آرايه هاي ادبي (طنز)

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه موضوعات فرهنگي و ادبي به بحث و تبادل نظر بپردازيد

مدیر انجمن: شوراي نظارت

ارسال پست
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
سپاس‌های دریافتی: 64 بار
تماس:

پست توسط njmh »

توضيح چند تا تكنيك ادبي(شوخي)
واج آرايي:معمولا اشعاري كه واج آرايي دارند به اين درد ميخورند كه به مردم بگوييم شش بار پشت سر هم و تندتند آنها را بخوانند بلكه يك جايي زبانشان گير بيفتد و ما غش غش بخنديم.در اين سري از اشعار شاعر عمدا مي آيد و يك يا چند حرف را زياد از اندازه تكرار ميكند.مثل حرف ش در مصراع«كشتم شپش شپشكش شش پا را»

اغراق و مبالغه:دو تكنيك مخصوص شاعران خالي بند و لاف زن است.منتها با اين تفاوت كه مبالغه يك ذره بيشتر ملاحظه شعور آدم را ميكند ولي اغراق ديگر آخر خالي بندي و فحش به درك و فهم مخاطب است.

استعاره:استعاره يعني پيچاندن مخ مردم و لقمه را دور سر چرخاندن!هيچ شكي نداشته باش كه ادبا ميخواهند به زور در مصرف مغز بشريت اسراف كنند وگرنه چه دليلي دارد كه يهو آب معني تروريسم بدهد!بلكه بايد مساله را درك كني كه آب معني همه چيز ميدهد جز آب!
مرا دوست بدار،اندكي ولي طولاني!
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
محل اقامت: تهران. شهرک اکباتان
سپاس‌های ارسالی: 4 بار
سپاس‌های دریافتی: 186 بار

پست توسط ARMIN »

سلام
ممنون. خيلي جالب بود. من که خيلي دلم از دست اين همه آرايه پر است.
Don't play games with the ones who love you
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 351 بار
سپاس‌های دریافتی: 1579 بار
تماس:

پست توسط Dr.Akhavan »

najmeh, خانم
خيلي با حال بود
ممنون :::P :::P
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 158 بار
سپاس‌های دریافتی: 747 بار

پست توسط Leila »

اغراق و مبالغه:دو تكنيك مخصوص شاعران خالي بند و لاف زن است.
اين مورد بيشتر از همه به واقعيت نزديكه.
اگر مي توانستيد خريدار باور باشيد، كدام باور از همه برايتان مفيد تر بود؟؟
Commander
Commander
سپاس‌های ارسالی: 941 بار
سپاس‌های دریافتی: 1474 بار
تماس:

پست توسط Mohsen1001 »

من که خودم هميشه از دست اينا شاکي بودم بيشترش توجيهه :?
New Member
سپاس‌های ارسالی: 1 بار

Re:

پست توسط mirmohammad »

njmh نوشته شده:توضيح چند تا تكنيك ادبي(شوخي)
واج آرايي:معمولا اشعاري كه واج آرايي دارند به اين درد ميخورند كه به مردم بگوييم شش بار پشت سر هم و تندتند آنها را بخوانند بلكه يك جايي زبانشان گير بيفتد و ما غش غش بخنديم.در اين سري از اشعار شاعر عمدا مي آيد و يك يا چند حرف را زياد از اندازه تكرار ميكند.مثل حرف ش در مصراع«كشتم شپش شپشكش شش پا را»

اغراق و مبالغه:دو تكنيك مخصوص شاعران خالي بند و لاف زن است.منتها با اين تفاوت كه مبالغه يك ذره بيشتر ملاحظه شعور آدم را ميكند ولي اغراق ديگر آخر خالي بندي و فحش به درك و فهم مخاطب است.

استعاره:استعاره يعني پيچاندن مخ مردم و لقمه را دور سر چرخاندن!هيچ شكي نداشته باش كه ادبا ميخواهند به زور در مصرف مغز بشريت اسراف كنند وگرنه چه دليلي دارد كه يهو آب معني تروريسم بدهد!بلكه بايد مساله را درك كني كه آب معني همه چيز ميدهد جز آب!

این طنز نبود بلکه اهانت بود. استعاره هنر بزرگ شاعران است برای بیان دردها و آلام جامعه در لباسی ناشناس به خاطر ترس از حاکمان...
ارسال پست

بازگشت به “شعر و ادبيات”