بازي هاي نظامي عربستان در يمن

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, رونین, Shahbaz, MASTER, شوراي نظارت

ارسال پست
Major
Major
نمایه کاربر
پست: 1885
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۳ مهر ۱۳۸۸, ۶:۳۱ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 588 بار
سپاس‌های دریافتی: 2859 بار

بازي هاي نظامي عربستان در يمن

پست توسط misam5526 »

استان صعده و چهار استان شمالي يمن از ژوئن 2004 تاكنون شاهد خرابي و ويراني شش جنگ طراحي شده از سوي ارتش و سياسيون ضعاء بوده است. آگاهان به مسائل يمن معتقدند كه مردم بيگناه و بي‌دفاع شمال يمن كه اكثريت آنان شيعي و زيدي هستند، قرباني سياست‌هاي توسعه‌‌طلبانه عربستان سعودي و سياست كثيف برخي از ژنرال‌ها و سياستمداران هوادار بعثي‌هاي عراق و سلفي‌هاي سعودي مي‌باشند. تحركات گسترده عربستان سعودي طي سه دهه‌اخير در مناطق كوهستاني صعده و استان‌هاي پيرامون آنكه هم‌مرز با عربستان سعودي است، حاكي از يك برنامه راهبردي و طراحي شده از سوي رياض بوده است. در اين مناطق بيش از 500 شيخ قبيله و شخصيت‌ اجتماعي و سياسي ماهانه از عربستان سعودي حقوق و مزاياي مالي و مادي دريافت مي‌كنند.
كساني كه با فعاليت و تلاش‌هاي فرهنگي و مذهبي خاندان حوثي‌ها آشنا هستند مي‌گويند كه تا قبل جنگ‌ها، ضعاء از فعاليت‌‌ فرهنگي و اجتماعي حسين بدرالدين حوثي نماينده سابق پارلمان يمن براي كاهش نقش سلفي‌‌ها و عوامل سعودي و نيز براي مهار سياست‌هاي توسعه‌‌طلبانه رياض، حمايت‌هاي گوناگون مي‌كرده است. ژنرال علي‌عبدالله صالح، رئيس‌جمهور يمن در حوادث جنگ جدايي‌خواهي جنوبي‌ها در تابستان 1994، سلاح‌ها و پول‌هاي رياض را به طور آشكارا ديد و از افزايش گستره نفوذ و تأثيرگذاري شاهزاده سلطان بن‌عبدالعزيز وزير دفاع عربستان و مسؤول پرونده يمن طي چهار دهه، به وحشت افتاد، لذا ضعاء طي يك دهه ( 2004 – 1994) از اقدامات فرهنگي و تبليغي خانواده حوثي حمايت مي‌كرد تا فعاليت‌ها و توطئه‌هاي سلفي‌‌هاي يمن را در مناطق شمال يمن خنثي سازد. همكاري ضعاء و حوثي‌ها تا پس از حوادث 11 سپتامبر 2001، ادامه داشته ولي پس از شعارهاي مرگ بر آمريكا و مرگ بر اسراييل حسين حوثي و پيروانش، ضعاء سياست خود را تغيير داد.

ژنرال علي عبدالله‌صالح سياست‌هاي خود در قبال مردم صعده و استان‌هاي شمالي تحت عوامل تأثيرگذار فوق تنظيم و اجرايي كرد:

1-‌ شعارها و سياست‌هاي ضد آمريكايي حوثي‌ها، حساسيت‌هاي واشنگتن برانگيخته است. ضعاء طي سه دهه متحد منطقه‌اي آمريكا بوده و از آن كمك‌هاي مالي و نظامي دريافت مي‌كرده است. يمن در سياست‌هاي منطقه‌اي پنتاگون در شاخ آفريقا و آبراهه‌ها و معابر دريايي استراتژيك همچون باب‌المندب، خليج عدن، درياي سرخ و اقيانوس هند، يك بازيگر متحد است.

2-‌ فعاليت‌هاي ضدصهيونيستي خاندان حوثي‌ها يهوديان يمني در صعده و استان‌هاي شمالي به وحشت انداخته و اين روند، مناسبات سري و محرمانه ضعاء و رژيم صهيونيستي را مختل مي‌كرده است.

3-‌ رويكرد فعاليت‌هاي مذهبي و فرهنگي و اجتماعي حوثي‌ها، استراتژيست‌هاي ضعاء را به وحشت انداخته است. درك اين استراتژيست‌ها از عملكرد حوثي‌ها اين بوده كه آنها به دنبال تأسيس يا احياي قدرت و سلطه زيدي در شمال يمن هستند.

4-‌ عامل مناسبات رياض- ضعاء و افزايش حجم اين عامل پس از حوادث يازده سپتامبر بحران اقتصادي يمن و نياز مبرم ضعاء به ريال‌هاي عربستان سعودي، نقش مهمي در تصميم‌گيري علي عبدالله صالح در قبال تحرك حوثي‌ها داشته است.

عربستان سعودي تا جنگ چهارم صعده مداخله مستقيم در عمليات نظامي و اقدامات لجستيكي ارتش ضعاء نداشته است. ضعاء در نيروهاي اوليه، دريافت كه ارتش كه اغلب از استان‌هاي مركزي وجنوبي هستند به دلايلي از جمله عدم آشنايي با جنگ‌ها و تاكتيك‌هاي نبرد در مناطق كوهستاني ما در اين جنگ شكست مي‌خورد، بنابراين سرلشكر علي‌محسن الاحمر، فرمانده عمليات ارتش ضعاء اقدام به استخدام و بسيج قبايل حاشد كرد. افراد اين قبايل رسم غارتگري (در يمن به الفيد معروف است) را به عنوان عرف و سنت و قوانين جنگي محلي، اجرا كرده و سبب فجايع انساني شده است.

عربستان سعودي در راه بسيج قبايل و روحانيون سلفي يمن به ضعاء كمك‌هاي مالي و مادي بلاعوض داده است. برقراري آتش‌بس پس از نبرد پنجم، سعودي‌ها و برخي از جوانان تندروي قبيله‌ حاشد همچون ژنرال الاحمر را خشنود نكرده بنابراين رياض زمينه‌ها و محيط را براي شكست قرارداد آتش‌بس، مهيا ساخت.

نقش رسانه‌هاي سعودي به‌ويژه شبكه العربيه در اين راستا، برجسته بوده. اين رسانه‌ها، جنگ رواني عليه شيعيان يمن روا داشته و آنها را وابسته به قدرت‌هاي شيعي منطقه قلمداد كرده و بروز برخي از تنش‌هاي محدود در مناطق صعده و اطراف آن، فضاي سياسي و امنيتي براي جنگ ششم ميان ارتش و معارضه شيعي در شمال يمن، فراهم ساخت. عربستان سعودي در جنگ چهارم و پنجم صعده به نيروي هوايي يمن اجازه استفاده از فضاي هوايي خود را داده ولي در جنگ ششم نيروي هوايي سعودي به ياري ارتش يمن براي سركوب و قتل‌عام شيعيان شتافت. جريانات سلفي و وهابي يمني با تحريك علماي وهابي عربستان سعودي محيط داخلي را به سود تداوم عمليات نظامي ارتش يمن عليه صعده و استان‌هاي همجوار متشنج‌تر ساختند. بسياري از نخبگان يمن، افسران و سياستمداران ملي يمن، اين جنگ را برادركشي و آن را به سود رياض دانسته و تداوم اين جنگ ويرانگر را به ضرر برنامه‌هاي توسعه و آبادي كشور دانسته‌اند. اغلب سايت‌هاي تحليلي و خبري يمن طرفين درگير را به خويشتن‌داري و توقف جنگ دعوت كرده ولي سايت‌هاي سلفي پيرو سياست‌هاي رياض دامنه جنگ را تشديد كرده و ضعاء را به سركوب مردم بيگناه صعده و شيعيان زيدي منطقه تشويق و تحريك شيطنت‌آميز مي‌كنند. پرسش‌هاي زيادي درباره نقش عربستان سعودي در عمليات مرحله ششم جنگ عليه صعده مطرح است، از جمله: 1-‌ اهداف سفر علي عبدالله صالح به مراكش و ملاقات با شاهزاده سلطان بن عبدالعزيز چه بوده؟

2-‌ اولويت‌هاي ملاقات و مذاكره ژنرال علي‌الانسي رئيس اطلاعات يمن با مقامات نظامي و امنيتي سعودي در روزهاي 18 و 19 سپتامبر 2009 چه بوده است؟
[img]http://www.beiragh.com/images/1006.jpg[/img]
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”