معمای ایران

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, رونین, Shahbaz, MASTER, شوراي نظارت

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 983
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۹ دی ۱۳۸۷, ۱۲:۰۵ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 7461 بار
سپاس‌های دریافتی: 7118 بار
تماس:

معمای ایران

پست توسط @lirez@ »

"یوگنی کریشکین" در مقاله ای که در "صدای روسیه" منتشر شد، اشاره می کند که گروه "1+5" میانجیان بین المللی حل مسئله هسته ای ایران (پنج عضو دائم شورای امنیت بعلاوه آلمان) به بررسی مسئله هسته ای ایران باز می گردند. رایزنی در سطح نمایندگان دائم شش کشور یاد شده در سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار می شود. بحث تنظیم سیاست هماهنگی در میان این شش کشور در میان است چرا که تاکنون طرفین در خصوص ارزیابی سطح تنهدید ناشی از برنامه هسته ای ایران اختلاف نظر داشته و همین مسئله به نوبه خود باعث روش های مختلف آنها نسبت به حل این مسئله شده است. روسیه و چین از جمله خواستار حل سیاسی-دیپلماسی مسئله هسته ای و به موثر بودن تحریم ها اعتقادی ندارند.
به گفته مولف، چنین موضعی چند روز پیش هم توسط "آندره نسترنکو" سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه تایید شد. وی اعلام کرد: "ما هنوز هم معتقدیم که باید از تحریم ها به طور سنجیده و متناسب و بر اساس سطح همکاری ها با تهران استفاده کرد و نه اینکه درها را برای ادامه دیالوگ ببندیم". به گفته وی، لازم است که تحریمات "هدفدار" بوده و ماهیت "ناخوانا" و "همه گیر" برای کل کشور را نداشته باشند.
مولف تاکید می کند، باید افزود که [External Link Removed for Guests] این مسئله را چندی پیش "دمیتری مدودف" رییس جمهور روسیه نیز خاطر نشان کرد.
در ادامه مولف به سخنان "نینا مامدووا" کارشناس انستیتوی شرق شناسی روسیه اشاره می کند که مفهوم مواضع غرب را چنین تشریح کرد: "اروپا در حال حاضر موضع قاطع تری اختیار کرده است. اما از نظر من، این قاطعیت به یک سری تحریم های اقتصادی خلاصه می شود که ممکن است علیه تهران اعمال شوند. به غیر از این بحث روش های جدید در راستای حل مسئله تامین سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران نیز ممکن است در میان باشد".
مولف خاطر نشان کرد، تردید آمریکا و شرکای غربی به اینکه ایران بر روی تولید سلاح هسته ای تحت پوشش برنامه بهره برداری از انرژی صلح آمیز هسته ای کار می کند، مبنای روش های تحریمی شده است. البته باید گفت که سخنان مقامات ایران و تاکید قاطعانه آنها بر ادامه رود غنی سازی اورانیوم نیز تحکیم کننده سوء ظن های بین المللی است. همچنین باید افزود که برخی از مسائل آژانس بین المللی انرژی اتمی از تهران مربوط به فعالیت های هسته ای تاکنون بی پاسخ مانده اند.
وی در جمع بندی مقاله خود می نویسد، پرواضح است که برنامه هسته ای ایران باید شفاف باشد و باعث بروز خطر در منطقه و جهان در کل نشود. این مسئله همه به نفع خود ایران و هم به نفع جامعه جهانی است.
گفتنی است که نسترنکو روز پنجشنبه 8 آپریل طی کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد که [External Link Removed for Guests] وی توضیح داد که آنچه باعث تقویت مسئله تشدید تحریم ها شده آنست که آژانس بین المللی انرژی اتمی و جامعه جهانی هنوز هم سئوالاتی نمسبت به برنامه هسته ای ایران از جمله درباره ساخت سانتریفیوژهای نسل جدید دارند.
خبرگزاری «ریا نووستی»
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”