شكوه پرشيا

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, رونین, Shahbaz, MASTER, شوراي نظارت

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 2732
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۵ مرداد ۱۳۸۵, ۱۰:۳۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 12804 بار
سپاس‌های دریافتی: 4580 بار

شكوه پرشيا

پست توسط كيارش »

برگزاري نمايشگاه "شكوه پرشيا"(شكوه تمدن پارس) كه هم اكنون در توكيو پايتخت ژاپن ادامه دارد با استقبال بسيار گسترده مردم اين كشور روبرو شده است.


اين نمايشگاه از روز دهم مرداد ماه گذشته (اول ماه‌آگوست) در موزه متروپوليتن توكيو در منطقه "اوئنو" آغاز شده است و تا روز نهم مهر (اول اكتبر) ادامه دارد.

براي كساني كه در منطقه شلوغ اوئنو رفت وآمد مي‌كنند، پوسترها و پرچمهاي برافراشته شده در كنار خيابان‌ها و پياده‌روها جلب توجه مي‌كند.

اين پرچم‌ها و پوسترها كه بر روي آن عكسي از جام مارليك مربوط به دوران هخامنشيان مشاهده مي‌شود به برگزاري نمايشگاه شكوه پرشيا در توكيو نيز اشاره دارد.

"شويچي يوكي‌يوشي" يكي از مسوولان موزه هنري ملي شهر توكيو روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار "ايرنا" گفت كه اين بزرگترين نمايشگاهي است كه تاكنون در ژاپن براي معرفي شكوفايي تمدن پارس برگزار مي‌شود.

يوكي‌يوشي افزود كه آخرين نمايشگاه پيرامون ايران باستان حدود ‪ ۵۰‬سال پيش در ژاپن برگزار شد و به همين دليل مي‌توان گفت كه پس از نزديك به نيم قرن ژاپني‌ها دوباره فرصت گرانبهايي براي ديدن و آشنايي بيشتر با تمدن كهن ايراني پيدا كرده‌اند.

به گفته يوكي‌يوشي درنمايشگاه شكوه پرشيا، آثار باستاني مربوط تاريخ هفت هزار ساله ايران باستان منتهي به دوران ساسانيان به نمايش گذاشته شده است.


يوكي‌يوشي افزود: در اين نمايشگاه دو ماهه حدود ‪ ۲۰۰‬آثار باستاني ايران به نمايش گذاشته شده است كه قدمت برخي از آنها به هفت هزار سال مي‌رسد.


به گفته وي، تمامي آثار به نمايش گذاشته شده در اين موزه را موزه ملي ايران در اختيار آنها گذاشته است.


يوكي يوشي افزود كه عموم مردم ژاپن نسبت به تمدن پارس و يا پرشيا علاقه زيادي داشته و به عظمت آن آگاهي دارند، اما تاكنون كمتر فرصتي بوده است كه از نزديك با آثار اين تمدن روبرو شوند.


وي گفت: به همين دليل برگزاري اين نمايشگاه فرصت بسيار خوبي براي مردم ژاپن است تا بيشتر با تمدن پارس آشنا شوند.


نمايشگاه شكوه پرشيا در سه طبقه يكي از ساختمانهاي آجري موزه هنري متروپوليتن توكيو در درون پارك سرسبز اوئنو برگزار شده كه هر طبقه آن وسعت زيادي دارد.


به گفته يوكي يوشي، از اين نمايشگاه نه تنها بزرگسالان بلكه دانش آموزان مدارس ژاپن نيز بصورت گروهي براي بازديد ديدار مي‌كنند.


وي تصريح كرد نمايشگاه شكوه پرشيا قرار است كه براي بهره بردن مردم گوشه كنار ژاپن از آن، در طول حدود يك سال در پنج شهر بزرگ اين كشور برگزار شود.


شهرهاي توكيو، ناگويا، اوساكا، فوكواوكا و ساپورو پنج شهري هستند كه نمايشگاه شكوه تمدن پارس در موزه‌هايشان به نمايش در مي‌آيد.


"يوشيماسا چيونوبو" باستان شناس ژاپني كه هم اكنون در كانون فرهنگي آساهي تاريخ ايران باستان‌را آموزش مي‌دهد در گفت‌وگو با ايرنا،اين نمايشگاه را يكي از پرشكوه‌ترين نمايشگاه‌هاي مربوط به تاريخ ايران باستان دانسته است.


چيونوبو گفت كه تاكنون در موزه‌هاي درون ايران نيز نتوانسته است تا به اين گستردگي اينگونه آثار گرانبهاي تاريخ ايران باستان را ببيند.


بخشي از اين نمايشگاه مربوط به ظروف شيشه‌اي دوران ساسانيان است كه به گفته باستان شناس ژاپني شبيه به ظروف شيشه‌اي كهني است كه در معبد باستاني "شوسويين" ژاپن نگهداري مي‌شود.


چينوبو احتمال مي‌دهد كه ظروف شيشه‌اي نگهداري شده در اين معبد باستاني يا در دوران ساسانيان بوسيله افرادي به ژاپن آورده شده و يا با گرفتن تاثير از فناوري موجود در دوران ساسانيان در ژاپن ساخته شده است.


وي گفت كه جاي پاي تمدن و فرهنگ پارس در ژاپن تنها به اين مورد محدود نمي‌شود، بلكه در برخي از رسوم و جشنواره‌هاي كنوني ژاپن نيز تاثيرات احتمالي از تمدن و فرهنگ پارس به چشم مي‌خورد.


اين باستان شناس و استاد دانشگاه توكيو افزود كه در ژاپن هنوز برخي از مردم نمي‌دانند كه پرشيا همان ايران امروزي است و به همين دليل برگزاري اين نمايشگاه در ژاپن فرصت خوبي براي آگاهي مردم از اين موضوع است.


به گفته وي، به دليل برخي مسايل سياسي روز تصور برخي از ژاپنيها از ايران رو به سويي نامناسب رفته است، اما برگزاري اين نمايشگاه در ژاپن و معرفي تمدن شگفت‌انگيز پارس مي‌تواند فرصت خوبي براي تغيير دادن ديدگاه آنان باشد.


چينوبو افزود: در جهان كمتر كشوري است كه همچون ايران داراي چنين تاريخ و تمدن عظيمي باشد و از اين‌رو ايران نسبت به ديگر كشورها از امتياز بزرگتري براي معرفي خود و كسب محبوبيت در جهان برخوردار است.


در نمايشگاه شكوه پرشيا از سيستم معرفي صوتي استفاده شده كه گويندگي آن را "تاكايا كاميكاوا" هنرپيشه نامدار ژاپني بر عهده دارد.


در اين سيستم هر يك از بازيدكنندگان با كرايه يك دستگاه كوچك كه داراي گوشي است، مي‌توانند توضيحات كلي درباره تمدن پارس و يا آثار به نمايش گذاشته شده را بشنود.


اين نمايشگاه در روزهاي گوناگون بويژه در روزهاي تعطيل آخر هفته مملو از بازيدكننده است كه در ميان آنان اقشار گوناگون ژاپني و ديگر مليت‌ها با سنين مختلف به چشم مي‌خورد.


صفهاي طولاني در كنار هريك از آثار به نمايش گذاشته، نشان از علاقه‌مندي ژاپني ها براي ديدن با دقت تك تك آثار به نمايش گذاشته شده در اين نمايشگاه است.


شگفتي از زيبايي و بالا بودن سطح مهارت در ساخت آثاري كه چند هزار سال پيش ساخته شده در چهره و يا بر زبان بسياري از بازديدكنندگان ژاپني ديده مي‌شود.


خانم "آكيكو تاكدا" كه كارمند يك شركت خصوصي است به خبرنگار"ايرنا" گفت كه ديدن اين موزه سبب شده است كه در وي شوق رفتن به ايران ايجاد شود.


به گفته تاكدا، با توجه به رويدادهاي روز، در او براي رفتن به ايران كمي هراس وجود دارد اما با ديدن اين نمايشگاه عزم ديدن مستقيم كشور كهن ايران و بازديد از محل‌هاي باستاني برايش بوجود آمده است.


"هيروكي موري‌ياما" آموزگار دبيرستان نيز كه نمي‌توانست شگفتي خود را از مهارت در ساخت و ظرافت ظروف سفالي و فلزي ساخته شده در دوران هخامنشي و ساسانيان را پنهان كند، مي‌گويد كه اين آثار نشان مي‌دهد كه ريشه فناوري و پيشرفت امروزي انسان به چند هزار سال پيش باز مي‌گردد.


موري ياما مي‌گويد: هنوز شكل و نوع برخي از كالاهايي كه امروز ما از آن استفاده مي‌كنيم، همانند آثار موجود در اين نمايشگاه است كه در چند هزار سال پيش در ايران باستان ساخته شده‌اند.


نمايشگاه شكوه پرشيا در رسانه‌هاي بزرگ ژاپني نيز بازتاب گسترده‌اي داشته و روزنامه‌هاي گوناگون ژاپن همچون "آساهي" در برخي از روزها بخشي از صفحه هاي خود را به معرفي و يا تبليغ اين نمايشگاه اختصاص داده‌اند.


در حاشيه برگزاري نمايشگاه شكوه پرشيا چهار فيلم ايراني از جمله "طعم گيلاس" ساخته "عباس كيارستمي"،"دلبران" از"ابوالفضل جليلي"، "باي‌سيكل‌ران" به كارگرداني "محسن مخملباف" و "ترانه‌هاي سرزمين مادري" ساخته " بهمن - قبادي" در تالار وابسته به موزه هنري شهر توكيو به نمايش در آمد.


برآورد صورت گرفته مويد آن است كه روزانه بين هفت تا ‪ ۹‬هزار نفر از اين نمايشگاه ديدن به عمل مي‌آورند.


در مراسم گشايش نمايشگاه "شكوه‌پرشيا" در توكيو، علاوه بر پرنس "ميكاسا" عموي امپراتوري ژاپن و شماري از مسوولان اين كشور، "اسفنديار رحيم مشايي" معاون رييس جمهوري و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و "محمدرضا كارگر" رييس موزه ملي ايران نيز حضور داشتند.


تمامي هزينه برگزاري اين نمايشگاه بزرگ از سوي موسسه فيلم‌سازي ژاپني موسوم به "تواي" و نيز "آساهي شيمبون" پرداخت شده است.







ايرنا
 [FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]  این خسته به شمشیر تو تقدیر نبود,    
  [FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]ور نه هیچ از دل بی‌رحم تو تقصیر    
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”