طرح یک راکت

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, Shahbaz, MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3432 بار
سپاس‌های دریافتی: 5872 بار

Re: طرح یک راکت

پست توسط shafagh »

ramin-am نوشته شده:با تشکر از شما به خاطر ارایه طرحهای جالبتون
ولی میشه بپرسم هدایت این راکت چطور هست فکر کنم مثل آر پی جی بدون سیستم هدایت باشه و فقط به نشانه گیری اولیه وابسته باشه یا مثل تاو برا سیستم هدایت سیمی میشه در نظر گرفت ؟

بله شبیه ار پی جی هست و اصلا قابل هدایت نیست و فقط با علامت بعلاوه ای که روی دستگاه نشانه روی است به هدف می خورد اما این راکت شبیه نارنجک های تفنگی است برای انکه امتیاز اختراع این موشک از من سلب نشود نمی توانم بگویم چطور قدرت ان از ارپی جی کمتر است اما میزان تنخریب ان بیشتر است اما خوب می تواند موشک خوبی باشد تازه اگر این ایده قابل اجرا هم نباشد بالاخره این مسئله مهم است که توانسته ام حتی یک چیز غیر ممکن را طرح کنم اگر چه بکار نخورد ولی از جهتی گفته شده غیر ممکن غیر ممکن است و البته اگر طرح جایی با مشکلی بر خورد کند که خودم نتوانم ان را حل کنم می روم سراغ کسانی که تخصص لازم را دارند و از انها می پرسم بلکه مشکل را بشود حل کرد ولی اگر این موشک کار کند می تواند از بدنه یک ماشین جنگی عبور کرده و وارد موتور ان بشود و ان را از کار بیندازد یا از چادر یک کامیون دشمن فرضی عبور کرده به سربازهای داخل ان بخورد و انها را متلاشی کند بالاخره اگر این موشک از هفت خوان تصویب بگذرد و فابل ساخت باشد می تواند گلوله قابل توجهی باشد و حساب دشمن فرضی را برسد.
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط shafagh »

arash128 نوشته شده:مواضب باشین خدای نکرده اتفاق بدی نیفته :razz:

با سلام

منظور شما دوست عزیز را از مواظب باشید متوجه نمی شوم ممکن است توضیح بدهید
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 8092 بار
سپاس‌های دریافتی: 3732 بار

پست توسط KH.I.A.2500 »

با سلام ;
    عزیز ، تا اینجای طرح بیشتر روی سیستم لانچر و مراحل قبل از شلیک توضیح دادید . منتظر ادامه پستها هستیم ...
و اما چیزهای دیگری هم هستند که برای کاربران این سلاح اهمیت بیشتری دارند مانند : سرعت و سادگی کاربرد و دست و پاگیر نبودن ، دقت ، برد و قدرت تخریب راکت .

نکته دیگری که هست اینه که در طراحی این سلاح باید توجه داشته باشید که اون راکت یا جنگ افزار یا هر چیز دیگری که میخواهید بسازید ، آیا اون احتیاجات و انتظاراتی که کاربران ( که طبعا نیروهای نظامی خواهند بود ) از یک چنین سلاحی دارند را برطرف میکنه یا خیر ؟ و باید به این سوال پاسخ بدید که اصلا چرا کسی باید از میان طرحهای مختلف ، طرح شما رو انتخاب کنه ؟ این طرح چه برتریهایی نسبت به سایر طرحها داره ؟

چون مثلا ممکنه من قصد داشته باشم سلاحی بسازم و حتی از نظر خودم طرحم خیلی خوب باشه ولی در عین حال در طرح من به نیازهای اساسی کاربران اون جنگ افزار توجهی نشده باشه .

جمله آخر رو بگم ; اگر میخواهید طرحتون موفق باشه باید در هنگام طراحی از کاربران سلاح که حتما افراد نظامی هستند و افرادی که تابحال از چنین سلاحهایی استفاده کردن نظرخواهی و مشورت کنید تا انشاالله به نتیجه برسید .

*  *
*  جز ايران نباشد مرا نام ياد *   * * * *    * * *   *  که يزدان مرا زين سبب کام داد *  * *   
Major
Major
سپاس‌های ارسالی: 253 بار
سپاس‌های دریافتی: 713 بار

پست توسط kingday »

در تکمیل صحبتهای دوست خوبمون KH.I.A.2500, عرض کنم که هر طرح جدیدی باید مزیت جدیدی یا نواوری جدید هم به همراه داشته باشه مثلا چرا سلاحی با سبکی و قابلیت حمل راحت که کاملا هم شناخته شده و در حال تولید انبوه هست مثل ارپی جی 7 رو با طرحی مثل طرح شما جایگزین کرد آیا برد بیشتری داره؟ دقت بیشتری داره ؟ سبکتر هست؟ و غیره ...

شما باید یک مزیت به انواع متعارف سلاحهای که بطور انبوه در حال تولید هستن اضافه کنید تا کاربردی باشن و در اصل اول هدف طراحی باید معلوم بشه و در اصل شکل ظاهری و رنگ یک سلاح اخرین مرحله از طراحی هستش و گرنه اینکه صرفا یک شکل و یک پایه برای پرتاب اون رو نشون بدین و اسم طراحی براش بزارین با عرض پوزش باید بگم که به نوعی به مهندسان و طراحان دارید بی احترامی میکنید.

به هیچ وجه قصد دلسرد کردن شما رو ندارم اما من هم زمانی که کلاس ابتدایی بودم و زمان جنگ هم بود میشستم کلی تجهیزات نظامی رو میکشیدم و براشون توی ذهنم طرح و نقشه داشتم ولی بعد متوجه شدم بین عکس و اجرا زمین تا اسمون فاصله هست

اما به عنوان یک طراح و مهندس بی ادعا خدمت شما عرض کنم که انگیزه شما برای ایجاد و خلق کردن و شاید نو آوری کاملا ستودنی هست و در صورت داشتن پشتکار و کسب دانش فنی و شرکت در پروژه های گروهی حتما موفق خواهید شد.
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط shafagh »

مثلا ارپی جی 7 رو با طرحی مثل طرح شما جایگزین کرد آیا برد بیشتری داره؟ دقت بیشتری داره ؟ سبکتر هست؟ و غیره ...

با سلام
قدرت این راکت از آرپی جی بیشتر نیست بلکه کمتر است .البته من سر جنگی ضد زره در حال حاضر برای ان در نظر نگرفته ام بلکه همانطور که عرض شد یک سلاح انفجاری معمولی نظیر نارنجک تفنگی است .یکی از حسن های ان نسبت به ار پی جی 7 سبک بودنش می باشد اما مزیت اصلی این راکت نسبت به ار پی جی نکته دیگریست که قدرت تخریب فوق العاده ای به ان می دهد و در اصل یک اتشبار است که فعلا تا کامل شدن طرح ان و تحویل به یک سازمانی که ان را بررسی کند از طریق اینترنت نمی توانم عرض کنم لذا از ار پی جی مخرب تر است

شما باید یک مزیت به انواع متعارف سلاحهای که بطور انبوه در حال تولید هستن اضافه کنید تا کاربردی باشن و در اصل اول هدف طراحی باید معلوم بشه و در اصل شکل ظاهری و رنگ یک سلاح اخرین مرحله از طراحی هستش و گرنه اینکه صرفا یک شکل و یک پایه برای پرتاب اون رو نشون بدین و اسم طراحی براش بزارین با عرض پوزش باید بگم که به نوعی به مهندسان و طراحان دارید بی احترامی میکنید.

نه مهندس این طرح اگرچه فعلا یک پیش نویس است و محاسبات عملی برای ان انجام نشده اما نقاشی نیست در ضمن شاید بعضی از دوستان فکر کنند هدف من گاهی از بیان کردن یک سری اختراعات و طراحی های خودم نوعی میل به خود نمایی و از جهتی خود بزرگ بینی باشد مطمئن نیستم که اینطور باشد شاید انگیزه من در مطرح کردن این موضوعات بیشتربه خاطر اظهار نظر سایر دوستان ، انتقادها ، تشویق ها و بعض پیشنهادهایی است که ارائه می شود چون شما فکر نکنید من فقط از تشویق خوشم می اید نه ، واقعا انتقاد را هم خیلی دوست دارم چون اولا می فهمم منتقد اهل فن است و موضوع طرح را خوب درک کرده و جزییاتی را بیان می کند که یا خودم قبلا به ان فکر کرده ام یا از ان غافل بوده ام و متوجه اشکال موجود می شوم اما در باره مهندسی که گفتید دو بخش است یک بخش مهندسی، محاسبات دقیق ریاضی و فیزیک و یا شیمیکال یک طرح است و یک بخش خود طراحی است در بخش طراحی سایر افراد وارد به فن هم می توانند مشارکت داشته باشند اگرچه فقط ایده خود را بصورت یک نقاشی ساده و حتی بدون ابزار ترسیم روی کاغذ بیاورند لذا نمی توان گفت طراحی این افراد نظیر بنده کاری خلاف شان مهندسی است بهر حال حالا که یک وسیله اسان و راحت و از جهتی فوری همچون وب سایت برای ارتباط و گفتگوی دوستان و متخصصان فراهم شده بنده هم اگر گاهی اینگونه موضوعات معمولا غیر معمولی را بیان می کنم خیلی نباید مهم باشد از این جنبه هدف فقط گفتگو و شنیدن نظرات دوستان است

به هیچ وجه قصد دلسرد کردن شما رو ندارم اما من هم زمانی که کلاس ابتدایی بودم و زمان جنگ هم بود میشستم کلی تجهیزات نظامی رو میکشیدم و براشون توی ذهنم طرح و نقشه داشتم ولی بعد متوجه شدم بین عکس و اجرا زمین تا اسمون فاصله هست

نه خیالتان راحت، من از انتقادات خوب شما دلسرد نمی شوم یعنی هیچ چیز مرا دلسرد نمی کند شاید دلیل اش این باشد که احساس می کنم می توانم
اما به عنوان یک طراح و مهندس بی ادعا خدمت شما عرض کنم که انگیزه شما برای ایجاد و خلق کردن و شاید نو آوری کاملا ستودنی هست و در صورت داشتن پشتکار و کسب دانش فنی و شرکت در پروژه های گروهی حتما موفق خواهید شد.

از لطف شما همکار گرامی تشکر می نمایم تصویر
Novice Poster
Novice Poster
سپاس‌های ارسالی: 159 بار
سپاس‌های دریافتی: 259 بار

پست توسط e121410 »

اگه از همه مخترعان بزرگ بپرسی نظر مردم در مورد ایده ی تو چی بود همگی شون یک جواب می دهند
(مردم میگویند :((نمی شه))
این هنر مخترعان است که نمی شه مردم را به شدن تبدیل کنند.
این طرح اگر قدرت تخریب بالا و وزن کم سلاح و ...... داشته باشه بیشتر مورد نیاز افراد نفوذی و جنگ چریکی و..... است.
توی میدان جنگ(تک و پاتک دشمن) اول سرباز ها و پیاده نظام که نمی آیند تانک و نفربر ذرهی میاد با فولاد تقویت شده 70 cm و اورانیم مثل m1می آید(مثل طرح دفاع متحرک صدام که با t72 روسی نزدیک می شدند بعد سربازهای عراقی پشت سرتانک ها می آمدند) پس بهتر است راکت اندازی هم برای این تانک ها طراحی شود.
انشا الله موفق باشید.
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط shafagh »

شاید دوستان تعجب کنند که چرا یکباره طرح راکت تغییر کرد اما باید بگویم این طرح همان طرح قبلی است یعنی راکت سازمانا همین طور است عکس های 1و2و3 راکت را قبل از پرتاب از لانچر نشان می دهد قسمت بالک متحرک از ابتدا در قسمت سر راکت قرار دارد و ضامن ساچمه ضامن نیزمحسوب می شود (قبل از پرتاب ) در پشت بالک متحرک اسپرینگ خاصی قرار می گیرد (هنوز شکل اصلی ان را طرحی نکرده ام ) که ضامن دوم محسوب می شود و اجازه حرکت به بالک متحرک را نمی دهد وقتی تیر انداز راکت را در لانچر قرار داد ان اسپرینگ را می کشد و اسپرینگ خارج شده و راکت نیمه مسلح می شود لازم به توضیح است بالک متحرک هنگام نصب روی لانچر روی دهانه لانچر نیمه قفل می شود . دو عکس اخر راکت را هنگام شلیک و خارج شدن از لانچر نشان می دهد. راکت هنگام خروج بالک را همراه خود نمی کشد مگر زمانی که قسمت انتهایی راکت در حال خروج است در این هنگام اسپرینگ انتهایی قفل بالک را ازاد کرده و بالک را در انتهای خود تا رسیدن به هدف حمل می کند در اصل با خارج شدن راکت از لانچر بالک در انتهای ان قفل شده و همانند دیگر راکت ها حرکت ترازی راکت را تامین می کند. همانطور که مشاهده می شود این طرح از یک نقاشی فراتر و مکانیزم تقریبا پیچیده ای دارد با ان وجود که هنوز جزییات کامل ان و نوع لانچر مشخص نیست
اما مشکلی که در اینجا وجود دارد و باید به حل ان بپردازم این است که قطر داخلی لانچر بایست هم اندازه قطرخارجی اسپرینگ انتهایی باشد و چنین اسپرینگی در قسکت سر لانچر وجود ندارد و همین نکته نوعی نا هماهنگی مکانیکی هنگام پرتاب بوجود می اورد (بدلیل عدم وجود اسپرینگ مشابه در قسمت میانی راکت،بدنه راکت نسبت به لوله لانچر تلرانس زیادی خواهد داشت ) اگر این مشکل نیز بر طرف شود می توان گفت که ایده اولیه این راکت کامل شده است بعد از ان می توان به سراغ طراحی لانچر و یک سری محاسبات اولیه رفت

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر 
Furious Poster
Furious Poster
سپاس‌های ارسالی: 3003 بار
سپاس‌های دریافتی: 602 بار

پست توسط chad »

سلام دوست من.طرح جالبی هست و امیدوارم موفق باشی نکته مبهم برای من سیستم پرتاب ان هست ایا مثل ار پی جی خرج پرتاب در لانچر از بین میرود ؟اگر این طور نیست و مثل کاتیوشا خرج پرتاب در داخل بدنه قرار دارد اون قسمت انتهایی راکت که حامل سوخت هست بعد از خالی شدن در پرتاب مستقیم باعث بهم خوردن تعادل راکت نمیشود؟
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط shafagh »

chad نوشته شده:سلام دوست من.طرح جالبی هست و امیدوارم موفق باشی نکته مبهم برای من سیستم پرتاب ان هست ایا مثل ار پی جی خرج پرتاب در لانچر از بین میرود ؟اگر این طور نیست و مثل کاتیوشا خرج پرتاب در داخل بدنه قرار دارد اون قسمت انتهایی راکت که حامل سوخت هست بعد از خالی شدن در پرتاب مستقیم باعث بهم خوردن تعادل راکت نمیشود؟

فعلا چیزی را که در طرح کلی در نظر گرفته ام این است که خرج محرک و محفظه ان ضمیمه راکت باشد تا بار ناشی از شتاب و اتش اولیه سلاح کم شده و مثلا مثل موشک تاو یا دراگون باشد . البته خرج محرک ان دو مرحله ایست در مرحله اول یک پرتاب ملایم دارد و بعد از دور شدن راکت از تیر انداز به اندازه ده الی بیست متر خرج اصلی ان روشن شده و راکت را تا هدف پیش می برد در مورد تعادل راکت هنوز اقدامات محاسباتی کاملی انجام نشده است اما بنظر نمی رسد خالی شدن محفظه خرج و سبک تر شدن ان با توجه به اینرسی حرکتی ، تماس بالک های دقیق با هوا و سنگین تر بودن سرجنگی نسبت به قسمت انتهایی راکت مشکلی ایجاد کند ( اگر به تیرو کمان هم دقت شود نوک تیر یا همان پیکان سنگین و بدنه تیر را از چوب سبک می ساختند)
Major
Major
سپاس‌های ارسالی: 253 بار
سپاس‌های دریافتی: 713 بار

پست توسط kingday »

دوست عزیز به نظر من شما اگه برای این راکت سیستم هدایت خودکار و نیمه خودکار هم در نظر بگیرید میتونه خیلی کابردی و موثرتر باشه

مثلا در پایانه شلیک یک منبع لیزر فروسرخ تعبیه بشه و در سر هدایت شونده موشک دوربین فروسرخ همراه با یک برد کنترل که تعقیب کننده نقطه تابیده شده لیزر هست
که یک پرتو نسبتا قوی از فرو سرخ مثلا در حد 300 میلی وات که با یکسری کد مخصوص کد شده و دائما با این کد قطع و وصل میشن تا نرم افزار موشک نقطه بازتاب رو با نقاط دیگه و یا با منور و چیزهای دیگه اشتباه نگیره
دوربین اون ccd معمولی هست که براحتی قابل تهیه هستش و یک بخش پردازش تصویر مثلا یک میکروکنترل 32 بیت با سرعت پردازش و حافظه مناسب مثل سری آرم 9 که با پردازش تصویر نقطه انعکاسی نور لیزر کد شده روی موقعیت صفحه با دادن دستور به دو سروو موتور که به بالکهای موشک وصل هستن
نحوه پردازش تصویر هم خیلی پیچده نیست کافیه موقعیت نقطه لیزر در وسط صفحه حفظ بشه و با انحراف از مرکز بسرعت با حرکت باله ها مسیر اصلاح بشه بنظر میاد این موشک نیاز به سیستم اینرسیایی برای حفظ تعادل هم نیاز داشته باشه که یکسری سنسور برای این منظور رو هم در بازار میتونید پیدا کنید

روش خیلی پیچده تر برای هدایت و پردازش تصویر مشابه موشک ژاولین هست که موقعیت و فاصله تا هدف به کامپیوتر موشک ارسال میشه و بعد موشک بدون وابستگی به سکوی پرتاب هدف رو پیدا میکنه و به سمتش هدایت میشه و تا جاییکه میدونم و میدونید اگه هدف با سرعت زیاد تغییر مسیر هم بده باز دوربین موشک با پردازش هوشمند تصویری فروسرخ خودش میتونه به سمتش بره و مسیرش رو اصلاح کنه که مهمترین بخش این موشک سنسورهای خیلی حساس و نرم افزار اون هست اما به نظر من ساخت اون با فناوریهای امروز ایران غیر ممکن نیست

حالا ما فرض رو بر ساخت حالت نیمه خودکار اول میذاریم و اگه بتونیم چنین موشکی رو هم بسازیم خیلی کار مهمی انجام دادیم

خلاصه میکنم برای هدایت شونده بودن موشک باید شش بخش به طرحتون اضافه کنید
بخش لیزر در سکوی پرتاب
دوربین سی سی دی فروسرخ
بخش پردازش و فرمان
نرم افزار پردازش تصویر
سروو موتورها
منبع تغذیه برق یا باطری

مثل اینکه خیلی راحت شد نه؟ اما در عمل خیلی خیلی مشکل خواهد بود و صدها مشکلات احتمالی غیر قابل پیش بینی در سر راحتان خواهید داشت که نیاز به صبر و حوصله و پشتکار برای اتمام کار خواهید داشت
اما در کل کار ارزشمندی هستش و البته صد در صد کار تیمی و کارشناسی و از همه بدتر محرمانه!!

موفق باشید
Captain
Captain
نمایه کاربر

پست توسط shafagh »

kingday نوشته شده:دوست عزیز به نظر من شما اگه برای این راکت سیستم هدایت خودکار و نیمه خودکار هم در نظر بگیرید میتونه خیلی کابردی و موثرتر باشه

مثلا در پایانه شلیک یک منبع لیزر فروسرخ تعبیه بشه و در سر هدایت شونده موشک دوربین فروسرخ همراه با یک برد کنترل که تعقیب کننده نقطه تابیده شده لیزر هست
که یک پرتو نسبتا قوی از فرو سرخ مثلا در حد 300 میلی وات که با یکسری کد مخصوص کد شده و دائما با این کد قطع و وصل میشن تا نرم افزار موشک نقطه بازتاب رو با نقاط دیگه و یا با منور و چیزهای دیگه اشتباه نگیره
دوربین اون ccd معمولی هست که براحتی قابل تهیه هستش و یک بخش پردازش تصویر مثلا یک میکروکنترل 32 بیت با سرعت پردازش و حافظه مناسب مثل سری آرم 9 که با پردازش تصویر نقطه انعکاسی نور لیزر کد شده روی موقعیت صفحه با دادن دستور به دو سروو موتور که به بالکهای موشک وصل هستن
نحوه پردازش تصویر هم خیلی پیچده نیست کافیه موقعیت نقطه لیزر در وسط صفحه حفظ بشه و با انحراف از مرکز بسرعت با حرکت باله ها مسیر اصلاح بشه بنظر میاد این موشک نیاز به سیستم اینرسیایی برای حفظ تعادل هم نیاز داشته باشه که یکسری سنسور برای این منظور رو هم در بازار میتونید پیدا کنید

روش خیلی پیچده تر برای هدایت و پردازش تصویر مشابه موشک ژاولین هست که موقعیت و فاصله تا هدف به کامپیوتر موشک ارسال میشه و بعد موشک بدون وابستگی به سکوی پرتاب هدف رو پیدا میکنه و به سمتش هدایت میشه و تا جاییکه میدونم و میدونید اگه هدف با سرعت زیاد تغییر مسیر هم بده باز دوربین موشک با پردازش هوشمند تصویری فروسرخ خودش میتونه به سمتش بره و مسیرش رو اصلاح کنه که مهمترین بخش این موشک سنسورهای خیلی حساس و نرم افزار اون هست اما به نظر من ساخت اون با فناوریهای امروز ایران غیر ممکن نیست

حالا ما فرض رو بر ساخت حالت نیمه خودکار اول میذاریم و اگه بتونیم چنین موشکی رو هم بسازیم خیلی کار مهمی انجام دادیم

خلاصه میکنم برای هدایت شونده بودن موشک باید شش بخش به طرحتون اضافه کنید
بخش لیزر در سکوی پرتاب
دوربین سی سی دی فروسرخ
بخش پردازش و فرمان
نرم افزار پردازش تصویر
سروو موتورها
منبع تغذیه برق یا باطری

مثل اینکه خیلی راحت شد نه؟ اما در عمل خیلی خیلی مشکل خواهد بود و صدها مشکلات احتمالی غیر قابل پیش بینی در سر راحتان خواهید داشت که نیاز به صبر و حوصله و پشتکار برای اتمام کار خواهید داشت
اما در کل کار ارزشمندی هستش و البته صد در صد کار تیمی و کارشناسی و از همه بدتر محرمانه!!

موفق باشید

مهندس ، از راهنمایی های ارزشمند شما که البته در عمل کار مفصلی هم هست اما شما سعی کردید بطور کلی به من تفهیم کنید بسیار متشکرم و مطمئن باشید روزی که لازم شود بنده بنا به فکر خودم یک راکت هدایت شونده طراحی و بطور جد در پی ساخت ان باشم نه تنها به این اطلاعات بلکه به خود علم و تکنیک ان و حتی شما متخصصان این فن نیازمند خواهم بود زیرا وقتی یک طرح کلی برای اقدام به ساخت به مرحله محاسباتی ، ساخت قطعات و مونتاژ و ازمایشات اولیه می رسد کار مفصل و گسترده ای می شود اما این راکت قبل از اینکه یک راکت عملیاتی انتی ارمور یا ضد اهداف تاسیساتی باشد یک سلاح دفاعی - هجومی انفرادیست و کار نارنجک در فواصل دور را انجام می دهدبا این مزیت که قابلیت برخورد مستقیم به هدف را دارد (مثل گلوله) . من نمی خواستم این نکته را علنی بگویم اما سکوریتی ان را نادیده گرفته و عرض می کنم لانچر ان که توسط یک نفر نیروی مخصوص حمل می شود یک لانچر منفرد نیست و حدود 6 الی هشت راکت را حمل و بصورت رگبار یا راکتی منفرد شلیک می کند لذا راکت ها باریک ( فعلا من قطر راکت را بطور تخمینی 3 سانتیمتر گرفته ام ) و سبک هستند و مخصوصا سعی زیادی دارم لانچر را که مثل لانچرهای بزرگ کاتیوشا لانه زنبوریست طوری طراحی کنم به حد اقل وزن ممکن برسد طول راکت نیز 50 الی 60 سانتیمتر و وزن ان حدود 500 گرم است در مورد حفظ تعادل و حرکت مستقیم ان باید بیشتر تحقیق کنم
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”