگام و در حین نمایش فیلم گوزنها دچار حریق گردید.قریب به اتفاق حاضران در سینما زنده در آتش سوختند. تحقیقات حاکی از عمدی بودن حریق بود. همزمانی این رویداد با اعتراضات و انقلاب اسلامی ایران و طولانی شدن رسیدگی به آن در سالهای بعد از انقلاب، گمانه‌های مختلفی را پیرامون عاملان این حادثه ایجادکرد.

شرح واقعه
در حدود ساعت ۲۱:۴۵ شب بیست و هشتم مرداد، ۳۳۷ نفر از کسانی که به تماشای فیلم گوزنها در آخرین سانس به سینما رفته بودند زنده زنده در آتش سوختند. دربهای ورودی و خروجی همگی قفل بودند بود و معدود نجات یافتگان (حدود ۱۰ نفر)، موفق شده بودن با شکستن یکی از دربهای خروج اضطراری خود را نجات دهند.
بر اساس گزارش هیات اعزامی دولت وقت برای بررسی علل وقوع حادثه، «حادثه با تاخیر به مراکز امدادی اعلام شده.... شیرهای آب اصلی آتش نشانی در فواصل ۶۰ و ۱۶۰ متری محل حادثه غیر قابل استفاده بودند.... و مامورین از کمکهای مردمی جلوگیری کردند»
در خصوص آمار محبوسین در سینما آمار مختلفی ارائه شده‌است. روزنامه اطلاعات در همان زمان آمار را ۶۰۰ نفر اعلام کرد که از این تعداد ۳۷۷ نفر کشته شدند. محمدرضا پهلوی بعدها کشته شدگان را ۴۷۷ نفر قید نمود. دادستان وقت آبادان تعداد اجساد را ۳۰۶ جسد اعلام نمود و منابع رسمی بعد از انقلاب این تعداد را همان ۳۷۷ نفر دانستند.
سینما در زمانی دچار آتش سوزی شد که در حال نمایش فیلم گوزنها، ساخته مسعود کیمیایی بود. این فیلم به گونه‌ای اشاره کوتاه و گذرایی داشت به روزهای فرار و مرگ یک مبارز مسلح علیه حکومت پهلوی و بسیاری بر این عقیده بودند که فیلم به بخش کوچکی از واقعه سیاهکل پرداخته‌است. همین امر موجب برخی گمانه زنی‌ها مبنی بر دخالت ساواک در این آتش سوزی گردید.
در سال ۱۳۵۹ فردی به نام حسین تکبعلی‌زاده خود را به مقامات معرفی کرد و اقرار کرد که عامل جنایت او بوده‌است.

سرنوشت سینما

بقایای سینما در سال ۱۳۸۴ تخریب و به مجتمع تجاری تبدیل شد. کشته شدگان سینما شهید محسوب شدند و همچنان برای بزرگداشت آنان مراسم گلباران بر مزارشان برگزار می‌شود
تصویر
تصویر
تصویر
تصویر
آخرین ويرايش توسط 1 on Mil@d, ويرايش شده در 0.
  بی  
Captain
Captain
نمایه کاربر

Re: سی و یکمین سالگرد فاجعه سوختن صدها آبادانی در سینمارکس

پست توسط Mil@d »

در این حادثه متاسفانه عموی من و همسرش نیز به شهادت رسیدند و اثری از جنازه خواهر زن عموی بنده نیز به دست نیامد :-o
گفتنی است حتی قرار بوده که پدر و مادر بنده نیز بروند که شکر خدا این اتفاق نمی افتد. :AA:
پدر من تعریف میکنه زمانی که خواسته جنازه برادر رو در خاک بذاره جنازه از شدت سوختگی از وسط به دو تیکه تبدیل میشه :sad: البته اتفاقات دیگری هم می افته که خاطر دوستان رو تلخ نمی کنم و بازگو کردنش هم شاید در محیط عمومی قشنگ نباشه...ولی به هر حال هیچگاه فراموش شدنی نیست :-o
محل سینما رکس به پاساژی نوساز تبدیل شده است و اگر فرصت کردم عکسی از پاساژ رکس خواهم گرفت و در سنترال قرار می دهم :razz:
شادی ارواح طیبه شهدای این حادثه تلخ که بنا به آمار رسمی 377 و بنا به آمار غیر رسمی حتی تا 1020 نفر نیز گزارش شده است رحمه الله من یقرا الفاتحه من قبلها صلوات :razz:
  بی  
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
محل اقامت: کرج پلاک 43!
سپاس‌های ارسالی: 6716 بار
سپاس‌های دریافتی: 12104 بار
تماس:

Re: سالگرد فاجعه سوختن صدها آبادانی در سینمارکس

پست توسط Mohammad 1985 »

به نظر باید 377 نفر درست باشه
به همه سياستمداران مشکوک باش.
جکسون براون
Senior Poster
Senior Poster
سپاس‌های ارسالی: 326 بار
سپاس‌های دریافتی: 1085 بار

پست توسط HITMAN_KU »

آیا کسی عاملان واقعی این جنایت را میشناسد؟
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط Mil@d »

به نظر باید 377 نفر درست باشه

مسئولین وقت قبرستان آبادان تعداد اجساد دریافتی را 650 جسد اعلام کرده بودند که به علت جو خاص آن زمان که بیشتر سعی در تخفیف عمق فاجعه داشت عدد کمتر اعلام شد.
بلیط فروش سینما هم خبر از فروش 1020 داده بود. :-o
ضمنا تعداد زیادی جسد هم در گور بزرگ دسته جمعی قرار داده شدند!

بعید به نظر می رسد تناقضات فاحش در اعداد قربانیان واقعه به این زودیها رمزگشایی شود و شاید هیچوقت هم نشود! :P
بسیاری از همشهریان میان سال بنده که آن روز به یاد دارند طبق سنتی که بر توده عوام حاکم است روایت های متعددی پیرامون علت حادثه و همچنین تعداد قربانیان نقل میکنند...

روحشان شاد :razz:
  بی  
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”