دكتر هشترودي و نظر او در مورد خيام

در اين بخش ميتوانيد درباره موضوعاتي كه در انجمن براي آنها بخشي وجود ندارد به بحث و گفتگو بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, Shahbaz, MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

ارسال پست
Major I
Major I
پست: 5234
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۸۵, ۲:۴۷ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1747 بار
سپاس‌های دریافتی: 4179 بار
تماس:

دكتر هشترودي و نظر او در مورد خيام

پست توسط ganjineh »

تصویر

«كشف اين موضوع كه تئوري دو جمله اي جبري نيوتن قبلاً به وسيله حكيم عمر خيام بيان شده، مطلب تازه اي نيست چون قبل از اينكه روزنفلد استاد رياضيات دانشگاه مسكو آن را عنوان كند ابوالقاسم قرباني آن را طي مقالاتي آن هم در حدود چندين سال قبل بيان كرده و از قرائن موجود، به اثبات آن هم پرداخته است. ولي مهمتر از همه اين است كه خيام كارهايي در رياضيات انجام داده كه تئوري دو جمله جبري او در مقابله آنها چيزي نيست. كار اصلي خيام طبقه بندي معادلات درجه سوم و حل آن به وسيله قطوع مخروطي بود كه در جاي خود بسيار قابل ملاحظه است.»
اينها صحبت هاي دكتر هشترودي رياضيدان نامي معاصر است كه تمام عمرش را صرف رياضيات كرد اما هيچ وقت قدرش را ندانستند و نامي از او برده نشد. قرار است امسال تابستان در دانشگاه تبريز، يكصدومين مراسم بزرگداشت دكتر هشترودي با شكوه هر چه تمام تر برگزار بشود. براي ثبت نام در اين مراسم هم مي توانيد به اين سايت مراجعه كنيد.
Aimc37.azarunir.ac.ir
بيهقي با خيام هم شاگردي بوده و در تاريخ بيهقي مي گويد:
«روزي در مجلسي با خيام نشسته و از هر دري سخن مي رانديم، كه خيام چنين گفت: زماني كه من در اين جهان نباشم و تو زنده باشي، مزار مرا پيدا نخواهي كرد، گفتم چرا؟- براي اينكه روي مزارم اين قدر گل خواهد بود كه پيدا نخواهي كرد و همين طور هم شد كه مي گفت. زيرا چندين سال بعد كه وارد نيشابور شدم، جوياي حال خيام شدم، گفتند سالهاست كه از دنيا رفته و مرا به گوشه باغي بيرون شهر راهنمايي كردند كه در آنجا به قدري شكوفه هاي درختان سيب روي مزار خيام را پوشانيده بود كه اصلاً قبر خيام ديده نمي شد.
مرکز انجمنهای تخصصی گنجینه دانش
[External Link Removed for Guests]
مرکز انجمنهای اعتقادی گنجینه الهی
[External Link Removed for Guests]
ارسال پست

بازگشت به “ساير گفتگوها”