قیمت‌های هدفمندی از قیمت‌های جهانی بیشتر است

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, Shahbaz, MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

Junior Poster
Junior Poster
نمایه کاربر
محل اقامت: zigomigota@gmail.com
سپاس‌های ارسالی: 415 بار
سپاس‌های دریافتی: 411 بار
تماس:

Re: قیمت‌های هدفمندی از قیمت‌های جهانی بیشتر است

پست توسط saeed_saba »

خود دکتر میگه ما اقتصاد 17 دنیاییم ( البته با ملاک های خودش )
هدفمند کردن یارانه ها موضوعی نبوده که دکتر شب با خوردن قورمه سبزی خوابش رو ببینه و فرداش بیاد بگه آقا بیان یارانه ها رو هدفمند کنیم . چندین دهه هست که سیاست مداران در فکرش هستند . در سند چشم انداز 20 ساله هم همین موضوع دیده شده بود . یعنی در طول 20 سال با رشد صنعت و افزایش درآمد مردم قیمت ها آزاد بشه ( نه دیمی )
از طرفی این طرح هدفمند کردن یارانه ها یه مشکل بزرگ داره و اون اینه که قرار توسط دولت دهم انجام بشه . دولتی که اصلا انضباط مالی نداره ( جان کسی که دوست دارین اینقدر تعصبی برخورد نکنین تاریخ این 5 سال رو مرور کنین ببینین این دولت انضباط داره یا نه ) من چند موردش رو میگم ( یک مورد از اینا کافی تا دولت استیضاح بشه ) :
برنامه چهارم که اصلا انجام نشد .
برنامه پنجم توسعه که باید لایحه اون پارسال به مجلس می رفت تا امسال اجرایی بشه تازه 1 ماه پیش در مجلس تصویب شد.
سند چشم انداز با وجود اینکه پرنده نبود اما پرید .
الان چند سال GNP ( تولید ناخالص ملی ) اعلام نمیشه . ( آخرین بار 1385 به 210 میلیارد دلار رسیده بود )
رقم صندوق ذخیره ارزی 4 ساله که اعلام نمیشه ( چون با وجود درآمد 400 میلیارد دلاری دولت چیزی توش نمونده )
رشد سرمایه گذاری خارجی که کمترین مقدار خودش رو در چندید سال گذشته تجربه می کنه .
سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز توسط شرکت های معتبر انجام نمیشه ( بخاطر تحریم ها ) و الان چینی ها دارن با تکنولوژی خیلی پایین کار می کنن .
اگر واقعا صنعت خوردو سازی پویا بود باید خیلی وقت پیش خط تولید ماشین هایی مثل پراید پژو و سمند . . . رو با خوردو های بهتر عوض می کرد ( والا توی خارج با این بحران اقتصادی هر هفته یه مدل ارائه میشه )
و در پایان اگه دولت واقعا انضباط داشت دکتر نمی گفت پول یارانه ها پول امام زمانه .

در این هزینه دانشگاه ها در اروپا :
همین افزایش شهریه در انگلستان رو اشاره می کنم . طبق قانون جدید هزینه یکسال تحصیل از 9 میلیون تومان به حدود14.5 میلیون تومان رسیده که اونم دولت به دانشجو وام میده . باز پرداخت وام هم زمانی هست که دانشجو وارد بازار کار بشه و درآمدش حداقل سالی 40 هزار پوند بشه .
خدایش اگه همین قانون توی ایران اجرا بشه همه ی ما دولت رو دعا می کنیم ( سطح زندگی در اروپا اینقدر بالاست که به چیزهایی اعتراض می کنن که اگه توی مملکت ما اجرا بشه خوشحال میشیم )
ما براي رفتن آمديم نه براي ماندن

[External Link Removed for Guests]
Major
Major
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 687 بار
سپاس‌های دریافتی: 2866 بار

پست توسط cheka »

Hashashin نوشته شده:
(البته من تاحالا در مورد اینکه دولت آمریکا روی کالاهای مصرفی یارانه میکشه نشنیده بودم ! اگر منبعی دارید خوشحال میشم معرفی کنید)

دوست عزیز به خاطر نوع کار من و آموزش من که در آمریکا در زمان رژیم قبلی آموزش دیده بودم مدت زمانی را در آمریکا زندگی کردم آمریکا روی کالا هایی مانند نان و خوراکی های این گونه به قولی یارانه داره کم ولی این رقم موجود است خیلی جالبه بدونید یکی از علت های تولید ماشین های 8 سیلندر و پر مصرف آمریکایی مانند ماستنگ و شورولت دادن در دهه ی 65-80 میلادی دادن یک نوع تخفیف بر روی بنزین از طرف دولت آمریکا به مردم بود که مانند حذف یارانه های سوختی در آمریکا این ماشین ها به پایان دوره ی طلایی خودشون رسیدند !

البته در شهر های نظامی خورد و خوراک حتی کمتر هم هست یادمه در زمانی که در آمریکا بودیم یک عدد مرغ را 1 دلار و برنج برای 3-4 نفر را 1.25 دلار می خریدیم با حقوقی هفته ای 7-8 دلار می شد راحت شکم را پر کرد و به تفریح هم پرداخت !

پس با تفاسیر شما این قانون برای دهه های قبله و الان دیگه اجرا نمیشه .

Saeed_saba

شما تشریف ببرید چند تا سایت و نهاد رو ببینید که اونجا رتبه ی اقتصاد ایران رو چند زده ، اونجا که دیگه معیارهای دکتر نیست ! همین ویکیپدیا به نقل از آمار صندوق بین المللی پول (IMF) رتبه ی اقتصاد ایران رو زده 18ام .

GDP ایران هم به نقل از همون منبع حدود 329 میلیارد دلار در سال گذشته بوده . در مورد ذخایر ارزی هم علت اعلام شده برای مخفی کردن رقم دقیق ، دلایل امنیتی-سیاسی ذکر شده پس لطفا در مورد این بحثها پیش دستی و پیش بینی نکنید !

برخلاف آمار شما (که نمیدونم از کجا میارید !) [External Link Removed for Guests]

در زمینه سرمایه گذاری در میدانهای نفتی و گازی هم همانطور که گفتین ، علت تحریمهای سیاسی است ، اما با این وجود شرکتهای عظیم چینی و روسی مثل شرکت گازپروم (بزرگترین شرکت گازی دنیا) همچنان در حال سرمایه گذاری در میدانهای نفتی ایران هستند .

در مورد صنعت خودروسازی هم تا جایی که دوستان بحث کردند هیچکس نگفت صنعت خودروسازی ما پویاست ! دلیل اینهم که دولت میخواد یارانه های صنعتی رو کاهش بده واسه همینه که شرکتهای خودروسازی رو به تکاپو بندازه .

اما در مورد مدلهای ماشین در خارج که فرمودید ، مدل ارایه کردن و در 4 تا نمایشگاه نشان دادن که تولید تلقی نمیشه ، بله هر هفته یک مدل که هیچی 10 تا مدل خودرو ارایه میشه اما تعداد خیلی کمی از این مدلها (شاید به تعداد انگشتهای دست در سال نرسه) موفق به جذب سرمایه و به مرحله ی تولید رسیدن میشن و اکثر این مدلها روی کاغذ میمونن و به بایگانی میرن !!

در مورد هزینه ی دانشگاهها هم برخلاف ظاهر بینی شما ، دولت ایران هم در قبال تحصیل دانشجویان در دانشگاههای دولتی (که فکر نکنم تو اروپا باشه) هر دانشجو رو موظف میکنه با توجه به نوع منطقه اش به اندازه ی مدت زمان تحصیلش ، با مدرکش فقط در ایران کار کنه ، بدون اینکه حتی مبلغی به دولت پرداخت کنه . یعتی اگر شما چهار سال رایگان رفتی دانشگاه دولتی ایران فقط لازمه با مدرکی که گرفتی به اندازه ی همون 4 سال فقط در ایران کار کنی ، بدون اینکه در قبال تحصیل به دولت مبلغی پرداخت کنی ! (من موندم حالا شما اون قانون رو ترجیح میدی یا این قانونو !)
دعا نکنید زندگی آسانی داشته باشید ، دعا کنید انسانهایی قوی باشید.

جان.اف.کندی
Major
Major
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1938 بار
سپاس‌های دریافتی: 1909 بار

پست توسط pedmehr »

منظور   , ی GNP بود نه GDP , لطفا قبل از پست های پیاپیتون کمی تحقیق کنید دوست من .
GNP هست که سرمایه گذاری خارجی رو مشخص میکنه .

ظرفیت دانشگاه های دولتیمون هم پایین تر از اون مقداری هست که بخواید به عنوان سیستم دانشگاهی قالب کشور بیانش بفرمایید.
در روح و جان من میمانی ای وطن
Junior Poster
Junior Poster
نمایه کاربر
محل اقامت: zigomigota@gmail.com
سپاس‌های ارسالی: 415 بار
سپاس‌های دریافتی: 411 بار
تماس:

پست توسط saeed_saba »

طبق صحبت دوستمون cheka به ویکیپدیا سر زدم اتفاقا آماری از صندوق بین المللی پول بود :

ایران در سالیان مختلف رشد اقتصادی مختلفی را تجربه کرده‌است.بر پایه گزارش صندوق بین المللی پول در سال ۲۰۰۹ رشد اقتصادی ایران ۱٫۱ بوده که این رقم در سال ۲۰۱۰ به ۱٫۶ درصد رسیده‌است که پس از قرقیزستان کمترین نرخ رشد اقتصادی را در بین کشورهای منطقه داشته‌است.بر پایه پیش بینی صندوق بین المللی پول نرخ رشد ایران در سال ۲۰۱۱ به ۳ درصد خواهد رسید

لینک منبع
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86

کشوری که به گفته ی شما چند میلیارد دلار سرمایه خارجی رو جذب کرده رشد اقتصادیش زیر 2 درصد میشه ؟؟ ( حساب حساب 2 * 2 = 4 تاست )
از طرفی کسی با هدفمند شدن یارانه ها مشکلی نداره صحبت من روی انضباط مالیه که دولت در این 5 سال نشون داده از این مهم بی خبره .
ما براي رفتن آمديم نه براي ماندن

[External Link Removed for Guests]
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
محل اقامت: کرج پلاک 43!
سپاس‌های ارسالی: 6708 بار
سپاس‌های دریافتی: 12102 بار
تماس:

پست توسط Mohammad 1985 »

saeed_saba نوشته شده:( سطح زندگی در اروپا اینقدر بالاست که به چیزهایی اعتراض می کنن که اگه توی مملکت ما اجرا بشه خوشحال میشیم )

سعید کم پست ارسال می کنی ولی وقتی ارسال می کنی واقعا با ارزشه !
به همه سياستمداران مشکوک باش.
جکسون براون
Junior Poster
Junior Poster
محل اقامت: بی سرزمین تر از باد
سپاس‌های ارسالی: 327 بار
سپاس‌های دریافتی: 353 بار

پست توسط jiyar rojhelat »

اجرای قانون هدفمندی یارانه ها قدم بزرگی بود. حالا من به خوبی و بدیش کاری ندارم ولی کلاً گام بزرگی بود!!
ولی بزارید من یه سری واقعیات رو بگم.
من کارم مرتبط با خرید سوخته (اعم از نفت کوره - گازوئیل - نفت سفید - بنزین ) . توی این چند روزه قیمتهای سوخت خیلی خیلی زیاد شده به صورتی که قبلا طرف برای خرید 19000 لیتر بنزین 1900000 تومان واریز می کرد در حالی که الان باید 7600000 تومان به حساب واریز کنه و جالب هم اینه که خیلی از تعاونیها و جایگاههای بزرگ سوخت اینقدر پول نقد نداشتند!!!!
واسه من که خیلی جای تعجب بود چرا که وقتی یک تولید کننده (مثلاً تولید کننده محصولات کشاورزی مانند گلخانه ها) هر لیتر گازوئیل رو 16 تومن می خرید الان باید 350 تومان بخره و نباید هم محصولاتش رو گرون کنه!!
همین امروز 2 شرکت بزرگ تولید محصولات گلخانه ای اعلام ورشکستگی کردند! (به دلیل سرمای زیاد و از بین رفتن محصولاتشون و نبود سوخت کافی)
جالب اینجاست که در اولین مرحله سوخت فروشی به تولید کنندگان محصولات کشاورزی وگوشتی رو به ازای هر لیتر گازوئیل 350 تومان حساب کردند و بعد دیدند واقعاً نمی تونن بخرن ناحیه سوخت قیمت فروش هر لیتر سوخت رو به ازای هر لیتر 150 تومان تعیین کرد که باز هم با کمبود قدرت خرید تولید کنندگان همراه بود!!
من فقط اینها رو گفتم که یک چیز واقعاً ثابت شده رو مطرح کنم. این طرح و قانون بزرگ ااشکالات بزرگی داره.
این یک واقعیته که دولت محترم خیلی کم طاقت انتقاد رو داره و با فرد منتقد به گونه غیر متعارفی برخورد می کند. به جرات می تونم بگم که در اجرای این طرح بزرگ در مورد سوخت حداقل خیلی کم کاری شده و این کم کاری در آینده با افزایش ناگهانی قیمت تمام شده محصولات و ورشکستگی تولیدی ها و تورم لجام گسیخته و در نهایت رکود اقتصادی همراه خواهد بود!!!!
دستم بوي گل مي داد . مرا به جرم چيدن گل محكوم كردند. ولي كسي نيانديشيد شايد گلي كاشته باشم. چه
Major
Major
نمایه کاربر

پست توسط cheka »

pedmehr

یعنی جدا نمیبینی جلوی GNP تو پرانتز نوشته تولید ناخالص ملی !؟!؟؟! :::P :::P :::P شما قبل از اینکه تحقیق کنی لااقل یک بار پست رو درست بخون ! GNP یعنی Gross national Product ، یعنی تولید ناخالص ملی . دیکشنری آنلاین هست ، میتونی کلمه به کلمه چک کنی .

Saeed_saba

شما که میرین رشد ناخالص ملی ایران در دو سال اخیر که زمان اوج بحران اقتصادی جهانی بوده میزنین تو وبسایت یک آماری از رشد ناخالص ملی بقیه کشورها در این دو سال هم میدادید ! تو همین سال 2009 که تولید ناخالص ملی ما 1.1 درصد رشد داشته تولید ناخالص آمریکا منفی بوده ! (حتی به منفی 7 درصد هم رسیده بود ! [External Link Removed for Guests]) در سال 2010 هم به زور تونست 3% رشد ناخالص داشته باشه !

تو بحران اقتصادی تولید ناخالص همه ی کشورها افت کرده وگرنه سال 2007 رشد تولید ناخالص ملی ایران 7.8 درصد بود .

Porim عزیز

تولید کننده ای که داره قیمت گازوییل رو گرونتر میخره هنوز داره از دولت یارانه میگیره (حالا به یک شکل دیگه) دلیل نداره گرون کنه ، گرون کردن واسه وقتیه که دولت یارانه صنعتی رو قطع کنه .
آخرین ويرايش توسط 1 on cheka, ويرايش شده در 0.

جان.اف.کندی
Novice Poster
Novice Poster
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 40 بار
سپاس‌های دریافتی: 56 بار
تماس:

پست توسط sina666 »

سلام
2 ماه پیش قبض برق منزل 275 هزار تومان اومد(به دلیل روشن بودن 3 تا کولر و ...)که روش نوشته شده بود که 200هزار تومان هم یارانه هست(من تو کیش زندگی میکنم اینجا تابستون اینقدر گرم و شرجی میشه که اگر این کولرهای پنچره ای رو روشن نکنی بخار میشی)!!!
به نظرتون (بعد از هدفمندی) با قبض حداقل 200 هزار تومان برق +پول اب و گاز و... ایران جای مناسبی برای زندگی هست؟؟
اگر این قیمتهایی که تلویزیون میگه درست باشه مجبورم به همون دبی ای که حالم ازشون بهم میخوره برم یا شاید امریکا چون اینجا(بعد از هدفمندی یارانه ها)هزینه زندگی با کشورهای دیگه حداقل یکی میشه!!!
ارزو میکنم که ای کاش این اقایون که بنزین رو کردن لیتری 700 تومان چند دقیقه هم فکر کنن ببینن که ایا مردم کشور ما هم اندازه مردم کشورهایی که بنزین 700 تومانی میزنن در امد دارن!!!!!!!!!
Major
Major
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1938 بار
سپاس‌های دریافتی: 1909 بار

پست توسط pedmehr »

یعنی جدا نمیبینی جلوی GNP تو پرانتز نوشته تولید ناخالص ملی !؟!؟؟! :::P :::P :::P شما قبل از اینکه تحقیق کنی لااقل یک بار پست رو درست بخون ! GNP یعنی Gross national Product ، یعنی تولید ناخالص ملی . دیکشنری آنلاین هست ، میتونی کلمه به کلمه چک کنی .

دوست ندارم تاپیک از موضوع دور بیفته ولی شما اجازه ندادید, البته جهت اطلاع سایرین هم بد نیست

GNP برابر هست با تولید ناخالص داخلی یا GDP کشور + سرمایه گذاری خارجی که اسما میشه تولید ناخالص ملی
پس GNP نمود سرمایه گذاری خارجی کشور هست .

اگر شما تو دیکشنری با این کلمه آشنا شدید من 40 تا واحد اکونومیک در این زمینه پاس کردم

بازم میگم انقدر عجول نباشید دوست عزیز تصویر
در روح و جان من میمانی ای وطن
Major
Major
نمایه کاربر

پست توسط cheka »

تا جایی که یادمه بحث ما در هیچ جا سرمایه گذاری خارجی نبود ! (منظور آقا سعید از سرمایه گذاری خارجی که گفتند ، سرمایه گذاری از خارج در ایران بوده که با سرمایه گذاری خارجی در فرمول بدست آوردن GNP تفاوت داره) ایشون گفتن GNP ایران اعلام نشده ، بنده آمار GDP رو آوردم و همانطور که در 40 واحد اکونومیک خونده اید ، این دو از نظر عددی خیلی به هم نزدیکن و میشه با داشتن یکی دیگری رو تخمین زد . (اول آمارم نوشتم GDP پس اینکه GDP و GNP فرق دارن مشخصه)
در هر صورت ممنون از اطلاعاتی که در اختیار بنده و دوستان قرار دادید .

جان.اف.کندی
Major II
Major II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 588 بار
سپاس‌های دریافتی: 938 بار

پست توسط vahid_kh »

با تمام این تفاسیر فعلا نمیتوان هیچ نتیجه مطلوبی از این طرح پیشبینی کرد.

همه نتایج بعد از عید معلوم خواهد شد فعلا بازار ازاد در وضع زمانی مطلوب به سر میبرد و بعد از عید

با نزدیکی به تابستان و رکود بازار اثرات این طرح معلوم میشود.

خوشبختانه دولت با زمانبندی دقیق و از پیش تایین شده پول یارانه ها را زمانی واریز کرد که درست مصادف با

30 اذر و مراسم شب یلدا بود و اقشار کم در امد و زیر خط فقر جامعه که شمار زیادی از جامعه ایران را تشکیل میدهند

با خرج کردن این پول در این شب شب زیبایی را گذراندند و تصمیم در مورد اینده این طرح را

به روزهای بعد موکول کردند.!!!!!!!!!!!
از خاك بر امديم و خاك بر سرمان شد.
Major
Major
سپاس‌های ارسالی: 253 بار
سپاس‌های دریافتی: 713 بار

پست توسط kingday »

ببینید دوستان من یک نظر دارم در مورد قیمتها و اون این هستش که قیمتها رو فقط باید با خود ایران مقایسه کرد یعنی اینکه هر کشوری شرایط و مشکلات خاص خودش رو داره

مثلا اگه ما عربستان رو با ایران مقایسه کنیم کاملا اشتباه هستش دلیل :
عربستان حدود سه برابر ایران نفت صادر میکنه ( اگه اشتباه نشنیده باشم ) و جمعیتش بسیار کمتر از ایران هستش و درآمد بسیار عظیم حج رو داره و در کل درآمد سرانه اون خیلی بیشتر از ایرانه

تولید بنزین در ایران با توجه به راندمان پایین و بهره وری کم پالایشگاهها گرانتر از عربستان یا کشورهایی مثل آمریکا تمام میشه و همینطور برق یا موارد دیگه..

حالا من یک سوال دارم برای خروج از بحران و عقب ماندگی اقتصادی و درمان اقتصاد بیمارمان چه باید کرد؟؟
واقعا چه باید کرد تا ابد هدر بدیم و بیخیال آینده و نسل آینده باشیم و هیچ احساس تعهد نسبت به ایندگان نباید داشته باشیم؟؟

به نظر شما یک بیمار که دارای بیماری جدی هست رو باید با چند مسکن دردش رو تسکین داد و به خاطر ترس یا ناراحتی مریض از درمان قطعی مثلا جراحی یا داروهای تلخ یا هزینه بالای اون نباید درد رو درمان کرد ؟؟ یا باید به درمان قطعی اون پرداخت با هر روش منطقی و حتی پرهزینه و پر درد یا به هر قیمت ممکن؟؟؟

اقتصاد ما بیمار هستش بیمار تا حالا کسی برای درمان اون اقدام مهمی نکرده بوده و فقط دنبال مسکن برای کاهش درد اون بوده
چون درمان اون عظم جدی و جرات و جسارت همراه با پذیرش بدنامی رو دربر داشت.

اگه ما به عنوان یک ایرانی وطن پرست برای درمان بیمار خود بصورت دلسوزانه همکاری و حمایت کنیم و از حاشیه پردازی و انتقاد و بهانه جویی دست برداریم قطعا نتایج و اثرات اونرو در آینده و از زبان آیندگان خواهیم شنید .
همانطور که الان داریم چوب ندانم کاریها و بی مسئولیتهای گذشتگان را میخوریم و تحمل میکنیم.
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”