تعمير لامپ هاي کم مصرف

در اين بخش مي‌توانيد در مورد تعمیر لوازم برقی به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: SAMAN, sinaset, شوراي نظارت

Captain I
Captain I
سپاس‌های ارسالی: 2464 بار
سپاس‌های دریافتی: 1412 بار

Re: تعمير لامپ هاي کم مصرف

پست توسط mohammad1365 »

سلام به سامان عزیز و تبریک به مناسبت عید غدیر:
این عکسی که گذاشتم مربوط به همون لامپ هست. دوتا از مقاومت ها سیاه شدند و رنگشان هم معلوم نیست البته با اهم متر تست کردم و اهم 1.56 را نشان میداد در این عکس من یکی از مقاومت ها را نشون دادم در ضمن شما گفتی این مدارها متقارن هستند ولی متاسفانه هردو طرف مقاومتشون سوخته و نمیشه از طرف دیگر آنها را خواندحالا شما پیشنهادت را بفرما... با تشکر

[External Link Removed for Guests]

ای خدای مهربان ....
تو چه گسترده و بی صدا می بخشی و ما چه حسابگرانه تسبیح می گوئیم

Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 19718 بار
سپاس‌های دریافتی: 21369 بار

پست توسط SAMAN »

سلام تصویر
عید شما هم مبارک باشه خیلی ممنون تصویر تصویر تصویر تصویر

دوست عزیز, اول از هر چیز بگم که اون مقاومت 2.2 اهمی سفید رنگ هم رو عوض کن چون طوری که عکس نشون میده اونم سوخته! یه قسمتی ازش پریده!

چون این وضعیت رخ داده ما باید تقریب کار کنیم. البته یه کم درد سر داره ولی چه میشه کرد مجبوریم.

چیزی که من میبینم ( هر چند کیفیت عکس باز خوب نیست!) رنگ اول مشخصه که یا قهوه ایی هست یا قرمز!

اگر قرمز باشه باید یکبار مقاومت 22 اهم بگذاریم و تست کنیم ببینم روشن میشه یا نه اگر شد که هیچ وگرنه باید 2.2 اهم بگذاریم.
اگر رنگ اول قهوه ایی هست باید 10 اهم " " " " " " " وگرنه باید 1 اهم بگذاریم.

اگر لامپ از این 60 وات ها یا 70 وات ها هست به احتمال زیاد رنج زیر 10 اهم هست.

حالا اگر کلا" سوخته و هیچ مشخص نیست. با 10 اهم تست کنید اگر جواب نداد 1.5 اهم بگذارید.

اینی هم که میفرمایید تست کردید و مقدار نشون داد باید بگم که روی مدار قبول نیست باید بیرون بکشید. اگر بیرون کشیده نشون داده پس سالمه و مقدارش همون حدود هست فقط نو باید جایگزین کرد.

البته نمی خو ام پیش داوری کنم ولی اینطور مواقع یا باید مشابه لامپ رو باز کرد و مقاومت ها رو برسی کرد وگر نه مشکل لامپ تعمیر بشه! تصویر
پیام حکم قتل خود شنفتن مرا خوشتر بود, از یک تملق به نزد مردمان سفله گفتن!
Captain I
Captain I

پست توسط mohammad1365 »

با سلام به سامان عزیز:
لامپ من 60 واتی هست اون مقاومتی هم که گفتم سیاه شده بیرون مدار تست کردم که 1.56 نشون داد.و همانطور که گفتید رنگ اول اون قهوه ای است و یک سر این مقاومت به سمت بیس ترانزیستور می رود. اما چند تا سوال؟؟؟
1)حالا با این تفاسیر به جای مقاومتهای سیاه شده چه مقاومتی قرار دهم؟
2) در روی قسمتی از برد نوشته شده بود DB3 که یک مقاومت روی آن بود که ترکیده بود من از روی یک برد دیگر قطعه ای شبیه مقاومت بود و آبی رنگ که رویش نوشته شده بود DB3 که آن را از لامپ دیگری برداشتم و همان را جایگزین کردم آیا مشکلی پیش می آید؟
3)برای تست فیلامان هم راهنمایی کن .با تشکر

ای خدای مهربان ....

Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر

پست توسط SAMAN »

سلام

خب این که تست کردید و 1.5 نشون داده یک مقاومت 1.5 اهم نــــــــو جاش بزنید. یا 1.8 اهم. فقط یادت نره اون سفیده رو هم که 2.2 اهمه عوض کنی. و ببه احتمال قوی ترانزیستور هات هم سوختن که اونام رو هم باهم همه عوض کن.

اون آبی رنک یا DB3 یک دیاک هست و تعویض اون با آبی رنگ هیچ اشکالی نداره هر دوتاشون دیاک هستند. تصویر تصویر

برای تست فیلامان هم اگر سیاه شده بالاش که سوخته ولی برای تست اهمشو باید بگیری

مقداری باید حدود 4 یا 5 اهم نشون بده تصویر تصویر

موفق باشی.
Captain I
Captain I

پست توسط mohammad1365 »

با سلام به دوست عزیز سامان:
درمورد لامپ فوق قطعات راتهیه کردم شکل ترانزیستور های قدیمی و جدید در لینک زیر است.
: [External Link Removed for Guests]
حالا به این لینک هم نگاه کن:
وقتی ترانزیستورها را جا زدم لامپ روشن نشد البته من فکر کنم با توجه به لینک بالایی من برعکس ترانزیستور را جا زدم. البته ترانزیستور قبلی قسمت فلزی بدنش به سمت داخل برد بوده ومن ترانزیستور جدید را هم همین طور جا زدم ولی روشن نشد. [External Link Removed for Guests]
البته دیود ها و خازن صافی را چک نکردم حالا نظر شما چیه؟ با تشکر

ای خدای مهربان ....

Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3023 بار
سپاس‌های دریافتی: 4754 بار

پست توسط Mahdi Mahdavi »

سلام دوستان.یه سوال داشتم.
من وقتی لامپ کم مصرف اتاقمو خاموش میکنم مدام چشمک میزنه.حدودا هر 15-20 ثانیه یه فلاش میزنه.تست کردم کلید سر راه فازه و موقعی که خاموش میکنم برق فاز قطع میشه که درسته.
کسی نمیدونه چرا؟
ناگهان چقدر زود دیر میشود !
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر

پست توسط SAMAN »

درود بر دوستان عزیز تصویر

محمد جان,

وقتی تست کردی دوباره یک سری قطعات سوختند؟

البته من فکر کنم با توجه به لینک بالایی من برعکس ترانزیستور را جا زدم.البته ترانزیستور قبلی قسمت فلزی بدنش به سمت داخل برد بوده ومنترانزیستور جدید را هم همین طور جا زدم ولی روشن نشد.

چون طوری که نوشتی معلوم نیست آخرش قطعه جدید رو برعکس جا زدی یا نه تصویر تصویر

نکته ایی که هست اینه که 13005 ها همه پایه هاشون یک جور هست یعنی قسمت فلزی به سمت داخل مدار باید باشه همیشه! هیچ وقت احتیاجی به برعکس کردن نبوده. البته شکل اصلی 13005 هم همین ترانزیستور بزرگتره هست! اون کوچکتره رو من اولین باره می بینم. حالا 13003 این شکلی کوچیک بوده ولی 13005 ندیده بودم این شکلی!

یه مطلب دیگه: فیوز لامپ رو چک کردی؟؟ همون شیشه ایی هست تست کن باید اتصال کوتاه باشه!

آقای مهدوی تصویر

بله در لامپ های کم مصرف این اتفاق می افتد و اون هم به خاطر شارژ و دشارژ شدن خازن و سلف موجود در لامپ هست که باعث چشمک زدن لامپ میشه. بعضی مواقع انرژی کمی در لامپ می ماند و در بین مدار گردش میکند و چون سلف و خازن انرزی را مصرف نمیکنند این ولتاژ باعث چشمک زدن میشود تصویر
Captain I
Captain I

پست توسط mohammad1365 »

با سلام به سامان عزیز:
وقتی تست کردی دوباره یک سری قطعات سوختند

وقتی به برق زدم یک صدای تق مانند کرد و روشن نشد. راستش چون وقت نداشتم دیگه نگاه نکردم ولی به فرض اگه این طور باشه اشکال از چیه؟

چون طوری که نوشتی معلوم نیست قطعه جدید رو بر عکس جازدی یا نه؟

نه سامان جان قطعه جدید رو مثل قبلی جا زدم

یه مطلب دیگه فیوز لامپ رو چک کردی همون شیشه ایه ؟

بله فیوز لامپ هم سالمه.

راستش من هنوز دیودها و خازن صافی رو چک نکردم آیا به نظرت لازمه ؟ در روی خازن باد شدگی وجود نداره . برای تست دیود باید یک پایه اون رو بیرون بکشم؟ با تشکر

ای خدای مهربان ....

Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر

پست توسط SAMAN »

آقا محمد اگر صدایی تق مانند دوباره اومده متاسفانه یه قسمت دیه مدار که به احتمال زیاد ترانزیستور ها و مقاومت های کم اهم بوند دوباره سوخته اند! تصویر

بله دیودها رو چک کن 1÷ یک پایه رو بیرون بکش و روی تست اهم یا دیود قرار بده در یک طرف باید مقاومت داشته باشی حدود 400 یا 500 اهم و در طرف دیگه باید اتصال باز باشه یعنی اهم متر هیچی نشون نده! اگر صفر اهم نشون بده در دو طرف یعنی سوخته!

خازن رو هم اگر میخای عوض کن همون 22 میکروفاراد 400 یا 450 ولت! ولی بعید میدونم خازن خراب باشه ولی اگر میخای برای آخرین بار لامپ رو چک کن.

مقاومت های کم اهم رو عوض کن. اهم اون جدید ها رو هم زیاد کن!!! همون ها که سوخته بودند.
خازن رو عوض کن

ترانزیستورها رو هم در جهت خودشون دوباره عوض کن.

اگر روشن شد که هیچ نشد دیگه ولش کن که اصلا" نمی ارزه وقتتو روش بگذاری هر چند هر سوالی بود دوباره میتونی بیایی و بپرسی تصویر تصویر
Captain I
Captain I

پست توسط mohammad1365 »

سلام ودرود به سامان عزیز:
کمال تشکر را از بابت راهنمایی های شما دارم.
اما چند تا سوال دیگه:
1) چه جوری دیاک رو تست می کنند؟
2) فرمودید اهم مقاومت ها را زیاد کنم من 1.5 اهم گذاشته بودم حالا چند اهم بزارم؟
3) در پست قبلی فرمودید که قسمت فلزی ترانزیستور به طرف داخل برد باید باشد حالا اگه همانجا بر عکسش کنم یعنی قسمت فلزی به بیرون برد قرار بگیره یعنی جای پایه های بیس و امیتر را عوض کنم ( فقط برای تست) مشکلی پیش میاد؟

تصویر

ای خدای مهربان ....

Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر

پست توسط SAMAN »

سلام عزیزم تصویر

چه جوری دیاک رو تست می کنند؟

دیاک از خانواده عناصر 4 لایـــــــه هست. دیاک نیاید در هیچ طرف جریانی عبوره بده یعنی در هر دو طرف باید مقاومتش بی نهایـــــت باشه تصویر
فرمودید اهم مقاومت ها را زیاد کنم من 1.5 اهم گذاشته بودم حالا چند اهم بزارم؟

زیادش کن, 3.3 اهم ببینم چی میشه تصویر
در پست قبلی فرمودید که قسمت فلزی ترانزیستور به طرف داخل برد باید باشدحالا اگه همانجا بر عکسش کنم یعنی قسمت فلزی به بیرون برد قرار بگیره یعنیجای پایه های بیس و امیتر را عوض کنم ( فقط برای تست) مشکلی پیش میاد؟

آره مشکل پیش میاد. این کار رو نباید انجام بدی تصویر

یه چیزی هم بگم بعضی از همین لامپ ها هر کاری هم که کنی درست بشو نیستن! من خودم برخورد داشتم باهاشون مخصوصا" اون کوچولو ها! اونا اصلا" تعمیر بشو نیستن! بعضی مواقع هم این بزرگ ها اذیت میکنن تصویر

تصویر
Captain I
Captain I

پست توسط mohammad1365 »

با سلام به سامان عزیز:
بحثم رو از این جا شروع کنم که یک فیلامان را در نظر بگیریم که یک طرفش سوخته ( سیم ها از داخل حباب قطع شده باشند) حالا اگه مقاومت طرف سالم فیلامان را اندازه بگیریم و به همین مقدار یک مقاومت با سیم های بیرون اومده از قسمت خراب فیلامان موازی کنیم فکر کی کنید لامپ روشن شود؟ با تشکر...

ای خدای مهربان ....

ارسال پست

بازگشت به “تعمیر لوازم برقی”