((پدر کشتگی دیرینهء عراق با ایران)) این بار هم ...........

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, رونین, Shahbaz, MASTER, شوراي نظارت

ارسال پست
Major II
Major II
نمایه کاربر
پست: 458
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۸ مهر ۱۳۸۸, ۷:۰۳ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 350 بار
سپاس‌های دریافتی: 1547 بار

((پدر کشتگی دیرینهء عراق با ایران)) این بار هم ...........

پست توسط iran12345 »

 پس از هشدار درباره تاسیسات جدید هسته ای:  عراقی ها آلودگی اروند را هم گردن ایران انداختند  شناورهای عراقی، بنزین، گازوییل و نفت خود را به راحتی در این آب ریخته و حتی زباله‌های بصره نیز به این رودخانه سرازیر می‌شود و عراقی‌ها هیچ محدودیتی برای آلوده کردن آن ندارند...العربیه: ایران سلامت صدها هزار تن از مردم بصره و به ویژه مناطق ساحلی استان بصره از جمله شبه‌ جزیره فاو را به خطر انداخته است.  پزشکی و دانشگاهی استان بصره عراق، ایران را متهم به آلوده کردن آب‌ اروندرود کردند.

به گزارش خبرنگار «تابناک» از عراق ،مقامات پزشکی و دانشگاهی استان بصره ، ایران را متهم به آلوده کردن آب‌ اروندرود کردند. این مقامات اعلام نموده اند: سموم بسیار خطرناک پتروشیمی و پالایشگاه آبادان با ورود به رودخانه اروند و نفوذش به آب‌های عراق، شط‌العرب و اروند رود را آنچنان آلوده کرده که باید نام آن را به «رودخانه مسموم» تغییر داد.

دکتر «مالک حسن»، از مسئولان دانشگاه علوم دریایی استان بصره در این باره گفته است: سموم شدید وارد شده به اروند و شط‌العرب در عراق، آنچنان خطرناک هستند که امراض سرطانی، کبدی، طحال، گوارشی و برخی دیگر از بیماری‌های خطرناک در مناطق جنوبی عراق به ویژه «سیبه»، «سیحان»، «فاو»، «زبیر» و «بصره» افزایش پیدا کرده است.

وی بدون این که به آلودگی و بیماری بیش از پنجاه هزار نفر از شهروندان بصره به انواع سرطان‌های خطرناک به سبب به کار گیری سلاح‌های آغشته به اورانیوم ضعیف شده آمریکا در دو جنگ 1991 و 2003 میلادی توسط آمریکا‌یی‌ها داشته باشد، از مسئولان رده‌بالای عراق خواست تا ایران را تحت فشار گذارده و مانع افزایش آلودگی‌ها در مناطق آبی اروندرود شوند.



 تصویر 
همچنین دکتر «فارس‌عماره» از پزشکان این استان جنوبی عراق ، در گفت‌وگو با شبکه "العربیه" در یک برنامه زنده و مستقیم، گفت: ایران با دو مجتمع پتروشیمی و نفتی خود در ساحل آبادان، آنچنان اروندرود را مسموم کرده که مرگ و میر ناشی از آبزیان، به شدت افزایش پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: دمای آب این دو رودخانه، به دلیل این پسماندهای شیمیایی و نفتی افزایش پیدا کرده و باعث مهاجرت ماهی‌‌ها از این منطقه شده است. او همچنین از ساکنان محلی حاشیه نشین نهرهای عراق در جنوب استان بصره خواست از آب شط‌العرب در عراق و اروندرود به هیچ عنوان استفاده نکنند، چرا که این آب‌ها به شدت مسموم بوده و مصرف‌کنندگان آن را در خطر ابتلا به سرطان قرار می‌دهد.

در این باره، «علی‌خلف»، گزارشگر "العربیه" در جنوب عراق، در گزارشی مفصل و با استفاده از فیلمبرداری از ساحل آبادان و مناطقی که پساب‌های پتروشیمی و پالایشگاه آبادان به رودخانه اروند سرازیر می‌شود، عنوان نمود: ایران سلامت صدها هزار تن از مردم بصره و به ویژه مناطق ساحلی استان بصره از جمله شبه‌ جزیره فاو را به خطر انداخته است.

یادآور می‌شود، این دومین گزارش شبکه "العربیه" از مشکلاتی است که ایران در اروندرود و شط‌العرب برای عراقی‌ها پدید آورده است.در گزارش پیشین نیز "العربیه" تلاش کرده بود، مرزبانان ایرانی را عامل کشتار ماهیگیران عراقی معرفی نماید.

این گزارش در حالی پخش می‌شود که هیچ اشاره‌ای به آلودگی‌های گسترده‌ای که از ناحیه عراق بر اروندرود می‌رود، نشده است، حال آن که عراقی‌ها از آغاز دهه نود و از زمان صدام به شدت این دو رودخانه را که به آب‌های شمال خلیج فارس می‌پیوندد، با صنایع پتروشیمی فرسوده خود، به شدت آلوده می‌‌کنند.

شط‌العرب در مقطع استان بصره که جمعیت بیش از سه میلیون را در کنار خود دارد، میزبان فاضلاب گسترده خانگی و صنعتی این استان است.


 تصویر 
این گزارش می‌افزاید: ادامه خشکسالی‌ها و کمبود آب اروندرود که سبب خشکسالی و محدودیت‌هایی که ترکیه و سوریه در مبدأهای بالادست این رودخانه و دیگر منابع آبی عراق پدید آورده‌اند، باعث شده است، اروندرود از نفس افتاده و به شدت خالی از حیات استاندارد زیست‌محیطی شود. همچنین شناورهای عراقی، بنزین، گازوییل و نفت خود را به راحتی در این آب ریخته و حتی زباله‌های بصره نیز به این رودخانه سرازیر می‌شود و عراقی‌ها هیچ محدودیتی برای پر کردن و آلوده کردن آن ندارند.

این در حالی است که، بنا به اعلام رسمی پتروشیمی و پالایشگاه آبادان، این دو واحد صنعتی بزرگ، دارای دستگاه‌های تصفیه پساب هستند که مورد تأیید مراجع رسمی زیست‌محیطی قرار گرفته است.

یادآور می‌شود، بروز سه جنگ سنگین و مخرب در سه دهه اخیر و همچنین استفاده از سلاح‌های شیمیایی ، میکروبی و اورانیومی در منطقه استان بصره و نوار مرزی خرمشهر و آبادان تا دهانه خلیج فارس، همچنین ورود پدیده‌هایی چون از بین رفتن پوشش‌های گیاهی این منطقه و ورود پدیده گرد و غبار و افزایش آلاینده‌‌های صنعتی و کشاورزی، صیدهای گسترده و کاهش آورده آب رودخانه‌‌ اروندرود از مبدأهای بالادست، آب، هوا و خاک را در این مناطق به شدت آلوده و غیرقابل تحمل کرده که عمده آن، متوجه جنگ‌افروزی‌های صدام و آمریکا در منطقه است.

گفتنی است، دو روز پیش نیز وزیر محیط زیست عراق با اشاره به خبری مبنی بر احتمال ایجاد تاسیسات هسته ای ایران در 70 کیلومتری مرز با عراق مدعی شده بود که در صورت درستی این خبر نسبت به این موضوع واکنش نشان خواهند داد، به نظر می رسد که در صورت مماشات در مقابل چنین ادعاهایی در آینده نه چندان دور باید شاهد ادعاهای بی اساس دیگری از سوی برخی مقامات این کشور همسایه و نیمه اشغال باشیم.     [External Link Removed for Guests] 
[HIGHLIGHT=#9bbb59][HIGHLIGHT=#f79646][HIGHLIGHT=#9bbb59]تصویرچو ایران نباشد تن من مباد بدین بوم و بر زنده یک تن مبادتصویر   
 
[HIGHLIGHT=#f79646][HIGHLIGHT=#f79646][HIGHLIGHT=#9bbb59]تصویرهمه روی یکسر، به جنگ آوریم جهان بر بداندیش تنگ آوریمتصویر
تصویرهمه سر به سر تن به کشتن دهیم به از آنکه کشور به دشمن دهیمتصویر
تصویراگر کُشت خواهد تو را روزگار، چه نیکو تر از مرگ در کارزارتصویر
 
  
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”