بيش‌تر دايناسورها در انتظار کشف شدن هستند

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, رونین, Shahbaz, MASTER, شوراي نظارت

ارسال پست
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
پست: 763
تاریخ عضویت: دوشنبه ۸ خرداد ۱۳۸۵, ۱۰:۵۲ ب.ظ
محل اقامت: مشهد
سپاس‌های دریافتی: 196 بار
تماس:

بيش‌تر دايناسورها در انتظار کشف شدن هستند

پست توسط sohrab_poet »

دايناسورها سوپراستارهاى تاريخ طبيعى هستند، اما با شگفتى فراوان بايد بگوييم که چيز اندکى درباره‌ى گوناگونى‌ آن‌ها مى‌دانيم. اکنون دانشمندان توانسته‌اند بر پايه‌ى يک مدل رياضى شمار جنس‌هاى گوناگون دايناسورها را برآورد کنند. بر پايه‌ى اين برآورد تازه روشن شده است که دست‌کم 70 درصد آن‌ها در انتظار کشف شدن هستند. اين برآورد مى‌تواند بحث درباره‌ى علت نابودى آن‌ها را به خانه‌ى اول بازگرداند.

استيو ونگ، کارشناس آمار از کالج اسوارت‌مور، و پيتر دادسون، ديرين‌شناس از دانشگاه پنسيلوانيا(فيلادلفياى آمريکا)، اسکلت جنس‌هايى از دايناسورها را که تا کنون کشف شده‌اند کنار هم گذاشتند و بر پايه‌ى آن‌ها يک مدل رياضى ساختند که داده‌هاى ديدنى را به جنس‌هاى ديده نشده پيوند مى‌دهد. تاکنون، 527 جنس از دايناسورها شناسايى شده است، اما بر پايه‌ى اين مدل برآورد شده است که نزديک 1850 جنس از دايناسورها وجود داشته که شمار زيادى از آن‌ها هنوز کشف نشده‌اند.

انفجار اکتشاف

استيو ونگ مى‌گويد:"ما در عصر نوزايى دايناسورها زندگى مى‌کنيم و هر ساله شمار پيش‌بينى نشده‌اى از دايناسورها کشف مى شود." او مى‌گويد که طى دو دهه‌ى گذشته به اندازه‌ى همه‌ى تاريخ گذشته‌ى انسان، دايناسور کشف کرده‌ايم که بيش‌تر آن به انفجارى از يافته‌ها در کشورهاى چين و آرژانتين مربوط مى‌شود. شمار جنس‌هاى دايناسورهاى شناخته شده از اين کشورها در 20 سال گذشته دو برابر شده است. به نظر نمى‌رسد اين رشد کند شود. ونگ مى‌گويد:"شايد آفريقا جاى بعدى شکوفايى باشد."

با اين همه، به نظر نمى‌رسد بتوانيم همه‌ى جنس‌هاى مانده را پيدا کنيم. اين پژوهشگران برآورد کرده‌اند که 46 درصد آن‌ها را هرگز کشف نخواهيم کرد، زيرا فسيلى ازآن‌ها بر جاى نمانده است که بتوانيم آنها را پيدا کنيم. 90 درصد از کشف‌شدنى‌ها را نيز در 100 تا 140 سال آينده مى‌توانيم شناسايى کنيم.

سال‌هاى پايانى

هنگامى که ونگ و دادسون گوناگونى دايناسورها را در 6 ميليون سال پايانى کرتاسه(دروه‌ى بارش شهاب‌سنگ‌ها) با 6 ميليون سال پيش از آن مقايسه کردند، تغييرى مشاهده نکردند. با اين همه، دادسون مى‌گويد مدلى که ما به کار گرفته‌ايم جزئيات کافى را ندارد تا نشان بدهد آيا کاهش اندکى در گوناگونى دايناسورها طى دوره‌ى برخورد شهاب‌سنگ‌ها رخ داده است يا نه.

پاول برت، ديرين‌شناس از موزه‌ى تاريخ طبيعى لندن(انگلستان)، مى‌گويد که شايد دگرگونى آب‌ هوا و فعاليت آتش‌فشان‌ها در کاهش گوناگونى دايناسورها در پايان کرتاسه نقش داشته و بارش شهاب‌سنگ‌ها به آن پايان داده است
تصویر
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1790
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۶ فروردین ۱۳۸۵, ۳:۴۹ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 8 بار
سپاس‌های دریافتی: 258 بار

پست توسط Saeid12345 »

ولي خداييش خيلي خوب شد که دينوها از بين رفتن. چون اگه نميمردن موجودي به نام انسان وجود نداشت يا اگر داشت يه هويي ميديدي وسط ميدون آزادي يه تيرکس پيدا شد و 100 نفر رو نوش جان کرد! :sad:
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”