لزوم توجه بيشتر به خصومت کرملين

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, Shahbaz, MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 2132
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۸۵, ۱۲:۵۱ ق.ظ
محل اقامت: تهران
سپاس‌های ارسالی: 1980 بار
سپاس‌های دریافتی: 6841 بار
تماس:

لزوم توجه بيشتر به خصومت کرملين

پست توسط Mr.Amirhessam »

● نويسنده: علي - ودايع

● منبع: روزنامه - مردم سالاری

روسيه در طول يکسال گذشته در رابطه با ايران اقداماتي انجام داده است که کاخ سفيد را دلشاد کرد؛ اما کمتر از يک ماه پيش زماني که مدودف همانند تزارها قلم در جوهر زد و فروش اس 300 را به ايران ممنوع کرد واشنگتن انگشت حيرت به دهان گرفت از دست و دلبازي روسيه.
امروز، مسکو در دنياي ديپلماسي حرکتي مارپيچ و با سرعت سرسامآور را به سمت واشنگتن آغاز کرده است و هر لحظه بر ميزان سرعت خود مي افزايد تا برخي که دل به حمايت روسيه خوش کرده بودند دچار ياس شوند.
کرملين دست در دست آمريکا و اروپا روابط استراتژيکي را پايه گذاري کرده است و ايران اسلا مي را در اين برهه زماني مهم تنها گذاشته است.
روسيه حتي ورود برخي مقامات تهران را به خاک خود ممنوع کرده است و در رسانه هاي بيگانه شايعاتي درز کرده مبني بر احتمال دخالت برخي تکنيسين هاي روس براي انتقال ويروس استاکس به نيروگاه اتمي بوشهر.
روس ها همواره سعي کردند به عنوان يک رفيق منفعت طلب در مقابل ايران پشت ژست هاي مدافعانه خود برخورد کنند. بنابراين گروهي دست دوستي دراز مي کنند و گروهي با دست پس مي زنند، تا تهران دچار ترديد شود غافل از آن که هر دو دست از يک پيکر است.
واقعيت تلخ تاريخي اين است که گويا روسيه به ايران همانند دوره تزارها مي نگرد و هر وقت اقتضا کند ايران را وجه المصالحه قرار مي دهد؛ يک کارشناس روس درباره ايران با صراحت مي گويد: «شراکت راهبردي با ايران براي ما هرگز وجود نداشته ونخواهد داشت و اصولا چنين شراکتي را ما با هيچ کشوري به جز کشورهاي عضو جامعه مشترک المنافع نداريم.»
کرملين به ازاي تحريم ايران يا به نوعي تنها گذاشتن تهران سودگزافي کسب کرده است.
باز پس گيري حياط خلوتي که حيثيت خود را در آن جست وجو مي کند.
مصالحه بر سر پيمان استارت با آمريکا و وام بانک جهاني ظاهر ماجرا است. اين درست است که روسيه درازاي فسخ قرارداد اس 300 حداقل 800 ميليون دلا ر بايد به ايران باز پس دهد اما در پس پرده، قرار داد 300 ميليارد دلا ري با رژيم صهيونيستي امضا کرد. در برخي محافل ديپلماتيک غربي گفته مي شود تلآويو در خيانت اين کشور به ايران اسلا مي نقش مهمي ايفا کرده است.
موضوع تحريم ها و فسخ قرارداد نظامي تهران- مسکو تنها پروژه اي نيست که دو کشور را بر سر يک ميز مستقيم يا غير مستقيم کشانده است.
درياي خزر مساله اي است که اين دو شريک ديروز را بر سر ميز مي کشاند.
بزرگترين درياچه جهان موضوعي نيست که نامش را کسي بشنود و از کنار آن به آساني عبور کند. منابع عظيم نفتي و حتي استفاده از توريسم اين دريا باعث مي شود براي متر، متر، اين دريا چانه زني کشورهاي حاشيه اي آن بالا مي گيرد. فردا هر کشوري فضاي بيشتري در اين دريا داشته باشد مي تواند نقش قدرت منطقه اي يا حتي فرا منطقه اي ايفا کند.
هر چند ايران اسلا مي بر مبناي قراردادهاي 1921 و 1940 داراي حق مساوي با روسيه در درياي خزر است؛ اما با فروپاشي اتحاد جماهير شوروي و تغييرات نقشه اي، هنوز هيچ رژيم حقوقي ثابتي مستقر نشده است و فقط گفته مي شود سهم ايران به 20 درصد تقليل يافت متاسفانه اين روزها زمزمه هايي مبني بر کاهش اين ميزان سهم شنيده مي شود.
ايران اعلا م کرده است در اجلا س سران کشورهاي حاشيه خزر درباکو که آذرماه برگزار مي شود، دکتر محمود احمدي نژاد نيز حضور خواهد داشت؛ دستگاه ديپلماسي ايران مي گويد حدود 70 درصد رژيم درياي خزر مورد توافق 5 کشورقرار گرفته است؛ اما از سهم ايران سخن جديدي به ميان نيامده است.
روسيه طبعا در پي تامين منافع خود دردرياي خزر است. اين کشور يک روز بر مشاع بودن درياي خزر تاکيد مي کرد اما ناگهان بر اثر تغييرات سياسي در منطقه تغيير موضع داد وخواهان تقسيم شد و امروز نيز با تمام اهرم هاي موجود به دنبال منافع خاص است. پس زمينه خيانت روس ها در طول تاريخ به ايران و تيرگي روابط اين کشور با تهران و هم پيماني بلند مدت با کشورهاي مشترک المنافع نيز برگزاري جلسات پشت پرده و بدون حضور ايران با کشورهاي حاشيه درياي خزر موجب مي شود تا اين دريا را در سايه تاريک توطئه روس ها عليه حق ايران قرار دهد.
زنده باد بهار...
هر کس به دنبال معنای این جمله است،این فایل را [External Link Removed for Guests] کند...
به امید ظهور مهدی صاحب الزمان،پایان یافتن زمستان دنیا و شروع بهار انسانیت...
"
Major
Major
نمایه کاربر
پست: 841
تاریخ عضویت: دوشنبه ۶ شهریور ۱۳۸۵, ۵:۵۵ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 845 بار
سپاس‌های دریافتی: 2088 بار

Re: لزوم توجه بيشتر به خصومت کرملين

پست توسط SORENA »

300 ميليارد دلا ري ؟ چی میخواد بخره؟!
[External Link Removed for Guests]
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”