ايرانيان اعدام شده در عربستان

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: MOHAMMAD_ASEMOONI, رونین, Shahbaz, MASTER, شوراي نظارت

Major II
Major II
پست: 169
تاریخ عضویت: شنبه ۱۰ فروردین ۱۳۸۷, ۱:۵۲ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 34 بار
سپاس‌های دریافتی: 376 بار

ايرانيان اعدام شده در عربستان

پست توسط sky_pesar »

  که پیشتر یا تکذیب می‌شد و یا مسئولان وزارت خارجه با دیده مماشات با آن برخورد کرده و از غیر رسمی بودنش می‌گفتند، تمام و کمال و حتی بسیار پر شاخ و برگتر از آنچه فکرش را بکنیم، در مقاله یک خبرنگار معروف عربستانی تأیید شد تا وزارت خارجه با احضار کاردار عربستان، نشان دهد که باورش به واقعه رخ داده تغییر کرده است.

به گزارش تابناک، به دنبال انتشار خبر «تأیید خبر تلخ اعدام هجده ایرانی در رسانه‌های عربستانی» حسن زید، کاردار عربستان در تهران ـ در غیاب سفیر این کشور‌ ـ به وزارت امور خارجه، احضار و مراتب اعترض شدید کشورمان به اقدام ضد انسانی دولت عربستان سعودی به وی ابلاغ شد.

به گزارش فارس، در این دیدار علیرضا عنایتی، مدیر کل خلیج فارس وزارت امور خارجه ضمن محکوم کردن این کار، خواستار توضیح فوری دولت عربستان در این باره شد؛ همچنین پافشاری دولت عربستان بر محروم نگه داشتن بازداشت شدگان ایرانی از حق دسترسی کنسولی محکوم و مراتب اعتراض شدید کشورمان نسبت به پایبند نبودن آن کشور به تعهدات بین‌المللی و موازین حقوق بشری به آگاهی کاردار سعودی رسید.

این گزارش می‌افزاید: همچنین تأکید شد که دولت جمهوری اسلامی ایران، این کار را مغایر موازین اسلامی و حقوق جهانی دانست و ضمن پیگیری این موضوع در مراجع ذیربط بین‌المللی، پیامدهای حقوقی و سیاسی این گونه اقدامات را بر عهده دولت عربستان سعودی می‌داند.


 چند تصویر از ایرانیان اعدام شده در زندان عربستان

تصویر 
واکنش اخیر وزارت خارجه از این روی جای خوشحالی دارد که این بار نه سخن از تکذیب ماجرا به میان آمد و نه رسانه‌های منتشر کننده این خبر، محکوم به اعمال فشار شدند اما قطعا واکنشی از این دست به گواه سخنان پیشین وزیر و معاون وی، بار‌ها مورد تکرار و سنجش قرار گرفته و حتی تسلیم یادداشت اعتراضی به سفیر آن کشور در تهران و یا یادداشت اعتراض سفیر کشورمان در عربستان به مقامات سعودی هم نتوانسته در برقرار کردن نخستین حق زندانیان کشورمان که دسترسی به مقامات کنسولی و ملاقات با کار‌شناسان سفارت است، ذره‌ای توفیق نصیبمان کند.

اینجاست که شک نداریم مسئولان وزارت خارجه هم حق خواهند داد که این حد از پیگیری، نه تنها بی‌فایده است، بلکه ممکن است در دید یک ناظر خارجی به درخواست‌های متعدد و بی‌توجهی پیاپی تعبیر شده و... .

به عبارت بهتر، آزمودن آزموده‌های پیشین، نه گره‌گشای ایرانیان دربند زندان «دمام» عربستان خواهد بود و نه به بازگرداندن حیثیت کشورمان تعبیر خواهد شد، پس چه بهتر است که فاز واکنش‌هایمان را به کل تغییر دهیم تا شاید با درخواست تحویل جنازه اتباع اعدام شده کشورمان، این امر بدیهی مغفول مانده محقق شده و خانواده‌های ایشان را به درخواست حداقلی‌شان رسانده باشیم!

شاید پیگیری حقوقی در مراجع بین‌المللی، واکنش به قانون شکنی عربستانی در سطوح بالا‌تر از وزیر خارجه و راهکارهای دیگر نه تنها در چنین شرایطی توجیه پذیر باشد، بلکه باید به فکر سطحی از پاسخ به گستاخی باشیم که دیگر هیچ کشوری جرأت تکرار چنین کاری را به خود ندهد؛ عبرتی برای عربستانی‌ها که دیگران را نیز بر سر هوش بیاورد.

البته همه این‌ها در حالی است که بر بی‌اطلاعی وزارت خارجه از اعدام‌های انجام شده صحه بگذاریم و سخنان یکی از زندانیان دمام را تکذیب کنیم که می‌گفت: «شش سال است که اینجا زندانی هستم و تقریبا به اندازه زیادی قوانین عربستان و حتی حقوق بین‌الملل مرتبط با خودم را خوانده‌ام. من بر اساس میزان درکم از موارد حقوق بین الملل می‌گویم که امکان ندارد حکمی علیه یکی از اتباع کشور بیگانه به اجرا درآید، بدون اینکه نماینده قانونی آن کشور، مثل افراد سفارتشان، در لحظه اجرای حکم حضور نداشته باشد؛ البته یکی از نگهبانان زندان تأکید دارد که نماینده سفارت کشورمان را در زمان اجرای حکم اعدام هموطنانمان دیده است. الله اعلم...»

تکمیلی:

رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان امروز (سه‌شنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره اعدام چند تبعه ایرانی در عربستان، با بیان اینکه این افراد ۵ سال پیش به جرم حمل مواد مخدر در عربستان بازداشت و محاکمه شدند، گفت: در این فاصله تمام تلاش مقامات سیاسی ما در ریاض و تهران در جهت توقف اجرای حکم و رسیدگی عادلانه به وضعیت این افراد بود. متاسفیم که دولت سعودی با اظهارات متناقض وضعیت بغرنجی را به وجود آورد و چنین حادثه‌ای رخ داد.

مهمان‌پرست با بیان اینکه دولت سعودی باید به کنوانسیون‌های بین المللی حق دسترسی کنسولی احترام می‌گذاشت، افزود: متاسفانه دسترسی کنسولی و برخورداری از مترجم در دادگاه و گرفتن وکیل برای آن‌ها انجام نشد.

وی اظهار داشت: در این زمینه کاردار عربستان به وزارت خارجه احضار شد و مراتب اعتراض شدید خود را به وی اعلام و عنوان کردیم که این نوع اقدامات تبعات سیاسی به همراه دارد و این موضوع از طریق کنوانسیون‌های مربوطه پیگیری خواهد شد.   : [url]http://www.asriran.com/fa/news/218847/ایرانیان-اعدام-شده-در-عربستان-عکس[/url] 
Junior Poster
Junior Poster
پست: 184
تاریخ عضویت: دوشنبه ۳۰ مهر ۱۳۸۶, ۷:۰۰ ب.ظ
محل اقامت: بی سرزمین تر از باد
سپاس‌های ارسالی: 327 بار
سپاس‌های دریافتی: 353 بار

Re: ايرانيان اعدام شده در عربستان

پست توسط jiyar rojhelat »

از ماست که بر ماست! فقط همین :-?
دستم بوي گل مي داد . مرا به جرم چيدن گل محكوم كردند. ولي كسي نيانديشيد شايد گلي كاشته باشم. چه
Major I
Major I
پست: 863
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۹ دی ۱۳۸۸, ۱۰:۵۳ ب.ظ
محل اقامت: البرز
سپاس‌های ارسالی: 5392 بار
سپاس‌های دریافتی: 4116 بار
تماس:

Re: ايرانيان اعدام شده در عربستان

پست توسط FARSHAD.ADL »

  به دنبال تایید خبر اعدام تعدادی از اتباع کشورمان در عربستان سعودی به اتهام حمل مواد مخدر، حسن زید کاردار این کشور در تهران در غیاب سفیر این کشور به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعترض شدید کشورمان به اقدام ضد انسانی دولت عربستان سعودی به وی ابلاغ شد. علیرضا عنایتی، مدیر کل خلیج فارس وزارت امور خارجه، ضمن محکوم کردن این اقدام خواستارتوضیح فوری دولت عربستان در این خصوص شد. وی همچنین اصرار دولت عربستان بر محروم نگه داشتن بازدداشت شدگان ایرانی از حق دسترسی کنسولی را محکوم و مراتب اعتراض شدید کشورمان نسبت به عدم پایبندی آن کشور به تعهدات بین المللی و موازین حقوق بشری را ابراز کرد. دیپلماسی ایرانی این مسئله و تاثیر آن در روابط ایران و عربستان را در گفتگو با علی اکبراسدی، کارشناس مسائل خاورمیانه بررسی کرده است که در زیر می خوانید:

 آقای دکتر، اعدام تعدادی از اتباع ایران از سوی عربستان سعودی واکنش ایران را در پی داشته و اعلام کرده تبعات حقوقی و سیاسی این گونه اقدامات بر عهده دولت عربستان سعودی است. این اتفاق تا چه اندازه اهمیت دارد؟ آیا این مسئله نشانه ای از تنش رو به افزایش در روابط ایران وعربستان است؟ 
  روابط ایران وعربستان در یکی دو سال گذشته شاهد تنش نسبتا زیادی بوده ایم که در چند دهه اخیر کم سابقه بوده است. اما این که تنش اخیر در روابط را که به دلیل اعدام برخی از اتباع ایرانی در عربستان شکل گرفته است یک نقطه عطف بدانیم و آن را زمینه ای برای تنش غیر قابل کنترل بدانیم چندان دقیق نیست. در تاریخ روابط ایران و عربستان همواره شاهد مسائلی بوده ایم که تنش ایجاد کند. درست است که به لحاظ پرستیژ ملی این اتفاق بر ایران تاثیر می گذارد و منطقی و طبیعی است که ایران به این اقدام عربستان واکنش نشان دهد. ولی این اتفاق دلیل تنش های بین ایران و عربستان نیست. در حال حاضر مولفه‌های زیادی وجود دارد که باعث تنش بین ایران و عربستان می شود. به نظر می رسد این اتفاق یکی از نمودهای این تنش و سردی در روابط ایران و عربستان محسوب می شود. 
   
 به نظر می رسد که عربستان بی تمایل نیست که تنش ها با ایران افزایش یابد. انگیزه عربستان از این اقدام چیست؟ 
  در دو سال اخیر در شرایط خاصی قرار گرفته و نگرانی های جدی در حوزه امنیت ملی و مسائل داخی دارد. از سوی دیگر به دلیل خیزش های مردمی در جهان عرب، منطقه دستخوش دگرگونی های اساسی شده است و به این دلیل عربستان در خصوص منافع منطقه ای خود نیزنگرانی‌های جدی دارد. راهبرد یا سیاست منطقه ای عربستان در دهه های گذشته حول مولفه هایی مانند محافظه کاری، دوری از تنش ها و تخاصمات جدی و حل وفصل مسائل و پیشبرد منافع در لایه های زیرین سیاست خود و عمدتا به صورت غیر آشکار بوده است. اما تحولات منطقه ای اخیر و نگرانی های داخلی موجب شده است که عربستان از رویکردهای سیاست خارجی گذشته فاصله بگیرد و وارد فاز جدیدی از سیاستگذاری شود. در پی این تحولات منطقه ای یکی از سیاست‌ها و اقداماتی که عربستان تلاش می کند تعقیب نماید این است که گفتمان مردمسالاری را که در منطقه طرح شده و در حال قدرت گرفتن است تحت تاثیر قرار داده و با چالش هایی مواجه نماید. لذا در این راستا عربستان از جمله به دنبال این است که منازعات موجود را پررنگ کند و یا منازعات جدیدی شکل دهد که باعث طرح منازعات گفتمانی جدیدی شود که موج مردم‌سالاری در منطقه و جهان عرب را تحت الشعاع خود قرار دهد. به این دلیل عربستان تمایل دارد که مناقشه عربی – عجمی و منازعه شیعه- سنی را تا حد ممکن برجسته کند تا توجه ها را به این سمت جلب کند. این موضوع در مسائل مختلف خود را نشان دهد. در تنش های بین ایران و شورای همکاری این رویکرد عربستان به وضوح دیده می شود. می بینیم که عربستان در مناقشه ایران و امارات در مورد جزایر سه گانه حتی رادیکال تر از خود اماراتی ها وارد می شود. سعودی ها تلاش می کنند تا بحران بحرین را به عنوان منازعه ای شیعی سنی بین ایران و اعراب اهل سنت مطرح نمایند. از سوی دیگر در عراق یا بحران سوریه عربستان فعالانه وارد می شود و به گسترش بحران و وارد کردن دولت های حاکم به بحران‌های جدی کمک می کند. لذا به نظر می رسد که عربستان در تمام مناقشاتی که زمینه شیعی- سنی یا عربی - عجمی وجود دارد وارد می شود تا منازعات را از دوگانه نظام های دموکراتیک- نظام های پادشاهی به عرصه دیگر ببرد. از سوی دیگر عربستان با این گونه اقدامات تلاش می کند که رهبری خود بر جهان عرب یا حداقل کشورهای عربی شورای همکاری خلیج فارس را حفظ کند. عربستان با دامن زدن به این منازعات می کوشد که منابع بیشتری را جلب کند ، نیروهای منطقه ای را پشت سر خود بسیج نماید و بسیاری از سیاست های خود در سطح منطقه را توجیه کند. 
 در حال حاضر شاهد کانون های بحرانی در خاورمیانه هستیم که در همه آنها به نوعی ایران و عربستان در حال رقابت هستند. آیا این درست است که راه حل این بحران ها را مدیریت روابط ایران و عربستان بدانیم؟ آیا نزدیکی ایران و عربستان به تنهایی می تواند به حل این منازعات و بحران های منطقه ای بینجامد؟ 
  اغلب بحران های کنونی خاورمیانه ایران و عربستان به عنوان دو بازیگر مهم و تاثیرگذار مطرح هستند ولی به نظر می رسد صرف نزدیک شدن دیدگاههای ایران و عربستان و توافق آنها نمی تواند به عنوان یک راه حل برای این حوزه های بحرانی یا چالش های منطقه ای باشد چرا که بازیگران دیگری نیز هستند که اهداف و منافع خود را دنبال می کنند. درست است که ایران یک بازیگر محوری و پایه مهم اغلب این منازعات است ولی در طرف دیگر عربستان تنها نیست. بنابراین صرف تغییر روش عربستان، راه حل همه این بحران ها نیست و دگرگونی های تعیین کننده در تمام بحران های منطقه ایجاد نمی کند. البته سطح تاثیرگذاری و تعیین کنندگی عربستان سعودی در بحران های مختلف متفاوت است و به عنوان نمونه تغییر سیاست سعودی ها در بحرین بالطبع دگرگونی های مهم تری را نسبت به سایر حوزه ها به وجود خواهد آورد. اما مثلا در سوریه کنارکشیدن عربستان ممکن است تاثیر گذار باشد ولی دگرگونی تعیین کننده به وجود نمی اورد. چون در بحران سوریه کشورهایی نظیر ترکیه ، قطر و کشورهای غربی نیز بر برکناری بشار اسد تاکید می کنند. نزدیکی ایران و عربستان   تواند بخشی از مناقشات را تعدیل کند و تنش ها را کاهش دهد اما آنها را از بین نمی برد. 
 
 
 آیا چشم اندازی برای بهبود روابط ایران و عربستان وجود دارد؟ 
 
 
  در این خصوص که ایران و عربستان بر سر مسائل منطقه ای به توافقات اصولی دست یابند چشم‌انداز مثبت چندانی دیده نمی شود. البته دو کشور سعی می کنند که این تنش ها از حد معقولی فراتر نرود. درست است که ایران و عربستان در بسیاری از مسائل منطقه‌ای رقابت جدی دارند و در بسیاری از بحران ها با همدیگر تضاد دارند با این حال هر دو کشور سعی دارند برخی از خطوط قرمز را رعایت کنند. هر چند ممکن است تهران و ریاض در برخی حوزه ها بتوانند تنش ها را کاهش دهند ولی در شرایط کنونی توافق اصولی دو طرف بسیار بعید است و بسترهای مناسبی برای آن وجود ندارد، چرا که از یک سو تعارض منافع بسیار گسترش یافته و از سوی دیگر بی اعتمادی بین دو کشور بسیار زیاد شده است. بر این اساس تعامل و توافق اساسی دو کشور علاوه بر اینکه مستلزم گذشت دوره ای از آرامش نسبی با شیب مناسب در روابط است می تواند نیازمند مولفه های اساسی تر باشد مانند دگروگونی در شرایط منطقه‌ای یا نوع رویکردها و تاثیرگذاری های قدرت های بزرگ در منطقه و یا اینکه تغییرات اساسی در تعریف اهداف و منافع از سوی ایران یا عربستان در سطح منطقه ای صورت گیرد. 
  
Fast Poster
Fast Poster
پست: 256
تاریخ عضویت: جمعه ۲ دی ۱۳۹۰, ۸:۰۱ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 375 بار
سپاس‌های دریافتی: 550 بار

Re: ايرانيان اعدام شده در عربستان

پست توسط panda64 »

ایرانیها دارند از فقر کلیه می فروشند!!! چرا باید پول مردم به جیب سعودیها بره!!!!
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
پست: 1378
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۶ فروردین ۱۳۸۷, ۱۲:۱۰ ب.ظ
محل اقامت: شهرکرد
سپاس‌های ارسالی: 4214 بار
سپاس‌های دریافتی: 8330 بار

Re: ايرانيان اعدام شده در عربستان

پست توسط FREE MAN »

جزئیات تکان‌ دهنده اعدام چند ایرانی در عربستان

به گزارش سه نسل، عصر ایران نوشت: این اتفاق حاصل کارشکنی‌ها و دوگانه‌گویی از سوی مقامات عربستان سعودی بوده است .

سفارت ایران در ریاض و وزارت خارجه ایران در روز ۲۷ فروردین ۹۱ به طور غیررسمی مطلع می‌شوند که قرار است تعدادی از ایرانیان در زندان بندر دمام عربستان سعودی اعدام شوند. پس از آن "علی اکبر صالحی"، وزیر امور خارجه ایران در تماس تلفنی با همتای سعودی خود "سعود الفیصل"خواستار توضیح رسمی در این باره می‌شود.

- زندان سعودی ها

سعود الفیصل در پاسخف قول پیگیری می‌دهد و سپس بصورت شفاهی و بعداً مکتوب اعلام می‌کند که جلوی اجرای احکام اعدام شماری از ایرانیان را گرفته است.

پس از این اعلام رسمی، همین موضع از سوی دیگر مقامات وزارت امور خارجه عربستان در ریاض نیز تکرار می‌شود؛ به همین دلیل مقامات وزارت خارجه ایران با تکیه بر سخنان عالی‌ترین مقام دیپلماتیک عربستان سعودی، اعدام زندانیان ایرانی در زندان دمام را منتفی دانستند.

با این حال دو ماه بعد یعنی در تاریخ ۲۰ خرداد ماه، وزارت خارجه عربستان سعودی با ارسال یادداشتی خطاب به سفارت ایران و برخلاف مواضع اولیه وزیر خارجه خود، اعدام شماری از زندانیان ایرانی را در تاریخ دو ماه پیش ، اعلام می‌کند.

- سعود الفیصل ، وزیر خارجه عربستان

بر این اساس، مشخص شد درست در همان زمانی که وزیر خارجه عربستان تلفنی به علی اکبر صالحی می‌گفت که این افراد اعدام نخواهند شد ، آنان را برای اجرای حکم از سلول‌هایشان بیرون بردند و اعدامشان کردند.

حال سوال اینجاست که به چه دلیل وزیر خارجه عربستان سعودی در این باره به دروغ از سلامت و جلوگیری از اعدام شهروندان ایرانی خبر داده است، حال آن‌که خلاف این موضوع، روی داده است؟

نکته تأمل‌برانگیز دیگر درباره اعدام شماری از زندانیان ایرانی در زندان دمام عربستان این است که هنوز جنازه‌های آن‌ها (تا زمان مخابره خبر، ۲۵ خرداد) به سفارت ایران تحویل نشده و تنها به تحویل وصیت‌نامه این افراد، اکتفا شده است؛ بنابراین احتمال این که که این زندانیان در زندان سعودی‌ها شکنجه شده باشند منتفی نیست.

- شکنجه در عربستان

افراد بازداشت شده حدود ۶ سال پیش به بهانه مواد مخدر در "آبهای بین‌المللی" توسط نیروهای امنیتی عربستان سعودی دستگیر شدد و یک سال بعد حکم اعدام برای آنها صادر شد، ولی از آن زمان تاکنون که پنج سال می‌گذرد اجراي این حکم معلق مي‌ماند. چه دلیلی عامل اجرای حکم اعدام این افراد پس از اين مدت، آن‌هم بدون اطلاع مقامات ایرانی است؟

نکته تأمل‌برانگیز دیگر این که متهمان ایرانی در دادگاه‌های سعودی بدون حضور وکیل و نمایندگانی از سفارت ایران و حتی بدون مترجم محاکمه شدند و در چنین فضایی اتهام (حمل) مواد مخدر به آنها نسبت داده شد؛ لذا می‌توان گفت که این محاکمه غیرقانونی و به دور از معیارهای بین‌المللی حقوقی انجام شده است.

تصور این که فردی در کشوری غریبه بدون داشتن کوچک‌ترین حقی مانند وکیل و به میل دستگیرکنندگان محکوم شود ، بسیار دردناک است.

معمولا زندانیان خارجی در هر کشور اجازه می‌یابند با اعضای سفارت کشورشان دیدار کنند که از آن به عنوان «حق ملاقات کنسولی» یاد می‌شود. در این زمینه هم باید گفت مقامات سعودی بر خلاف قوانین بین‌المللی این حق را از زندانیان ایرانی دریغ و برغم تقاضاهای مکرر مقامات ایرانی از صدور چنین اجازه‌ای خودداری کردند و اکنون هم اجازه دیدن اجساد و تحویل آن را نمی‌دهند!

در واکنش به این موضوع، مقامات ایرانی ضمن اعتراض‌های متعدد، احضار سفیر و کاردار عربستان در تهران و نامه‌نگاری‌های متعدد بر پی‌گیری این موضوع در سطوح مختلف در عربستان سعودی و مجامع بین‌المللی تاکید کرده‌اند، ولی واقعیت این است که سعودی‌ها در این باره یک روند خصمانه و مغایر با تمام مقررات و هنجارهای بین‌المللی را در پیش گرفته‌اند و نهایتاً هم کار را با اعدام ایرانیان به پایان برده‌اند.

به نظر می‌رسد مجموعه این اتفاقات نشان‌دهنده مرحله جدیدی از کارشکنی‌های مقامات عربستان در برابر ایرانیان است که نیازمند واکنش جدی از سوی بخش‌های مختلف دولتی و غیر دولتی در ایران است.

این که دولت سعودی، چند ایرانی را - ولو این که مجرم هم باشند - در آبهای بین‌المللی برباید ، آنها را به زندان بیفکند و حتی اجازه داشتن وکیل و مترجم و ملاقات با کنسول ایران را هم به آنها ندهد، نهایتاً وزیر خارجه‌شان به همتای ایرانی‌اش بگوید این‌ها اعدام نمی‌شوند و در همان زمان هم اعدامشان کنند و دو ماه بعد خبر اعدام را بدهند و جنازه‌ها را پیش خودشان نگه دارند ، ماجرای ساده‌ای نیست که براحتی بتوان از کنارش گذشت.
زنده بودن حرکتی افقی است از گهواره تا گور و زندگی کردن حرکتی عمودی است از زمین تا آسمان
[FONT=Tahoma, Tahoma, Tahoma, Tahoma, Tahoma][HIGHLIGHT=#fef8e0]انسان ها دو دسته اند: آن هایی که بیدارند در تاریکی و آن هایی که خوابند در   
Major I
Major I
پست: 863
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۹ دی ۱۳۸۸, ۱۰:۵۳ ب.ظ
محل اقامت: البرز
سپاس‌های ارسالی: 5392 بار
سپاس‌های دریافتی: 4116 بار
تماس:

Re: ايرانيان اعدام شده در عربستان

پست توسط FARSHAD.ADL »

عصرایران:اعدام تعدادی از ایرانیان در زندان شهر دمام عربستان در شرایطی رخ داد که مقامات قضایی سعودی نه تنها چارچوب های قانونی شناخته شده را زیر پا گذاشتند بلکه ابتدایی ترین حقوق هموطنان مان را نیز از آنها سلب نمودند.
بررسی احکام قضایی در عربستان نشان می دهد که سعودی ها دست بالایی در تشکیل دادگاه های غیر عادلانه و صدور احکام اعدام برای اتباع غیر سعودی دارند.

تصویر

به عنوان مثال فقط در آبان ماه سال گذشته بیش از 40 عراقی در عربستان گردن زده شده اند. به گفته خانم کمیله موسوی نماینده پارلمان عراق ، این افراد به همراه ده ها تن دیگر در سال 2003 در مرز مشترک میان دو کشور دستگیر شده بودند که پس از تحمل"هشت سال بازداشت موقت" (!)، حکم اعدام آنها صادر شد.
یکی از اعدام شدگان نوجوان 17 ساله به نام محمد عبدالامیر بود. به گزارش خبرگزاری النخیل به نقل از منابع سعودی مسوولان زندان در ساعت شش صبح وارد محوطه زندان "عرعر" و سپس در ساعت هفت صبح وارد اتاق "محمد عبدالامیر" شدند و او را به زور از اتاقش خارج کردند. این جوان زندانی، تنها فرصت یافت وصیت‌نامه‌اش را بنویسد و از دوستانش خداحافظی کند . سرانجام در ساعت 10 و 30 دقیقه به دستور مسوولان زندان سرش قطع شد.

این اقدام با واکنش مجامع حقوق بشری مواجه شد ولی سعودی ها ترجیح دادند با سکوت ازکنار انتقادات بگذرند. در مهر ماه سال گذشته نیز دفتر کمیسیاریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از اقدام مسئولان سعودی در اعدام و گردن زدن 10 تبعه خارجی انتقاد کرد.

به گزارش کمیته حقوق بشر عراق در حال حاضر بیش از 600 زندانی عراقی در عربستان سعودی وجود دارد که 30 تن دیگر این افراد در انتظار اجرای حکم اعدام خویش هستند.

نکته قابل توجه این است که در زمانی که این زندانیان گردن زده می شدند هوشیار زیباری، وزیر امور خارجه عراق نیز مانند همتای ایرانی اش تصور می کرد که سعود الفیصل در حال تلاش برای آزادی این افراد است!

شواهد متعددی وجود دارد که نشان می دهد عربستان از اتباع غیر سعودی که بازداشت کرده و طی شرایط ناعادلانه محاکمه می نماید به عنوان گروگان سیاسی سوء استفاده می نماید.
به عنوان مثال زمانی که نوری مالکی نخست وزیر عراق، عربستان را متهم کرد که در عملیات های تروریستی این کشور نقش مستقیم دارد، دستگاه قضایی سعودی ها بلافاصله حکم اعدام زندانیان عراقی را صادر کرد که سال ها بدون برگزاری دادگاه در بازداشت به سر می بردند.

ماجرای بازداشت، احمد الجیزوای، وکیل بازداشت شدگان مصری در زندان های سعودی نیز یکی دیگر از شواهد برخورد سیاسی مقامات عربستان با چنین پرونده هایی است.
وی پس از ورود به عربستان توسط پلیس این کشور به اتهام قاچاق مواد مخدر، دستگیر و به زندان بریمان منتقل شد.
به گزارش روزنامه الشرق سعودی، دادستان عربستان این وکیل مصری را به اتهام حمل مواد مخدر به اشد مجازات یعنی اعدام محکوم کرده است.

بازداشت الجیزاوی در شرایطی رخ داد که سفارت عربستان در مصر شاهد اعتراضات گسترده مردم نسبت به دخالت فزاینده سعودی ها در امور داخلی این کشور بود.
این اعتراضات زمانی شدت یافت که اخباری منتشر شد که نشان می داد سفیر عربستان با پیشنهاد رشوه در قاهره در جریان دادرسی پرونده مبارک دخالت کرده است.

به گزارش پایگاه خبری مصری " الیوم السابع" ، دیدگاهی در میان احزاب و جریان های انقلابی مصر وجود دارد که عربستان سعودی از بازداشت غیر قانونی الجیزوای به عنوان اهرمی برای فشار علیه دولت و پارلمان مصر استفاده می کند.

سازمان عفو بین الملل نیز اخیر از افزایش اعدام اتباع خارجی در شرایطی که آن را "تبعیض آمیز" توصیف کرده، اظهار نگرانی کرده است.

بر اساس اظهارات مالکوم اسمارت مدیر بخش خاورمیانه و شمال افریقای عفو بین الملل، در فاصله سال های 1985 تا 2008 بیش از 860 تن از اتباع خارجی در عربستان گردن زده شده اند که این رقم در سال های اخیر افزایش قابل ملاحظه ای یافته است به گونه ای که در حال حاضر دستگاه قضایی عربستان هر دو هفته یک حکم اعدام علیه اتباع خارجی صادر می کند.

محاکمه اتباع بیگانه در عربستان سعودی به اندازه ای ناعادلانه است که بسیاری از آنها بخاطر عدم آشنایی به زبان عربی و بی اطلاعی سفارت کشور متبوعشان، هیچ اطلاعی از روند دادرسی خویش ندارند و بسیاری از آنها زمانی از اعدام خویش آگاه می گردند که شمشیر جلاد را بر فراز گردنشان می بینند!

[External Link Removed for Guests]

چندی پیش نیز یک خدمتکار زن اندونزیایی پس از درگیری با زن صاحب خانه ای که در آنجا خدمت می کرد، دستگیر، محاکمه و اعدام شد.
این حکم در شرایطی صادر شد که این تبعه اندونزیایی توسط زن سعودی مورد ضرب و شتم و تحت شکنجه قرار گرفته بود. دادگاه زن سعودی را تبرئه و خدمتکار خارجی اش را در شرایطی که هیچ تسلطی به زبان عربی نداشت و از داشتن وکیل نیز محروم بود، گردن زد!

در حال حاضر صدها هزار کارگر خارجی در عربستان مشغول به کار هستند که گزارشات متعددی از سوء برخوردهای اجتماعی و قضایی با این کارگران گزارش شده است. سعودی ها بر آنند که هر از گاهی باید برخوردهای مرگباری با این کارگران داشت تا همواره مطیع باشند.

در گزارش سازمان عفو بین الملل آمده که بسیاری از این افراد پس از بازداشت به روش های وحشتناکی ورد شکنجه قرار می گیرند. شکنجه با تجهیزات الکتریکی، کشیدن ناخن ها و سوزاندن اعضای بدن با سیگار نمونه هایی از شکنجه هایی است که اتباع بیگانه بازداشت شده با آنها روبرو می شوند.

زمانی سعود الفیصل در یک کنفرانس مطبوعاتی با انتقاد از سیاست های ایران در خاورمیانه اظهار داشت که ایرانیان ما را متهم به بی تمدنی می کنند و تصور می کنند که در عربستان، مردم هنوز در بیابان ها و در زیر چادر زندگی می کنند.
امروز زمان دادن پاسخ به اظهارات وزیر امور خارجه عربستان است. بدون هیچگونه ملاحظه باید گفت که متمدن بودن به نشستن در ویلا و آپارتمان و سوار شدن بر خودروهای "دیگران ساخته" نیست ، احترام به حقوق انسانی ، بارزترین وجه تمدن است ولی شما ، اگر دیروز دختران را زنده به گور می کردید ، امروز نیز مردمان بی پناه را ولو آن که گناهکار هم باشند ، بدون وکیل و مترجم و برخورداری از حقوق اولیه دفاع ، به خواسته خود گروگان می گیرید و گردن می زنید.

در هر صورت اکنون افکار عمومی ایرانیان در همه جای دنیا منتظر پاسخ مسئولین کشور نسبت به این هتک حرمت گستاخانه سعودی ها است. اما پرسش این است که این پاسخ باید چگونه باشد؟

طبیعی است بخشی از پاسخ ایران باید در قالب رسمی و در چارچوب کنوانسیون های بین المللی دنبال شود. دولت ایران باید طی یک شکایت نامه رسمی نسبت به این اقدام خلاف عرف و معاهدات بین المللی سعودی ها اعتراض کند که وزارت امورخارجه کشورمان مسئولیت اصلی را در این قبال دارد.

با این حال به نظر می رسد مقامات کشورمان قبل از اینکه درباره هرگونه پاسخ به اقدام خلاف عرف سعودی ها تصمیم بگیرند باید ماهیت روابط دوجانبه تهران-ریاض را مورد بازبینی قرار دهند.

عربستان سعودی مدت ها است که از یک دولت رقیب ایران در منطقه تبدیل به یک دشمن تمام عیار شده است و به نظر می رسد ادامه روابط در سطح کنونی هیچ ضرورتی ندارد.

نکته دیگر هزینه هایی است که از جیب ایرانیان در سفره سعودی ها ریخته می شود. با وجود اینکه عربستان سعودی نیازی به این پول ها ندارد اما این هزینه ها می تواند تا حد ممکن پرداخت نشود.

شاید پاسخ های رسمی ایران چندان نتواند غرور جریحه دار شده ایرانیان را التیام بخشد اما انتظار می رود پاسخ غیر رسمی ایران به سعودی ها ، به گونه ای باشد که سعودی ها بدانند جواب های ، هوی است و تا ابد نمی شود از حسن همجواری و برادری و ادبیاتی این چنین بهره برد ؛ سعودی ها منتظر پاسخ باشند و امیدواریم مسوولان ما نیز به اندازه ملت ایران بر اهمیت و وجوب پاسخی دردناک به عربستان ، واقف باشند و الا عقده گشایی های تاریخی سعودی ها علیه ایرانیان همچنان ادامه خواهد داشت.
Fast Poster
Fast Poster
نمایه کاربر
پست: 254
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۸ مرداد ۱۳۸۸, ۱۰:۱۲ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 148 بار
سپاس‌های دریافتی: 389 بار

Re: ايرانيان اعدام شده در عربستان

پست توسط MRSTAR »

واقعا من چه الان که این خبر رو خودنم و چه قبلا که خبرهایی این چنینی رو میخوندم شز شدت غضب اعصابم به هم میریزه و ...

واقعا ما ایرانی ها چرا این قدر بدبختیم ما نمی گیم از حقوق فلسطینی ها و ... دفاع نکنیم ولی برای ملت خودمون نباید کمتر از اینا بذاریم

ما در مقابل اعراب چه کم داریم عربستان چی زیاد تر ازما داره که یه سره باید سر ما مسخره بازی در بیاره و ما هیچی نگیم
نهایتش اینه که ما رو مکه راه نمیدن دیگه چه غلطی میخوان بکنن

یادم میاد در دولت های قبلی یه ایرانی رو در فکر کنم آلمان محکوم کرده بودند ایران هم یه تاجر آلمانی رو به جرم رابطه با زن مسلمان شوهر دار در ایران محکوم کرد نهایتش این شد که طرف کوتاه اومد و اتباع مبادله شدند

آیا عربستان از یه کشور اروپایی که اون زمان قدرت اقتصادی بود قوی تره

تا کی باید ...
زندگی همش زنگ تفریح نیست
ساعت بعد حساب داریم ...


[External Link Removed for Guests]
Major
Major
پست: 670
تاریخ عضویت: شنبه ۳ شهریور ۱۳۸۶, ۲:۰۲ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 373 بار
سپاس‌های دریافتی: 1777 بار

Re: ايرانيان اعدام شده در عربستان

پست توسط ramin-am »

فعلا که ما فقط گردنمون به دولتهای اروپایی که زبون فهمتر هستند کلفت هستش . شاید دولت منتظر ظهور یه سردار قادسیه دیگه هستش ؟
وقتی میرم توی بانکها و کسانی رو میبنیم که با وجود اطلاع از این همه فجایع و نا عدالتی ها پولهاشون رو برای رفتن به عربستان نه برای یک حج واقعی که برای کشیدن عنوان حاجی پشت سرشون میریزن تو جیب این سعودی ها اونم نه یک بار بلکه نزدیک به 10 بار که میتونستن همین پولها رو واسه مملکت خودشون خرج کنن کفرم میگیره .
تا کی میخوایم همینطور چشم و گوش بسته بمونیم . من مخالف حج و زیارت مکه نیستم ولی وقتی اوضاع مکه مکرمه شده عین دوران جاهلیت یعنی جیب ظالم رو پر کردن میخوام بپرسم آیا این مکه رفتن ها درسته؟ آیا وقتی همسایه یا اینقدر کمبود آموزشی توی کشور هست صرف هزینه های هنگفت از طرف مردم و دولت برای مراسم حج عمره (نه حج واجبی ) اینقدر ضروری هست؟ لازم نیست دولت و مقامات این روند رو محدود کنند ؟ حیف که خیلی ها من رو الان محکوم میکنند که داری به اعتقادات توهین میکنی .
به رویاهایت بی اندیش ..........
Major II
Major II
پست: 318
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۶ فروردین ۱۳۹۱, ۱۰:۲۶ ب.ظ
محل اقامت: No Where
سپاس‌های ارسالی: 2010 بار
سپاس‌های دریافتی: 837 بار
تماس:

Re: ايرانيان اعدام شده در عربستان

پست توسط SEAFARER »

سلام.
حالا رفتن به مکه و غیره خیلی خوبه در مقابل چیزیکه الان میخوام براتون بگم.
یه نفر رو میشناسم که فقط برای اینکه بتونه در یه مسابقه مسخره صهیونسیتی در عربستان شرکت کنه کلی پول خرج کرده.بهتره نگم چقدر.یه چیزی که منو متعجب کرده اینه:در مسابقه های سال های قبل افرادی از ایشون بهتر نفر اول نمیشدند نمیدونم چطور شد ایشون امسال بودن هیچ درنگی نفر اول شدند؟!!!
جالبه ایشون ایرانی های منافق و وطن فروشی رو در اونجا دیده که برای اجرای کنسرت و کمک به مردم فقیر عربستان؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟به اونجا رفته بودند...این آدم های وطن فروش افرادی هستند که از بیشتر مردم آهنگ هاشون رو دوست دارند.
حالا همه به اونا گیر نمیدن اومدن به حاجی ها گیر میدن.من افرادی بی نهایتی رو میشناسم که واقعا برای حج میرند عربستان و وقتی میگم چرا پولتون رو میریزین در جیب این کافر ها جوابی میدهند که بسیار جالب است و بسیار قانع کننده...(جدی میگم)
تصویر
Major
Major
پست: 670
تاریخ عضویت: شنبه ۳ شهریور ۱۳۸۶, ۲:۰۲ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 373 بار
سپاس‌های دریافتی: 1777 بار

Re: ايرانيان اعدام شده در عربستان

پست توسط ramin-am »

من اونم قبول ندارم کلا مشکل دارم با کسانی که میرن کشورهای جنوب خلیج فارس و سرمایه گذاری و تفریح میکنن
کشورهایی که همیشه رقیب ایران بودن و الان هم در حال تبدیل به دشمن ایران میشن نه تنها عربستان
حالا من هیچوقت مکه رفتن رو بد نمیدونم یکی از فرایض دین ما هست ولی اینکه یک نفر برای چندین بار و فقط برای شهرت این کار رو بکنه برای من آزار دهنده هست .
موسم حج و کسانی که واقعا دوست دارن خانه خدا رو زیارت کنن محترم ولی بقیه موارد چی؟
اگه مکه و مدینه جزو خاک عربستان نبود بهتر بود .
راستی دوستان توجه کردید عربستان دوباره به سبک جاهلیت داره اداره میشه . اون روز پشت صحنه فیلم محمد رسول الله (ص) رو نشون میداد کاملا مشهوده که برگشته به اون دوران .
به رویاهایت بی اندیش ..........
New Member
پست: 1
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۱, ۳:۲۳ ب.ظ
سپاس‌های دریافتی: 1 بار

Re: ايرانيان اعدام شده در عربستان

پست توسط momohammadi20 »

به خدا مکه رفتن ما الان حرامه اونها مسلمان نیستن پولی که ما خرج میکنیم به جیب کشورهایی میره که مخالف اسلام هستن
پولی که حاجی ها خرج میکنن میره تو جیب وهابیها که قتل ما رو حلال میدونه
تو افغانستان تو عراق تو پاکستان این همه شیعه کشته میشه
تو زمان طالبان تو افغانستان تو بامیان تو مراز شریف تو شهرهایی که شیعه نشین بودن چقدر جنایت کردن چقدر کشتار کردن فقط یکم تحقیق کنید اهالی اون شهرها اکثرا گفتن که بیشتر طالبان عرب زبان بودن
تو پاکستان که هر روز بمب گذاری میشه اگه نگاه کنید اکثرا تو مساجد یا تو جمع های شیعه بمب گذاری میشه
همین چند وقت پیش چند ماه پیش این همه بمب گذاری که شد و قوم هزاره که یک قوم شیعی هستش رو قتل و عام شدن به دست وهابی ها و سلفی ها
قوم هزاره قومی بود که قبلا ساکن افغانستان بود و بعد از قتل عامشون نصفشون رفتن پاکستان و الان فقط حدود چهل درصد تو افغانستان هستش و شیعه هستن
به خدا اگه پولتون رو برید حتی تو اروپا خرج کنید ثوابش بیشتره چون دیگه برا وهابی ها خرج نمیکنید. این یک نوع کمک کردن به اونها هستش پول میدیم تا ما رو بکشن
Major I
Major I
نمایه کاربر
پست: 180
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۰, ۱۰:۴۸ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 290 بار
سپاس‌های دریافتی: 227 بار

Re: ايرانيان اعدام شده در عربستان

پست توسط neely »

غرور وجاهليت و تعصب در قوم عرب از دير باز بوده و همچنان نيز هست جز موارد افرادي اندك اعراب كه استثنا ميباشند. مثل مسلمين خالص و مومن صدر اسلام و ياران ائمه معصمومين و امثالهم.
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”