دوستان همنطور که میدونید بخش نسبتا وسیعی از ایران رو دو بیابان لوت و کویر تشکیل دادند که به دلیل دوری از دریا و گرمای بیش از حد هیچ موجود زنده ای قادر به زندگی و ادامهء حیات در این مناطق نیست و از زمانی که ایران ایران بوده این مناطق بلا استفاده بودند و هیچ کاربرد و سودی برای ایران و ایرانیان نداشتند دوستان قصدم از ایجاد این تایپک بررسی و بحث بر سر چگونگی انتقال آب به مناطق کوبری و بیابانی ایران هست، راستش من چیز زیادی در مورد بیابانها و بیابان زدایی و مدیریت آب نمیدونم اما فکر کنم بشه از طریق دریای عمان و یا تنگهء هرمز یا ایجاد کانالهای طبیعی بزرگ آب دریای عمان رو از طریق استان سیستان و بلوچستان به دل بیابان های لوت و کویر انتقال داد و دریاچه های بسیار بزرگ رو ایجاد کرد، این مناطق به دلیل داشتن درجه حرارت بسیار بالا و تبخیر بسیار شدید (100 درجه سانتی گراد در تابستان) این توان رو دارند که با بخار کردن آب دریاچه های ایجاد شده و تشکیل ابرهای باران زا، بیشتر مناطق ایران رو از حالت خشک و نیمه خشک به مناطق نیمه معتدل و شرجی و دارای رطوبت کافی تبدیل کنند البته در گذشته نیز طرحهای مانند ایران رود ارائه شد ولی به دلیل امکان پذیر نبودن آن تا به امروز مسقوط ماند ولی طرح انتقال آب از دریای عمان به وسیله استان سیستان و بلوچستان به دل بیابانهای لوت و کویر با ایجاد رودخانه های کم عمق و سطحی به طرف این دو بیابان، به نظر تا حدودی قابل انجام و اجرا می آید که در صورت قابل اجرا بودن این نظریه دیگر ایران نگران خشک شدن سفره های آب زیر زمینی خود نخواهد بود و با بارشهای مکرر باران، آب پشت سدها نیز افزایش خواهند یافت و ده ها رود، رودخانه، تالاب، باتلاق، و دریاچه ............... از خطر نابودی و خشک شدن در زمان حال و آینده نجات پیدا خواهند کرد و به مرور زمان و با بارشها در مناطق مختلف ایران، جنگلها و پوششهای گیاهی نیز به وجود خواهد آمد......................
دوستان همنطور که در بالا نیز اشاره کردم من چیز زیادی در مورد مدیریت آب و بیابان زدایی نمیدونم و تمام مطالب بالایی نظر شخصی بنده هست و ممکن هست که اشکالات زیادی داشته باشه و یا از بیخ اشتباه باشه فقط قصدم از ایجاد این تایپک بررسی چگونگی بیابان زدایی در ایران بخصوص مناطق مرکزییش بود که انشالله با بحث و بررسی در این باره به نتیجهء معقولی برسیم...............
منتظر نظرات دوستان در این باره هستم.......