صفحه 1 از 2

سوال در مورد ترانس

ارسال شده: یک‌شنبه 1 آذر 1388, 8:57 pm
توسط mohammad1365
با سلام به سامان عزیز: چند سوال در مورد ترانس ها داشتم.

1) در مورد ترانسهای دو سیم خروجی (+و -) و سه سیم خروجی ( +/ GND/ -) یک توضیح مختصر بدهید
2) آیا میتوان آمپر خروجی یک ترانس را با اهم متر اندازه گرفت؟
3) آیا با کوپل کردن دو ترانس مثلا 12 ولت میتوان ولتاژ 24 ولت از آنها گرفت؟
با تشکر...تصویر

Re: سوال در مورد ترانس

ارسال شده: یک‌شنبه 1 آذر 1388, 11:15 pm
توسط SAMAN
سلام دوست عزیز تصویر

در مورد ترانسهای دو سیم خروجی (+و -) و سه سیم خروجی ( +/ GND/ -) یک توضیح مختصر بدهید


ترانس ها ی 2 سر خروجی داریم و 3 سر خروجی . نحوه سیم پیچی این ترانس به این صورت هست که در ترانس های 3 سر خروجی در وسط ثانویه ترانس یک سیم خارج میکنند و دوباره سیم پیچی را ادامه میدهند.
-در بععضی آمپلی فایر ها نیاز به ترانس های 3 سر خروجی هست.
-در ترانس های 3 سر خروجی که با نام دوبل می شناسند مثلا دوبل 12 یعنی 12 ولت 3 سر! اگر از دو سیم کناری ولتاژ بگیرید 24 ولت خواهید داشت و اگر از یک سر کناری و سر وسط بگیرید همان 12 ولت را خواهید داشت.

نکته ایی که اینجاست این هست که اگر از 2 سر کناری استفاده کنید نصف جریان نامی ترانس را خواهید داشت
اما اگر از سر کناری و یک سر وسط استفاده کنید ولتاژ نامی و جریان نامی را خواهید داشت.

مزینت 3 سر ها در این هست که فرض کنید شما 2 مدار دارید که هر کدام 12 ولت و 1.5 آمپر جریان نیاز دارند. می توانید یک ترانس دوبل 12 ولت 3 آمپر تهیه کنید و سیم وسط را به عنوان مشترک و هر سیم کناری را به یک مدار وسط کنید. با این نحوه اتصال هر سر خروجی 12 ولت و 1.5 آمپر به بار خواهد داد.

ترانس های 2 سر خورجی که همان ترانس های کاهنده معمولی هستند که ولتاژ نامی مشخص و جریان نامی مشخص دارند.

البته نکته مهمی که در ترانس های 3 سر هست این هست که گاهی ترانس های قدیمی در ورودی 3 سی م دارند باید توجه کنید که آلن خروجی نیست بلکه آن ولتاژ 110 و 220 ولت هست و باید دقت شود. البته ترانس های آماده چنین چیزی را در اولیه ندارند.


آیا میتوان آمپر خروجی یک ترانس را با اهم متر اندازه گرفت؟


اگر بار داشته باشید بله میتوانیدبا مولتی متر جریان خروجی را اندازه بگیرید. البته باید توجه کنید که خروجی نترانس را یکسو کنید و بعد جریان را اندازه بگیرید. چون مولتی متر ها ی معمولی نمی توانند جریان AC را اندازه بگیرند.


آیا با کوپل کردن دو ترانس مثلا 12 ولت میتوان ولتاژ 24 ولت از آنها گرفت؟


بله این کار امکان پذیر هست البته قواعد خاصی دارد که ما همین الان در درس ماشین های الکتریکی 2 آنها را میخوانیم.اگر بتوانید سر های نقطه دار را در اولیه و ثانویه پیدا کنید و ترانس ها هم مشابه باشند با موازی کردن اولیه و ثانویه به مقصود مورد نظر نائل خواهید شد.
ولی برای کار های کوچک ترجیحا" ترانس 24 تهیه کنید چون موجود هست.

پیروز باشی دوست گرامی تصویر

Re: سوال در مورد ترانس

ارسال شده: یک‌شنبه 25 بهمن 1388, 11:29 pm
توسط imanxx_81
می توانی دقیقتر بگی
می خواهم یکی بسازم
همان مثال خودت کامل کن ؟ (تعداد دور ، قطر سیم ، اندازه هسته )

Re: سوال در مورد ترانس

ارسال شده: دوشنبه 26 بهمن 1388, 11:52 am
توسط SAMAN
رابطه تعداد دور ترانس ها و ولتاژ اونها کاملا" ساده است. اما روابطی برای سطح مقطع سیم ها و هسته و .... هست که به نظر من تهیه یک ترانس برای کاربر راحتر تمام میشود. البته در مواقعی که ولتاژ خیلی خاص احتیاج هست اقدام به ساخت ترانس میکنند.

به هر صورت رابطه ولتاژ و تعداد دور به صورت زیر هست. رقم 1 یعنی اولیه و رقم2 یعنی ثانویه.

V1/V2=n1/n2=I2/I1

/ منظور همون نسبت یا تقسیم هست.

Re: سوال در مورد ترانس

ارسال شده: سه‌شنبه 8 تیر 1389, 10:07 pm
توسط mohammad1365
سلام سامان جان

چند تا سوال داشتم طبق معمول در مورد آمپلی. تصویر
این مدار رو از یک سایت خارجی گرفته بودم( خیلی وقت پیش ) . راستش خیلی دوست دارم یه مدار که با ترانزیستور کار می کنه درست کنم . البته الان یه آمپلی با STK 4392درست کردم که بعدا" عکسش رو آپ میکنم.این مدار رو نگاه بکن با ولتاژ 18 ولت کار میکنه ....
حالا چند تا سوال:
1) این مدار به ترانس دوبل احتیاج داره یا دو سر؟
2) من میخواهم اینرو با 24 ولت دوسر راه اندازی کنم آیا باید قطعه ای به مدار اضافه کنم؟ با توجه به شکل دوم


تصویر تصویر

این هم نمونه ساخته شده اش:

تصویر
تصویر
تصویر

سامان جان نظرت رو راجع به این هم بگو ( استفاده از موسفیت با شماره k1058 )

تصویر
و نمونه ساخته شده اش:
تصویر

راستی اگه بخواهیم دوتا از امپها ( نمونه اول و دوم) بسازیم باید دوتا 24 ولت داشته باشیم؟

باز هم تشکر تصویر

Re: سوال در مورد ترانس

ارسال شده: سه‌شنبه 8 تیر 1389, 11:21 pm
توسط SAMAN
سلام تصویر


1) این مدار به ترانس دوبل احتیاج داره یا دو سر؟


بله محمد جان این نیاز به منبع تغذیه دوبل داره و ساخت اون به این صورت هست که دو منبع تغذیه 9 ولت داشته باشی و هر دو رو با هم سری کن و بعد بین مثبت و منفی دو منبع , زمین را بساز. یعنی در واقع منفی اسپیکر و هر جایی که به صورت ــــ بود رو بهش وصل کن.

یا اینکه ترانس 18 ولت 3 سر تهیه کنی تصویر

شما با داشتن 24 ولت دو سر نمی تونید مدار زیر رو راه اندازی کنید. شکل دوم هم نا مفهوم هست چون پایه های ورودی و خروجی اوپ امپ معلوم نیست به کجا متصل می شوند. خودت کشیدی؟؟ تصویر


مدار دوم هم باید به کاتالوک ترانزیستور K1058 مراجعه کرد و توانش رو مشاهده کرد. البته از لحاظ حجم که واقعا" خوب جمع و جور هست. تصویر

در مورد داشتن 2 آمپلی و یک ترانس بای دعرض کنم که نه هیچ مشکلی نیست.

اگر هر دو مدار با 24 ولت کار می کنند می تونید 1 منبع داشته باشید با ولتاژ 24 ولت .

اما باید جریان ترانس رو حتمآگ مد نظر داشته باشید. مثلا" اگر هر کدام از آمپلی ها 2 آمپر جریان مصرف می کنند, شما بای دیک ترانس 24 ولت 4 آمپر داشته باشید.
تصویر

Re: سوال در مورد ترانس

ارسال شده: چهارشنبه 9 تیر 1389, 12:01 am
توسط mohammad1365
SAMAN نوشته شده:سلام تصویر




خودت کشیدی؟؟ تصویر



نه بابا دیگه انقد هم دست خطم بد نیست تصویر به هر حال سامان جان من یه ترانس دو سر 24 ولت دارم ( البته فعلا به یک STK392 وصله) اگه نقشه آمپلی ترانزیستوری پیدا کردی اینجا قرار بده . باز هم ممنون از بابت راهنمایی های شما دوست گرامی تصویر

Re: سوال در مورد ترانس

ارسال شده: چهارشنبه 9 تیر 1389, 7:08 pm
توسط mohammad1365
SAMAN نوشته شده:
مدار دوم هم باید به کاتالوک ترانزیستور K1058 مراجعه کرد و توانش رو مشاهده کرد. البته از لحاظ حجم که واقعا" خوب جمع و جور هست.
تصویر


سلام به سامان عزیز:
این هم دیتا شیت 1058 . اگه زحمتی نیست یه نگاه کن و نظرت رو بگو ( میدونم نظرت همیشه مثبته تصویر)
آیا میشه توان خروجی آمپلی رو حدس زد ؟با تشکر تصویر

[External Link Removed for Guests]

Re: سوال در مورد ترانس

ارسال شده: چهارشنبه 9 تیر 1389, 7:31 pm
توسط SAMAN
سلام تصویر

تصویر

در این دیتا شیت مشخصه های ترانزیستور داده شده ولی میشه توان خود ترانزیستور رو مشاهده کرد.

این ترانزیستور ولتاژ کارش 160 ولت وقابلیت جریان دهی تا 7 آمپر رو داره و توانش 100 وات هست.

اما باید توجه کرد که 100 وات بود به معنای این نیست که نقشه شما یکی آمپلی 100 واتی هست.100 وات نشان دهنده ی ماگزیمم توان خروجی هست. یعنی ترانزیستور می تواند تا 100 وات تحمل کند.

Re: سوال در مورد ترانس

ارسال شده: شنبه 7 شهریور 1394, 3:52 am
توسط Solver
در جستارهای خودم تصادفا به اینجا برخورد کردم، بد ندیدم اصلاحی بر این مطلب نسبتا قدیمی داشته باشم تا مبحث یک وقت کسی را به اشتباه نندازه:

آیا با کوپل کردن دو ترانس مثلا 12 ولت میتوان ولتاژ 24 ولت از آنها گرفت؟

بله این کار امکان پذیر هست البته قواعد خاصی دارد که ما همین الان در درس ماشین های الکتریکی 2 آنها را میخوانیم.اگر بتوانید سر های نقطه دار را در اولیه و ثانویه پیدا کنید و ترانس ها هم مشابه باشند با موازی کردن اولیه و ثانویه به مقصود مورد نظر نائل خواهید شد.

اما پاسخ مهندس احتمالا با کمی بی دقتی همراه بوده است.

منظور از کوپلینگ ترانسفورماتورها همانطور که خود مهندس هم اشاره کردند موازی کردن است و روشن است شما در زمان موازی کردن تاثیری بر اختلاف پتانسیل خروجی نمی گذارید بلکه فقط جریان خروجی و توان سیستم را دارید افزایش میدهید تا با تقسیم بار بر روی ترانس ها به محاسن استفاده از دو ترانس کوچک جای یک ترانس بزرگ دست پیدا کنید.

اون پیچیدگی هم که مهندس فرمودند در ماشین 2 فرا گرفته اند و پیدا کردن نقاط سر به سر تنها بخشی از ماجرا است. هر چند توان دو ترانس می تواند متفاوت باشد (حداکثر تا 3 برابر) اما مسائل دیگری مانند ولتاژ اتصال کوتاه (ترانس کوچکتر باید بالاتر باشد) یا جریان بی باری و ... همگی از مواردی هستند که باید در موازی کردن ترانس ها مد نظر داشت تا بار و جریان مصرفی به درستی بالانس شود و جریان بی باری کل سیستم بیش از حد متعارف نباشد.

اگر به ریشه سوال نگاه کنیم البته این سوال بسیار اشتباه است، چرا که ما ابتدا 220 ولت در اختیار داشته و خودمان به 12 ولت تبدیلش کرده ایم و اگر به ولتاژ بیشتر نیازمند هستیم خوب ترانس کاهنده با نسبت دلخواه ایجاد می کنیم. نه اینکه یک بار ولتاژ را کم کنیم، و بعد بیاییم یک ترانس کمکی (در عمل ممکن نیست) کنارش بگذاریم.

با مدارات تقویت و تاخیر الکترونیکی و سوئیچینگ البته امکانش هست که شما ولتاژ خروجی یک ترانس را افزایش بدهید حتی تا 10 برابر که قاعدتا با حفظ توان خواهد بود و جریان خروجی نهایی شما (بعد از افزایش ولتاژ) به نسبت جریان اسمی در سر خروجی ترانس کاهش چشمگیر خواهد یافت. مثل اتفاقی که در شاکرها یا برخی مدارات فلاشر میوفتد.

مقصود نهایی فقط همین بود که یک وقت دوستان تصور امکان سری شدن ترانس ها یا افزایش ولتاژ با کنار هم قرار دادن ترانس ها را پیدا نکنند.

Re: سوال در مورد ترانس

ارسال شده: دوشنبه 21 فروردین 1396, 7:02 pm
توسط ho3ein2000
با سلام
در راستای تکمیل فرمایشات استاد عزیزم
برخی موارد تجربه فرد در حد سویچینگ نیست
یا شاید دو تا ترانسفورماتور 12 ولت دارند
مثلا میخوان یک مدار با نقطه صفر یا همون سر وسط تغذیه داشته باشند
با سری کردن خروجی دو ترانس مشابه عملی هست
البته قبل از یکسو سازی و حتما مشخصات ترانس ها برابر باشد
با آرزوی توفیق

Re: سوال در مورد ترانس

ارسال شده: پنج‌شنبه 13 دی 1397, 3:11 am
توسط ararat1976
درود به خانواده بزرگ سنترال کلوپ و کاربران فهیم و گرامی ؛ بنده سوالی داشتم در مورد ترانس آمپی فایر ....
یه آمپی فایر قدیمی دارم که از یکی از ترانس های اون استفاده کردم ترانس باقی مانده تعداد چهار رشته سیم ورودی داره با بیشتر از ده دوازده رشته سیم خروجی مشکل من اینه که گویا این ترانس مذکور با برق ۲۲۰ ولتی دچار مشکل میشه آیا امکان داره که ترانسی که قبلا درآوردم این ترانس باقیمانده را تغذیه کند یا اینکه بدون واهمه اون رو به برق ۲۲۰ ولت متناوب شهری متصل کنم و از اون استفاده کنم چون میخوام برای ساخت یک منبع متغیر از اون استفاده کنم آمپی فایر از آمپی فایر های نسبتا قدیمی ناسیونال مربوط به چهل سال ۳۰ ، ۴۰ سال پیش هستش که توی مدارس و مساجد استفاده میکردن.....لطفا چنانچه براتون مقدور و امکان داره جواب رو به nosrati.saman@yahoo.com ایمیل بفرمایید چون گویا جیمیل بنده مشکل داره اگه مرحمت بفرمایید و جوابم رو بدید بی نهایت بنده رو کمک کرده اید
سرافراز و سلامت باشید