در مدح امام حسين(ع) و 72 ياران باوفايش

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه موضوعات فرهنگي و ادبي به بحث و تبادل نظر بپردازيد

مدیر انجمن: شوراي نظارت

ارسال پست
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 19718 بار
سپاس‌های دریافتی: 21369 بار

در مدح امام حسين(ع) و 72 ياران باوفايش

پست توسط SAMAN »

من اجازه میخام که در این تاپیک شعرها و مدح هایی که برای امام حسین(ع) و یارانش در واقعه عاشورا توسط مداحان و شاعران محلی سروده شده به زبان اصلی اینجا بنویسیم و ترجمه اونها رو هم داشته باشیم,

این مرثیه ها به زبان لری است.

عباس(ع) علمدار,برارم علمت کو؟ ****** ای یاروفادار برارم علمت کو؟
عباس ای پرچم دارمن,ای برادر علمت کجاست؟ این یار با وفای من برادرم علمت کجاست؟

ای قوت زونیم,برار میر هنا رس ****** ای در شجاعت برار ساقی بی دس
ای توان بلند شدنم ای تکیه گاه من,ای برادر جوانمردم,ای برادر فریاد رسم, ای گوهر شجاعت ای بردار آب آور بی دستم

ای شیر دلاور برارم علمت کو؟ ****** ای یار وفادار برارم علمت کو؟
ای برادر نترس و دلاورم, عباس ای پرچم دار من,ای برادر علمت کجاست؟ این یار با وفای من برادرم علمت کجاست؟

ای ماه بنی هاشمی ای کر حیدر ****** دوشمه ده ترس ندا زه شیر دلاور
ای قمر بنی هاشم,ای پسر امیرالمونین علی(ع),دشمن از ترس تو فریاد شیر دلاور آمد سر میدهد

ای ساقی و سردار برارم علمت کو؟ ****** ای یار وفادار برارم علمت کو؟
ای ساقی و سردار لشگرم,برادرم,عباس ای پرچم دار من,ای برادر علمت کجاست؟ این یار با وفای من برادرم علمت کجاست؟

تو پاسدار خیمیا آل عبایی ****** تو وارث تیغ دو دم شیر خدایی
تو پاسدار خیمه گاه فرزندان پیامبری,تو وارث شمشیر ذوالفقار شیر خدا,حضرت علی هستی

ای میر لشگر برارم علمت کو؟ ****** ای یار وفادار برارم علمت کو؟
ای جوانمرد لشگرم,برادرم, عباس ای پرچم دارمن,ای برادر علمت کجاست؟ این یار با وفای من برادرم علمت کجاست؟

آروم دلمو وامید شو تارم ****** چطور مه بی تو وخیمه ری بیارم
ای آرام دل و جان من وای امید شب های تاریک و تارم,چگونه من بدون تو به خیمه ها بازگردم

امید بچونم برارم علمت کو؟ ****** ای یار وفادار برارم علمت کو؟
ای امید فرزندان خردسالم,برادرم,عباس ای پرچم دارمن,ای برادر علمت کجاست؟ این یار با وفای من برادرم علمت کجاست؟

اشکس قامتم ده داغ تو میر علمدار ****** اله حرم ده داغ تو بینه عزادار
قامتم از غم شهادت تو شکست ای برادر سپهسالارم,اهل خانه و حرم هم از داغ شهادت تو عزادارند

ای سیدوسالار برار علمت کو؟ ****** ای یار وفادار برارم علمت کو؟
ای سید و برادر بزرگوارم, عباس ای پرچم دار من,ای برادر علمت کجاست؟ این یار با وفای من برادرم علمت کجاست؟
پیام حکم قتل خود شنفتن مرا خوشتر بود, از یک تملق به نزد مردمان سفله گفتن!
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر

پست توسط SAMAN »

تقدیم به ساحت مقدس امام حسین (ع) 

لینک دانلود مرثیه بالا
این آهنگ 10 دقیقه هست و با کمک جناب Mahdi1944 (راهنمایی های ایشون) آپلود شد.

[External Link Removed for Guests]
Major I
Major I
سپاس‌های ارسالی: 180 بار
سپاس‌های دریافتی: 201 بار

پست توسط Hosein1395 »

:razz:

لطفا دوستان نحوه دانلود را توضیح بدهند

من بعد از این که روی Free یا premium کلید میکنم بعد ازدانلود 4.98kb وباز کردن این فایل باز به جای اول باز می گردم.

متشکرم
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر

پست توسط SAMAN »

اکبر جان روی همین Free کلیک کن بعدش منتظر شو,نحوه دانلود خودش میاد ,اگر اشتباه نکنم این گزینه رو باید بزنی Download via Cogent اگر هم اشتباهی هست دوستان اصلاح کنن :razz: :razz:

ایی گل کفنا شیر شهید نینوا ین ****** مبهوت خدا یاور دین بهر زمونن

این گل کفنان که به خاک وخون کشیده شده اند,شیران دشت نینواهستند,کسانی بودند که یاور وصی خداوند امام حسین بودند,و روزگار از این کار آنها مبهوت بود.

شیرون شهید ده کربلا غرقه وخینن ****** ایی جمع شهیدو همشو یاور دینن
شیران شهید در دشت کربلا غرق در خون هستن,این شهیدان همگی یاور دین رسول الله هستند.

ده بونگ شوجاعت حضرت 72 بی باک ****** هوفتینه برارون یلم ده دل سیه خاک
در شجاعت و نام آوری این بزرگ مردان,72 تن, شهره بودند,اما اکنون در دل سیاه خاک آرام به خواب رفته اند

ده مرحله عشق گذر کردنه یارو****** وا شور حسین ایی دل پاره بیه صد جا
این شهدا آنقدر مشتاق امام خود بود که این علاقه از مرز عشق هم گذشته بود, و با شور و شوق امام حسین بدنهایشان تکه تکه شد.

هم دفتر عشق و خین یا رو بیه امضا ****** هم کننه یارو خدا دست ده ایی دنیا
دفتر عشق و محبت این شهدا با خون رنگین خودشان امضا شد,چون این شهدا دست از این دنیای فانی کشیده بودند.

هم اهل صفا خیمه زنه ده گذر عشق ****** هم بیرق گلگون شوجاعت بیه برپا
شهیدان بزرگ و با محبت,خانه خود را در مسیر حب امام حسین قرار دادند,و پرچم های گلگون شجاعت و دلاوری را در همان جا برپا کردند.

هم یاد پیغمبر و احد کردنه یارو ****** هم دل چیه گل تیر ستم ده گل مزارو
شهیدان با این کار خود هم پیامبر را خوشحال کردند و هم رزم احد را بار دیگر زنده کردند,اما افسوس که دل های آنها تیر ستم را از گلزار خصم گرفت.

نونم کی بیه که تیر زیه و حلق اصغر ****** نونم که سی چی بین یارو بیه ویرو
نمیدانم که چه کسی به گلوی علی اصغر تیر زد,نمیدانم چرا تو ای علی اصغر (با این سن کمت) در بین شهیدان پرپر شده ایی.

تا مشق سیاه ستم هی رنگ هم هی
اما تا زمانی که مشق سیاه ستم و دشمنی وجود دارد,رنگ( ناپایداری ظلم) هم وجود دارد.

تا دشمن دین مصطفی هی جنگ هم هی
تا زمانی که دشمن دین حضرت محمد وجود دارد,جنگ هم همیشه خواهد بود.

تا ظلمت کفرهی ده جهو مرد جهاد هی
و تا زمانی که در جهان کفر و ظلمت و تاریکی هست,مرد جهاد هم وجود دارد.

تا شیشه عمر کافرو هی سنگ هم هی
و تا شیشه عمر کافران وجود دارد,همواره سنگ نیز هست.
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر

پست توسط SAMAN »

[External Link Removed for Guests]  

غریب و بی کس و تنیام منمه دیی دل صرا ****** منم کر علی حیدر,نوه ی پاک پیغمبر
در این صحرا و دشت کربلا غریب و بیکس و تنها هستم,ای مردم من پسر علی (ع) حیدر کرار هستم,من نوه پاک پیامبر اکرم حضرت محمدم(ص)

بی یاورم ده ایی صرا بیه سقای لو تشنه ****** غمو درد دل عباس ,زه و دل مه دشنه
بی یاور و تنها هستم,تنها یاور من عباس علمدار,برادرم هست,ای برادر غم و اندوه تو مرا غمناک کرده است و غمت مانند دشنه ایی قلب مرا پاره کرده است.

بیا ای میر میدونم دلم بعد دل تو اشکسه ****** شمیم بوی دل برکو,عباس رخت سفر بسته
بیا ای سپه سالار لشکرم,عباس,که اگر تو نباشی و بعد از رفتن تو دل من خواهد شکست, ای داد که عباس علمدار لباس رزم پوشیده است,گویا به سفری می خواهد برود و عطر آن (لباسهایش) فضا را پر کرده است.

ده هجر تو علی گریان,امام بی کس و یاور ****** او تن سرد و بی جونت ,زه تش و دل حیدر
از غم دوری تو,امام علی(ع) گریه میکند. امامی که یاور و پشتیبانی ندارد.آن تن سرد و بی جان تو ای امام حسین(ع) ,آتش بر دل حضرت علی انداخته است.

که گل و باغ گلزارم ,وه ته چشم بیه پرپر ****** دلا خو کو وه ای ماتم,که پر درده دل خاتم
چون که فرزندانش چون گل هایی پیش چشمهایش پرپر شده اند.ای دل,به این غم و ماتم عادت کن که دل رسول الله هم از این ماتم و غم پردرد شده است.

دلم دی کوفیو خینه که میوه دلمه چینه ****** مگر ده نوه رسول شوجاعت زه نه کم دینه
دلم از این اهل کوفه خونین است که این چنین فرزندانم را که مانند میوه دل من بودند از باغ دلم چیدند. مگر از این نوه رسول الله,چیزی جز شجاعت ویا کمتر از آن دیدند؟

و ضرب تازیونه زنه زینب دل افسرده, دلا ویرو بویی هه رو که زینب خوار و ویلونه
این کافران,با تازیانه حضرت زینب(س) را,را که غم زده بود, زده اند, دعا میکنم که ای دل ویران شوی,چون حضرت زینب( س) این چنین سرگشته و خوار میبینم
دلش دیی کوفیو خینه ,اسیر قوم بی دینه
دل او از اهل کوفه خون است, و اسیر این ظالمان شده است.
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر

پست توسط SAMAN »

در دریای کرم سر سردار حرم اصل تقوا وفا ای همه نور خدا ای علمدار وری ای علمدار وری
گوهر دریای سخاوت ای سالار و سرور یاران و اهل بیت امام ای کسی که در تقوا و وفا بی مانند بودی وای کسی که همه نور وپاکی بودی ای علمدار برخیز

ای علمدار وری بکو ده پا تو علم کفر ده ریشه بکو وا دو تا دستت قلم
ای علمدار وری ای علمدار وری
در دریای کرم سر سردارحرم اصل تقوا وفا ای همه نور خدا ای علمدار وری ای علمدار وری

ای علمدار برخیز و علم خود را برپا کن و کفر را از ریشه با دو دست خود برکن

بچونم تشنه لون تشنه ده آو فرات وری ای ماه بنی هاشمی برتو جهاد
در دریای کرم سر سردار حرم اصل تقوا وفا ای همه نور خدا ای علمدار وری ای علمدار وری

بچه هایم تشنه لب هستند, تشنه از بی آب ,آب فرات,برخیز ای قمر بنی هاشم , عباس(ع) که جهاد بر تو واجب است.

صف شکن حضرت عباس علمدار وری صفدر صف شکن و قاتل کفار وری

ای حضرت عباس ای دلیر مرد صف شکن دشمان, ای شیر دلاور و ای قاتل کافرین از جا برخیز

تو یل معرکه جنگ اسد الله فتی عصره تنگه و خیالم وری بکو همتی

تو در این جنگ و بحبوحه شیر دلاور و رادمردی هستی, در ذهن و دیدگانم اختناقی برپاست, همتی کن وبرخیز

تو کر حیدر ای سرو بلن قامت مه وری بوردنه قرارم شیر بی طاقت مه

تو پسر امیرالمومنین علی(ع) هستی ای سرو بلند قامت من,این کافران آرامش و قرار مرا برده اند,ای شیر بی طاقت و دلاورم برخیز
ارسال پست

بازگشت به “شعر و ادبيات”