لامپ ledچیست؟

در این بخش می توانید،در رابطه با مفاهیم اولیه و پایه در الکترونیک به بحث و گفتگو بپردازید

مدیران انجمن: SAMAN, sinaset, شوراي نظارت

ارسال پست
Major
Major
پست: 315
تاریخ عضویت: شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۴, ۳:۳۵ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 506 بار
سپاس‌های دریافتی: 250 بار

لامپ ledچیست؟

پست توسط alirezazarand »

[External Link Removed for Guests]
لامپ ال ای دی(LED) چیست؟

لامپ‌های LED در واقع مجموعه‌ای از یک یا چند LED می‌باشند که برای بدست آوردن شدت نور و رنگ مورد نیاز با یکدیگر در یک مجموعه قرار داده می‌شوند و به منظور تامین روشنایی و یا تزئینات مورد استفاده قرار می‌گیرند. مشخصات منحصر بفرد led باعث شده است که لامپ‌های led به سرعت جایگزین سایر منابع تامین روشنایی گردند و از مصادیق بارز آن می‌توان به چراغ‌ها و علائم راهنمایی ساخته شده با led اشاره کرد که در حال حاضر در کشورمان در مقیاس گسترده‌ای به کار گرفته شده‌اند. تولید کنندگان لامپ‌های قدیمی که معروف‌ترین آنها شرکت OSRAM می‌باشد بصورت گسترده‌ای بر روی تولید لامپ‌های led سرمایه‌گذاری نموده است. با توجه به این موضوع که شرکت OSRAM به عنوان پیشروترین شرکت در زمینه تولید لامپ‌های کم‌مصرف سرمایه‌گذاری عظیمی بر روی led نموده است می‌توان به اهمیت لامپ‌های led به عنوان منبع روشنایی قابل اتکا در آینده پی برد
مزایا و معایب لامپ های ال ای دی(LED)

1) طول عمر: اولین و مهم‌ترین پارامتر‌، طول عمر لامپ‌های LED می باشد لامپ‌های LED طول عمری بین 50 هزار تا 60 هزار ساعت دارند. این طول عمر قابل مقایسه با طول عمر لامپهای دیگر نمی باشد در زیر نمودار مقایسه طول عمر انواع لامپها نشان داده شده است.

2) بازده نوری(lum/watt): از دیگر مزیتهای لامپهای LED می توان به بازده نوری بالای این لامپها اشاره نمود. در حال حاضر لامپ‌های led بازده‌ای بین 74 تا 120 لومن بر وات را دارا می‌باشند و این در حالی است که این مقدار برای لامپ‌های رشته‌ای 10 تا 15 لومن بر وات، برای لامپ‌های کم‌مصرف 45 تا 65، برای لامپ‌های بخار جیوه 35 تا 60، برای لامپ‌های بخار سدیم 60تا 110 و برای لامپ‌های متال هالید 75 تا 85 لومن بر وات می‌باشند. در زیر نمودار مقایسه بازده نوری انواع لامپها آورده شده است.

3) Response Time: لامپ‌های LED به محض رسیدن ولتاژ به آنها روشن می‌شوند (کمتر از20πs) ولی به عنوان مثال لامپ‌های متال هالید زمانی بالغ بر 5 دقیقه لازم دارند تا به حداکثر نور خود برسند، یعنی لامپ‌های LED (پانزده میلیون بار) سریع‌تر روشن می‌شوند. مشکل دیگر لامپ‌های متال هالید این است که اگر این لامپ‌ها بیش از 5 دقیقه روشن باشند گرم می‌شوند و بعد از خاموشی دیگر فوراً روشن نمی‌شوند. چراکه لامپ گرم‌کننده و سنسور داخل لامپ اجازه روشن کردن مجدد لامپ را تا زمانی که لامپ سرد نشده نمی‌دهد که حدودا 3 دقیقه طول می‌کشد تا سنسور اجازه ورود ولتاژ را بدهد و بعد از آن 4 تا 5 دقیقه زمان لازم است تا به حداکثر نور خود برسد.

4) On/off: طول عمر لامپ‌های led به هیچ وجه تابعی از تعداد روشن و خاموش شدن نیست، می‌توان لامپ‌های led را میلیون‌ها بار روشن و خاموش کرد. در واقع طول عمر ledها تنها به مدت زمان روشن مانده بستگی دارد.
5) تنظیم شدت نور: امکان تنظیم نور در لامپهای led با استفاده از تکنولوژی PWM = Pulse Width Modulation که کنترل سطح ولتاژ به کمک تغییر پهنای پالس است و دراکثر میکرو کنترلرها موجود است به راحتی امکانپذیر است.
6) تنظیم زاویه تابش: در لامپهای LEDنور در تمام جهات منتشر نمی‌شود و به دلیل موجود بودن لنزهایی با زوایای دلخواه نوری ، کاملا قابل کنترل است.
7) جریان راه‌اندازی: همانطور که در بالا ذکر شد لامپ‌های متال هالید 5 دقیقه زمان نیاز دارند تا به حداکثر نوردهی خود برسند. در این مدت زمان برای یونیزه کردن گاز داخل لامپ نیاز به آمپر بیشتری است. در آزمایش انجام شده مشاهده گردید که در ابتدای روشن شدن لامپ 400 وات متال هالید، جریان مصرفی 5 آمپر بود که این جریان رفته کاهش یافته و پس از 5 دقیقه به 7/2 آمپر رسید. به عبارت دیگر یک لامپ 400 واتی متال هالید در مدت زمان راه‌اندازی 1100 وات مصرف خواهد داشت یعنی تقریبا 3 برابر واتی که باید مصرف کنند. (یعنی در مجموع به میزان 841 Kwh در سال صرفه‌جویی در مصرف برق خواهید داشت.) این عملکرد، تجهیزاتی 3 برابر قوی‌تر را نیاز دارد که پیرو آن هزینه‌های تابلو برق و تجهیزات را افزایش خواهد داد.

8) کاهش نور: کلیه لامپ‌های بجز led با گذشت زمان دچار افت شدید شدت نور می‌گردند.
9) LEDها قابلیت تغذیه هم با جریان AC و هم جریان DC با مصرف کم را دارد، لذا می‌توانند از منابع انرژی خورشیدی و یا باطری نیز جهت تامین نیروی خود استفاده کنند.
تفاوت لامپ های ال ای دی(LED) با سایر لامپ ها

انواع لامپ‌ها
راندمان نوری lum/watt
طول عمر(h)
کاربرد
لامپهای التهابی
15-10
1000
منازل
لامپهای کم مصرف
65-45
8000
منازل و ادارات
بخار سدیم پرفشار
110-60
25000
روشنایی معابر، بزرگراه‌ها، خیابان‌های اصلی و میادین
بخار جیوه پرفشار
60-35
20000
روشنایی معابر، خیابان‌های فرعی، پارک‌ها، ساختمان‌های صنعتی
متال هالید
85-75
15000
سالن‌های ورزشی، استادیوم‌ها، مراکز خرید، پالایشگاه‌ها و ساختمان‌های بزرگ تجاری
Led
120-75
50000
محدودیت استفاده ندارد
استفاده از لامپ های ال ای دی(LED) برای تزئین و دکوراسیون داخلی

امروزه لامپ های ال ای دی کاربردهای مختلف و نقش مهمی در دکوراسیون منزل دارند. فضای تک تک اتاق ها را می توان با استفاده از این لامپ ها تغییر داد. این روش برای مدرن کردن یک خانه و تغییر جو آن بسیار جالب است. به خصوص اگر امکان تغییر رنگ دیوارها وجود ندارد، به راحتی و با تغییر برنامه می توان به رنگ دلخواه دست یافت.
نه تنها تغییر رنگ دیوارها با این لامپ ها امکان پذیر است بلکه در هر جای خانه می توان از آن ها استفاده کرد. از دستگیره در گرفته تا تغییر رنگ آب دوش یا شیر دستشویی و پشت دکورها و حتی وان حمام. با توجه به سلیقه خود یکی از رنگ های مختلف و متنوع بنفش، آبی، سبز، قرمز، نارنجی، سفید و غیره را به صورت دستی یا با کنترل انتخاب کنید و فضای سرد خانه را گرم یا برعکس کنید. مطمئنا این روش، راه حل خوبی در فصل های مختلف است.
به مناسبت های مختلف در مراسم شام و میهمانی هایی چون عروسی، تولد، اعیاد، جشن ها، سالگرد و غیره از این امکان بهره ببرید.
این لامپ ها هدیه ای مناسب برای افراد مورد علاقه است.
در اتاق کودک و پذیرایی به طور اتوماتیک رنگ ها را یکی بعد از دیگری امتحان و رنگ مورد علاقه و مناسب را انتخاب کنید.
با دگمه تنظیم با نور سفید، حتی امکان کم رنگ یا پررنگ تر کردن رنگ مورد نظر وجود دارد.
نوار با رنگ های متنوع را پشت دکور هم می توانید قرار دهید.
در آشپزخانه با قرار دادن آن ها کنار هود، آشپزی را متنوع تر و با تغییر رنگ شیر آب، میهمان ها را متعجب کنید.
لامپ های قرمز و سبز در دستگیره سرویس های بهداشتی، می تواند نشانه اشغال بودن یا نبودن آن ها باشد.
هنر دیگر این چراغ ها در دکوراسیون مدرن، توانایی تغییر رنگ با تغییر درجه حرارت آب است. با تکنولوژی بالا و سیستم کنترل نور، همزمان با تغییر درجه آب از سرد به گرم، رنگ نور می تواند از آبی به قرمز تغییر پیدا کند.
می توان همزمان با ریزش آب، رنگ روشویی را تغییر داد یا حتی بدون آب، روشویی های شیشه ای را رنگی و متفاوت کرد.
با استفاده از این لامپ ها در حمام در ۸ رنگ مختلف، بارانی رنگی خواهید داشت. به خصوص اگر آن را با رایحه دلپذیر اسپری های خوشبوکننده همراه کنید، تجربه خوبی در استحمامی آرامش دهنده خواهید داشت که خستگی شما را چند برابر کمتر می کند.
تغییر رنگ وان برای کودکان سرگرم کننده و حمام کردن آن ها را آسان تر می کند.
از فرش های LED در جاهای تاریک استفاده کنید.
در فضای بیرون خانه، مانند پاسیو یا بالکن هم می توانید با تاباندن نور به نیمکت فضای دلنشینی ایجاد نمایید.
علاوه بر زیبایی از مزایای این لامپ ها آن که:
بادوام، مقرون به صرفه و ارزان است.
نقش مهمی در کاهش هزینه برق دارد.
کمتر پیش می آید که بسوزد.
به طور متوسط ۱۰۰.۰۰۰ ساعت عمر می کند.
در این لامپ ها %۹۰ انرژی تبدیل به نور می شود در حالی که در لامپ های معمولی %۹۰ انرژی تبدیل به گرما و فقط %۱۰ به نور تبدیل می شود.
بعضی از انواع آن ها تا ۴۰ سال عمر می کنند.
ایمن است.
میزان ولتاژ و برق مصرفی آن پایین است.
گرم نمی شود و هنگام دست زدن دست را نمی سوزاند.
حتی هنگام روز، نور آن مشخص است.
بعضی از آن ها حتی با باتری کار می کنند.
ال ای دی(LED) چیست؟

شاید تا به حال مقالات زیادی درباره LED خوانده باشید و شاید بسیاری از این مقالات برای شما کارآمد بوده باشند، همانطور که می دانید LED مخفف کلمه Light Emitting Diode است. شاید برای شما باور نکردنی باشد ، اما تمام انواع دیود ها ، حتی همان دیود های یکسو ساز مدارا ت رایانه شما نیز از خود نور ساطع می کنند، اما سوال اینجا است که پس این LED های موجود در بازار که می خواهید درباره آنها صحبت کنید چه تفاوت هایی دارند؟

باید بگویم که دیودهای غیر نورانی مورد استفاده در صنعت الکترونیک ، در یکی از موارد "فرکانس نور خروجی" ، "انتقال نور از جانکشن دیود به بیرون" و یا "پکیج مورد استفاده جهت آماده سازی دیود" نقص دارند، و اینجا است که دیود های LED برجستگی پیدا می کنند. در تولید LED ها سعی می شود از کریستال ها و نیمه رساناهای شفاف، دارای فرکانس تولید نورمناسب و یک پکیج مناسب استفاده شود.

اولین LED ساخته شده که دارای نور مرئی بود در سال 1962 و به وسیله نیک هولونیاک (Nick Holonyak) در موسسه جنرال الکتریک ساخته شد. البته پیش از او نیز افراد بسیاری توانسته بودند LED هایی با نور مادون قرمز بسازند، لیکن این اولین بار بود که نوری مرئی بوسیله LED تولید می شد. بعد از او شاگرد او توانست LED هایی با رنگ های زرد و نارنجی تیره تولید کند. البته باید متذکر شویم که این LED ها قیمت هایی بالا در حدود 200 دلار داشتند و عملاً فقط برای مصارف خاصی همچون انتقال دیتا از طریق فیبر نوری (البته بوسیله LED های شفاف که بعدها ساخته شدند) مورد استفاده قرار می گرفتند.

در سال های بعد کمپانی های مونسانتو (Monsanto Company) و اچ پی (Hewlett Packard (HP)) اقدام به تولید انبوده LED قرمز کردند و برای این کار از نیمه رسانای گالیوم ارسناید فسفاید ((GaASP)Gallium arsenide phosphide) استفاده می کردند. از این LED ها بیشتر در تولید حروف الفبایی یا ماشین حساب ها استفاده می شد. در سال 1970 شرکت نیمه رسانای Fairchild LED هایی ساخت که قیمتی کمتر از پنج سنت داشتند. در این دوران LED ها رنگ هایی همچون قرمز ، زرد ، نارنجی و نهایتا سبز داشتند و همانطور که می دانید ، با ترکیب این رنگ ها نمی شد به رنگ سفید دست یافت. لذا در این دوران LED ها (که معمولا پکیج های 3 میلی متری یا 5 میلی متری ، لنزدار یا بودن لنز داشتند) بیشتر نقش ساین (Sign) یا نشانگر و یا نقش نمایشگر را ایفا می کردند. از آنجا که برای تولید نور سفید ، حداقل به نور آبی نیاز بود ، تحقیقات بر روی تولید نور آبی ادامه یافت ، تا این که در سال های بعد (اواخر تابستان 1991) شرکت ژاپنی نیچیا (Nichia Corporation) با تلاش های آقای شوجی ناکامورا (Shuji Nakamura) توانست بوسیله نیمه های گالیوم نیتراید (GaN) اقدام به تولید LED پرنور با نور آبی بنماید. البته پیش از این نیز LED های آبی بوسیله اعمال ولتاژ بالا به نیمه هادی سیلیسم کربناید تولید شده بودند ، لیکن این اولین بار بود که LED آبی با این شدت نور (100 ها برابر نوع قبل) تولید می شد.

در ادامه این تحقیقات محققین در سال 1995 توانستند با یک ابداع جدید ، شفافیت جانکشن (junction) یا محل اتصل نیمه رسانا را با به کارگیری ایندیوم تین اکساید(ITO) (تین به معنای روی است) بهبود دهند. لذا پس از این امکان تولید LED های سفید کاربردی فراهم شد. اما این سوال مطرح است که LED چگونه نور تولید می کند؟ و نور سفید چگونه بوسیله LED تولید می شود؟ در این جا جوابی ساده به این پرسش می دهیم. همانطور که در فیزیک و شیمی خوانده اید ،عناصر شیمیایی دارای لایه های از انرژی به نام مدار هستند ،که هر مدار دارای تعدادی الکترون است. هر یک از این مدار ها با مدارات دیگر اختلاف انرژی دارد والکترون برای رفت و برگشت به مدارات بالاتر نیاز به دریافت و از دست دادن این اختلاف انرژی دارد. لذا مثلا اگر الکترونی از بالاترین مدار طبیعی خود بخواهد یک یا چند مدار بالاتر رود ، باید انرژی از نوع الکتریکی یا گرمایی یا نور یا امثال آن دریافت نماید و پس از دریافت آن می تواند با از دست دادن انرژی خود (که این انرژی میتواند از نوع نور باشد) به مدارات پایین تر سقوط نماید. البته این سقوط برای رسیدن به حالت پایدار حتمی است. در LEDها و لامپ های فلورسنت ، الکترون ها با دریافت انرژی الکتریکی به سطوح بالاتر می روند و سپس با از دست دادن انرژی خود ،اقدام به تولید نور می نمایند.

این نور در LED های تک رنگ نوری با همان رنگ است ، ولی در لامپ های فلورسنت یا LED های سفید می تواند نور ماوراء بنفش یا آبی باشد. در LED های سفید می توان به چند روش اقدام به تولید نور سفید کرد : · تولید نور سفید به صورت ترکیبی از چند LED با رنگ های مختلف. · تولید نور سفید به صورت ترکیب نور آبی LED و اضافه کردن نور زرد (یا زرد ترکیبی) با استفاده از خاصیت فلورسنس · تولید نور سفید به صورت اعمال یک نور ماوراء بنفش به مخلوط چند ماده فلورسنس و بدست آوردن نورترکیبی سفید از این مواد. در عمل بیشتر دو مورد آخر در این فرآیند مورد استفاده قرار می گیرند، چرا که هزینه تولید پایین تری دارند، اما روش های فوق به ترتیب از بالا به پایین بازده بیشتری دارند. زیرا که مواد فلورسنس به صورت ناخواسته مقداری از انرژی را در هنگام تقلیل انرژی الکترون از دست می دهند. لازم به ذکر است که هر چقدر تعداد رنگ های بکار رفته در تولید نور سفید بیشتر باشد، نور سفید بهتر و با CRI بالاتری خواهیم داشت. اما بگذارید به صورت مکمل تعریفی مختصر نیز از پدیده فلورسنس داشته باشیم. این پدیده نیز همانند پدیده فوق الذکر ، بر مبنای ارتقاء و تقلیل سطح انرژی الکترون های ماده صورت می گیرد. این بار الکترون با دریافت نور به تراز بالاتر رفته و با از دست دادن انرژی به صورت نور (این انرژی کمتر از انرژی دریافتی است) به مدار پایین تر نزول می کند.
به نقل از:[External Link Removed for Guests]
سلام بر شهیدانی که اتوبوس اتوبوس رفته اند و تریلی تریلی برگشته اند
سلام برشهیدان
سلامتی آقا امام زمان صلوات
Major
Major
پست: 315
تاریخ عضویت: شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۴, ۳:۳۵ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 506 بار
سپاس‌های دریافتی: 250 بار

Re: لامپ ledچیست؟

پست توسط alirezazarand »

لامپ ال‌ای‌دی (به انگلیسی: LED lamp) نوعی از لامپ‌های حالت جامد است که از تکنولوژی دیود نورافشان استفاده می‌کند و به عنوان منبع روشنایی به کار می‌رود. این لامپ‌ها که در ابتدا بیشتر به عنوان یک چراغ قرمز رنگ در درون دستگاه‌های الکترونیکی کاربرد داشتند، با توجه به مصرف برق کم نسبت به سایر لامپ‌ها، عمر بسیار بالا و فناوری جدید ساخت به رنگ‌های دیگر توانسته‌اند جای خود را در صنعت روشنایی در دنیا باز کنند.

LED مخفف کلمات Light emitting diode است معنی دیود ساطع کننده نور را می‌دهد. دیودهای ساطع کننده نور در واقع جزء خانواده دیودها هستند که دیودها نیز زیر گروه نیمه هادی‌ها به شمار می‌آیند. خاصیتی که LEDها را از سایر نیمه‌هادیها متمایز می‌کند این است که با گذر جریان از آنها مقداری انرژی به صورت نور ازآنها ساطع می‌شود.

کارشناسان معتقدند که لامپ‌های معمولی یا همان لامپ‌های رشته‌ای یکی از مهمترین دلایل افزایش مصرف انرژی و در نتیجه افزایش حجم تولید گازهای گلخانه‌ای در جهان می‌باشند؛ بنابراین بسیاری از کشورها، برنامه چند ساله‌ای را برای جایگزینی مدل‌های دیگر لامپ به جای لامپهای رشته‌ای تدوین کرده‌اند تا شاید بتوانند در دراز مدت استفاده از لامپهای رشتهٔ و به تبع آن حرارت زمین را کاهش داده و کره زمین و ساکنانش را نجات دهند. به همین دلیل استفاده از لامپهای کم مصرف، فلورسنت و... مرسوم شد و برخی کشورها مردم را ملزم به استفاده از این لامپ‌ها کرده‌اند. البته ذکر این نکته لازم است که استفاده از لامپ‌های LED در تولید تلویزیون محدودیت‌هایی دارد که یکی ازآنها محدودیت استفاده از این تکنولوژی در سایزهای پایین است.
کاربردهای LED

LEDها که از دهه‌های گذشته در الکترونیک مورد استفاده قرار می‌گرفتند، عموماً برای نمایش خاموش یا روشن بودن نمایشگرها در لوازم مولتی مدیا و نشان‌دهنده لوازم الکتریکی و ماشین آلات مورد استفاده قرار گرفتند. اما در حال حاضر LEDها به نحوی ساخته می‌شوند که نور را در جهت خاصی متمرکز می‌کنند و به صورت چیپ‌های کوچکی هستند که معمولاً داخل یک شیشه گنبدی شکل قرار می‌گیرند و دارای سایز چوب کبریت هستند و به‌سختی می‌شکنند. بزرگ‌ترین مشکل لامپ‌های LED رنگ آن‌ها بود. اما اکنون به آسانی با تغییر در ساختار فیزیکی و مواد تشکیل‌دهنده LED، نور در رنگ‌ها و شدت‌های مختلف و با طول موج مشخص با رنگ کاملاً خالص تولید می‌شود. به عبارتی LEDها فاقد پرتوهای مادون قرمز و فرابنفشی هستند که سایر صنایع روشنایی ایجاد می‌کنند و LEDها به سلامت چشم و محیط آسیب نمی‌رسانند. LEDهای سفید قابلیت تولید همه رنگ را داشته و علاوه بر آن از انرژی بسیار کمی در مقایسه با سایر لامپ‌ها و LEDهای قدیمی، برای تولید روشنایی استفاده می‌کنند. به همین دلیل روز به روز استفاده از آنها بیشتر شده‌است. با توجه به مزایای استفاده از لامپ‌های LED پپش‌بینی می‌شود تا کمتر از ۵ سال آینده شاهد تحولات عمده‌ای در عرصه محصولات روشنایی و حتی تصویری باشیم. لامپ‌های LED همچنین شماره ا را روی ساعت‌های دیجیتالی نشان می‌دهند، اطلاعات را از کنترل تلویزیون می‌فرستند و نور آنها نشان می‌دهد که چه زمانی تلویزیون روشن است.

لامپ‌های ال‌ای‌دی ابتدا به عنوان لامپهای نشان‌گر و با نور کم، در وسایل الکتریکی به کار می‌رفتند، بعدها استفاده از آن‌ها به بخش روشنایی گسترش یافت و با نور سفید آن با روشنایی مطلوب و مصرف کم تولید شدند.[نیازمند منبع] قدم بعدی تولید تلویزیون‌ها و مانیتورهای نور ال‌ای‌دی در پشت بود که همان تکنولوژی ال‌سی‌دی می‌باشد که تنها نور پشت آن به جای فلورسنت با ال‌ای‌دی تولید می‌شود. احتمالاً در آینده دستگاه‌های ال‌ای‌دی جایگزینی برای تلویزیون‌های ال‌سی‌دی خواهند بود.[نیازمند منبع] لازم است ذکر شود روشنایی مناسب برای LED در انواع نشانگر کمتر از ۱۰۰cd/m۲ و در تلویزیون‌ها در حدود ۳۰۰cd/m۲ شناخته شده‌است.

مزایا و معایب لامپ های ال ای دی(LED)

1) طول عمر: اولین و مهم‌ترین پارامتر‌، طول عمر لامپ‌های LED می باشد لامپ‌های LED طول عمری بین 50 هزار تا 60 هزار ساعت دارند. این طول عمر قابل مقایسه با طول عمر لامپهای دیگر نمی باشد در زیر نمودار مقایسه طول عمر انواع لامپها نشان داده شده است.

2) بازده نوری(lum/watt): از دیگر مزیتهای لامپهای LED می توان به بازده نوری بالای این لامپها اشاره نمود. در حال حاضر لامپ‌های led بازده‌ای بین 74 تا 120 لومن بر وات را دارا می‌باشند و این در حالی است که این مقدار برای لامپ‌های رشته‌ای 10 تا 15 لومن بر وات، برای لامپ‌های کم‌مصرف 45 تا 65، برای لامپ‌های بخار جیوه 35 تا 60، برای لامپ‌های بخار سدیم 60تا 110 و برای لامپ‌های متال هالید 75 تا 85 لومن بر وات می‌باشند. در زیر نمودار مقایسه بازده نوری انواع لامپها آورده شده است.

3) Response Time: لامپ‌های LED به محض رسیدن ولتاژ به آنها روشن می‌شوند (کمتر از20πs) ولی به عنوان مثال لامپ‌های متال هالید زمانی بالغ بر 5 دقیقه لازم دارند تا به حداکثر نور خود برسند، یعنی لامپ‌های LED (پانزده میلیون بار) سریع‌تر روشن می‌شوند. مشکل دیگر لامپ‌های متال هالید این است که اگر این لامپ‌ها بیش از 5 دقیقه روشن باشند گرم می‌شوند و بعد از خاموشی دیگر فوراً روشن نمی‌شوند. چراکه لامپ گرم‌کننده و سنسور داخل لامپ اجازه روشن کردن مجدد لامپ را تا زمانی که لامپ سرد نشده نمی‌دهد که حدودا 3 دقیقه طول می‌کشد تا سنسور اجازه ورود ولتاژ را بدهد و بعد از آن 4 تا 5 دقیقه زمان لازم است تا به حداکثر نور خود برسد.

4) On/off: طول عمر لامپ‌های led به هیچ وجه تابعی از تعداد روشن و خاموش شدن نیست، می‌توان لامپ‌های led را میلیون‌ها بار روشن و خاموش کرد. در واقع طول عمر ledها تنها به مدت زمان روشن مانده بستگی دارد.

5) تنظیم شدت نور: امکان تنظیم نور در لامپهای led با استفاده از تکنولوژی PWM = Pulse Width Modulation که کنترل سطح ولتاژ به کمک تغییر پهنای پالس است و دراکثر میکرو کنترلرها موجود است به راحتی امکانپذیر است.

6) تنظیم زاویه تابش: در لامپهای LEDنور در تمام جهات منتشر نمی‌شود و به دلیل موجود بودن لنزهایی با زوایای دلخواه نوری ، کاملا قابل کنترل است.

7) جریان راه‌اندازی: همانطور که در بالا ذکر شد لامپ‌های متال هالید 5 دقیقه زمان نیاز دارند تا به حداکثر نوردهی خود برسند. در این مدت زمان برای یونیزه کردن گاز داخل لامپ نیاز به آمپر بیشتری است. در آزمایش انجام شده مشاهده گردید که در ابتدای روشن شدن لامپ 400 وات متال هالید، جریان مصرفی ۷/۲ آمپر بود که این جریان رفته کاهش یافته و پس از ۵ دقیقه به ۵ آمپر رسید. به عبارت دیگر یک لامپ 400 واتی متال هالید در مدت زمان راه‌اندازی 1100 وات مصرف خواهد داشت یعنی تقریبا 3 برابر واتی که باید مصرف کنند. (یعنی در مجموع به میزان 841 Kwh در سال صرفه‌جویی در مصرف برق خواهید داشت.) این عملکرد، تجهیزاتی 3 برابر قوی‌تر را نیاز دارد که پیرو آن هزینه‌های تابلو برق و تجهیزات را افزایش خواهد داد.

8) کاهش نور: کلیه لامپ‌های بجز led با گذشت زمان دچار افت شدید شدت نور می‌گردند.

9) LEDها قابلیت تغذیه هم با جریان AC و هم جریان DC با مصرف کم را دارد، لذا می‌توانند از منابع انرژی خورشیدی و یا باطری نیز جهت تامین نیروی خود استفاده کنند.
[External Link Removed for Guests]
به نقل از :ویکی پدیا
سلام بر شهیدانی که اتوبوس اتوبوس رفته اند و تریلی تریلی برگشته اند
سلام برشهیدان
سلامتی آقا امام زمان صلوات
Major
Major
پست: 315
تاریخ عضویت: شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۴, ۳:۳۵ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 506 بار
سپاس‌های دریافتی: 250 بار

Re: لامپ ledچیست؟

پست توسط alirezazarand »

ال ای دی چیست و چگونه کار می کند
نور شکلی از انرژی است، نور از اجزا بسیار ریزی به نام فتون تشکیل می شود، فتون ها انرژی و لختی دارند اما جرم ندارند در واقع فتونها در نتیجه حرکت الکترونها آزاد می شوند در یک اتم الکترونها در اربیتالهایی دور هسته می چرخند الکترونهای اربیتال های مختلف مقدار انرژی متفاوتی دارند، کلاً الکترونها با انرژی بیشتر در اربیتالهای دور تر از هسته حرکت می کنند.برای یک الکترون برای پرش از یک اربیتال پایین به بالا چیزی که باید بگیرد انرژی است برعکس الکترون وقتی از اربیتال بالا به پایین می افتد انرژی آزاد می کند این انرژی به شکل فتون آزاد می شود، یک افت انرژی بیشتر فتون بیشتری آزاد می کند که با فرکانس بیشتر مشخص می شود .همان طور که در بخش قبل دیدیم الکترونهایی که از دیود عبور می کنند می توانند در حفره های لایه P بیفتند .این یک افت از باند رسانایی به اربیتال پایین تر است بنابر این الکترونها انرژی به شکل فتون آزاد می کنند این در هر دیودی رخ می دهداما فقط وقتی شما فتونها را می بینید که دیود از ماده خاصی ساخته شده باشد برای مثال اتمها در یک دیود سیلیکون استاندارد به نحوی چیده شده اند که افت الکترون فاصله کمی دارد بنابر این فرکانس فتونها به قدری کم است که با چشم انسان دیده نمی شود این در بخش مادون قرمز طیف نور است که لزوماً چیز بدی نیست البته LED های مادون قرمز برای کنترل های از راه دور مناسب اند .



دیود های منتشر کننده نور مرئی (VLEDs) مانند آنهایی که شماره های یک ساعت دیجیتال را روشن می کنند از ماده هایی با این خصوصیت ساخته شده اند که فاصله بین اربیتال رسانایی آنها و اربیتال پایین تر بیشتر است .اندازه این فاصله فرکانس فتون را نشان می دهد به عبارت دیگر این فاصله رنگ نور را مشخص می کند.

در حالی که همه دیود ها نور آزاد می کنند اغلب آنها این کار را به طور موثری انجام نمی دهند یک دیود معمولی ماده نیمه رسانا خودش مقدار زیادی انرژی نوری جذب می کند.LED ها به نحوی ساخته می شوند که نور را در جهت خاصتی متمرکز می کند.
مزایای ال ای دی نصبت به لامپ

LED ها مزایای زیادی برلامپهای معمولی دارند . یکی از آنها این است که آنها فیلامان ندارند که بسوزد بنابر این عمر طولانی دارند. به علاوه حباب پلاستیکی شان دوامشان را بیشتر می کند. و همچنین خیلی راحت در مدارهای الکترونیکی قرار می گیرند .

اما مزیت اصلی آنها کیفیت آنها است در مقایسه با لامپهای معمولی فرآیند تولید نور باعث تولید مقدار زیادی گرما نمی شود (فیلامانی برای گرم شدن ندارد برای تولید نور باید فیلامان گرم شود).

بزرگ‌ترین مشکل لامپ‌های LED رنگ آن‌ها بود. اما اکنون به آسانی با تغییر در ساختار فیزیکی و مواد تشکیل‌دهنده LED، نور در رنگ‌ها و شدت‌های مختلف و با طول موج مشخص با رنگ کاملا خالص تولید می‌شود. به عبارتی LEDها فاقد پرتوهای مادون قرمز و فرابنفشی هستند که سایر صنایع روشنایی ایجاد می‌کنند و LEDها به سلامت چشم و محیط آسیب نمی‌رسانند

عنوان پروژه :
LED تکنو لوژی
تهیه و تنظیم: یوسف آهنگر
آذر ماه 1389
دانشگاه علمی کاربردی
نوآوران عصر دانش
فهرست :
مقدمه
چیست ؟ LED
دیود چیست؟
چطور یک دیود نور تولید می کند؟
دیود تونل
LED تاریخچه
LED لامپ
LED ساختمان و طرز کار
LED خصوصیات
LED کاربردهای
LED فناوری
LED مزایا و معایب
LED طرز کار صفحه نمایش
LED لپ تاپ های
نتیجه گیری
مقدمه:
ها که از دهه های گذشته در الکترونیک مورد استفاده قرار می گرفتند، عموما برای نمایش LED
خاموش یا روشن بودن نمایشگرها در لوازم مولتی مدیا مورد استفاده قرار گرفتند. اما
ها به نحوی ساخته می شوند که نور را در جهت خاصی متمرکز می کنند و به LED در حال حاضر
صورت چیپ های کوچکی هستند که معمولا داخل یک شیشه گنبدی شکل قرار می گیرند و
های نور افشان دیگر یک diode دارای سایز چوب کبریت هستند و به سختی می شکنند. امروزه
ابزار پر هزینه برای طراحان نمی باشد بلکه به سرعت تبدیل به لامپهای آینده خواهندشد. که در
این مقاله درباره کاربرد وچگونگی کار به آن می پردازیم.
چیست ؟ LED
به معنای دیود ساتع کننده نور است. Diode Light Emitted مخفف واژه LED
دیودهای ساتع کننده نور در واقع جزؤ خانواده دیودها هستند که دیودها نیز زیر گروه نیمه
هادی ها به شمار می آیند. نوعی از لامپ های حالت جامد است که از تکنولوژی دیود
نورافشان استفاده می کند و به عنوان منبع روشنایی به کار می رود. این لامپ ها که در ابتدا
بیشتر به عنوان یک چراغ قرمز رنگ در درون دستگاه های الکترونیکی کاربرد داشتند، با توجه
به مصرف برق کم نسبت به سایر لامپ ها، عمر بسیار بالا و فناوری جدید ساخت به رنگ های
ولی به LED دیگر توانسته اند جای خود را در صنعت روشنایی در دنیا باز کنند. لامپ های
ها را از سایر نیمه هادی ها متمایز می سازد این است که با LED اجمال باید گفت خاصیتی که
ها تا اواخر دهه LED . گذر جریان از آنها مقداری انرژی به صورت نور از آنها ساتع می شود
گذشته فقط می توانستند سه نور آبی ، سبز و قرمز تولید کنند که به همین علت کاربردشان
هایی با رنگ آبی به بازار آمدند که می توانستند نور سفید با هاله ای LED محدود بود. سپس
از رنگ آبی روشن تولیدکنند. بسیاری اعتقاد دارند لامپ هایی که از دیودهای ساتع کننده نور
آینده را از دست سایر رقبا خارج خواهند کرد. ، LED استفاده می کنند ، یا همان
ها که از دهه های گذشته در الکترونیک مورد استفاده قرار می گرفتند ، عموماً برای LED
نمایش خاموش یا روشن بودن نمایشگرها در لوازم مولتی مدیا مورد استفاده قرار گرفتند. در
ها به نحوی ساخته می شوند که نور را در جهت خاصی متمرکز می کند و به LED حال حاضر
صورت چیپ های کوچکی هستند که معمولاً در داخل یک شیشه گنبدی شکل قرار می گیرند و
دارای سایز چوب کبریت یا کمی بزرگ تر هستند و به سختی می شکنند.
در ابتدا فقط به رنگ قرمز و سبز بودند اما یک تغییر بسیار LED همانطور که گفته شد
سفید رنگ ( یا همان روشن و بدون LED عظیم در این صنعت در دهه 90 میلادی باعث شد که
رنگ ) تولید شود. هم اکنون به آسانی با تغییر در ساختار فیزیکی و مواد تشکیل دهنده های
نور را در رنگها و شدت های مختلف و با طول موج مشخص می توان با رنگ کاملاً خالص LED
تولید کرد. به عبارت دیگر می توان گفت منابع روشنایی دیگر دارای پرتوهای مادون قرمز و
فرابنفش بوده که چشم غیر مسلح ، قادر به دیدن آن نیست و تأثیری در تآمین روشنایی
ها فاقد این پرتوهای LED محیط ندارند و حتی بر روی انسان اثر منفی نیز می گذارند و لیکن
مضر بوده و در سلامت چشم تأثیر بسزایی دارند.
های سفید قابلیت تولید همه رنگ را داشته و علاوه بر آن از انرژی بسیار کمی ( در LED
های قدیمی ) برای تولید روشنایی استفاده می کنند. به همین LED مقایسه با سایر لامپ ها و
دلیل روز به روز ابعاد استفاده از آنها گسترده تر شد و در مواردی که احتیاج به علامت دادن و یا
بود ، استفاده شد. (SOS رقص نور ( زدن فلاش و
اکنون بسیاری از شرکت های بزرگ سازنده لوازم روشنایی مخصوصاً شرکت های فعال در
ها متمرکز کرده اند و قصد LED زمینه روشنایی منازل ، بسیاری از فعالیت های خود را بر روی
ها تهیه کنند که به نظر می رسد این روند تا کمتر از LED دارند روشنایی لازمه برای منازل را از
5 سال آینده ، باعث تغییر بسیار عمده در نوع محصولات روشنایی شود. به طوری که در حال
نیز دارند و مصرف کنندگان می توانند در LED حاضر نیز اکثر لوازم روشنایی خانگی ، معادل
استفاده کنند. هر چند به نظر می رسد این LED صورت تمایل مشابه هر نوع کالایی را از مدل
تکنولوژی در سالهای آینده و با رشد قابل پیش بینی صنعت ، لوازمی با روشنایی بسیار بهتر و
مصرف انرژی کمتر و قیمت مناسب را به مشتریان ارائه دهند.
نامیده می شود واقعاً قهرمان ناشناخته جهان LED نمای دیود منتشر کننده نور که به طور رایج
الکترونیک است. آنها دوجین کار متفاوت انجام می دهند و در همه وسایل الکترونیکی یافت می
شوند آنها شماره ها را در ساعتهای دیجیتال نشان می دهند اطلاعات را از کنترل تلویزیون می
فرستند و نور آنها به شمانشان می دهد که چه وقت وسایلتان روشن است و تصاویر را روی
تلویزیون های پلاسما نشان می دهند.
ها لامپهای کم نوری هستند که به آسانی در مدار های الکترونیکی قرار می گیرند LED اساساً
اما برخلاف لامپهای معمول آنها فیلامانی که بسوزد ندارند و به ویژه اینکه گرم نمی شوند آنها
فقط با حرکت الکترونها در یک ماده نیمه هادی نور می دهند .
دیود چیست؟
یک دیود ساده ترین نوع از ادوات نیمه هادی است کلاً یک نیمه هادی مادهای است که تغییر
در قابلیت جریان دهی دارند. اغلب نیمه هادی ها از یک رسانای ضعیف که ناخالصی به آن افزوده
شده به وجود می آید.(فرایند افزودن ناخالصی دو پینگ نامیده می شود.)
در آلومینیوم (AlGaAs) ها ماده رسانا نوعاً آلومینیوم گالیوم آرسناید است LED در مورد
گالیوم آرسناید خالص تمام اتمها به طور کامل با همسایه هایش محدود شده است و هیچ الکترون
آزادی برای هدایت جریان الکتریکی وجود ندارد. در ماده دوپینگ شده اتمهای الحاقی تعادل را
به هم می زنند خواه افزایش الکترون یا سوراخها (جایی که الکترون می تواند برود ) هر یک از
نامیده N این ملحقات می تواند ماده را بیشتر رسانا کند یک نیمه هادی با الکترون اضافی نوع
الکترون های آزاد از ناحیه شارژ منفی به N می شود چرا که ذرات بار شونده منفی دارد در نوع
ناحیه شارژ مثبت حرکت می کنند
نامیده می شود چرا که ذرات بار شونده مثبت P یک نیمه هادی با سوراخهای بیشتر ماده نوع
بیشتری دارد الکترونها می توانند از سوراخی به سوراخ دیگر حرکت کنند حرکت از ناحیه شارژ
منفی به ناحیه شارژ مثبت در نتیجه سوراخها به نظر می آید که از ناحیه شارژ مثبت به ناحیه
شارژ منفی حرکت می کنند.
نامیده می شود چرا که ذرات بار شونده مثبت P یک نیمه هادی با سوراخهای بیشتر ماده نوع
بیشتری دارد الکترونها می توانند از سوراخی به سوراخ دیگر حرکت کنند حرکت از ناحیه شارژ
منفی به ناحیه شارژ مثبت در نتیجه سوراخها به نظر می آید که از ناحیه شارژ مثبت به ناحیه
است با الکترونهایی P متصل به بخش N شارژ منفی حرکت می کنند. یک دیود شامل یک بخش
در هر طرف . این چینش الکترونها را فقط در یک جهت حرکت می دهد . وقتی هیچ ولتاژی اعمال
را در راستای اتصال بین لایه ها پر می کند P سوراخهای ماده نوع N نشود الکترونهای ماده نوع
و ناحیه تخلیه را ایجاد می کند. در ناحیه تخلیه ماده نیمه هادی به عایق خوبی تبدیل می شود
وهمه سوراخها پر می شوند و هیچ الکترون یا سوراخی برای ایجاد جریان وجود ندارد.
ناحیه تخلیه:
حرکت P به ماده نوع N برای خلاصی از ناحیه تخلیه شما مجبورید تا الکترون را از ماده نوع
دیود را به طرف منفی باطری و N دهید و سورا خها برعکس . برای انجام این عمل شما باید طرف
توسط الکترود منفی دفع و به الکترود مثبت N را به طرف مثبت وصل کنید الکترون آزاد نوع P
معکوس این حرکت را انجام می دهند وقتی اختلاف ولتاژ P کشیده می شوند سوراخهای ماده
بین دو الکترود به قدر کافی زیاد است الکترونهای ناحیه تخلیه از سوراخهایشان جدا می شوند و
دوباره شروع به حرکت آزادانه می کنند ناحیه تخلیه از بین می رود و جریان از دیود می گذرد.
چطور یک دیود نور تولید می کند؟
نور شکلی از انرژی است، نور از اجزا بسیار ریزی به نام فتون تشکیل می شود، فتون ها انرژی
و لختی دارند اما جرم ندارند در واقع فتونها در نتیجه حرکت الکترونها آزاد می شوند در یک اتم
الکترونها در اربیتالهایی دور هسته می چرخند الکترونهای اربیتال های مختلف مقدار انرژی
متفاوتی دارند، کلاً الکترونها با انرژی بیشتر در اربیتالهای دور تر از هسته حرکت می کنند.برای
یک الکترون برای پرش از یک اربیتال پایین به بالا چیزی که باید بگیرد انرژی است برعکس
الکترون وقتی از اربیتال بالا به پایین می افتد انرژی آزاد می کند این انرژی به شکل فتون آزاد
می شود، یک افت انرژی بیشتر فتون بیشتری آزاد می کند که با فرکانس بیشتر مشخص می شود
.همان طور که در بخش قبل دیدیم الکترونهایی که از دیود عبور می کنند می توانند در
بیفتند .این یک افت از باند رسانایی به اربیتال پایین تر است بنابر این P سوراخهای لایه
الکترونها انرژی به شکل فتون آزاد می کنند این در هر دیودی رخ می دهداما فقط وقتی شما
فتونها را می بینید که دیود از ماده خاصتی ساخته شده باشد برای مثال اتمها در یک دیود
سیلیکون استاندارد به نحوی چیده شده اند که افت الکترون فاصله کمی دارد بنابر این فرکانس
فتونها به قدری کم است که با چشم انسان دیده نمی شود این در بخش مادون قرمز طیف نور
های مادون قرمز برای کنترل های از راه دور مناسب LED است که لزوماً چیز بدی نیست البته
اند .
مانند آنهایی که شماره های یک ساعت (VLEDs) دیود های منتشر کننده نور مریی
دیجیتال را روشن می کنند از ماده هایی با این خصوصیت ساخته شده اند که فاصله بین اربیتال
رسانایی آنها و اربیتال پایین تر بیشتر است .اندازه این فاصله فرکانس فتون را نشان می دهد به
عبارت دیگر این فاصله رنگ نور را مشخص می کند.
در حالی که همه دیود ها نور آزاد می کنند اغلب آنها این کار را به طور موثری انجام نمی
ها LED. دهند یک دیود معمولی ماده نیمه رسانا خودش مقدارزیادی انرژی نوری جذب می کند
به نحوی ساخته می شوند که نور را در جهت خاصتی متمرکز می کند.همانطور که در نمودار می
بینید اغلب نور تولید شده در کناره دیود از طریق قسمت گرد بیرون می آید.
ها مزایای زیادی برلامپهای معمولی دارند . یکی از آنها این است که آنها فیلامان ندارند LED
که بسوزد بنابر این عمر طولانی دارند. به علاوه حباب پلاستیکی شان دوامشان را بیشتر می کند.
و همچنین خیلی راحت در مدارهای الکترونیکی قرار می گیرند .
اما مزیت اصلی آنها کیفیت آنها است در مقایسه با لامپهای معمولی فرآیند تولید نور باعث
تولید مقدار زیادی گرما نمی شود (فیلامانی برای گرم شدن ندارد برای تولید نور باید فیلامان گرم
شود).
دیود تونل:
یکی ازقطعات نیمه رسانا که مشخصه اش یک مقاومت منفی را نشان می دهد دیود تونل است .
این قطعه یک دیود است که غلظت ناخالصی درآن بسیار زیاد وپیوند آن بسیارنازک است.
شکست در دیود تونل در مقاذیر بایاس معکوس خیلی پایین اتفاق می افتد و در نتیجه ناحیه ی
مقاومت معکوس زیاد وجود ندارد.شیب منفی در بایاس مستقیم کم معمولا بین 0.1 تا 0.3 ولت
ایجاد می شود. به دلیل نفوذ در سد پتانسیل در پیوند با الکترونهایی که انرژی کافی برای عبور از
این سد ندارند به وجود می آید. این اثر معروف به اثر تونل در فیزیک کلاسیک غیر قابل توجیه
است ولی با مکانیک کوانتومی قابل توضیح است . دیود های تونل را می توان باظرفیت خیلی
کمی تولید کرد و نوسان ساز هایی که با آن کار می کنند در فرکانسهای چند مگا هرتزی قابل
ساخت هستند برای به دست آوردن بیشترین مقدار خروجی (یا همان به قول دانشجویان متعال
برق ماکزیمم سویینگ متقارن) باید نقطه کار در وسط ناحیه مقاومت منفی قرار داده شود واضح
است که دامنه خروجی کمتر از یک ولت می باشد.
: LED تاریخچه
LED برای اولین بار در در سال 1962 در مقیاس صنعتی تولید وبه بازار عرضه شد در آن سال
در LED تنها به رنگ قرمز و با ترکیب آلومینیوم،گالیم ،آرسناید بود . اوایل دهه هفتاد میلادی
و بهره نوری LED رنگ های دیگر (سبز ،آبی ،زرد،نارنجی) تولید شدند. در این سال ها کارایی
LED آن ها مرتب در حال افزایش بود. در سال های دهه 80 و اوایل دهه نود میلادی ، کارایی
به بازار عرضه (Modular) به میزان قال توجهی افزایش یافت و به صورت گروهی ماجولار
هایی که نور سفی را به روش الکترو لومینانس تولید می کردند به LED شدند. در سال 1997
ها پایین بود و تنها در مدارات الکترونیکی LED بازار معرفی شدند. در سال های اولیه بهره نور
های سفید در حدود 30 لومن بر وات بوده LED مورد استفاده قرار می گرفتند امروزه بهره نوری
های رنگی تا 50 لومن بر وات نیز می رسد و پیش بینی می شود بهره نوری آن LED و بهره نوری
ها تا 100 لومن بر وات نیز برسد.
در حال حاضر کلیه رنگ های قابل رویت موجود در طبیعت (بیش از 16 میلیون رنگ ) ، به
بدون نیاز به (DMX – Digital multiplexer ) صورت مستقیم یا غیرمستقیم از طریق
هیچ گونه لنز یا فیلتر رنگی که در پروژکتورهای معمولی جهت تغییر رنگ به کار می رود ، به
های مختلف می توان به طیف LED قابل تولید می باشد. با ترکیب رنگ LED تنهائی به وسیله
رنگی بسیار زیبائی همچون رنگین کمان دست یافت که کنترل تک تک رنگ ها در اختیار خواهد
های بکاررفته ، ولتاژ ورودی از 5 ولت تا 220 ولت قابل LED بود .بسته به نوع اتصال مجموعه
تغییر می باشد.به عبارتی درصورتی که قصد تعویض لامپ های معمولی را دارید ، هیچگونه
را علاوه LED نیازی به تغییر سیم کشی کنونی نمی باشد.کارائی بالای سیستم های نورپردازی
بر مسائل فنی ، بررسی و مقایسه طول عمر و مضرات احتمالی سیستم بیشتر مشخص خواهد
و لامپ های LED کرد. جهت ترسیم نمای صحیح ، طول عمر ، مصرف و قیمت محصولات
معمولی باید مقایسه گردند.
نوع منبع نور نور مرئی پرتوهای نامرئی گرما
55-%67 IR %30-40 5-% لامپ های ادیسونی 33
44-%55 IR %40-50 8- لامپ های هالوژن % 6
55-%70 UV %15-20 25- لامپ های فلورسنت % 15
80-%70 0% 30-%20 LED
30-%20 %20-30 60- لامپ های بخار سدیم % 40
ها حدود 70 تا 80 % انرژی را به گرمایی نامحسوس LED نگاهی به جدول نشان می دهد که
تبدیل می کنند (البته این اندازه گیری هادر سال 2007 انجام گرفته اند.در حال حاضر کمتر از
ها به حرارت تبدیل میشوند )ولی با این وجود ، کم مصرف ترین منبع LED %30 انرژی مصرفی
نوری حاضر دنیا هستند. تولید نکردن اشعه های مضر برای انسان خود به تنهائی ، ملاک
ارزشمندی برای انتخاب نوع لامپ مصرفی می باشد.عمر بسیار بالا ، این محصول را به منبع نوری
ایده آل ، فارغ از مشکلات پرپر زدن (مانند لامپ های فلورسنت) یا ناهماهنگی ناشی از به تعویق
افتادن تعویض لامپ های از کارافتاده معمولی و مقرون به صرفه تبدیل کرده است.طول عمر
با کیفیت حدود 100000 ساعت می باشد که چندین برابر لامپ های معمولی است البته به LED
که عبارتند از: تبادل گرمائی ، نوسانات برق و ایزولاسیونبا LED شرط رعایت عوامل موثر بر عمر
را LED درنظر گرفتن عوامل فوق و مقایسه شدت نور لامپ های مختلف ، به جرات می توان
مقرون به صرفه ترین محصول نوری حاضر دنیا دانست . جدول مقایسه نور تولید شده در منابع
نوری مختلف گویای این مطلب است.
Lm/Watt10- لامپ های ادیسونی 5
lm/Watt 8- لامپ های هالوژن 15
Lm/Watt80 - لامپ های فلورسنت 60
lm/Watt 90-120 LED
Lm/Watt (Yellow Street 200 – لامپ های بخار سدیم 160
Lamps)
لومن بر وات (Lm/Watt)
این ، LED در حال حاضر با توجه به عمر طولانی ، عدم تولید حرارت و کم مصرف بودن
محصول استفاده وسیعی در نورپردازی هتل ها ، سالن های اجتماعات ، راهروها ، خصوصاً در برق
با لامپ های معمولی LED اضطراری هتل ها دارد. تنها مسئله باقیمانده تفاوت قیمت محصولات
می باشد ، که با در نظر گرفتن طول عمر ( مدت زمان نیاز به تعویض لامپ ) ، مصرف انرژی ناچیز
و تولید نکردن حرارت که به صورت غیرمستقیم باعث کاهش مصرف دستگاه های برودتی نیز می
مرغوب 3 وات با شدت نوری معادل LED گردد، کاملاً منتفی است .قیمت یک لامپ هالوژن
هالوژن معمولی تقریباً 4 تا 5 برابر گران تر از هالوژن معمولی درجه یک می باشد و در مقابل
13 برابر کمتر از هالوژن معمولی و عمر آن حداقل 5 برابر هالوژن ، LED مصرف لامپ هالوژن
معمولی است.به عنوان مثال درپروژه سالن فرودگاه تبریز ، مصرف مورد نیاز جهت روشنائی حدود
86 کیلو وات پیش بینی شده بود در حالی که مصرف کنونی سالن با پروژکتورهای نصب شده از
تنها 7 کیلو وات می باشد و این خود گویای کاهش 90 درصدی مصرف برق ، Power LED نوع
می باشد که کاهش چشم گیر هزینه را در پی خواهد داشت . علاوه بر این هزینه های نصب ترانس
220 نیز عملاً مورد نیاز نمی باشد.علاوه بر کلیه محاسن فوق v ، کابل فشارقوی و تجهیزات برق
معمولی در UPS دارند ، قابلیت کار با یک سیستم LED یک مشخصه اساسی که لامپ های
ژنراتور به کار می آیند و Load مواقع قطع جریان برق می باشد که در مواقع قطع برق تا زمان
گزینه مناسبی در فضاهای عمومی ، هتل ها ، استخرها و فروشگاه ها دارد. علاوه بر این
به علت تولید نکردن حرارت ، هیچ گونه اثر سوئی در محیط داخل LED محصولات نورپردازی
ساختمان مانند تجمع گرد و غبار و خرابی های ناشی از گرمای زیاد را به دنبال نخواهد داشت .در
نهایت با برررسی های به عمل آمده در مدت کمتر از یک سال کلیه هزینه های سرمایه گذاری
شده در قالب صرفه جویی در مصرف برق و هزینه های ناشی از آن ، تأمین و پس از این مدت
تبدیل به پس انداز خواهند شد
:LED لامپ
تا دهه 1970 ال ئی دی های حالت جامد به عنوان نشانگر رواج داشتند. در سالهای اخیر، مبحث
بازده و خروجی مورد توجه قرار گرفت تا آنجا که هم اکنون ال ئی دی ها جایگاه ویژه ای در کاربرد
000 ساعت شناخته شده ، نورپردازی پیدا کردند. ال ئی دی های نشانگر به دلیل عمر بالایشان تا 100
هستند، اما ال ئی دی های نورافشان بنا بر سنت قدیم کمتر مورد استفاده قرار گرفتند (به دلیل
قیمت زیاد ال ئی دی به ازای هر وات)، و در نتیجه عمر بسیار پایین تری هم داشتند. بدلیل قیمت
بالا به ازای هر وات، نورپردازی های ال ئی دی برای مصارف توان بسیار پایین، نوعاً زیر 10 وات
کاربرد دارند. ال ئی دی ها هم اکنون بیشتر برای کارهای توان پایین و مقرون صرفه مثل نورپردازی
در شب و چراغ های قوه کاربرد دارند. ال ئی دی های رنگی همچنین می توانند برای کارهای زیبا
مانند نورپردازی اشیاء شیشه ای یا حتی برای قطعات یخ در نوشیدنی ها و میهمانی ها مورد
استفاده قرار گیرد.همچنین در جشن ها به صورت روزافزونی مورد استفاده قرار می گیرند. بازده
ال ئی دی در بازه بسیار زبادی متغیر است. بعضی از آنها از لامپ های رشته ای هم بازده کمتر و
بعضی بازده بیشتری دارند. کارکرد ال ئی دی در این رابطه به غلط مورد تفسیر قرار می گیرد، چون
جهت مندی ذاتی نور ال ئی دی ها شدت نور بیشتری به آنها در یک زاویه به ازای کل نور تولید
شده می دهد. ال ئی دی های تک رنگ فناوری ساخت بسیار کاملی دارند، در حالی که ال ئی دی های
فهرست تولید رنگ (CRI) . سفید در زمان نگارش این نوشته هنوز مشکلات حل نشده ای دارند
آنها کاملاً مناسب نیست.که باعث تولید رنگ های نچندان دقیق می شود. توزیع نور ساطع شده از
ماده فسفری(در مانیتورها) با توزیع نور ناشی از ال ئی دی متفاوت است که باعث می شود دمای
رنگ تولیدی از زوایای مختلف متفاوت باشد. کیفیت ماده فسفری در طول زمان کاهش پیدا
می کند، که باعث می شود دمای رنگ و قدرت رنگ در طول زمان کاهش پیدا کند.که با
ال ئی دی های کم کیفیت این تغییر بیشتر خواهد بود. تغییرات دمایی محدود باعث می شود که
مقدار توان برای یک لامپ ال ئی دی نسبت به یک لامپ رشته ای در همان سایز بیشتر باشد و
باعث برتری نسبت به لامپ های رشته ای می شود. فناوری ال ئی دی برای طراحان نور مناسب است
زیرا مصرف توان و تولید دمای بسیار پایین، کنترل روشن/خاموش آنی، و در مورد نور تک رنگ،
ثبات رنگ بسیار بالایی در طول عمر خود و به نسبت هزینه تولید پایینی دارد. در سال های اخیر،
نرم افزارهایی برای تلفیق نور و تصویر طراحی شده تا تصاویر ویدیویی را در ال ئی دی های نصب
شده به تصویر بکشند تا دیواره هایی تصویری با رزولوشن پایین را به وجود آورند. برای
نورپردازی های عمومی خانگی، هزینه خرید سیستم نورپردازی ال ئی دی هنوز بسیار بیشتر از
روش های رایج نورپردازی است.
:LED ساختمان و طرز کار
تشعشع کریستال ها است که نور توسط تحریک کریستال ها که از LED روش تولید نور در
(Elecctroluminance) ( عناصر نیمه هادی هستند تولید می شود (روش الکترولومینانس
اتم های کریستال دارای الکترونهای N است. در ناحیه N وP شامل دو ناحیه LED ساختمان
بین این دو ، LED کمبود الکترون وجود دارد.با اعمال ولتاژدو سر P مازاد هستند و در ناحیه
(LIGHT EMITTING تشکیل می شود که به آن ناحیه تخلیه PN ناحیه یک ناحیه
نیز می گویند. در اثر عبور جریان الکتریکی ، الکترون ها با اتم هایی که کمبود DIODES)
الکترون داشتند ترکیب می شوند و به این ترتیب نور تولید می شود.
: LED خصوصیات
بسیار باریک است و اشعه ماوراءبنفش و مادون قرمز در آن LED 1) طیف نور منتشر شده توسط
وجود ندارد پس به دلیل عدم وجود این دو اشعه مخرب بر اشیاء قدیمی و قیمتی از این نوع لامپ
ها برای روشنایی موز ها استفاده می شود
2) رنگ نور به نوع کریستال به کار رفته و ترکیبات آن بستگی دارد.
نوع ماده نیمه هادی علامت اختصاری رنگ نور
قرمز AlGaAs آلومینیوم ، گالیم ،آرسناید
قرمز نارنجی زرد AlInGaP آلومینیوم، ایندیم ، گالیم ، فسفر
قرمز نارنجی زرد GaAsP گالیم ، آرسناید ، فسفر
سبز آبی InGaN ایندیم ، گالیم ، نیتروژن
با توجه به تولید رنگ نور های مختلف می توان از ان ها برای خلق فضای دکوراتیو و نور پردازی
تزیینی استفاده نمود
باعث می شود قابلیت اطمینان افزایش یابد به همین دلیل از LED 3)طول عمر بالای لامپ های
این نوع لامپ ها در چراغ های راهنمایی و رانندگی استفاده می شودضمن این که به دلیل
امکان دید در روز بهتر می شود و در مصرف انرژی نیز به مقدار LED درخشندگی بالاتر
زیادی صرفه جویی می گردد
از آنها می توان به عنوان روشنایی اضطراری و LED 4)با توجه به توان مصرفی پایین لامپ
علایم نجات استفاده کرد.
آسانتر ازسایر انواع لامپ که به طور معمول در تمام جهات نور را منتشر LED 5)هدایت نور در
می کنند است زیراد برای محافظت نیمه هادی ها، یک لایه محافظ بر روی نیمه هادی ها قرار
می گیرد از آن جا که معمولا نیمه هادی ها بر روی یک صفحه قرار دارند لذا نور تنها در نیم
صفحه بالایی منتشر می شود.
: LED کاربردهای
ابتدا به عنوان لامپهای نشان گر و با نور کم، در وسایل الکتریکی به کار LED لامپ های
می رفتند، بعدها استفاده از آن ها به بخش روشنایی گسترش یافت و با نور سفید آن چراغ قوه ها
با روشنایی مطلوب و مصرف کم تولید شدند، هم زمان با این صنعت تبلیغات نیز استفاده خود را
آغاز نمود و تابلوهای تبلیغاتی ابتدایی به شکل تک رنگ و نمایش خطی متون در حال گذر تولید
شدند و بعدها با تولید رنگ های مختلف تلوزیون های تبلیغاتی بزرگ به صورت تمام رنگ تولید
شدند. و برای نمایش تصاویر و فیلم های تبلیغاتی به کار رفتند. قدم بعدی تولید تلوزیون ها و
می باشد که تنها نور پشت آن به LCD مانیتورهای نور ال ای دی در پشت بود که همان تکنولوژی
تولید می شود. LED جای فلورسنت با
همچنین شماره ای را روی ساعت های دیجیتالی نشان می دهند، اطلاعات را از LED لامپ های
کنترل تلویزیون می فرستند و نور آنها نشان می دهد که چه زمانی تلویزیون روشن است .
ها همچنین تصاویر را روی تلویزیون های پلاسما نشان می دهد و با توجه به مصرف پایین و LED
شدت نور بسیار عالی در رنگهای مختلف در روشنایی و چراغ های خودرو کاربرد وسیعی دارند.
نیز که در چراغ های راهنمایی به منظور صرفه جویی در مصرف برق و کاهش LED فانوس های
LED است. لامپ های LED خطای دید رانندگان قرار گرفته یکی دیگر از کابردهای لامپ های
امروزه در لپ تاپ ها نیز به کار برده می شوند و باعث روشنایی و وضوح بیشتر تصویر می شوند..
LED پروژکتورهای «««
: LED فناوری
حتی ساده تر از فناوری به کار LED ها دیودهای منتشر کننده نور هستند . فناوری LED
ها نیزاز مواد نیمه رسانایی تولید شده LED ، ها است . مانند دیودهای معمولی CCFL رفته در
اند که با ناخالصی ترکیب شده اند .
برای ساخت دیودها مورد استفاده قرار می گیرند . با ترکیب N و نوع P نیمه رساناهای نوع
این دو نوع نیمه رسانا ، عنصری الکترونیکی تولید می شود که جریان را از یک سو هدایت می
کند . تشریح دقیق ساختمان دیود خود به مقاله ای جداگانه نیاز دارد . به همین دلیل اینجا تنها
به نکات کلی درباره ی دیودهای نورانی اشاره خواهد شد .
ها از نیمه رساناهایی استفاده می شود که توانایی انتشار نور را دارند . در دیودهای LED در
معمولی ، جریان می تواند به سادگی از سمت حرکت کند ، اما این انتقال در جهت عکس ممکن
نیست . حامل های انرژی ، الکترون ها و چاله ها (چاله ها در حقیقت نشان دهنده نبود الکترون
و دارای بار مثبت هستند ) از دو سو درون محل پیوند الکترودها که دارای سطوح ولتاژی متفاوت
هستند ، سقوط می کنند .
هنگامی که یک الکترون با یک چاله برخورد می کند ، به سطح پایین تری از انرژی سقوط
کرده و انرژی اضافی را به صورت یک فوتون آزاد می کند . طول موج فوتون نور آزاد شده و
دارد . P-N همچنین رنگ آن بستگی به اختلاف باند انرژی آمده از پیوند
در دیودهای سیلیکون یا ژرمانیومی هنگامی که الکترون ها و چاله ها با یکدیگر ترکیب می شوند
، هیچ نوری تولید نمی شود . این مسئله به این دلیل است که انتقال های غیر تشعشعی هیچ
ها دارای یک رخنه با باند مستقیم هستند که انرژی LED نوری ندارند . مواد به کار رفته در
نوری را با طول موج هایی نزدیک به نور مادون قرمز یا طول موج های نزدیک به نور ماوراء بنفش
های اولیه که از نیمه رساناهایی چون گالیوم ارسناید تولید شده بودند ، . LED منتشر می کند
نورهایی با طول موج مادون قرمز یا نورهای مرئی قرمز رنگ تولید کردند . با پیشرفت درمهندسی
هایی با طول موج های کوتاه تر نیز فراهم شده است. LED مواد ، امکان ساخت
ها LED . ها اکنون می توانند نورهای مرئی را در رنگ های مختلف تولید کنند LED
متصل P با الکترودی که به لایه ی نیمه رسانای نوع N همیشه از زیر لایه ای از رساناهای نوع
های تولید شده به صورت انبوه که از ترکیب LED شده است ، تشکیل می شوند . بسیاری از
استفاده می کنند ، دارای زیر لایه ای از جنس سیلیکات آلومینیوم و منیزیم GaN/InGaN
هستند .
ها دارای توان بازتابی بسیار زیادی هستند ، این مسئله LED بیشتر مواد به کار رفته در تولید
باعث می شود که بیشتر نور تولید شده به سمت بیرون بازتاب پیدا کند . میزان نور خارج شده از
همیشه یکی از مهم ترین مشخصاتی است که هنگام تحقیق و توسعه و نیزتولید این LED
ابزارها در نظر گرفته می شود .
ها تنها در دو نوع خاص مورد استفاده قرار LCD های مورد استفاده برای روشن کردن LED
می گیرند.
های سفید بیشتر در ساختمان LED.RGB های رنگی LED های سفید رنگ و LED
مانیتورهای نوت بوک و دسکتاپ به کار می روند . البته تقریباً تمامی نمایشگرهای موبایل هم از
سفید در حقیقت دارای نوری زرد رنگ است که LED های سفید استفاده می کنند . یک LED
شامل سه RGB های LED با استفاده از یک لایه ی فسفری به نور سفید تبدیل می شود ، اما
نوع رنگ سبز ، آبی و قرمز هستند و می توانند میزان حرارت رنگی سفید را تنظیم کنند.
ها تنها در نمایشگرهای گران قیمت مورد استفاده قرار می گیرند . البته این RGB LED
فناوری در حال ارزان تر شدن است و در حال حاضر برخی از مدل های میان قیمت را نیز می توان
RGB ها در ساختمان خود استفاده می کنند . نمایشگرهایی که از RGB LED یافت که از
RGB استفاده می کنند ، دارای محدوده رنگی بسیار وسیعی هستند . هنگامی که از LED
ها استفاده می شود می توان نور تولید شده از آنها را با نور تولیدی توسط پیکسل های LED
هماهنگ کرد و نوری را تولید کرد که با رنگ نمایش داده شده روی نمایشگر LCD متناظر روی
یکسان باشد .
:LED مزایاومعایب
ها هنگامی که تماماً به رنگ سفید هستند ، حداقل 95 درصد از نور پس زمینه را سد LED
استفاده CCFL های مورد استفاده در نمایشگرهای بزرگ تاپیش از این تماماً از LCD می کنند
به عنوان روشن کننده های پس زمینه در آنها کاملاً جدید است . LED می کردند و استفاده از
ها پیش از این برای روشن کردن صفحات نمایش کوچک تر مانند آنچه در تلفن LED البته از
های موبایل وجود دارد ، استفاده می شد ، اما اولین نمایشگرهای بزرگ با استفاده از نور پس
تنها مدت کمی است که وارد بازار شده اند. ، LED زمینه
استفاده می کنند ، LED به همین دلیل در حال حاضر نمایشگرهایی که از نور پس زمینه
هستند . در بسیاری از موارد قیمت آنها بین دو تا چندین CCFL بسیار گران قیمت تر از انواع
دارای مزایای بی شماری LED برابر گران تر است ، اما به جزء این عیب بزرگ ، نمایشگرهای با
ها می توان LED نیز هستند . یکی از مهم ترین مزایا ، باریکی آنها است . با استفاده از
بسیار باریک تولید کرد و علاوه بر این ، آنها سبک وزن تر هم هستند . این LED نمایشگرهای
مسئله می تواند به خصوص در نمایشگرهای مورد استفاده در نوت بوک ها به صورت یک مزیت
عمده درآید و حتی هزینه های اضافه را نیز توجیه کند ، اما برای خرید تلویزیون های با نور پس
کاربران به محرک های بیشتری نیاز دارند . محرک هایی مانند کیفیت بالاتر تصویر. ، LED زمینه
در زمینه ی مصرف توان ، اوضاع اندکی متفاوت است . بر خلاف آنچه که در ابتدا ممکن است
استفاده می کنند ، توان بیشتری را نسبت به LED به نظر بیاید ، نمایشگرهایی که از
مصرف می کنند . CCFL نمایشگرهای
علاوه بر این ، حرارت تولیدی توسط آنها نیز بیشتر است . حرارت مسئله بسیار مهمی در
ابزارهای الکتریکی است و هنگامی که درباره ی ابزارهای الکترونیکی قابل حمل صحبت می کنیم
، حتی مهم تر هم به نظر می رسد ، زیرا در این گونه ابزارها همه چیز به صورت بسیار فشرده در
های فعال را با توجه به تصاویر LED کنار هم بسته بندی شده اند و در صورتی که بتوانیم تعداد
به نمایش درآمده تغییر دهیم ، اوضاع تا حد زیادی فرق خواهد کرد.
های موجود در قسمت تیره تصویر را کم نورتر یا حتی خاموش LED به عنوان مثال ، می توان
کرد . در این حالت می توان هم مصرف توان را کاهش داد و آن را به میزانی کمتر از آنچه
مورد استفاده قرار می دهند ، رساند و هم به میزان زیادی از حرارت CCFL نمایشگرهای
تولیدی کاست . این حالت می تواند حتی مزایای دیگری چون عمر باتری بیشتر و امکان استفاده
از باتری های کوچک تر و سبک تر را نیز به وجود بیاورد.
LED ها ، روشنایی بیشتر آنها است . نمایشگرهای LED یکی دیگر از مزایای غیر قابل انکار
دارای تصاویر بسیار درخشان تر هستند .
طبق اطلاعاتی که از سوی سازندگان مختلف منتشر شده است ، این نمایشگرها می توانند تا 36
باشند. LCD CCFL درصد روشن تر از نمایشگرهای
است ، در حالی که cd / M2 حدود 300 LCD LED میزان روشنایی متوسط نمایشگرهای
بیشتر نمی شود . در زمینه cd / M2 از 220 LCD CCFL حداکثر درخشندگی نمایشگرهای
های سفید رنگ استفاده می کنند ، توان LED ی رنگ ها به نظر نمی رسد نمایشگرهایی که از
RGB LED داشته باشند ، اما فناوری CCFL ارائه ی رنگ های بهتری نسبت به نمایشگرهای
چیز دیگری است .
هر چند در حال حاضر این فناوری تنها در نمایشگرهای بسیار گران قیمت مورد استفاده قرار می
گیرد ، اما می توان امیدوار بود که به زودی راه خود را به نمایشگرهای میان قیمت یا حتی ارزان
قیمت که قشر وسیع تری از کاربران را در بر می گیرد نیز باز کنند .
درباره ی طول عمر ، هنوز هیچ نظر قطعی نمی توان داد ، اما بسیاری از شرکت های سازنده ادعا
ها هستند ( البته به نظر می CCFL ها دارای طول عمر بیشتری نسبت به LED می کنند که
رسد که در واقع نیز چنین چیزی صحت داشته باشد) .
ها در طول زمان و به تدریج درخشندگی خود را از دست می دهند و زمان پایان کار آنها CCFL
هنگامی فرا می رسد که تنها قادر به تولید نیمی از نوری باشند که در لحظه شروع به استفاده از
ها با ثبات تر هستند و به هیچ وجه در نور تولیدی LED آنها توانایی تولید آن را داشته اند ، اما
آنها تغییری به وجود نخواهد آمد.
ها آنقدر کار می کنند تا از کار بیفتند . البته بیشتر مردم از نمایشگرهای خود آنقدر LED
آنها باشند ، زیرا عمر CCFL استفاده نمی کنند که شاهد تغییری در میزان نور خروجی انواع
ها به پایان می رسد ! در حال حاضر ، مهم CCFL مفید این ابزارها خیلی بیش از پایان عمر مفید
هستند ، اما به زودی CCFL ها ، لامپ های LCD ترین فناوری مورد استفاده برای روشن کردن
بازار را به تسخیر خود در خواهند آورد . مزایایی چون اندازه LED نمایشگرهای با نور زمینه
کوچک تر ، وزن کمتر ، درخشندگی بیشتر و همچنین طول عمر بالاتر از مزایایی هستند که هر
کاربری را برای استفاده از این فناوری جدید وسوسه می کنند ، اما تا زمان کاهش قیمت ها ، به
LCD اندازه ای که برای بیشتر کاربران قابل قبول باشد ، باید به استفاده از نمایشگرهای
بسنده کرد. CCFL
: LED طرز کار صفحه نمایش
به جای الکترود ، (LCD) تازه ترین دستگاه های تلویزیونی دارای نمایشگر کریستال مایع
به ترکیبی از چراغ های پشت صفحه کریستال مایع، موسوم ، (ccfl) منفی لامپ های فلورسنتی
مخفف دیود تشعشع نور است. زیرا صنایع الکترونیکی تلاشی نه led . مجهز می شوند led به
چندان موفق را آغاز کرده اند، تا نمایشگرهایی به اندازه تلویزیون را تولید کنند که تصویرش با
ها شکل می گیرد. چراغ های پشت صفحه کریستال مایع، هیچ ربطی به این LED ماتریسی از
lcd فن آوری ندارند. همه ی آنچه تغییر کرده است، منبع نوری می باشد که از طریق صفحه
ساطع می شود.
کم مصرف تر از لامپ های ، LED یک دهه است که گفته می شود لامپ های نوری
فلورسنتی هستند. برای همین، شگفت آور نیست که تولید کنندگان تلویزیون هم به این منبع
مدعی ذخیره 40 درصدی انرژی، در Philips ، نوری جدید گرایش پیدا کنند. به عنوان مثال
تلویزیون هایش شده است. راه های مختلف پیکربندی این نوع جدید از نور، سر در گمی را بیش
ها، نصب آنها حول چهار گوشه صفحه و led از پیش می کند. ساده ترین راه برای به کارگیری
فراهم کردن این امکان است که نور، پشت صفحه منتشر شود. این روش ارزان تر است و
نازک تر از ،« لبه – نوری » فروشندگان آن را یک مزیت تلقی کرده و می گویند این نمایشگرهای
برای صفحات بزرگ تر، » : آلمان توضیح می دهد LG نسل های پیشین خود هستند.پیتر کوخ، از
است . LED نیاز به حدود 500 عدد
حول گوشه ، led گران تر است. به جای آنکه لامپهای ، LED سیستم موسوم به نور مستقیم
، led ها قرار داده شوند، درست در طول پشت صفحه، صف آرایی می کنند. سیستم نور مستقیم
ایده ای هوشمندانه است. زیرا تراکم نور را می توان پشت بخش های تاریک تصویر کم کرد. این
Toshiba رنگ مشکی را عمیق تر و طبیعی تر می کند. ساشا لانگه، از « تیره سازی موضعی »
های LED اگر تصویر از مردمی زیر آسمان شب را داشته باشیم، همه » : آلمان توضیح می دهد
پشت آسمان خاموش می شوند، به طوری که واقعا به نظر می آید، تاریک است.این امر از آن
اغلب به نظر می رسد در مقایسه با تلویزیون های ، lcd جهت اهمیت دارد که تلویزیون های
ها، عموما lcd صفحه تخت پلاسما، نامرغوب تر هستند. رنگ مشکی موجود در صفحات کنونی
خاکستری تیره است و رنگ ها عموما زمانی که به صورت مستقیم به صفحه نگاه می کنید، پریده
به نظر می رسند.همچنین، در طول زمان، نوردهی موضعی به ذخیره سازی برق و خنک تر ماندن
دستگاه تلویزیون کمک می کند.
هایی استفاده می کنند که رنگ سفید منتشر می کنند، اما یک led نورهای جدید عموما از
های قرمز، سبز و led وجود دارد که از تلفیق Rgb متغیر سومی هم موسوم به سیستم نوردهی
آبی استفاده می کند.این سیستم فقط در گران ترین دستگاه ها و برای کسانی عرضه می شود که
خواهان بهترین ها هستند. در واقع، دستگاه های تلویویزن، نیاز به چنین درجه بندی لطیفی از
رنگ ها ندارند، اما اختلاف در زمانی مشهود خواهد بود که به تماشای فیلم های با کیفیت بالا از
نگاه کنیم. blu-ray
در ایران یکی از مدیران شرکت های بزرگ تولید کننده ماشین led تولید مانیتور و تلویزیون
آلات اداری، با بیان اینکه برخی از شرکت ها در کاهش مصرف انرژی برای محصولات تولیدی خود
وارد بازار شده ، aoc با برند led از حدود 9 ماه پیش اولین مانیتورهای » : پیشتاز هستند. گفت
وی همچنین از این شرکت ها به «. است و تولید این مانیتورها در داخل کشور آغاز شده است
شارپ) با فناوری نسل 10 در کشور یاد کرد و led ) عنوان اولین تولید کننده تلویزیون های
به عنوان نمونه باید گفت که مصرف ، led در خصوص میزان انرژی مصرفی در فناوری » : افزود
یک سوم لامپ های معمولی و نصف فلورسنت است در حالی که 20 ، led انرژی در لامپ های
سال عمر می کند.
: LED لپ تاپ های
تولیدکنندگان لپ تاپ در این زمینه حداکثر استفاده را از این لامپ ها کرده و لپ تاپ هایی را به
مجهز هستند .لپ تاپ در این زمینه حداکثر LED بازار عرضه کرده اند که به صفحه نمایش های
در تمام قسمت های صفحه نمایش لپ تاپ LED استفاده را از این لامپ ها کرده اند. لامپ های
پخش شده اند و به همین دلیل نه تنها تصویر شفاف تر و واضح تر است؛ بلکه کمتر باعث خستگی
چشم می شود. در حالی که در لپ تاپ هایی که صفحه نمایش آنها به این تکنولوژی مجهز نیستند،
لامپ های فلورسنت در چهار طرف صفحه نمایش قرار می گیرند و نور در چهار گوشه صفحه
بود که یک لامپ مهتابی مارپیچ CCFL ، نمایش شدت بیشتری دارد. در صفحه نمایش لپ تاپ ها
در LED در چهارطرف صفحه نمایش قرار می گرفت و نور صفحه را تامین می کرد. اما تکنولوژی
تمام صفحه پخش شده و وضوح بیشتری را به تصویر می دهد. تولید نور بیشتر برای صفحه
نمایش، وضوح بیشتر تصویر، کاهش حرارت لپ تاپ و در نتیجه عمر بیشتر باتری را از مزیت های
عنوان کرد. CCFL به جای لامپ های LDE استفاده از لامپ های
نتیجه گیری:
حالت جامد است که از تکنولوژی دیود نورافشان استفاده می کند و به عنوان منبع LED لامپ های
روشنایی به کار می رود. این لامپ ها که در ابتدا بیشتر به عنوان یک چراغ قرمز رنگ در درون
دستگاه های الکترونیکی کاربرد داشتند، با توجه به مصرف برق کم نسبت به سایر لامپ ها، عمر
بسیار بالا و فناوری جدید ساخت به رنگ های دیگر توانسته اند جای خود را در صنعت روشنایی
در دنیا باز کنند.
ابتدا به عنوان لامپهای نشان گر و با نور کم، در وسایل الکتریکی به کار می رفتند، LED لامپ های
بعدها استفاده از آن ها به بخش روشنایی گسترش یافت و با نور سفید آن چراغ قوه ها با روشنایی
مطلوب و مصرف کم تولید شدند، هم زمان با این صنعت تبلیغات نیز استفاده خود را آغاز نمود و
تابلوهای تبلیغاتی ابتدایی به شکل تک رنگ و نمایش خطی متون در حال گذر تولید شدند و
بعدها با تولید رنگ های مختلف تلوزیون های تبلیغاتی بزرگ به صورت تمام رنگ تولید شدند.
به نقل از:http://kerman-led.persianblog.ir
سلام بر شهیدانی که اتوبوس اتوبوس رفته اند و تریلی تریلی برگشته اند
سلام برشهیدان
سلامتی آقا امام زمان صلوات
Major
Major
پست: 315
تاریخ عضویت: شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۴, ۳:۳۵ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 506 بار
سپاس‌های دریافتی: 250 بار

Re: لامپ ledچیست؟

پست توسط alirezazarand »

از لامپ‌های ال‌ای‌دی چه می‌دایند/ آیا این لامپ‌ها سرطان‌زا هستند؟

لامپ‌های ال‌ای‌دی به عنوان یکی از منابع روشنایی با دو ویژگی مصرف کم و عمر نسبتا بالا به سرعت جایگزین لامپ‌های رشته‌ای شدند. اگرچه این لامپ‌ها صنعت روشنایی را تغییر دادند اما تهدیدزا بودن آن‌ها برای سلامتی افراد سوالی است که جوامع پزشکی را به خود مشغول داشته است.

لامپ ال‌ای‌دی LED lamp نوعی لامپ جامد است که با استفاده از سیستم دیود نورافشان مصرف انرژی را بسیار کاهش می‌دهد و همین امر سبب شده تا طرفداران ویژه‌ای را در میان تولید کنندگان، فروشندگان و مصرف کنندگان این نوع کالا داشته باشد.

از دیگر ویژگی‌های این لامپ‌ها که روزی فقط به عنوان منبع نور قرمز شناخته می‌شدند، عمر بالای آن‌هاست.

LED مخفف کلمات Light emitting diode یا دیود ساطع کننده نور است. این نوع دیودها نیمه‌هادی‌هایی هستند که با گذر جریان از آن‌ها مقداری انرژی به صورت نور از آن‌ها ساطع می‌شود.

در واقع افزایش جمعیت جهان و مصرف زیاد انرژی در لامپ‌های معمولی یا همان لامپ‌های رشته‌ای و همچنین افزایش حجم تولید گازهای گلخانه‌ای ناشی از آن عواملی بودند که جای لامپ‌های ال‌ای‌دی را در صنایع مختلف جهان باز کردند.

اکنون لامپ های ال‌ای‌دی با سپری کردن سیر تحول از ارکان اصلی خانه‌های هوشمند هستند و به نظر می‌رسد روند روبه پیشرفت آن‌ها در صنایع سبب می‌شود تا این کالای کم حجم جای بسیاری دیگر از انواع لامپ‌های نوری بگیرد.

براساس تحقیقات موسسه تحقیقاتی ˈنویگنتˈ آمریکا تا سال ۲۰۲۳ میلادی مصرف لامپ‌های LED در جهان فراگیری بسیاری زیادی پیدا خواهد کرد.

آیا لامپ‌های LED سرطان زاست؟

محققان می‌گویند: علت اصلی سرطان‌زا بودن هر منبع نوری ناشی از قرار گرفتن در معرض تابش اشعه فرابنفش و مواد شیمیایی خطرناک به کار رفته درون آن است.

به گزارش مجله علمی ساینتیفیک امریکن (scientific American)، با توجه به اینکه لامپ‌های ال‌ای‌دی از جیوه استفاده نمی‌کنند در زمره منابع نوری سبز محسوب می‌شود. از طرفی به دلیل بازده بالا در انتشار نور و میزان کم مصرف انرژی قابل رقابت با انواع دیگر لامپ‌های کم مصرف هستند.

البته تهدیدات این لامپ ها مورد توجه سایر مراکز تحقیقاتی قرار گرفت.

نتایج یک مطالعه که در مجله علوم و تکنولوژی محیط زیست آمریکا منتشر شده ،حاکی از آن است که این نوع لامپ حاوی مواد سمی از جمله ˈسربˈ، ˈآرسنیکˈ است.

این تحقیق در دانشگاه کالیفرنیا (UC) انجام شد و طی آن آزمایش‌هایی بر روی لامپ‌های ال‌ای‌دی چراغ‌های تزئینی، چراغ‌های راهنمایی و چراغ‌های ترمز خودروها انجام شد.

نتایج این تحقیق این گونه گزارش شد که لامپ‌های ال‌ای‌دی قرمز رنگ با شدت کم، هشت برابر سرب بیشتر نسبت به انواع دیگر این لامپ‌ها دارند.

طبق این گزارش، لامپ ال‌ای‌دی سفید حاوی حداقل این میزان سرب است.

همچنین نیکل از دیگر فلزات سنگین به کار رفته در لامپ‌های ال‌ای‌دی است که باعث ایجاد واکنش‌های حساسیت‌زا در یک پنجم از افراد جامعه می‌شود.

مس از دیگر فلزات سنگینی است که در ساخت این نوع لامپ‌ها استفاده می‌شود که به عنوان یک تهدید مهم زیست محیطی محسوب می‌شود زیرا اگر این فلز از بقایای لامپ‌ها ال‌ای‌دی وارد رودخانه‌ها و دریاچه‌ها شود، مسمومیت آبزیان را به دنبال دارد.

ال‌ای‌دی زباله‌ای خطرناک/ لامپ شکسته با دستکش جمع شود

محققان می‌گویند: در حالی که شکستن و یا بازکردن یک لامپ ال‌ای‌دی و تنفس دود و بخارات ناشی از آن باعث بروز سرطان نمی‌شود اما مواد سمی موجود در آن باعث بروز بیماری‌های مهمی در بدن می‌شود. از این رو اگر یک لامپ ال‌ای‌دی در خانه شکست باید در زمره زباله‌های خطرناک محسوب شود و برای تمیز کردن آن از دستکش استفاده شود.

تمیزکردن زباله‌های ال‌ای‌دی هم اقدامی پر احتیاط است. برای جمع آوری زباله‌های ال‌ای‌دی‌های چراغ‌های راهنمایی و رانندگی که در آن‌ها از لامپ‌های قرمز رنگ استفاده شده باید از لباس خاص محافظ استفاده شود.

همچنین کارشناسان زیست محیط دانشگاه کالیفرنیا آمریکا می‌گویند: باید توجه داشت که این نوع لامپ‌ها باید به عنوان زباله جداگانه دفن شوند.

این محققان توصیه می‌کنند: سازندگان این نوع لامپ‌ها می‌توانند با کاهش غلظت فلزات سنگین در این نوع محصولات سلامت هرچه بیشتر این نوع لامپ‌ها را افزایش دهند.

داخل لامپ‌های LED چیست؟

لامپ ال‌ای‌دی یا ˈدیودهای ساطع کننده نورˈ از یک حباب با دو سر پلاستیکی تشکیل شده است.

طبق گزارش فنی گاردین، تولید نور در لامپ‌های ال‌ای‌دی هنگامی رخ می‌دهد که الکترون‌های داخل دیودها انرژی را در شکلی از نور ساطع می‌کنند. این نوع منابع انرژی تا ۸۵ درصد نسبت به انواع دیگر لامپ‌های نوری مرسوم و تا ۱۰ درصد نسبت به لامپ‌های فلورسنت برق کمتری مصرف می‌کنند.

لامپ‌های ال‌ای‌دی روشنایی خانه‌های هوشمند

اکنون این لامپ‌ها به عنوان یکی از ابزار مهم خانه‌های هوشمند مورد استفاده عمومی پیدا کرده است به گونه‌ای که کاربران با سوئیچ کردن بر روی لامپ‌های ال‌ای‌دی بی سیم می‌توانند از طریق تلفن‌های همراه و یا کامپیوترهای خود روشن و خاموش بودن آن‌ها را کنترل کنند.

اگرچه این امر مقرون به صرفه است اما خطر هک شدن و رویارویی با هکران را نیز به دنبال دارد. البته این خطر در کمین هر دستگاه متصل به اینترنت نیز هست.

ویژگی‌های لامپ‌های ال‌ای‌دی

کارشناسان می‌گویند طول عمر، بازده نوری بالا، تنظیم شدت نور، تنظیم زاویه تابش، جریان راه اندازی از جمله مزایای استفاده از لامپ‌های روشنایی ال‌ای‌دی است.

این لامپ ها در دمای منفی ۴۰ درجه تا مثبت ۸۵ درجه سانتی گراد قابل استفاده‌اند و به این ترتیب این نوع لامپ‌ها در هر فصلی در کره خاکی قابل استفاده است.

حشرات از نور ال‌ای‌دی گریزان

در لامپ‌های قدیمی بعد از گرد و غبار، آلودگی ناشی از تجمع حشرات مهمترین عامل کاهش نور محسوب می‌شود و همین امر سبب کاهش شدید بازده نور است. از این رو لامپ‌ها باید هر از چندگاهی تمیز شوند، اما لامپ‌های ال‌ای‌دی نه تنها حشرات را جذب نمی‌کنند بلکه آن‌ها را پراکنده می‌کنند.

طبق این گزارش، اگرچه این لامپ‌ها دارای معایب زیست محیطی متعددی است اما از نظر کیفیت نور، میزان مصرف انرژی و اثرات زیست محیطی در مقایسه با لامپ‌های فلورسنت فشرده دارای مواد سمی کمتری است.



به نقل از:www.khabaronline.ir
سلام بر شهیدانی که اتوبوس اتوبوس رفته اند و تریلی تریلی برگشته اند
سلام برشهیدان
سلامتی آقا امام زمان صلوات
Major
Major
پست: 315
تاریخ عضویت: شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۴, ۳:۳۵ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 506 بار
سپاس‌های دریافتی: 250 بار

Re: لامپ ledچیست؟

پست توسط alirezazarand »

بررسی مزايای جايگزينی لامپ‌های LED

لامپ LED چیست؟

لامپ‌های LED در واقع مجموعه‌ای از یك یا چند LED می‌باشند كه برای به دست آوردن شدت نور و رنگ مورد نیاز با یكدیگر در یك مجموعه قرار داده می‌شوند و به منظور تأمین روشنایی و یا تزئینات مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مشخصات منحصر به فرد LED باعث شده است كه لامپ‌های LED به سرعت جایگزین سایر منابع تأمین روشنایی گردند و از مصادیق بارز آن می‌توان به چراغ‌ها و علائم راهنمایی ساخته شده با LED اشاره كرد كه در حال حاضر در كشور ما در مقیاس گسترده‌ای به كار گرفته شده‌اند و جایگزین نمونه‌های قدیمی شده‌اند.

در حال حاضر تولید كنندگان لامپ‌های قدیمی كه معروف‌ترین آن‌ها OSRAM می‌باشد به صورت گسترده‌ای بر روی تولید لامپ‌های LED سرمایه‌گذاری نموده‌اند و موضوع زمانی جالب‌تر می‌شود كه بدانیم كه پیشروترین شركت در زمینه تولید لامپ‌های كم‌مصرف (كه در حال حاضر از نظر عده‌ای مناسب‌ترین نسبت به لامپ‌های LED می‌باشند. همین شركت OSRAM می‌باشد و سرمایه‌گذاری عظیم شركت بر روی LEDها نشانگر این نكته است كه آن‌ها نیز به این موضوع كه هیچ‌گونه منبع روشنایی در آینده قابل رقابت با لامپ‌های LED نمی‌باشد كاملاً آگاه می‌باشند.



چرا لامپ‌های LED ؟ (مزایای استفاده از لامپ‌های LED)

در واقع هدف اصلی ما از این بحث پاسخ به این سئوال است كه: استفاده از لامپ‌های LED نسبت به سایر لامپ‌های موجود چه مزایایی در بر دارد؟

در ذیل تعدادی از مزیت‌های عمده لامپ‌های LED را نسبت به سایر لامپ‌ها توضیح خواهیم داد.

1. بازده

در حال حاضر لامپ‌های LED بازده‌ای بین 20 تا 40 لومن بر وات را دارا می‌باشند و این در حالی است كه این مقدار برای لامپ‌های التهابی 12 تا 15 لومن و برای لامپ‌های كم‌مصرف 35 تا 60 لومن بر وات و برای لامپ‌های بخار سدیم این میزان به 100 لومن بر وات می‌رسد. مشاهده می‌كنید كه ظاهراً لامپ‌های LED برتری خاصی نسبت به لامپ‌های كم‌مصرف و یا بخار سدیم ندارند اما نكته‌ای كه باعث تمایز و برتری بازده لامپ‌های LED نسبت به سایرین می‌شود این است كه اولاً نور تولید شده توسط آن‌ها در تمام فضا پراكنده نمی‌شود و ثانیاً شامل پرتوهای فرابنفش و مادون قرمز نمی‌باشند و این باعث می‌شود كه شدت نور آن‌ها در فضای مورد نظر نسبت به سایرین بیشتر باشد كه در اماكن مختلفی كه نیاز به نوز متمركز مانند فعالیت‌های ابزار دقیق در صنایع، شركت‌ها و ادارات استفاده نمود كه این موضوع در شكل زیر نشان داده شده است.



علاوه‌بر موارد فوق شما می‌توانید برای نیازهای مختلف خود به وسیله لامپ‌های LED نور مورد نیاز خود را تأمین كنید نه كمتر و نه بیشتر و این در حالی است كه به علت مشكلات متعدد، لامپ‌های قدیمی را نمی‌توان با هر توان دلخواه تولید كرد و معمولاً دارای استانداردهای خاصی می‌باشند و معمولاً نور آن‌ها نیز مانند لامپ‌های LED قابل تنظیم نمی‌باشد.



2. قابلیت اطمینان بالا

فرض كنید كه احتمال از كار افتادن یك LED در ساعات 1 تا 5000 برابر با 002/0 باشد و اگر یك لامپ LED را با 500 عدد LED در نظر بگیریم و زمان تعویض این لامپ را منوط به از كار افتادن 200 LED بدانیم آنگاه احتمال تعویض این لامپ در زمان 1 تا 5000 ساعت برابر است با 002/0 به توان 200 كه تقریباً برابر با صفر می‌باشد.

لذا زمانی كه یك لامپ LED را در شرایط استاندارد به كار گرفته شود می‌توان مطمئن بود كه تا سال‌ها نیازی به تعویض آن نخواهد بود به همین علت در حال حاضر كلیه لامپ‌های LED از سوی تولید كنندگان خارج از كشور تا 5 سال تضمین می‌شوند و این شركت‌ها متعهد می‌شوند كه در صورت بروز هر گونه خرابی در هر نقطه دنیا بدون دریافت هیچ هزینه‌ای محصولات خود را جایگزین نمایند.

3. عمر مفید بالا

تا قبل از ظهور لامپ‌های LED بالاترین عمری كه برای منابع روشنایی ثبت شده بود چیزی در حدود 5000 ساعت بود و این مقدار با كمترین طول عمر متصور برای LEDها قابل مقایسه نمی‌باشد.

حال بیاییم اثر دو خصیصه‌ای كه در فوق ذكر شد را بررسی نماییم.

معمولاً هر زمان كه از یك خیابان عبور می‌كنید یك یا چند عدد از لامپ‌های روشنایی خاموش هستند و در روز بعد مأموران آن‌ها را جایگزین می‌كنند كه این امر مستلزم صرف وقت و هزینه بسیار زیادی می‌باشد ولی با جایگزینی لامپ‌های LED به جای لامپ‌های قدیمی می‌توان تا میزان زیادی در این هزینه‌ها صرفه‌جویی نمود.

4. عدم وجود پرتوهای فرابنفش و مادون قرمز

همواره نوری كه توسط منابع روشنایی تولید می‌شده است به همراه پرتوهای فرابنفش و مادون‌قرمز بوده است كه در حوزه بینایی ما قرار ندارند و كاربردی به منظور تأمین روشنایی ندارند اما موضوع به اینجا ختم نمی‌شود پرتوهای فرابنفش علاوه‌بر این كه كاربردی در تأمین روشنایی ندارند بلكه برای انسان مضر می‌باشند و دانشمندان، بر اساس نتایج آخرین تحقیقات زنان را از قرار گرفتن در زیر نور لامپ‌های مهتابی و كم مصرف منع كرده‌اند چون این گونه لامپ‌ها میزان زیادی پرتو فرابنفش از خود منتشر می‌كنند و این در حالی است كه تأثیر پرتوهای فرابنفش بر مبتلا شدن به سرطان پوست سال‌ها پیش به اثبات رسیده است.



5. به كارگیری با ولتاژهای بسیار پایین

ولتاژ مورد استفاده لامپ‌های LED می‌تواند بسیار پایین باشد و جالب است كه لامپ‌های LED با مقدار ناچیزی از ولتاژ نامی خود نیز به نور افشانی خواهد پرداخت و می‌توان آن‌ها را با ضعیف‌ترین و كوچك‌ترین باطری‌ها تغذیه نمود. بنابراین می‌توان بسیاری از سیستم‌های روشنایی صنایع و ساختمان‌ها و حتی معابر را بدون نیاز به اتصال به شبكه‌ی سراسری توسط باطری‌ها و پیل‌های مستقیم تغذیه نمود كه مشكل پیك و دره بار شبكه را تا حدودی مرتفع نموده و هزینه احداث تأسیسات انتقال برق در اماكن صعب‌العبور و فواصل بالا را كاهش داد.
به نقل از :http://www.eecm.ir
سلام بر شهیدانی که اتوبوس اتوبوس رفته اند و تریلی تریلی برگشته اند
سلام برشهیدان
سلامتی آقا امام زمان صلوات
Major
Major
پست: 315
تاریخ عضویت: شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۴, ۳:۳۵ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 506 بار
سپاس‌های دریافتی: 250 بار

Re: لامپ ledچیست؟

پست توسط alirezazarand »

ال ای دی چیست ؟

LED مخفف واژه LIGHT EMMITED DIODE به معنای دیود ساطع كننده نور است. دیودهای ساطع كننده نور در واقع جزو خانواده‌ دیودها هستند كه دیودها نیز زیرگروه نیمه هادی‌ها به شمار می‌آیند . خاصیتی كه LED‌ها را از سایر نیمه هادی ها متمایز می‌سازد این است كه با گذر جریان از آنها ، مقداری انرژی به صورت نور از آنان ساتع می‌شود .
زمانی كه برای اولین بار نور بسیار كمی حین عبور جریان از این گونه دیودها مشاهده گردید ، هیچکس تصور نمی كرد كه این نور به ظاهر ناچیز ، آینده روشنایی را متحول خواهدساخت ولی با گذشت زمان و ابداع روش هایی بمنظور افزایش میزان نور تولیدی توسط LED ها ، نظر بسیاری از كارشناسان به آنها جلب شد و در سال 2003 اعلام شد كه تا سال 2010 به بازده نوری برابر 120 لومن بر وات برای LED دست خواهیم یافت و این درحالیست كه در اواسط سال 2004 میلادی شرکت EPistar اعلام نمود که به بازده 108 لومن بر وات دست یافته است و هم اکنون این شرکت LED هایی با بازده 80 لومن بر وات در مقیاس تجاری تولید می نماید . پس مشاهده می كنیم كه رشد LED ها در حدی بوده كه حتی خوشبین ترین افراد نسبت به آینده را نیز غافلگیر نموده است.

ماهیت رنگ تولید شده توسط LED :
بوسیله LED ها می توان نور را در رنگها و شدت های مختلف تولید كرد و این امر با تغییر در ساختار فیزیكی و مواد تشكیل دهنده آنها به سادگی امكانپذیر است .همانطور كه ملاحظه می نمایید نور های تولیدی توسط LED ها دارای طول موج مشخصی می باشند و این بدان معنی است كه رنگ تولیدی كاملا خالص می باشد.

led smd
حال ممكن است این سئوال پیش آید كه با توجه به اینكه LED ها تك رنگ هستند چگونه می توان نور سفید كه بیشترین مصرف را در تامین روشنایی دارا می باشد ، بدست آورد؟ برای این منظور روشهای متعددی مورد استفاده قرارمی گیرند كه رایج ترین آنها استفاده از سه رنگ آبی قرمز و سبز به منظور تولید رنگ سفید و استفاده از لنز فسفر اندود برای LED آبی می باشد.

LED ها تا اواخر دهه گذشته فقط در سه رنگ آبی، سبز و قرمز تولید می شدند و بدبن دلیل کاربرد بسیاری نداشتند .سپس LED ‌هایی با رنگ آبی به بازار آمدند كه می‌توانستند نور سفید با هاله‌ای از رنگ آبی را ارائه نمایند . LED ها كه از دهه‌های گذشته درصنعت الكترونیك مورد استفاده قرار می‌گرفتند، عموماً برای نمایش خاموش یا روشن بودن نمایشگرها در لوازم مولتی مدیا کاربرد داشتند . لیکن در حال حاضر LED ها به نحوی ساخته می‌شوند كه نور را در جهت خاصی متمركز کرده و بصورت چیپ‌های كوچكی هستند كه معمولاً در داخل یك شیشه‌ گنبدی شكل قرار می‌گیرند و به سختی می‌شكنند . هم اكنون با تغییر در ساختار فیزیكی و مواد تشكیل‌دهنده LED ها ، به آسانی می توان نور را در رنگها و شدت‌های مختلف و با طول موج مشخص با رنگ كاملاً خالص تولید نمود. LED‌های سفید قابلیت تولید همه نوع رنگ را داشته و علاوه بر آن از انرژی بسیار كمی برای تولید روشنایی استفاده می‌كنند. به همین دلیل روز به روز ابعاد استفاده از آنها گسترده‌تر شده و در مواردی كه احتیاج به علامت دادن و یا رقص نور (زدن فلاش و SOS) باشد، استفاده می شود .

اكنون بسیاری از شركتهای بزرگ سازنده لوازم روشنایی مخصوصاً شركتهای فعال در زمینه روشنهایی منازل بسیاری از فعالیت‌های خود را برروی‌LEDها متمركز كرده‌اند و قصد دارند روشنایی لازم برای منازل را از LED‌ها تهیه كنند . به نظر می‌رسد این روند تا كمتر از 5 سال آینده، باعث تغییر بسیار عمده در نوع محصولات روشنایی گردد . به طوریكه در حال حاضر نیز اكثر لوازم روشنایی خانگی، معادل LED نیز دارند و مصرف‌كنندگان می‌توانند در صورت تمایل از مشابه هر نوع كالایی با مدل LED استفاده كنند. هر چند به نظر می‌رسد این تكنولوژی در سالهای آینده و با رشد قابل پیش‌بینی صنعت، لوازمی با روشنایی بسیار بهتر و مصرف انرژی كمتر و قیمت مناسب را به مشتریان ارائه دهد .

لامپ‌های LED در واقع مجموعه‌ای از یك یا چند LED می‌باشند كه برای به دست آوردن شدت نور و رنگ مورد نیاز با یكدیگر در یك مجموعه قرار داده می‌شوند و به منظور تأمین روشنایی و یا تزئینات مورد استفاده قرار می‌گیرند .
مشخصات منحصر به فرد LED باعث شده است كه لامپ‌های LED به سرعت جایگزین سایر منابع تأمین روشنایی گردند و از مصادیق بارز آن می‌توان به چراغ‌ها و علائم راهنمایی ساخته شده با LED اشاره كرد كه اکنون در كشور ما در مقیاس گسترده‌ای به كار گرفته و جایگزین نمونه‌های قدیمی شده‌اند .
در حال حاضر شرکت دیسانور به صورت گسترده‌ای بر روی تولید لامپ‌های LED سرمایه‌گذاری نموده‌ و پیش بینی می شود . هیچگونه منبع روشنایی در آینده قابل رقابت با لامپ‌های LED نباشد که این عمر هم اکنون نیز تا حدودی محقق شده و در بسیاری از منازل و مکانهای صنعتی از لامپ های ال ای دی استفاده می شود

SMD چیست؟
SMD مخفف Surface mount device و به معنی قطعات نصب شده روی سطح می باشد.
قطعات نصب سطحی ؛ قطعات الکترونیکی هستند که به مدار چاپی به روش فناوری نصب سطحی Surface-mount technology متصل شده اند .

مزایای تکنولوژیSMD
کاهش میزان دخالت نیروی انسانی و بالطبع کاهش خطا درتولید
کاهش درصد خرابی محصولات
افزایش سرعت تولید
کاهش مصرف قلع و صرفه جویی در ابعاد مدار چاپی که باعث کاهش آلاینده های زیست محیطی می شود.
قابلیت عملکرد مناسب
کاهش تولید گرما و برق

Led Smd چیست؟
این نوع ال ای دی همانند تمام قطعات smd بصورت نصب سطحی روی مدار قرار گرفته که داری تمام ویژگی هایی است که در بالا ذکر شد این نوع ال ای دی در انواع 3014 , 3528 , 5050 و ...
ال ای دی اس ام دی
موجود می باشد شرکت روشنایی دیسانور از تکنولوژی smd برای تولید لامپهای خود استفاده می نماید که تمامی مراحل کاشت led smd تا محصول نهایی بصورت کامل در این شرکت انجام می پذیرد
به نقل از:[External Link Removed for Guests]
سلام بر شهیدانی که اتوبوس اتوبوس رفته اند و تریلی تریلی برگشته اند
سلام برشهیدان
سلامتی آقا امام زمان صلوات
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 7545
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۶ آذر ۱۳۸۷, ۴:۲۰ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 9280 بار
سپاس‌های دریافتی: 22106 بار

Re: لامپ ledچیست؟

پست توسط sinaset »

سلام و صبح شما بخیر.تصویر

آقا علیرضا تشکر از فعالیت خوبتون...تصویر

اگر می تونید برای پست های مفیدتون عکس هم بزارید،چون اینطوری بهتر مورد توجه قرار می گیرد.

باتشکر.
"قرآن"(کلام خدا) ...راه سعادت و خوشبختی.
با عرض پوزش،دیگر در انجمن حضور ندارم،که به پیام ها پاسخ بدم.
Major
Major
پست: 315
تاریخ عضویت: شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۴, ۳:۳۵ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 506 بار
سپاس‌های دریافتی: 250 بار

Re: لامپ ledچیست؟

پست توسط alirezazarand »

چشم حتما
سلام بر شهیدانی که اتوبوس اتوبوس رفته اند و تریلی تریلی برگشته اند
سلام برشهیدان
سلامتی آقا امام زمان صلوات
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 7545
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۶ آذر ۱۳۸۷, ۴:۲۰ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 9280 بار
سپاس‌های دریافتی: 22106 بار

Re: لامپ ledچیست؟

پست توسط sinaset »

با سلام

دو روش تشخیص پایه مثبت و منفی در LED ها


روش اول:



تصویر
  بزرگ تر،پایه مثبت می باشد و پایه کوچیک تر پایه منفی می باشد (آند مثبت،کاتد منفی)  روش دوم:   پایه ها همسان بود و ..  
تصویر
  LED را نگاه کنید، همانجایی که در تصویر ذکر شده 2 . درون بدنه،از دو قسمت جداگانه (که توسط یک LED خیلی کوچک وصل شده اند)تشکیل شده،ان قسمتی که همیشه فلزی بزرگ تری دارد،پایه منفی می باشد،و اون قسمت فلزی کوچک،نیز پایه مثبت می باشد.  . 
"قرآن"(کلام خدا) ...راه سعادت و خوشبختی.
با عرض پوزش،دیگر در انجمن حضور ندارم،که به پیام ها پاسخ بدم.
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 7545
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۶ آذر ۱۳۸۷, ۴:۲۰ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 9280 بار
سپاس‌های دریافتی: 22106 بار

Re: لامپ ledچیست؟

پست توسط sinaset »

باسلام

چرا باید به LED مقاومت وصل کرد و چه مقاومت باید برای LED استفاده کرد؟!
تصویر
LED ها،نیاز به یک امپر و ولتاژ بخصوص دارند،این میزان نسبتا باید دقیق باشد! اگر جریان یا ولتاژ کمی بالاتر از میزان مشخص شده باشند، بلافاصله LED ها میسوزند!
اما اگر ولتاژ و امپر رسیده به LED خوب و دقیق باشد و همیشه ثابت باشد، LED ها طول عمر بسیار بسیار زیادی خواهند داشت!
تصویر
LED ها معمولا بین 3.0 تا 3.3 ولت،ولتاژ نیاز دارند و امپر هم بین 10 تا 50 میلی امپر جریان نیاز دارند(بسته به مدلشان )(*منظور LED ها ممولی می باشند).

مقاومت،کارش این است،که جریان را محدود می کند! و هر چقدر مقاومت اهمش بیشتر باشد،جریان بیشتر را می تواند محدود کند!(تایپک مربوط به مقاومت ها را ببینید).

LED ها که بدون مقاومت به منبع تغذیه وصل میشوند(بخصوص بیشتر از 3 ولت!) مخصوص اگر ولتاژ کمی بیشتر از سطح تحمل LED باشد (مثلا 4 یا 5 یا 6 ) گاهی وقت ها در عرض کمتر از 1 ثانیه میسوزند! پس بهتر است،تا می توانید LED ها را بدون مقاومت وصل نکنید.

تصویر
  مدار، ولتاژ 9 می باشد(باتری کتابی)، مقاومت 470 اهم استفاده شده ،که برای چنین ولتاژ تقریبا چنین اهمی کافی می باشد! (بازهم بستگی به توان LED ها نیز دارد،مثلا اگر یک LED نیاز به امپر بیشتر داشت باشد و چنین مقاومت گذاشته شود،نورش کمتر خواهد شد!)   افزارها ساخته شده اند،که می تواند در زمینه انتخاب مقاومت برای LED به شما کمک کند ،(اینتالار را ببینید) به کمک انها نیز می توانید مقاومت مورد نیاز برای LED خود را انتخاب کنید.   به صورت تجربی! اگر می خواهید یک LED را با ولتاژ بین 12 ولت تا 9 ولت را روشن کنید،می تونید از مقاومت 330 اهم تا 1 کیلو اهم را امتحان کنید، و اگر می خواهید با ولتاژ 5 ولت یک LED را روشن کنید، مقاومت 100 اهم تا 330 اهم را ازمایش کنید. و اگر می خواهید یک LED را با ولتاژ 3 تا 3.3 ولت را روشن کنید، مقاومت 50 تا 10 کیلواهم را ازمایش کنید.  . 
"قرآن"(کلام خدا) ...راه سعادت و خوشبختی.
با عرض پوزش،دیگر در انجمن حضور ندارم،که به پیام ها پاسخ بدم.
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 7545
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۶ آذر ۱۳۸۷, ۴:۲۰ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 9280 بار
سپاس‌های دریافتی: 22106 بار

Re: لامپ ledچیست؟

پست توسط sinaset »

بنام خدا
باسلام


ال ای دی ها در سایز های مختلف

ال ای دی ها، از سمت چپ به راست در سایز 8 میلی متری،5 میلی متری،3 میلی متری!
(سایز 5 میلی متر کاربرد بیشتری دارند و بعد از ان سایز 3 میلی متری)
تصویر
--
ال ای دی RGB در سایز 8 میلی متری!درکنار ال ای دی در سایز 5میلی متری
تصویر
----
تصویری از LED در چهار سایز 3 و 5 و 8 و 10 میلی متری
تصویر
---
ال ای دی 8 میلی متری
تصویر
---------
ال ای دی SMD (بسته ها بندی کوچک!)
تصویر
ال ای دی SMD در سایزهای مختلف
تصویر
 . 
"قرآن"(کلام خدا) ...راه سعادت و خوشبختی.
با عرض پوزش،دیگر در انجمن حضور ندارم،که به پیام ها پاسخ بدم.
ارسال پست

بازگشت به “مفاهیم اولیه و پایه در الکترونیک”