بزرگترين نيروگاه سيكل تركيبي خاورميانه

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, رونین, Shahbaz, MASTER, شوراي نظارت

ارسال پست
Major
Major
نمایه کاربر
پست: 533
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۵ آذر ۱۳۸۸, ۱:۳۵ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 809 بار
سپاس‌های دریافتی: 2689 بار

بزرگترين نيروگاه سيكل تركيبي خاورميانه

پست توسط shadow.of.death »

از اتوبان افسريه كه مي گذري و به جاده خراسان پا مي گذاري، بعد از منطقه شريف آباد و در كنار جاده تاسيسات عظيمي را مي بيني كه از دل خاك سربرآورده و در آن بيابان خود نمايي مي كند.
اين تاسيسات بزرگ صنعتي كه قرار است بزرگترين نيروگاه خاورميانه باشد، هم اكنون به دست جوانان متخصص ايراني در دست ساخت است.
شايد 30 سال پيش براي هيچ كس قابل تصور نبود كه ايراني ها بتوانند بزرگترين نيروگاه خاورميانه را بسازند زيرا كه اين تاسيسات جزو فناوري هاي پيچيده در دنيا به شمار مي رود . هم اكنون طراحي، ساخت و اجراي آن در داخل كشور قابل اجراست و اين توانايي ايران را در رده معدود كشورهايي كه توانايي ساخت نيروگاه هاي برق را دارند، قرار داده است.
نیروگاه سیکل ترکیبی دماوند که چندی پیش نخستین واحد از بخش سیکل ترکیبی آن نیز وارد مدار شد، هم اكنون حجم عظیمی از آهن و بتون را در خود جای داده است و در حال حاضر 12 واحد گازی هر کدام با ظرفیت تولید 159 مگاوات برق را در حال بهره برداری دارد. همچنین چندی پیش نیز واحد نخست بخش سیکل ترکیبی آن با قدرت تولید 160 مگاوات برق راه اندازی شد.
این نیروگاه از نظر شکلی به دو بخش گازی و بخار تقسیم بندی می شود که در حال حاضر بخش گازي آن در 12 واحد گازي با ظرفيت كلي 1908 مگاوات ساخته شده و در دست بهره برداري است.
بخش سيكل تركيبي آن نيز در حال حاضر در 6 واحد 160 مگاواتي در دست ساخت است كه از اين ميان تاكنون يك واحد آن وارد مدار شده و در دست بهره برداري است.
نيروگاه سيكل تركيبي دماوند پس از بهره برداري كامل از همه واحدهاي گازي و بخار توان توليد دو هزار و 868 مگاوات برق را خواهد داشت كه در نوع خود بزرگترين نيروگاه توليد برق در سطح كشورهاي خاورميانه خواهد بود.
به گفته مهندس محب عليان مدير طرح اين نيروگاه، هم اكنون پيشرفت فيزيكي كل بخش بخار به 64 درصد رسيده است.
وي در اين زمينه مي گويد: واحد دوم بخش بخار اين طرح هم اكنون با شبكه سراسري برق كشور سنكرون شده است و واحد سوم نيز تا اواخر سال جاري به بهره برداري خواهد رسيد.
مدير طرح نيروگاه سيكل تركيبي دماوند از راه اندازي واحد چهارم اين طرح تا قبل از پيك 89 خبر مي دهد و خاطرنشان مي سازد كه دو واحد باقي مانده نيز بعد از پيك سال 89 به بهره برداري خواهد رسيد.
برپايه اين گزارش، نیروگاه های سیکل ترکیبی با حدود 50 درصد بیشترین بازده را در میان دیگر انواع نیروگاه های حرارتی دارند. این در حالی است که نیروگاه‌ های گازی حدوداً 33 درصد و توربین ‌‌های بخار نزدیک 40 درصد بازدهی دارند. در این تاسیسات، سوخت، ابتدا وارد محفظه احتراق توربین گازی شده و پس از احتراق، انرژی حرارتی حاصله موجب دوران محور توربین و ژنراتور می شود. حرارت گازهای حاصل از احتراق که از اگزوز توربین خارج می ‌شوند نزدیک به 550 درجه سانتیگراد است.
در نیروگاههای سیکل ترکیبی بجای خروج،‌ به سمت محفظه‌ های بویلر که از نوع بازیافت حرارتی هستند، هدایت شده و در تولید بخار به کار گرفته می ‌شوند.


[External Link Removed for Guests]
به جای آنکه به تاریکی لعنت بفرستی ، یک شمع روشن کن.
[External Link Removed for Guests]
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”