استاکس نت چه می‌کند؟

در این بخش می‌توانید در رابطه با امنيت و کلیه مباحث مربوط به آن بحث و تبادل نظر نمایید

مدیران انجمن: SHAHRAM, شوراي نظارت

ارسال پست
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1249
تاریخ عضویت: شنبه ۱۱ شهریور ۱۳۸۵, ۷:۴۰ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1041 بار
سپاس‌های دریافتی: 1699 بار

استاکس نت چه می‌کند؟

پست توسط Achilles »

استاکس نت چه می‌کند؟


تصویر



علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی هسته ای ایران گفته است: "کرم اینترنتی استاکس نت وارد سیستم اصلی نیروگاه بوشهر نشده و فقط در بعضی از لپ تاپ های شخصی مشاهده شده است."
نتایج آخرین پژوهش کارشناسان امنیت کامپیوتر نشان می دهد که کرم استاکس نت ماموریت تخریب کننده دارد؛ این تخریب می تواند شامل از کار انداختن کامل سیستم کارخانه ها یا حتی انفجار در آنها باشد. گروهی از کارشناسان معتقدند هدف های این کرم در ایران قرار دارند.
ماجرا زمانی شروع شد که در ۳۱ تیرماه امسال، شرکت سیمانتک در کالیفرنیا، گزارشی درمورد آلودگی کامپیوترهای جهان به این کرم منتشر کرد. در این گزارش عنوان شده بود که حدود ۶۰ درصد آلودگی های جهان به این کرم کامپیوتری در ایران قرار دارد. رسانه ها با سردی با این خبر برخورد کردند، اما اولین گزارشی تحقیقی در این مورد از تلویزیون فارسی بی بی سی پخش شد.


استاکس نت مهاجم است نه جاسوس


تاکنون نتایج پژوهش کارشناسان نشان می داد که کرم استاکس نت به سیستم های کنترل صنعتی زیمنس به نام اسکادا نفوذ می کند و به جمع آوری و ارسال اطلاعات می پردازد. اما سیمانتک در تاریخ ۱۵ مرداد گزارش دیگری منتشر کرد که نشان می دهد این کرم یک مهاجم تخریب کننده است نه جاسوس سیستم های صنعتی.
براساس این گزارش، کرم استاکس نت از طریق هرنوع شبکه و یو اس بی، به پی ال سی یا بخش اصلی مدار سیستم های کنترل صنعتی نفوذ و با وارد کردن کدهای خود، برنامه جدیدی در پی ال سی جایگزین می کند. بنابراین می تواند کنترل کارخانه را تا حدودی در دست بگیرد. در این صورت مثلاً می تواند در یک کارخانه پتروشیمی، تنظیم فشار در منبع یا لوله های مواد را در دست بگیرد و با افزایش فشار باعث انفجار شود یا در نیروگاه های تولید برق، ولتاژ را ببرد و به دستگاه ها آسیب برساند.

اطلاعات جدید درباره استاکس نت گویا این است که برخلاف تصور گذشته، فقط سیستم های کنترل صنعتی زیمنس مورد خطر نیستند، بلکه پی ال سی یا بخش اصلی مدار هر سیستم کنترل صنعتی می تواند به این کرم آلوده شود. بنابراین، کارخانه هایی که دارای سیستم های کنترل صنعتی هستند، مانند نیروگاه های برق، مراکز تصفیه آب، صنایع نفت و گاز و پتروشیمی، فولاد و حتی کشتی های بزرگ تجاری و ناوهای جنگی، می توانند هدف این کرم مهاجم باشند.
اگرچه این کرم در کامپیوترها خانگی دیده شده است و در این کامپیوترها تکثیر می شود، اما هدف اصلی آنها سیستم های کنترل صنعتی است و ظاهرا خطری برای کامپیوترهای شخصی ندارند.

چرا استاکس نت برای ایران تهدید جدی محسوب می شود؟


استاکس نت فقط کامپیوترهای ایران را آلوده نکرده است. ۱۸ درصد آلودگی های شناخته شده در اندونزی، مقداری در هند و فقط دو درصد در آمریکا و البته در سایر کشورهای دنیا وجود دارد. زیمنس ۱۴ اسکادا آلوده به این کرم را در اروپا پیدا کرده است. اما چرا تمام انگشت ها رو به ایران نشانه رفته است؟
بیشتر پژوهشگران بالا بودن آلودگی در ایران را علت این نتیجه گیری می دانند، اما گزارش سیمانتک و شرکت آلمانی به نام لانگنر می گوید، این کرم اطلاعات پی ال سی را استخراج می کند و ممکن است بتواند براساس "تایم زون" (منطقه زمانی) و اطلاعات خاص دستگاه مشخص کند که آن دستگاه در کدام منطقه و حتی چه کارخانه ای قراردارد. بنابراین مثلاً وقتی اطلاعات نیروگاه برقی در ایران را دریافت کرد براساس برنامه ریزی از پیش می داند که عملیات شروع شده است!
شرکت سیمانتک و شرکت آلمانی لانگنر بطور پیوسته در حال پژوهش درباره این کرم هستند. ظاهراً شرکت های دیگری همچون کاسپرسکی و ماکروسافت نیز پژوهش هایی را درمورد این کرم انجام داده اند. اما لانگنر مدعی است که استاکس نت را تا حدود زیادی رمزگشایی کرده است. لانگنر معتقد است براساس این رمزگشایی این کرم به هدف خیلی بزرگی حمله خواهد کرد که ممکن است نیروگاه اتمی بوشهر در ایران باشد. اما سیمانتک هدف قرار داشتن ایران را به طور قطع تایید نمی کند.
هنوز پژوهش ها به پایان نرسیده است و آخرین نتایج در کنفرانس ضد بدافزار ونکوور که از ۷ مهرماه آغاز شده است ارائه خواهد شد.

استاکس نت را چه کسی طراحی کرده است؟



پایان رمزگشایی این کرم احتمالاً نشان خواهد داد که چه کسی یا چه کشوری آن را طراحی کرده است. تاکنون پیچیدگی بسیار زیاد و هدف های خاص این کرم باعث شده بود که عنوان شود این کرم توسط یک کشور طراحی شده است نه یک شرکت یا هکرهای خانگی.
گزارشی از ماکروسافت نشان می دهد که طراحان این کرم اینترنتی از امضای دیجیتالی شرکت معتبر "ریل سمیکانداتتور کورپرشن"، تولید کننده سخت افزار استفاده کرده اند. بنابراین سیستم های ایمنی فایروال بسیار قوی هم استاکس نت را به عنوان محصولی از این شرکت می پذیرند و مقاومتی نمی کنند.
این شرکت قطعاً نمی تواند این امضای دیجیتالی را با اراده خود در اختیار طراحان کرم قرارداده باشد و احتمالاً امضای دیجیتالی آن سرقت شده است. سرقت این امضای دیجیتالی کاری بس دشوار است که توسط یک باند بسیار پیشرفته یا سازمان های امنیتی کشورها با بودجه بالا امکان پذیر است. این موضوع هم می تواند سرنخی برای یافتن طراح کرم باشد.


عملیات استاکس نت در آینده

درحالیکه مقامات سیاسی ایران داستان را پایان یافته تلقی می کنند کارشناسان امنیت کامپیوتر همه چیز را در شروع می بینند. بعضی از آنها معتقدند عملیات استاکس نت در شمارش معکوس است و می تواند در صنایع نفت و گاز یا بعضی از نیروگاه های برق یا حتی در صنایع هسته ای اخلال جدی ایجاد کند. به گفته آنها این کرم حتی می تواند موجب اختلال در کار مراکز احتمالی هسته ای بشود که اصلاً کسی از وجود آنها با خبر نیست.
اظهارات آقای صالحی تایید نظرات کارشناسان است. چرا که آنها نیز معتقدند که یافتن و مشاهده کرم استاکس نت در سیستم های کنترل صنعتی بسیار دشوار است و در مواردی غیر ممکن، اما آن را در کامپیوترهای خانگی براحتی می توان پیدا کرد. از آنجا که آقای صالحی گفته است که این کرم در کامپیوترهای شخصی برخی از کارکنان انرژی هسته ای ایران دیده شده است، می توان نتیجه گرفت که احتمال آلودگی نیروگاه هسته ای بوشهر به آن هم وجود دارد.

bbc
Captain
Captain
پست: 2755
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۸۵, ۱۲:۴۶ ب.ظ
محل اقامت: شیراز
سپاس‌های ارسالی: 22364 بار
سپاس‌های دریافتی: 5559 بار

Re: استاکس نت چه می‌کند؟

پست توسط Present »

کار کی میتونه باشه به غیر از آمریکا و یا رژیم صهیونیستی؟
به نظر من باید از هکرها و ویروس نویس های داخلی برای یک جنگ تمام عیار سایبری استفاده کنیم و اونارو ساپورت مالی کنیم و بهشون زمان و فرصت بدیم خودی نشون بدند و اگر آمریکایها یک کرم ساختند ما 10 تا از نوع مختلف بسازیم
این حرف رو می زنم چون به نیروهای داخلی و متخصصینمون ایمان دارم که میتونند
ما می توانیم
پروانه نیستم که به یک شعله جان دهم / شمعم که سوزم و دودی نیاورم

گــــــــــــــــاهی تــــــــــــــاوان شیــــــــــر بودن قـــفس اســـت ...
امــــــــا شـــــغال هــــا در شـــــهــــر آزاد مـــــیگـــــــردنــــــــــد ... !

به زودی تعمیرکار لب تاپ می شم :-)
Major
Major
نمایه کاربر
پست: 830
تاریخ عضویت: شنبه ۲ تیر ۱۳۸۶, ۱۱:۴۷ ب.ظ
محل اقامت: باختران
سپاس‌های ارسالی: 309 بار
سپاس‌های دریافتی: 2025 بار
تماس:

Re: استاکس نت چه می‌کند؟

پست توسط ali1371 »

خداراشکر که ضرری به مانرسید ولی انتی ویروس های شخصی جلوش رو می تونند بگیرند یانه
  که ارتش ایران درجنگ کرد حماسه نبود معجزه بود
یاسرعرفات
 
وبلاگ من [External Link Removed for Guests]
New Member
پست: 6
تاریخ عضویت: جمعه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۰, ۴:۲۹ ب.ظ
سپاس‌های دریافتی: 7 بار

Re: استاکس نت چه می‌کند؟

پست توسط you4ever »

ویروس استاکس نت اولین ویروسی است که به عنوان ویروس های با برنامه هدف تخریبی دولتی طراحی و تولید شده است، این ویروس به طور اخص برای ایران تولید و تهیه شده است، و برای اینکه شناخته نشود خودش را بوسیله signature های سخت افزار های شناخته شده ای مثل Realteak در سیستم رجیستر می کند و بدین لحاظ توسط آنتی ویروس ها قابل شناسایی نبود.

با توجه به این مسئله که در خیلی از مراکز دولتی و حساس ایران اتصالی به اینترنت وجود نداشته است، این ویروس به گونه ای طراحی شده که اضافه بر انتشار در اینترنت، توسط فلش مموری هم انتشار پیدا می کند، جهت جلوگیری از تشخیص سریع آن ،این ویروس به گونه ای طراحی شده که به سیستم های کاربری شخصی آسیبی وارد نمی کند، در حالیکه اگر به کامپیوتر یکی از سیستم های کنترل صنعتی اسکادا زیمنس متصل باشد، ویروس به سرعت وارد دستگاه می شود، و با توجه به اینکه رمز عبور مدیریتی اصلی زیمنس را نیز دارد، به سرعت سیستم عامل را تغییر برای تخریب می دهد.

اثرات این ویروس بسیار شدید است چون بسیاری از مراکز صنعتی و هسته ای در ایران از محصولات کنترل صتعتی زیمنس استفاده می کنند و عملا یکی عملیاتی است که به نشانه Cyber-War یا جنگ های سایبری شناخته می شود.
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1160
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۸۸, ۱:۵۱ ب.ظ
محل اقامت: تهران
سپاس‌های ارسالی: 15611 بار
سپاس‌های دریافتی: 6443 بار
تماس:

Re: استاکس نت چه می‌کند؟

پست توسط ASHKAN95 »

دوست عزیزali1371 :razz:
چند وقت پیش شرکت bitdefender نرم افزاری به عنوان استاکس نت ریموور عرضه کرد.
این برنامه رو میتونی تو سایت های دانلود فارسی هم پیدا کنی.تو گوگل سرچ کنی پیداش میکنی.انتی ویروس های دیگه قادر به شناساییش نیستن.
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
پست: 4390
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۸۴, ۱:۱۴ ب.ظ
محل اقامت: کرج پلاک 43!
سپاس‌های ارسالی: 6707 بار
سپاس‌های دریافتی: 12101 بار
تماس:

Re: استاکس نت چه می‌کند؟

پست توسط Mohammad 1985 »

همونطور که ایشون گفتن این ویروس برای سیستم های خانگی نوشته نشده ! ولی با توجه به اینکه سیمانتک جز اولین شرکتهایی بود که شناسایش کرد باید توسط نورتون شناسایی بشه
به همه سياستمداران مشکوک باش.
جکسون براون
ارسال پست

بازگشت به “امنيت”