به بهانه ابلاغ اصلاحیه جدید «قانون خدمت وظيفه عمومی»

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, رونین, Shahbaz, MASTER, شوراي نظارت

ارسال پست
Major I
Major I
پست: 863
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۹ دی ۱۳۸۸, ۱۰:۵۳ ب.ظ
محل اقامت: البرز
سپاس‌های ارسالی: 5392 بار
سپاس‌های دریافتی: 4116 بار
تماس:

به بهانه ابلاغ اصلاحیه جدید «قانون خدمت وظيفه عمومی»

پست توسط FARSHAD.ADL »

شدیدا مضطرب است؛ این را می‌شود به راحتی از صحبت‌هایش فهمید. به تازگی در مقطع کار‌شناسی ارشد از دانشگاه فارغ التحصیل شده و برای ادامه خدمت، فرم‌های مربوطه را پست کرده است. حالا شنیده که ممکن است به دلیل طولانی شدن مدت وقفه خدمتش، دوباره برای "دوره‌ی کد" اعزام شود. خیلی سعی کرده که ته و توی ماجرا را دربیاورد اما هیچ مرجعی برای پاسخگویی پیدا نکرده است. این در حالی است که احتمال دارد برای دوره دکترا هم برگزیده شود و در صورتیکه این اتفاق بیافتد و سرباز باشد، وقفه دوباره خدمت برایش مقدور نیست؛ این یعنی بد‌ترین حالت ممکنه!

به گزارش «تابناک»، اصلاح موادی از قانون خدمت وظیفه عمومی از سوی رئیس جمهوری [External Link Removed for Guests] شد. قانونی خاص که با سرنوشت بخش زیادی از جوانان ایرانی گره خورده و از شفافیت زیادی برخوردار نیست. آنقدر که هر ماهه در برخی نشریات ویژه، شفاف سازی(!) شده و به فروش می‌رسد.

یک روز صحبت از معافیت سه برادری است و یک روز دیگر، معافیت‌های دو برادری طرح می‌شود؛ تغییراتی که به درستی اطلاع رسانی نمی‌شوند و این شاید بزرگ‌ترین نقیصه مطرح در این زمینه باشد. جالب اینجاست که بر اساس مصوبه اخیر مجلس، برخی اختیارات بر عهده ستاد کل نیروهای مسلح قرار گرفته و گویا کسی حاضر نیست در شرایط موجود تغییری ایجاد کند.

جانشین اداره منابع نیروی انسانی ستاد کل نیروهای مسلح، در آخرین کنفرانس خبری گفت: تا کنون ۴۳۰ هزار نفر از معافیت سه برادری استفاده کرده و معاف شده‌اند و به موجب مصوبه قانون معافیت سه برادری تا سال ۹۱ ادامه دارد.

 
 بر اساس [External Link Removed for Guests]، کلیه افراد ذکور ایرانی واقع شده در محدوده سنی ۱۸ تا پنجاه سال، مشمول مقررات خدمت عمومی محسوب شده و می‌بایست به مدت ۲۴ ماه دوره ضرورت را سپری کنند. دوره‌ای که می‌تواند تحت شرایطی افزایش یافته و یا مانند سالهای اخیر، با کاهش مواجه شود. 
   کمالی این موضوع را دستمایه خوبی دانست تا با آن، مخالفت با معافیت دو برادری را موجه نشان دهد در حالی که شواهد نشان می‌دهد که درباره این سخن سردار بیش از این باید تأمل شود.      در نظر گرفتن عفوی که در سال ۱۳۸۵ از جانب مقام معظم رهبری به آن دسته از مشمولین غایب از خدمت که متولد سال ۱۳۵۵ به قبل بودند، اکنون متولدینی ذکوری مشمول خدمت سربازی محسوب می‌شوند که در حد فاصل سالهای ۱۳۵۵ تا آخر ۱۳۷۱ چشم به دنیا گشوده باشند که هر دلیل تاکنون به خدمت سربازی نرفته باشند. در حالی که بر اساس [External Link Removed for Guests]های ثبت شده در سازمان ثبت احوال کشور، با بازه‌ای شانزده میلیون نفری مواجه هستیم که با استناد به سخنان سردار کمالی، [External Link Removed for Guests]. به عبارتی بهتر، تنها سه درصد از این شانزده میلیون نفر سرباز فراری محسوب می‌شوند؛ یعنی ۴۸۰ هزار نفر. این در حالی است که در سخنان مسئولین، تناقضاتی به چشم می‌خورد؛

۱- به [External Link Removed for Guests] سردار حمید صدرالسادات، رئیس سازمان وظیفه عمومی ناجا، تا کنون برای ۳۶۰ هزار نفر از متقاضیان معافیت سه برادری (۹۲ درصد از متقاضیان) کارت معافیت صادر شده و مابقی در دست رسیدگی است.

۲- به [External Link Removed for Guests] جانشین اداره منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح، سالانه ۶۰ هزار نفر از مشمولان و سربازان غایب دستگیر می‌شوند که امسال این موضوع تشدید خواهد شد.    
کمالی با بیان اینکه هرساله باندهای جعل پایان خدمت و معافیت شناسایی می‌شوند، افزود: گمان می‌کنیم که حدود چهار تا پنج‌هزار کارت جعلی در کشور وجود داشته باشد. / مهر
   
۳- سردار کمالی: [External Link Removed for Guests] ما این است که اگر قانون معافیت دو برادری اجرا شود، در مرحله نخست ۵۰۰هزارنفر و در سال‌های بعدی بین ۷۰ تا ۷۵ هزار نفر با استفاده از این قانون معاف شود. (یعنی اکنون چیزی حدود ۷۵ هزار نفر در این سطح قرار دارند و جز این تعداد، بقیه پانصد هزار نفر از سالهای پیش در این سطح قرار گرفته‌اند و اکنون غایب هستند!)

مواردی از این دست شاید تنها متاثر از اشتباهات محاسباتی باشد، اما آنچه اهمیت دارد این است که «[External Link Removed for Guests]». اینجاست که بایستی مسئولین مربوطه با جدیت ورود پیدا کرده و مانع از نزول احتمالی ارزش‌ها شوند.
   
هزینه‌های یک سرباز در جامعه امروزی ۲ میلیون تومان در سال است با تمام مسائل رفاهی که اگر هزینه کل آن‌ها را محاسبه کنیم به رقم بالایی دست خواهیم یافت که دولت برای تامین آن به مشکل برخواهد خورد ... کشورهای غربی تجهیز محورند اما در کشور ما انسان محوری در راس امور قرار دارد.
   که از دید شرعی هم مورد تاکید قرار گرفته و در لزوم بودنش جای شکی نیست اما شاید باید با نگاهی تازه قوانین مربوط به آن مورد مرمت قرار گرفته و بازبینی شود. برما است که اجازه ندهیم این خدمت مقدس به «اجبار» نزدیک شده و خدای ناکرده ذره ای از ارزشش کاسته شود.

شاید بهتر است که طرح جامعی را پایه ریزی کنیم که همانگونه که برخی از مشمولان با صدور امریه به خدمت در ادارات مختلف گسیل می‌شوند، بتوانیم به گونه‌ای تخصصی‌تر با سربازان آتی برخورد کنیم. تا ضمن ایجاد علاقه بیشتر در مشمولان، به توسعه خدمات رسانی در سایر عرصه‌ها نیز کمک کرده باشیم. طرحی جامع که بتواند مشوق جوانان مشمول باشد و با ایجاد تحول در سایر زمینه‌های خدمت رسانی، رضایت عمومی بیشتری را فراهم کند.
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”