پارازیت اندازی و محرومیت احتمالی ایران از امکانات ماهواره ای

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, Shahbaz, MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

Captain I
Captain I
نمایه کاربر
محل اقامت: شهرکرد
سپاس‌های ارسالی: 4214 بار
سپاس‌های دریافتی: 8330 بار

Re: پارازیت اندازی و محرومیت احتمالی ایران از امکانات ماهواره ای

پست توسط FREE MAN »

Achilles نوشته شده:
FREE MAN نوشته شده:ماهواره ها در مدارات ورودی خودشون از AGC یا همون مدار کنترل گین استفاده می کنند. وقتی ما روی یک فرکانس مثلا فرکانس شبکه BBC نویز قوی ارسال می کنیم یعنی یک سیگنال با همون فرکانس اما با توان بالا مدار AGC موجود در تقویت کننده ماهواره سعی میکنه گین رو کاهش بده تا خروجی ماهواره از حد نرمال بالاتر نره ولی چون توان بالاست نمی تونه خیلی موثر باشه در این حالت تقویت کننده ماهواره به اشباء می ره و دیگه عمل تقویت روی سیگنال اصلی انجام نمیشه و همین باعث قطع شبکه اصلی میشه .

با سپاس از توضیحات شما در مورد AGC ;

اگر بجای "ماهواره ها" از عبارت "گیرنده ماهواره ها" یا همان "Receiver " استفاده میکردید توضیح شما کاملتر می بود.

من دقیقا منظورم خود ماهواره بود نه رسیور .ارسال پارازیت روی ماهواره فقط احتیاج به یک فرستنده ماهواره ای داره .این فرستنده ها قیمت خیلی بالایی اون طور که شما فکر میکنید ندارند . این تجهیزات به صورت سیار نیز وجود دارند که نمونه اونها رو توی فیلمهای خارجی به صورت یک اتومبیل ون که یک دیش روش نصب شده میتونید ببینید .صدا و سیمای خودمون هم ازشون داره که توی سفرهای استانی رییس جمهور و جاهایی که نیاز به پخش مستقیم هست ازشون زیاد استفاده میکنه . اسمشون هم sng هست . با این سیستم اگه ما با توان زیاد یه کریر حتی خالی با فرکانس شبکه ای که می خواهیم نابودش کنیم به سمت ماهواره بفرستیم اون اتفاق که گفتم می افته با این روش کل نقاط تحت پوشش ماهواره که حتی میتونه یک سوم سطح زمین هم باشه از دریافت اون شبکه محروم میشن البته روش ارسال نویز زمینی برای گیرنده های خانگی هم با اون تجهیزاتی که میلاد گفت انجام میشه.این روش پوشش محدودی داره وماکزیمم میتونه روی یک شهر اثر کنه در این روش امواج رادیویی با فرکانس یک گیگاهرتز یا بیشتر به سمت دیشها ارسال میشه .این امواج چون خیلی پرقدرت تر از امواج اصلی هستند با تداخل روی اونها اجازه نمی دهند رسیور روی سیگنال اصلی قفل بشه و همین باعث میشه شما چیزی نتونید ببینید.سیستم کدینگ دیجیتال وچیزهای دیگه هم نمی تونن کاری بکنن چون برای ریسور فقط نویز داره میاد و سیگنال اصلی معلوم نیست
زنده بودن حرکتی افقی است از گهواره تا گور و زندگی کردن حرکتی عمودی است از زمین تا آسمان
[FONT=Tahoma, Tahoma, Tahoma, Tahoma, Tahoma][HIGHLIGHT=#fef8e0]انسان ها دو دسته اند: آن هایی که بیدارند در تاریکی و آن هایی که خوابند در   
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1041 بار
سپاس‌های دریافتی: 1699 بار

پست توسط Achilles »

FREE MAN نوشته شده:
Achilles نوشته شده:
FREE MAN نوشته شده:ماهواره ها در مدارات ورودی خودشون از AGC یا همون مدار کنترل گین استفاده می کنند. وقتی ما روی یک فرکانس مثلا فرکانس شبکه BBC نویز قوی ارسال می کنیم یعنی یک سیگنال با همون فرکانس اما با توان بالا مدار AGC موجود در تقویت کننده ماهواره سعی میکنه گین رو کاهش بده تا خروجی ماهواره از حد نرمال بالاتر نره ولی چون توان بالاست نمی تونه خیلی موثر باشه در این حالت تقویت کننده ماهواره به اشباء می ره و دیگه عمل تقویت روی سیگنال اصلی انجام نمیشه و همین باعث قطع شبکه اصلی میشه .

با سپاس از توضیحات شما در مورد AGC ;

اگر بجای "ماهواره ها" از عبارت "گیرنده ماهواره ها" یا همان "Receiver " استفاده میکردید توضیح شما کاملتر می بود.

من دقیقا منظورم خود ماهواره بود نه رسیور .ارسال پارازیت روی ماهواره فقط احتیاج به یک فرستنده ماهواره ای داره .این فرستنده ها قیمت خیلی بالایی اون طور که شما فکر میکنید ندارند . این تجهیزات به صورت سیار نیز وجود دارند که نمونه اونها رو توی فیلمهای خارجی به صورت یک اتومبیل ون که یک دیش روش نصب شده میتونید ببینید .صدا و سیمای خودمون هم ازشون داره که توی سفرهای استانی رییس جمهور و جاهایی که نیاز به پخش مستقیم هست ازشون زیاد استفاده میکنه . اسمشون هم sng هست . با این سیستم اگه ما با توان زیاد یه کریر حتی خالی با فرکانس شبکه ای که می خواهیم نابودش کنیم به سمت ماهواره بفرستیم اون اتفاق که گفتم می افته با این روش کل نقاط تحت پوشش ماهواره که حتی میتونه یک سوم سطح زمین هم باشه از دریافت اون شبکه محروم میشن البته روش ارسال نویز زمینی برای گیرنده های خانگی هم با اون تجهیزاتی که میلاد گفت انجام میشه.این روش پوشش محدودی داره وماکزیمم میتونه روی یک شهر اثر کنه در این روش امواج رادیویی با فرکانس یک گیگاهرتز یا بیشتر به سمت دیشها ارسال میشه .این امواج چون خیلی پرقدرت تر از امواج اصلی هستند با تداخل روی اونها اجازه نمی دهند رسیور روی سیگنال اصلی قفل بشه و همین باعث میشه شما چیزی نتونید ببینید.سیستم کدینگ دیجیتال وچیزهای دیگه هم نمی تونن کاری بکنن چون برای ریسور فقط نویز داره میاد و سیگنال اصلی معلوم نیست

یعنی منظور شما اینه که از ایران روی آنتن ورودی ماهواره تاثیر گذاشته بشه؟

البته مدار AGC در هر گیرنده ای موجود است.

اما گویا شما فراموش کرده اید که ماهواره ها از آنتن Directional استفاده میکنند نه آنتن Omni که از هر جهتی قابلیت دریافت سیگنال را

داشته باشه و تاثیر گذاری روی این آنتن ها از این فاصله زیاد با توجه به جهت آنتن هاي ورودی ماهواره ها کمی دور از واقعیته.

در این مورد آنتن های ورودی ماهواره ها به جهتی غیر از ایران نگاه میکنند، حتی بعضی مواقع سیگنال ورودی خود را از ماهواره ای دیگر بصورت رله دریافت میکنند.

اگر اینگونه است که شما میفرمایید، دلیل حضور ایران در کوبا و لبنان برای ارسال پارازیت چیست؟

یا شاید هم من باشتباه از پست شما اینگونه برداشت کرده ام که منظور شما ارسال پارازیت روی ماهواره از سمت ایران است؟
Captain I
Captain I
نمایه کاربر

پست توسط FREE MAN »

achilles عزیز سلام
مثل اینکه شما هم فراموش کردید که ما از خود ایران شبکه خبر و irib1 و irib2 و غیره رو روی هاتبرد ارسال میکنیم .زدن هاتبرد از خود ایرانه ولی برای ماهواره هایی که اونطرف دنیا هستند ودید ورودی به سمت ما ندارند از پایگاه کوبا و غیره استفاده میشه ضمنا من به طور کلی گفتم و از نقطه خاصی اسم نبردم ولی در کل روش همونیه که گفتم.یه چیز دیگه هم بگم که پوشش ورودی ماهواره هایی که پوشش پخش زیادی دارند نقطه ای نیست و معمولا گسترده هست.
زنده بودن حرکتی افقی است از گهواره تا گور و زندگی کردن حرکتی عمودی است از زمین تا آسمان
[FONT=Tahoma, Tahoma, Tahoma, Tahoma, Tahoma][HIGHLIGHT=#fef8e0]انسان ها دو دسته اند: آن هایی که بیدارند در تاریکی و آن هایی که خوابند در   
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط Achilles »

FREE MAN نوشته شده:achilles عزیز سلام
مثل اینکه شما هم فراموش کردید که ما از خود ایران شبکه خبر و irib1 و irib2 و غیره رو روی هاتبرد ارسال میکنیم .

ممنونم که یادآوری کردید، ولی اگر بدقت پست منو خوانده بودید متوجه میشدید که نوشته بودم :

در این مورد آنتن های ورودی ماهواره ها به جهتی غیر از ایران نگاه میکنند.

ولی اگر از این بحثها بخواهیم بگذریم و یه جمع بندی کلی بکنیم، باید بگم به نظر من به دو دلیل پارازیتها بصورت محلی پخش میشه :

چون اگر سیگنال ورودی ماهواره ها مختل میشد،

- شبکه های مورد نظر در نقاط دیگر دنیا هم باید مختل میشد که اینطور نیست و اگر چنین بود صدای شرکتهای ماهواره ای زودتر از این در میامد.

- صدای شبکه های ماهواره ای در نمیامد که ضررهای پارازیت برای سلامتی چنین و چنان است، چون اساسا برای مختل کردن ورودی ماهواره ها از پارازیت متمرکز روی آنتن ماهواره استفاده میشه و در این حالت پارازیت در سطح شهر پخش نیست که ضرر داشته باشه.
Captain I
Captain I
نمایه کاربر

Re: پارازیت اندازی و محرومیت احتمالی ایران از امکانات ماهوار

پست توسط FREE MAN »

من به چیزی که نوشتم کاملا اطمینان دارم چون طیف سیگنال نویزها رو روی اسپکتروم آنالایزر دیدم.هم نویز زمینی وهم نویز ماهوارهای رو
Captain
Captain
نمایه کاربر

Re: پارازیت اندازی و محرومیت احتمالی ایران از امکانات ماهوار

پست توسط Achilles »

FREE MAN نوشته شده:من به چیزی که نوشتم کاملا اطمینان دارم چون طیف سیگنال نویزها رو روی اسپکتروم آنالایزر دیدم.هم نویز زمینی وهم نویز ماهوارهای رو

خوشحالم میبینم دارم با یک متخصص صحبت میکنم.

اگه فضولی نیست میتونم بپرسم شغل و تحصیلاتتون چیه؟ شاید بتونیم یک وجه مشترکی پیدا کنیم.

امیدوارم موفق باشید.
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”