حسن2568 نوشته شده:iran12345, بله توان توليد نفربر وجود دارد.اما نياز نيست كه شبيه يا درحد اين نفربر تركيه باشد نفربر براق ساخت ايران در رزمايشهاي مختلف كارائي خود را نشان داده .ضمن اينكه ايران در طراحي تسليحات خود ملاحظاتي دارد كه با معيارهاي تركها واروپائيها تفاوت دارد
براي مثال كشور تركيه محصولي را ساخته كه براي ارتشي كلاسيك در منطقه اي كه انتظار جنگ تمام عيار چند صد هزار نفري وطولاني را ندارد مانند كشورهاي اروپائي
اما ايران با توجه به تجربه گرانقدر جنگ هشت ساله و مطالعه روي جنگهاي ديگر تجهيزاتي توليد ميكند كه با شرايط اقليمي و نبرد فرسايش ودر عين حال نبرد كوتاه وضربتي مناسب باشد .
يك مثال از اين دست سال 75 و76 در لشكر 64 اروميه سرباز بودم .وشاهد بودم يك بولدوزر ساخت ايران (در ايران توليد شده بود اما روي آن با اسپري نوشته شده بود هپكو !!!)طول بولدوزر حدود 6 متر وارتفاع زنجير شني حدود 70 سانتي متر وارتفاع كل بدنه حدود يك متر بود در حالي كه با جكهاي هيدروليك خود ميتوانست تيغه خود را دست كم 5/3 تا 4 متر بالا بياورد .اين وسيله بهترين بولدوزر براي خاكريز زدن در ميدان جنگ ميباشد .
در باره ساير تجهيزات هم به همين صورت شرايط محيطي ونيازهاي نظامي واحتمالات مختلف براي شرايط جنگي در نظر گرفته ميشود
پس لزومي ندارد كه نفربرهاي ساخت ايران شبيه يا در حد اژدر باشد بلكه ميتواند بهتر و كارآمد تر براي خاك ايران باشد حتي اگر ساده تر ساخته شود
نظر شخصي من نسبت به نفربر اژدر هم خيلي خلاصه اينكه تركها كمي قرطي بازي درآوردند.اين نفربر با آن هيكل درشت و نسبت چرخها كمي در ظاهر نامتعادل به درد جنگي كه در آن تانكها وارد كارزار شوند نميخورد .ارتفاع 4/2 متر يعني آسيب پذيري حتمي از فاصله دور
سلام
شرمنده ببخشید که این همه سوال میپرسم اما اگه نپرسم تا چند روز فکرم مشغول به این موضع میشه
شما گفتید که طرف معامله، تکنولوژی کامل ساخت یک جنگ افزار رو به یک کشور دیگه نمیده تا نونش آجر نشه آیا ماجرای نفربر براق هم به همین شکل هست؟ به فرض محال اگه روزی روسیه به ایران پشت کرد آیا ایران بازم هم میتونه نفربر براق رو به تنهایی و بدون کمک روسیه تولید کنه؟

چو ایران نباشد تن من مباد بدین بوم و بر زنده یک تن مباد