[SUP] اي كه بر سر عايشه آمده، مربوط به سالهاي قدرت طالبان در افغانستان نيست، اين حادثه، همين سال قبل رخ داده. اين به عقيدهي عايشه، و به درستي، بخاطر سازش دولت افغانستان با طالبانيهاست. عايشه در حال كه صورت آسيبديدهاش را لمس ميكرد گفت:«اين كاري است كه آنها با من كردهاند. چطور ميتوانيم با آن ها صلح كنيم؟» [/SUP]
[SUP] ماه جون، كرزاي صلحي ضمني با طالبانيها كرد، «تام مالينووسكي» ، يك ديدهبان صلح، در اينباره با كرزاي ملاقات كرد. كرزاي اما اولويت را به زنده نگاه داشتن ميدهد تا رعايت حقوق انساني افغانها. مالينووسكي اظهار كرد: «كرزاي از من پرسيد كداميك مهمتر است؟ حفاظت از حقوق يك دختر براي رفتن به مدرسه، يا نجات زندگيش؟» اينطور كه به نظر ميرسد، آقاي كرزاي قرار است مردم افغانستان را به قيمت بريده شدن گوش، بيني، انگشتان، دست و پا بالاخره جوري زنده نگه دارد! اين مصالحه، به حق، زنان افغاني را بخاطر امنيت و زندگيشان نگران ميسازد. [/SUP]
[SUP]
[/SUP]
[SUP]
[/SUP] 
[SUP] ما دربارهي اين عكس، كه توسط عكاس اهل آفريقايجنوبي، جودي بايبر، گرفته شده خبرنگار «تايم» ميخواست ابتدا از امنيت جاني عايشه پس از چاپ اين عكس مطمئن شود. عايشه دقيقاً ميداند با چاپ اين عكس، سمبل دردهاي زنان افغان بخاطر آسيبهاي طالبان خواهد شد. او اكنون در مكاني سِرّي و تحت محافظت زندگي ميكند. قرار است عايشه براي جراحي ترميمي به آمريكا فرستادهشود. همچنين «تايم» بخاطر آثار ترسناك اين تصوير تكاندهنده بر كودكان عذرخواهي كردهاست. با اين وجود، كسي چندان به كودكان افغان فكر نميكند كه با خطر رفتن پايشان روي مين دست به گريبانند، و احتمال دارد همبازيهايشان را با دست و پاي قطع شده ببينند، و اينكه اين تصاوير چه آسيبهاي روحي مخربي بر آنها وارد ميآورد. تايم اين عكس را به مثابه يكي از هزاران اسناد افشا شده در سايت ويكيليكس ميداند كه در حضور نيروهاي آمريكايي در افغانستان رخ دادهاست، چرا كه اين عكس، تركيبي است از حقيقت تأثر انگيز و بينشي بر چگونگي زيستن در سرزمين افغانستان و پيآمد تصميماتي است كه با دروغ وپنهانكاري اتخاذ ميشود. [/SUP]
[SUP] ً اين عكس را برابر با ميزان انسانيت دنيايي كه در آن ميزييم، ميدانم. چيز رنگي و شادي وجود ندارد. مسلماً عايشه، تنها يكي از قربانيان سبعانه نگري و كوته فكري و خشكمغزي ايدئولوژي طالباني است. گمان نميبرم اين تنها صورت دفرمه شده توسط طالبان باشد و خوشبين نيستم كه هزاران انگشت و دست و پا و سر بريده نشده، روي خاك افغانستان نيفتاده باشد. اگر از اين تصوير با بيتفاوتي «شكر خدا براي ما اتفاق نميافته»، «بيخيال، خودم اينقدر بدبختي دارم» بگذريم، يا بگوييم «اينكه چيزي نيست، آمريكا صد برابر بدترش رو كرده تو افغانستان» يعني چيزي از روان بيمار طالبان، در ما هم هست، فقط بروز نيافته. هر جنايتي حتي عليه يك تن، توسط هر كس انجام شود، جنايتي عليه تمام بشريت رخ داده. تحمل وحشيگري و مصالحه و سكوت، راهي را براي ايجاد هزاران داستان تراژيك ديگر باز ميگذارد و اگر تنها در سكوت ناظر اين ماجراها باشيم، عين همدستي در جنايت است. قصد «تايم»، آزار بيننده و چنگ زدن بر وجدانش است، و قصد من از نشر اين مطلب، آزار شماست! صورت كنوني عايشه را فراموش نكنيد، دختري كه بدون هيچ آرايشي، هنوز هم سخت زيباست. اين مطلب را، هرگز فراموش نكنيد! [/SUP]
[SUP] : [/SUP][SUP] [/SUP]
[SUP]
خبرگزاري سايوك: هفته نامه تايم با انتشار عكس منزجر كننده اي از يك دختر افغان كه سال گذشته توسط گروهك تروريستي القاعده بيني و گوشش بريده شده است عواطف عمومي مردم آمريكا و جهان را برانگيخت . به گزارش خبرگزاري سايوك اين عكس كه بر روي جلد شماره اخير تايم به نشر رسيده است تا حدي منزجر كننده و در عين حال ترحم برانگيز بوده است كه برخي از نهادهاي مستقل آمريكايي و نهادهاي حقوق بشر قصد دارند حول اين موضوع كمپيني واحد و جهاني را سازمان دهند .
[/SUP] در آن سو مخالفين و سازمانهاي مستقل چپ ايالات متحده عقيده دارند كه اين عمل تايم در اين بازه ي زماني در حكم سازمان دادن يك بازي رواني است تا افكار عمومي مردم آمريكا را براي انتشار خبر تمديد حضور نيروهاي نظامي ايالا متحده در خاك افعانستان آماده كنند . گفتني است كه اين شماره از تايم به علت استقبال غير قابل تصور مخاطبين در تيراژي ويژه و در چند نوبت چاپ عرضه شده است .
با دیدن تصویر این دختر نگون بخت افغان یاد شیر مرجان افتادم که توضیحشو الان پایین میدم.