متاسفانه، به نظر میرسد ما هنوز کمبود نیروی متخصص و باتجربه داریم. الان سری به انجمنهای اینترنتی فارسی بزنید پر از پیشنهاد اصلاح جنگنده صاعقه و آذرخش است که ایده خوبی داده اند. یک سرچ ساده متخصصان کشورمان میزدنند میتوانستند ایده بهتری روی صاعقه اجرا کنند که خیلی هم سخت نیست. ظرف این 10-15 سال خیلی تغییرات میتوانستند گروه طراحی انجام دهند که گویا هنوز نشده!
1- مثل، انتقال توپ از دماغه به زیر کابین خلبان مثل اف 14، که موجب میشود فضای زیادی برای نصب رادارهای بزرگ بوجود اید.
2- انتقال ورودیهای هوا از بغل بدنه به زیر. چون دوتا موتور است هم میشود مثل تایفون به زیر بدنه/قسمت شکم جنگنده انتقال داد و هم به زیر بالها مثل میگ 29.
3- در نتیجه ریشه بال گسترش داد تا جلوی دماغه که باعث بهبود ایرودینامیک و قدرت برا میشود. وجود میگ 29 بخوبی بیستر تحقیاتی فراهم کرده. در واقع با نصب پر قدرت برای استفاده بهینه از توان موتور تغییر در سطح و طول بال باید بشود. یک راه ساده اینست ریشه بال پهن و بلند کرد تا تمام بال. تا سطح و طول بیشتری بدست اید. این کار موحب فضای بیشتر برای سوخت در ون بالها هم میوشد. تعادل طولی هواپیما هم بهم نمیخورد.
4- میتوان مخازن سوخت تطبیقی در کنار بدنه گذاشت. هم روی ورودی ها هوا و هم قسمت بغل بدنه. اگر ورودیها به زیر بدنه منتقل کنند همین ورودی ها با حفظ سازه میتوانند تبدیل به محزن سوخت تطبیقی شوند.
5- ارابه فرود جمع شونده به عقب با جلو، تا با ایجا فضای بیشتر برای نصب مهمات و مخزن سوخت بزرگتر
محل اربابه در کنار ورودهای ارابه فرود مثل میراژ اف 1یا اف 16 یا اینکه به سمت عقب جمع شوند مثل اف 18. مدل اف 18 بهترست چون فضای بیشتری در زیر بال برای مهمات ایجاد میکند.
ایده های ارتقای جنگنده ملی ایران
مدیران انجمن: SAMAN, شوراي نظارت, مديران هوافضا
- سپاسهای ارسالی: 89 بار
- سپاسهای دریافتی: 153 بار
ایده های ارتقای جنگنده ملی ایران
با سلام و تشکر از لطف و از همه حلالیت میخواهم اگر ناخواسته موجب مزاحمتی شدم با مطالبم. نیت خیر بود و هیچ قصد بدی نبود. اوضاع روحی و احوتالات شخصی ام نامساعد است. باز در خواست مکررم تکرار میکنم از مدیریت سایت که میخواهم اکانت و تمام مطالب و کامنتهایم پاک نمایم.
Re: ایده های ارتقای جنگنده ملی ایران
بر طبق 5 مورد گفته شده، یکی از اصلاحات پیشنهادی، ارابه فرود عقب است.
ارابه عقب، یکی از موارد مهم هواپیماهاست. تحمل وزن فرود ... ولی در جنگنده مباحث ایرودینامیک و سرعت فراصوت/سوپرسونیک، مطرح است. محل جایگیری ارابه عقب هنگام جمع شدن نقش کلیدی در کارایی حمل سلاح جنگنده دارد. یکی از بهترین سیستم اربه فرود به نظرم در جنگنده اف 18 است.

ارابه عقب، یکی از موارد مهم هواپیماهاست. تحمل وزن فرود ... ولی در جنگنده مباحث ایرودینامیک و سرعت فراصوت/سوپرسونیک، مطرح است. محل جایگیری ارابه عقب هنگام جمع شدن نقش کلیدی در کارایی حمل سلاح جنگنده دارد. یکی از بهترین سیستم اربه فرود به نظرم در جنگنده اف 18 است.

با سلام و تشکر از لطف و از همه حلالیت میخواهم اگر ناخواسته موجب مزاحمتی شدم با مطالبم. نیت خیر بود و هیچ قصد بدی نبود. اوضاع روحی و احوتالات شخصی ام نامساعد است. باز در خواست مکررم تکرار میکنم از مدیریت سایت که میخواهم اکانت و تمام مطالب و کامنتهایم پاک نمایم.
- سپاسهای ارسالی: 1360 بار
- سپاسهای دریافتی: 1358 بار
با سلام
دوست عزیز این مواردی که شما گفتی اسمش ارتقا نیست کلا میشه طراحی یه جنگنده جدید الان به جز سه کشور آمریکا روسیه و فرانسه هیچ کشوری توانایی طراحی و تولید 100 درصد رو نداره به ایران هم هیچ کشور دیگه حاظر به کمک در عرصه هوا فضا نیست. طراحی و ساخت یک جنگنده نیازمند سرمایه گذاری زیاد هست طراحی سازه جنگنده یکی از موارد هست.موتور اویونیک و...
دوست عزیز این مواردی که شما گفتی اسمش ارتقا نیست کلا میشه طراحی یه جنگنده جدید الان به جز سه کشور آمریکا روسیه و فرانسه هیچ کشوری توانایی طراحی و تولید 100 درصد رو نداره به ایران هم هیچ کشور دیگه حاظر به کمک در عرصه هوا فضا نیست. طراحی و ساخت یک جنگنده نیازمند سرمایه گذاری زیاد هست طراحی سازه جنگنده یکی از موارد هست.موتور اویونیک و...
چه خوب خوند حرف دلمو
[FONT=Arial,sans-serif] سهم من از دنیا همینه که تو تنهایی شبهام کسی اشکامو نبینه کسی اشکامو نبینه.
[FONT=Arial,sans-serif] سهم من از دنیا همینه که تو تنهایی شبهام کسی اشکامو نبینه کسی اشکامو نبینه.
mj_piremard نوشته شده:با سلام
سلام
شاید نظر شما درست باشد. ولی ارتقاء/پیشرفت یک طراحی بحث است. کلیت بدنه و بال حفظ میشود. تغییرات در نهایت یک جنگنده جدیدی بوجود میاورد با استفاده بیس جنگنده قبلی. محاسبات بدنه و بال یکی از دشوارتین قسمتهای طراحی است. صاعقه این قسمت شامل نمیشود.
تغییر محل ورودی های هوا، ظاهر هواپیما تغییر زیادی میدهد ولی بال و بدنه نه چندان. ارابه فرود هم تغییراتی در جهت.
تبدیل وردوی های بالای بال به مخزن سوخت تطبیقی...
آخرین ويرايش توسط 1 on arman76ma, ويرايش شده در 0.

عکسها فتوشاپی ام، صرفا جهت رساندن منظور و مطلب.
[External Link Removed for Guests]
در این عکس، به خوبی تغییرات روی یک جنگنده/اف-18/ نشان داده میشود.

من چند هفته پیش ایده محفظه شیب دار داخلی برای جنگنده بال پایین دادم- برای ویژگی دادن استیلث به جنگنده! می توان همین ایده در مورد راتقاء جنگنده صاعق-آذرخش هم در نظر گرفت. یک عکس فتوشاپی ساختم که برخی از اصلاحات پیشنهادی ام نشان میدهم.

رنگ آبی: محفظه شیب دار مهمات، برای استیلث کردن.
رنگ قرمز: محفظه ارابه فرود جلو. چون میخواهیم فضای بیشتری برای رادار و مهمات زیر بدنه ایجاد شود، سیستم منحصرفردی پیشنهاد میکنم که ارابه فرود جلو به صورت ترکیبی از تاشو-تلسکوپی باشد. تا زیر دماغه و زیر بدنه برای رادار و مهمات فضای بیشتر داشته باشد.
رنگ زرد: جایگاه مهات زیر بدنه.
رنگ صورتی: محفظه و جایگاه اربه فرود عقب. که به صورت تاشونده به قب است. مثل اف-18
رنگ قهوه ای/دایره بزرگ و کوچک، اربه های فرود و نحوه جایگیری شان.

رنگ آبی: محفظه شیب دار مهمات، برای استیلث کردن.
رنگ قرمز: محفظه ارابه فرود جلو. چون میخواهیم فضای بیشتری برای رادار و مهمات زیر بدنه ایجاد شود، سیستم منحصرفردی پیشنهاد میکنم که ارابه فرود جلو به صورت ترکیبی از تاشو-تلسکوپی باشد. تا زیر دماغه و زیر بدنه برای رادار و مهمات فضای بیشتر داشته باشد.
رنگ زرد: جایگاه مهات زیر بدنه.
رنگ صورتی: محفظه و جایگاه اربه فرود عقب. که به صورت تاشونده به قب است. مثل اف-18
رنگ قهوه ای/دایره بزرگ و کوچک، اربه های فرود و نحوه جایگیری شان.
حتی شکل کنونی صاعقه/اذرخش هم میتوان با حفظ ساختار کلی بدنه و تنها انتقال موتور به پایین بالها آن را یک چنگنده دور برد کرد. ورودیها حفظ میشوند و تبدیل به مخازه سوخت جانبی اضافی برای برد بیشتر می شوند (شبیه مخازن تطبیقی. ولی بدون امکان جدا شدن. چون این ورودیها کاملا برا طراحی ایرودینامیک هموا طی 50 سال موفق بودند فقفط کافیست یک درچوش ایرودینامیک نصب کرد.). کافی است توک ورودی های با در پوشی ایرئدیتامکی چوشاند. نصب موتورهای قدرتمند مثل شایعاتی در باره ارتقای موتور جت به توربوفن کردن موتور اف 5 شده که تراست خشکش به 22 کیلو نیوتن رساندند. براحتی میشود جنگندنه پرقدرت ایچاد کرد کمترین تغییر ساختار بدنخ. اینم ایده من است.
انتقال توب 20 میلی متری به زیر بدنه یا غلافی زیر بدنه جای برای نصب رادار بزرگتر ممکن میشد. سیستم های دید در شی آن را تبدیل به چنگنده 24 ساعته میکند به همین دلیل اسمش را گذاشتم اف 24

انتقال توب 20 میلی متری به زیر بدنه یا غلافی زیر بدنه جای برای نصب رادار بزرگتر ممکن میشد. سیستم های دید در شی آن را تبدیل به چنگنده 24 ساعته میکند به همین دلیل اسمش را گذاشتم اف 24

در لینک زیر، ایده های بیشتری برای پیشرفته تر کردن در ساخت جنگنده بومی-وطنی ارائه کرده ام، مطالعه به فرمایید:
topic-t120852.html
topic-t120852.html