احتمالاً در اخبار و رسانه ها دیده یا شنیده اید که به نقل از رئیس شورای شهر اصفهان خسارات وارد به این شهر توسط اغتشاشگران حدود 300 میلیارد تومان عنوان شده است! منظور آقای علیرضا نصر اصفهانی از اعلام این رقم فقط خساراتی است که به اموال متعلق به شهرداری اصفهان وارد شده و سایر خسارات وارد شده به اموال شخصی و دولتی غیر شهرداری را شامل نمی شود!!!
یکی از اقواممان ساکن خیابان رباط (در شمال شهر اصفهان) و نزدیک مرکز مخابراتی است که آتش زده شد . او می گوید این خیابان به کلی شبیه یک منطقه جنگ زده شده است! در اصفهان عمده درگیری ها و خسارات وارد شده به اماکن دولتی و خصوصی در محلات حاشیه شمال و غرب شهر رخ داده . شخصاً دیروز که به میدان آزادی (دروازه شیراز - در جنوب شهر) رفتم هیچ خسارت و آسیبی مشاهده نکردم در حالی که این میدان به خاطر نزدیکی به محلات مرفه نشین و دانشگاه اصلی شهر تا قبل از فتنه دی ماه 96 همواره کانون اصلی تظاهرات و درگیری ها بود! این نشان می دهد دشمنان نظام و طرح ریزان فتنه و آشوب در سال های اخیر الگو کار خود را تغییر داده اند و از توصل به قشر مرفه یا به قول خودشان طبقه متوسط روشنفکر ، به استفاده از اراذل و اوباش و معتادان حاشیه شهرها رو آورده اند!
در حالی که این میدان به خاطر نزدیکی به محلات مرفه نشین و دانشگاه اصلی شهر تا قبل از فتنه دی ماه 96 همواره کانون اصلی تظاهرات و درگیری ها بود! این نشان می دهد دشمنان نظام و طرح ریزان فتنه و آشوب در سال های اخیر الگو کار خود را تغییر داده اند و از توصل به قشر مرفه یا به قول خودشان طبقه متوسط روشنفکر ، به استفاده از اراذل و اوباش و معتادان حاشیه شهرها رو آورده اند!
عرض سلام
منظورتون این هست که درایام دی 96 هم همین مناطق کم بضاعت درگیر آشوب شده بودند؟
در حالی که این میدان به خاطر نزدیکی به محلات مرفه نشین و دانشگاه اصلی شهر تا قبل از فتنه دی ماه 96 همواره کانون اصلی تظاهرات و درگیری ها بود! این نشان می دهد دشمنان نظام و طرح ریزان فتنه و آشوب در سال های اخیر الگو کار خود را تغییر داده اند و از توصل به قشر مرفه یا به قول خودشان طبقه متوسط روشنفکر ، به استفاده از اراذل و اوباش و معتادان حاشیه شهرها رو آورده اند!
عرض سلام
منظورتون این هست که درایام دی 96 هم همین مناطق کم بضاعت درگیر آشوب شده بودند؟
کم بضاعت بله ، اما یک سری محلات هستند که بخاطر جولان اراذل و اوباش و معتادان و سطح فرهنگی پایین یا زمینه های فکری ضد انقلابی ، بیشتر مستعد حضور این آشوب آفرینان می باشند و البته قاعدتاً این افراد به محله خودشان کمتر آسیب می زنند و بیشتر به محلات مجاور می روند! در مورد " زمینه فکری " که گفتم ، اگر به اخبار توجه کرده باشید علاوه بر شهر اصفهان ، شهرستان های نجف آباد و فلاورجان و تا حدود کمتری خمینی شهر و شاهین شهر هم شلوغ بودند اما در سایر شهرستان های استان اصفهان خبر آنچنانی نبود! بخش قابل توجهی از مردم این شهرستان ها (نه اکثریت) که در غرب شهر اصفهان قرار گرفته اند یا از طرفداران قدیمی مرحوم منتظری و مهدی هاشمی معدوم هستند یا بهایی (هرچند اکنون آمار رسمی از جمعیت بهاییان ایران وجود ندارد اما به گفته پدرم قبل از انقلاب تعداد بهاییان در نجف آباد آنقدر زیاد بود که این شهر را به عنوان پایتخت بهاییان در ایران می شناختند!) . مثلاً در شهرستان فلاورجان شهری هست به نام قهدریجان که مردمش بشدت سنتی و متعصب هستند و خیلی هایشان هنوز به سبک 70-80 سال پیش زندگی می کنند! عمده فعالیت باند مهدی هاشمی هم در همین شهر بود و هنوز هم اگر بروید وسط خیابان های قهدریجان به مهدی هاشمی فحش بدهید زنده از آنجا خارج نمی شوید! دی ماه 96 حمله قهدریجانی ها به یک پاسگاه نیروی انتظامی چندین کشته بر جا گذاشت و آن درگیری به خونین ترین درگیری آشوب های آن زمان تبدیل شد . هفته قبل هم همین وضع بود و قهدریجانی ها نتنها در شهر خودشان بلکه در شهرهای اطراف و حتی محله دستگرد شهر اصفهان که در مجاورت فلاورجان قرار دارد خیلی خسارات وارد آوردند . (از همه این حرف ها گذشته می دانید چه چیز قهدریجان خیلی معروف است؟ سگ های گله بزرگ و جنگی شان!!!)
حالا از موضوع اغتشاشات كه كمي خارج شويم و دوست گرامي bamn كه از قهدريجان صحبت كردند و عكس هايي هم كه از انجا ارسال كردند كه مردم سنتي و سگ هاي گله اشان را نشان ميدهد؛ اگر از اين نمي ترسيدم كه نگهداران سگ ها ي خانگي تشويق شوند مي گفتم واقعا سگ هاي بومي قشنگ ولي بي پروا در حمله هستند. اگر خارجي ها چنين عكس هايي ببينند عاشق اين نژاد اصيل از سگ مي شوند و ارزوي داشتن يكي از انها را دارند در حاليكه فكر كنم از خصوصيات هوش ژرمن ها و جنگندگي و سماجت دوبرمن هاي الماني چيزي كم ندارند.
باز از اين موضوع هم كه بگذريم من مدتها در مورد شلوار گشاد اين مردم بومي و شنل مخطط انها كه بطرز خاصي بافته مي شود فكر كردم. ميدانستم اجداد بسيار قديمي اين اقوام چنين چيزي را بي مورد ابداع نكرده اند اما مدتها بود كه ميخواستم بدانم انگيزه انها در پوشيدن چنين لباس و شلوار بسيار گشاد كتاني كه معمولا با بند محكمي به كمرشان بسته مي شود چيست تا اينكه بلاخره حكمت ان را يافتم.
اين گروه از مردم بيشتر گله دار بوده و هستند و از چند هزار سال قبل تا بحال براي حفاظت گله هاي خود در مقابل درندگان از سگ با نژادهاي بومي مختلف استفاده مي كرده اند. معمولا اين نوع سگ ها نسبت به صاحب خود و حريم وي و گله هاي مورد حفاظت خود بسيار متعصب و جدي و دلير هستند و رعايت هيچ غريبه اي را نمي كنند. از طرف ديگر هرجا كه گله گوسفند باشد گله هاي گرگ هم فراوانند. اين افراد دامپرور بسيار قديمي نه تنها بعنوان يك غريبه مجبور به تقابل با سگ هاي گله داران همسايه ها بوده اند بلكه در بيابان ها با گله هاي گرگ هم مقابل مي شده اند. حيواني مثل گرگ يا سگ مهاجم اولين قسمت بدن يك انسان را كه هدف قرار ميدهد ساق پا تا قسمت كمر است در حاليكه گربه سانان بزرگ مثل پلنگ بيشتر به سر و گردن حمله مي كنند اما مشكل اين مردم بيشتر همان گرگ ها و سگ ها بوده اند و هستند. معمولا چه سگ و چه گرگ لباس هاي خارجي را بعنوان قسمتي از بدن فرض مي كنند و با وجود چنين شلوارهاي گشادي قادر نيستند ساق پا را در ميان ان تشخيص داده و گاز بگيرند و لذا در اكثر مواقع پاچه هاي گشاد اين نوع شلوار ها را به دندان ميگيرند تا بدرند. اين فرصت خوبي براي اين افراد كوهستان ها و صحراست كه با چماقشان كه در بكار بردن ان مهارتي بي مانند دارند سگ يا گرگ حمله ور را كه مشغول به كشيدن و دريدن پاچه گشاد اين شلوارهاست سركوب كنند. شنل هاي اويزان و مخطط انها نيز طريق ديگري براي مبارزه با سگ و گرگ هجومي است. از طرفي خط هاي مثلثي شكل و منظم روي شنل ها گرگ و سگ را در هدفگيري گيج مي كند و از طرفي گشادي و اويزان بودن ان باعث مي شود كه اين حيوانات بجاي بدن شنل را بدندان بگيرند و چون موقع گاز گرفتن و كشيدن شنل مقداري از بدن فرد دور مي شوند او فرصت چرخيدن به اطراف و ديدن سگ و گرگي كه شنل او را از پشت گرفته دارد تا با ضربه مهلك چماق حسابش رابرسد اما فكر كنم بيشتر كاربرد ان در مقابل تعداد كثير سگ هاي همسايه هاي مختلف در حين گله داري است. البته در بعض مواقع انها سگ هاي همسايه را با چوبدست نمي زنند بلكه در شگردي كه از يكي از انها ديدم با همان شلوار گشاد و شنل در حاليكه سگ ها او را از چهار طرف احاطه كرده و مي خواهند به او حمله كنند دور خود مي چرخد و چوبدست را با كمي فاصله دايره وار دور خود مي چرخاند. اين عمل باعث مي شود كه سگ هايي كه پارس كنان دور او را گرفته اند دور بمانند و حمله نكنند تا صاحب سگ ها برسد و انها را متفرق كند. اساسا اين گروه از مردم گله دار روحيات و عادات سگ ها و گرگ ها را بخوبي مي شناسند و از طرفي شجاعت و مهارتشان در بكار بردن چوبدست انها را در امان نگه داشته و اين گونه حيوانات را مغلوب مي كند. البته فكر كنم لباس مردم قهدريجان با مردم لرستان مشابهت زيادي دارد اگرچه شايد كمي در اخلاق و سنت ها متفاوت باشند.
ضمن تشکر از شما ، بنده در این خصوص اطلاعات چندانی ندارم ، اینها بیشتر مباحث مردم شناسی است . تا جایی که بنده اطلاع دارم مردم شهرهای غرب اصفهان از نظر فرهنگی و اجتماعی شباهت هایی با لرها دارند اما اینکه از نظر نژاد هم لر باشند دقیقاً نمی دانم . البته شهرستان های خیلی غربی تر مثل گلپایگان و فریدن و فریدونشهر لرنشین هستند ، اما شهرستان های نزدیک تر به اصفهان احتمال زیاد تلفیقی از لرها و پارس ها محسوب می شوند . پدربزرگ خدابیامرزم (از طرف پدری) متولد روستای حاجی آباد (غرب شهر نجف آباد) بود اما تا جایی که می دانم و بزرگترهای فامیل گفته اند پدرش از جای دیگری به آن روستا آمده که دقیقاً مشخص نیست از کجا و به چه دلیل؟ خود پدر بزرگم هم وقتی بچه بوده به اصفهان آمده و در اینجا بزرگ شده برای همین در مورد این موضوعات خیلی اطلاع آنچنانی ندارم .
در مورد سگ های قهدریجانی (البته باید متذکر شوم که قهدریجان در گویش محلی قَدِرجون تلفظ می شود!) هم فقط در همین حد یکی-دو خط که گفتم اطلاع دارم و اینکه یک نژاد اصیل و خالص هستند یا نه و نام علمی نژادشان چیست را نمی دانم . اتفاقاً همین چند وقت قبل در سپاهان شهر از کنار یکی از آنها (تقریباً مشابه عکس دوم) رد شدم که کلی هم زنگوله داشت اما فکر می کنم این زنگوله ها بیشتر برای فخر فروشی صاحبانشان باشد چون اطراف اصفهان که دیگر آنقدر گرگ ندارد (هرچند همین هفته پیش که برف مختصری آمده بود پسر خاله ام که یک خیابان بالاتر از ما هستند ادعا می کرد صبح زود موقع خارج کردن ماشین از پارکینگ یک گرگ از جلویش رد شده!!!)
اما نکته ایی که به نظرم ذکرش خالی از لطف نیست اینکه معروف ترین نژاد سگ های ایرانی در تاریخ سگ های تالشی بوده اند! این سگ ها بسیار قوی و جنگجو بوده اند و حتی در بسیاری از جنگ ها (بخصوص در دوره صفوی) به عنوان یک واحد رزمی از سپاه ایران با صاحبانشان حضور داشته اند . اما متاسفانه به نظر می رسد که این سگ در حال انقراض باشد چون برخلاف سگ قهدریجانی که تا سرچ کردم کلی عکس به نمایش در آمد ، نتوانستم هیچ عکسی پیدا کنم که مشخصاً از سگ تالشی باشد . شما دوستان اگر چنین عکسی سراغ دارید برایمان بگذارید . حدس بنده این است که استعمارگران نژاد این سگ ها را در زمان قاجار یا پهلوی به عنوان بخشی از پروژه تضعیف ایران ، از بین برده باشند!!! همانطور که در اوایل قرن بیستم و بخصوص زمان جنگ جهانی اول بیشتر نژادهای اصیل گوسفند و بز ایرانی را منقرض کردند تا دامداری ایران نابود شود .
فكر كنم زنگوله ان سگ ها بيشتر جنبه زنگ اخبار و اخطار چه جهت رهگذرها براي احتياط و چه براي اظهار وجود در اطراف گله براي ترساندن و دور كردن گرگ ها از فواصل دور باشد. مردم همان مناطقي كه شما گفتيد چيز ديگري هم براي سگ هايشان ساخته اند كه به سينه بند معروف است و ان عبارت از يك تكه چرم است كه چيزي مثل نوك نيزه بر ان تعبيه شده است و با چند تسمه به سينه سگ ها ي گله براي مقابله با گرگ بسته مي شود.
انطور كه يكي از اين افراد براي من گفت گرگ موي زبري دارد و معمولا به همين دليل سگ گاهي از دندان گرفتن ان ابا دارد و با سينه ضربه ميزند تا دورش كند. اين افراد كه اين عادت سگ در مقابله با گرگ را دريافته اند اين سينه بند نيزه دار را ساخته و به سگ مي بندند و لذا وقتي سگ با سينه به گرگ ضربه ميزند در هر بار حمله جراحتي به ان وارد مي سازد كه گرگ را يا مجبور به ترك محل كرده و يا از پا در مي اورد.
از عادات بد گرگ اين است كه اگر گله را بي حفاظ و حراست ببيند به كشتن و خوردن يك گوسفند قناعت نمي كند بلكه يك يك گوسفندان گله را كشته و بعد از خوردن بخشي از يكي از انها از انجا مي رود. يكي از همين افراد براي من تعريف كرد كه شبي يك گرگ توانسته بود از ديوار يك گله داني پايين بپرد. ان گرگ تمام صد و بيست گوسفند ان اغل را كشته بود اما وقتي بعد از سير شدن مي خواسته از ديوار گله داني بيرون برود بدليل بلند بودن ديوار نتوانسته بود.اين حيوان سريع و با هوش با دندان لاشه گوسفندان را به كنار ديوار كشيده و يك پلكان درست كرده از ان بالا رفته و گريخته بود.
بهر حال سگ ها در اين گونه مواقع نگهبانان خوبي هستند و تا انجا كه شنيده ام اگر گله گرگ نباشد و سگ هم تنها نباشد اساسا از سگ مي ترسد و از ان حذر دارد. شايد اين زنگوله ها هم از فواصل دور زنگ اخطاري باشد كه گرگ به گله نزديك نشود. معمولا چون گرگ ها گله تشكيل ميدهند چوپان ها هم بيش از يك سگ با گله همراه مي كنند.
بله ، جناب shafagh ، البته این وسیله را شخصاً تا به حال از نزدیک ندیده ام و تا جایی که شنیده ام فقط موقع چرا در مراتع دور از مناطق مسکونی از آن استفاده می کنند . این را هم که گفتم تعداد زنگوله ها براساس تعداد گرگ ها و سگ هایی است که کشته را هم از دیگران شنیده ام . اتفاقاً آن سگی که در سپاهان شهر از کنارش رد شدم از حدود 200 متری صدای زنگوله هایش می آمد و بنده ابتدا تصور کردم یک گله گوسفند است چون تردد گله های گوسفند از حاشیه جنوبی سپاهان شهر عادی است اما آن کوچه ایی که بنده در آن سگ را دیدم دقیقاً در مرکز سپاهان شهر بود!!! برای همین خیلی تعجب کردم و در ذهنم مانده چون تردد سگ های ولگرد در سپاهان شهر عادی است اما یک سگ گله تنها ، آن هم یک سگ قهدریجانی که شنیده ام خیلی سخت و به ندرت به غیر قهدریجانی ها می فروشند ، آن هم درست پشت میدان مرکزی شهرک خیلی عجیب بود!
اطراف اصفهان جانوران وحشی زیاد است ؛ با اینکه خودم به چشم ندیده ام اما می دانم که در کوه های اطراف شهر (بخصوص دو منطقه پارک ملی کلاه قاضی (بین اصفهان و شهرضا) و قمشلو (شمال نجف آباد)) گرگ و روباه و شغال و کفتار و حتی پلنگ (در قمشلو) وجود دارد ، و این حیوانات اگر گرسنگی بهشان فشار بیاورد به محلات حومه شهر هم وارد می شوند ، اما قرار گرفتن قهدریجان در مرکز یک دشت مسطح و پر جمعیت که چهار طرفش را شهرهای فلاورجان ، خمینی شهر ، نجف آباد و فولادشهر پوشش داده اند ، باعث شده احتمال نزدیک شدن گرگ ها به قهدریجان خیلی کم شود . بنابراین همانطور که گفتم زنگوله ها در حالت عادی احتمال زیاد برای فخر فروشی هستند یا شاید هم بیشتر آمار کشتن سگ های ولگرد را نشان می دهند تا گرگ ها!
راستی پریشب بخش خبری ساعت 21 شبکه یک گزارشی از اصفهان پخش کرد که یک قسمتش مربوط به تخریب های منطقه چهارراه سیمین و قائمیه بود و در بخش دوم هم ساختمان تخریب شده مخابرات رباط را نشان دادند . در مورد آن قسمت اول باید توضیح بدهم که اولاً چهارراه سیمین در همین سال های اخیر چهارراه شده و قبلاً سه راه بود و خیلی ها هنوز به سه راه سیمین می شناسند و عبارت چهارراه سیمین برایشان ناآشنا است! دوماً چند پست قبل تر که گفتم قهدریجانی ها به محله دستگرد هم آسیب زده اند منظورم همین جا بود! از سه راه سیمین تا قائمیه را اصفهانی ها به عنوان دستگرد می شناسند! اگر هم روزی شنیدید یک قدرجونیی گفت کار ما نبوده ، حرفش را باور نکنید چون چند مرکز نظامی خیلی مهم و حساس از جمله پادگان یگان ویژه در خیابان قائمیه است و فقط و فقط قدرجونی ها ممکن است جرات اغتشاش در این خیابان را داشته باشند!!!
هفته قبل بخاطر اغتشاشات و راه بندان ها دو-سه روز مدارس شهر اصفهان تعطیل بود اما در اخبار شبکه های سراسری می گفتند بخاطر برف و سرما و در شبکه اصفهان می گفتند بخاطر مشکلات ترافیکی! این هفته هم دو روز است مدارس اصفهان تعطیل است و در اخبار می گویند به خاطر آلودگی هوا . حالا نکته اش اینجاست که هفته قبل یک برف مختصری آمد اما اصلاً آنقدر نبود که روی زمین بنشیند و یخبندان شود! همه مردم هم می دانستند علت واقعی چیست ، پس دروغ چرا؟! اما این هفته ، خب ، هوا کمی آلوده است ، اما ما آلوده تر از این هم در اصفهان دیده بودیم و مدارس تعطیل نمی شدند! پس چرا حالا تعطیل شده؟ آیا علت تعطیلی فقط آلودگی هواست؟! (راهنمایی : آنفلوآنزا به شکل گسترده شیوع پیدا کرده و همه بیمارستان ها و درمانگاه های سطح شهر و شهرهای اطراف مملو از بیماران است! آیا نباید اطلاع رسانی شود تا مردم بیشتر مراقب سلامتشان باشند؟)
یادتان هست چند سال پیش که دولت روحانی تازه سر کار آمده بود یک برنامه سراسری برای ثبت نام یارانه بیگیران راه انداختند و چقدر خواهش و تمنا و قربان صدقه رفتن که آنهایی که توانایی مالی دارند ثبت نام نکنند ، اما دست آخر فقط حدود یک ملیون نفر ثبت نام نکرده بودند و باز اگر یادتان باشد دولتی ها چقدر عصبانی شده بودند و تا چند وقت تهدید پشت تهدید که چنین می کنیم و چنان می کنیم و بعدش هم شروع کردند به حذف یارانه بگیران که با اعتراضات فراوانی مواجه شد و در نهایت برای چند سالی به حال تعلیق درآمد و دولت فقط زورش رسید یارانه یک عده بازنشسته را که صدای اعتراضشان به جایی نمی رسید قطع کند و بعدش هم چپ و راست در تلوزیون می گفتند همه بخصوص بازنشسته ها دارند یارانه می گیرند ، و در نهایت حذف یارانه ثروتمندان واقعی از شهریورماه کلید خورد .
خب همه اینها را گفتم تا بدانید که از رفتار امروز دولت اصلاً نباید تعجب کرد! آقایان بعد از آن خسارتی که با اعلام ناگهانی طرح سهمیه بندی و گرانی بنزین زدند ، خواستند با ریختن زودهنگام یارانه بنزین به حساب مردم قدری از مشکلات را کم کنند و کلی هم در بوق و کرنا کردند که ما به 60 ملیون نفر یارانه بنزین می دهیم . بعد که یارانه ها واریز شد گفتند آنهایی که نگرفته اند اعتراض کنند ، اما وقتی با پنج ملیون و خورده ایی پیامک اعتراضی مواجه شدند (یعنی اعتراض حدود 20 ملیون نفر!) دوباره کانال را عوض کردند ، حالا با عصبانیت می گویند یارانه فقط شامل حال کسانی می شود که مجموع دارایی شان زیر یک میلیارد باشد و از ماه بعد هم شروع می کنیم به تماس گرفتن با آنهایی که یارانه گرفته اند برای حسابرسی اموال و حساب هایشان و هرکس هم که موافقت نکند یارانه اش قطع می شود! حالا به نظر شما چند ملیون خانواده در ایران هستند که مجموع اموالشان زیر یک میلیارد است؟
خیلی ها (بخصوص حقوق بگیران دولتی و کارگران و کشاورزان) در خرج ماهیانه شان مانده اند و اواسط هر ماه که می شود به چه کنم چه کنم می افتند ، اما به دلایل مختلف سقفی که بالای سرشان دارند بیشتر از یک میلیارد می ارزد و فقط اگر اجاره نشین باشند یا ساکن آپارتمان های نقلی یک خوابه و دو خوابه و هیچ ملک و ماشین دیگری نداشته باشند ، مشمول الطاف مولوکانه دولت می شوند! - در همین سپاهان شهر خودمان آپارتمان سه خوابه زیر یک میلیارد نداریم ، دو خوابه های بزرگ هم همینطور ، دیگه ویلایی ها هیچی! خود ما پارسال با کلی قرض و بدهکاری یک ویلایی خریدیم 800 ملیون که الان املاکی ها می گویند یک میلیارد و 800 تا دو میلیارد و دویست (بسته به اینکه چقدر برای فروشش عجله داشته باشید!) می ارزد! اما الان ششم ماه است و مجموع پولی که ته حساب پدر و مادرم مانده 200 تومان نمی شود! . یا مثلاً یک بنده خدایی را سراغ دارم در یکی از روستاهای اطراف اصفهان که بازنشسته آموزش و پرورش است و در باغی که از پدرش ارث برده با دامادش زندگی می کنند و نوه اش هم سرطان دارد و به زحمت خرجشان را در می آورند (بخصوص در این فصل سرما که باغ شان هم دیگر حاصلی ندارد تا کمی استفاده کنند) اما همین باغ که به قول پدرم کوچکترین باغ آن روستا هم هست 3-4 میلیارد می ارزد! آیا یارانه شامل حالشان می شود یا نه؟!
حالا جالب است که اگر همینها را برای دولتی ها توضیح دهیم می گویند شما که ندارید مجبور نیستید در چنین ملکی زندگی کنید ، بفروشید یک ملک ارزان تر بخرید و بقیه پولش را خرج زندگی تان کنید یا در بانک و بورس و غیره سرمایه گذاری کنید و سودش را ببرید!
اولاً ملک و املاک در این یک سال گذشته به اعتراف خودشان 100 تا 150 درصد افزایش قیمت داشته . آیا این افزایش قیمت را در آن یک میلیاردی که از خودشان در آورده اند حساب کرده اند؟! دوماً چه کسانی حاضر می شوند ملک و املاک افرادی مثل ما را بخرند؟ کسانی که تواناتر از ما هستند و این یعنی انباشته شدن هرچه بیشتر سرمایه سرمایه داران در ملک و املاک بجای سرمایه گذاری در اقتصاد . سوماً خیلی ها را سراغ دارم که در همین یکی-دو روز اخیر به تکاپو افتاده اند سرمایه هایشان را به دلار و طلا تبدیل کنند تا دولت نتواند از کارشان سر در بیاورد! به نظر شما اینطوری اقتصاد مملکت بهتر می شود؟!
سلام
بنده هیچ ملکی بنامم نیست خودروی میلیاری هم ندارم حداکثر موجودی حسابم هرگز بالای سی و پنج ملیون نبوده پرداخت نشده
معلوم هست اینکار بازی بوده برای ایجاد آرامش نسبی
خدا یاور بنده اش هست~ تا وقتی که بنده یاور برادرش باشه
ho3ein2000 نوشته شده: چهارشنبه ۶ آذر ۱۳۹۸, ۱۱:۰۲ ق.ظ
سلام
بنده هیچ ملکی بنامم نیست خودروی میلیاری هم ندارم حداکثر موجودی حسابم هرگز بالای سی و پنج ملیون نبوده پرداخت نشده
معلوم هست اینکار بازی بوده برای ایجاد آرامش نسبی
خواهر خود بنده یارانه بنزین نگرفته ، خودش خانه دار است و شوهرش هم کارگر کارگاه صنایع دستی ، یک آپارتمان نقلی دارند در بهارستان که زیر 300 ملیون می ارزد و یک پراید . اما نقایص اجرای طرح یک چیز است و اشتباه بودن اصل طرح یک چیز دیگر . بنده فقط اشتباه اصل طرح را تذکر دادم ، و گرنه به قول مادرم در این چند روز با هرکس از دوستان و اقوام تماس داشته بجز یک نفر ، بقیه گفته اند یارانه بنزین برایشان نیامده .
یه بابایی بعد دو هفته بیانیه شدیدالحن و بدون راهکار داده علیه دولت روحانی و طرح سهمیه بندی و گرانی بنزین! یه جوریه انگار نه انگار اغلب وزرا و مشاوران روحانی سال 88 در ستاد انتخاباتی این آقا مسئولیت داشتند و سال 92 هم این آقا به طرفداراش گفته بود به روحانی رای بدهند!