• امام صادق علیه السلام خطاب به جد بزرگوارشانامام حسین علیه السلام عرضه مى دارند: وضمّنَ [الله] الارضَ ومن علیهادمَکَ وثارَک؛ وخداى متعال مسئولیت خون وخون خواهى تو را بر دوش زمینوزمینیان نهاده است.
• حضرت ابراهیم ـ علیه وعلى نبینا وآله صلواتالله ـ هنگامى که از سرزمین کربلا مى گذشت، از اسب به زمین افتاد وخون سرشبراى همراهى با خون سیدالشهدا علیه السلام جارى شد.
• حضرت مهدىعجل الله تعالى فرجه الشریف خطاب به جد بزرگوارشان عرضه مى دارند: ولطمتعلیک الحور العین؛ در مصیبت تو حوران بهشتى لطمه به [صورت وسینه] مى زدند.
•در حدیث شریف آمده است: نخستین کسى که در مدینه براى شهادت امام حسین علیهالسلام صدا به گریه وزارى بلند کرد «ام سلمه» همسر پیامبر صلى الله علیهوآله بود. آن حضرت شیشه اى محتوى مقدارى خاک به او دادند وفرمودند: جبرئیلبه من خبر داد وگفت: هرگاه از این خاک خون جوشید بدان که حسین کشته شدهاست. ام سلمه این خاک را نگاه داشت وپیش از شهادت امام حسین علیه السلامهر ساعت بدان مى نگریست. هنگامى که دید از آن خاک خون جوشید، فریاد زد:واحسیناه، وا ابن رسول الله! تمام زنان با شنیدن صداى او به گریه وزارىپرداختند ومدینه از بانگ گریه وناله پر شد.
• در برخى از احادیثتصریح شده است در روز عاشورا آسمان خون گریست. براى مثال حضرت زینب در روزعاشورا به مردم فرمودند: أو عَجِبتم أن مَطَرت السماءُ دماً؛ آیا از اینکه آسمان خون گریسته است شگفت زده شده اید؟
• در کتب عامه آمدهاست: لما قتل الحسین اسودّت السماء وظهرت الکواکب نهاراً حتى رأیت الجوزاءعند العصر وسقط التراب الأحمر؛ راوى مى گوید: هنگامى که [امام] حسین [علیهالسلام] به شهادت رسید آسمان تیره وتار شد وستاره ها در روز مشاهده شدندومن ستاره جوزا را هنگام عصر مشاهده کردم. هم چنین در آن روز خاک سرخ ازآسمان بر زمین پاشیده شد.
• مورخان آورده اند که در این روز در بیتالمقدس هر سنگ را که پشت و رو مى کردند، زیر آن خون تازه مى دیدند وپدیدهخورشید گرفتگى تا سه روز ادامه یافت.
روایت زیر مؤید این معناست:
زیدبنعمر کندى به نقل از ام حیان گفت: وقتى امام حسین علیه السلام به شهادترسید، تا سه روز خورشید گرفته بود وهر کس روغن به چهره اش مى مالید چهرهاش به جاى آن که خنک شود مى سوخت وهر سنگ را که در بیت المقدس پشت و رو مىکردند، زیر آن خون تازه مى دیدند.
اینسند تاریخى نیز این حقیقت را تأیید مى کند. در صفحه 38 کتاب وقایع دورانانگلو ساکسون ( (THE ANGLO – SAXON CHRONICLEترجمه وویرایش میشل اسوانتون(SWANTON MICHAEL) ـ که در 1996 میلادى در انگلستان به چاپ رسیده و در سال1998 میلادى از سوى دانشگاه Exeter در ایالت نیویورک تجدید چاپ شده است ـچنین آمده است:
Here in Britain there was Bloodyrain, and milk and butter were turned to blood
معناى عبارت فوق چنین است:
در سال 685 میلادى این جا در بریتانیا آسمان خون بارید وهر جا شیر یا کره خوراکى بود تبدیل به خون شد یا رنگ آن سرخ گردید.
اگرزمان یاد شده (یعنى سال 685 میلادى) را به سال هجرى تبدیل کنیم، این زمانبا سال 61 هجرى قمرى مطابق خواهد بود؛ یعنى همان سالى که سید وسالارشهیدان وآزادگان حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام به همراه اصحابوخاندانش به شهادت رسیدند.

