آشنایی با جنگنده چند منظوره رافال

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با هواپيماهاي نظامي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: SAMAN, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Colonel II
Colonel II
پست: 1065
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۳۸۴, ۲:۰۴ ب.ظ
محل اقامت: زیر آسمون خدا
سپاس‌های دریافتی: 407 بار
تماس:

آشنایی با جنگنده چند منظوره رافال

پست توسط آرمان »

رافال، جنگنده ای برای آینده نویسنده: آرمان


می توان به جرأت اظهار کرد که دیگر همانند گذشته، توانایی ساخت هواپیماهای جنگنده تنها تحت سلطه کشور به خصوصی مانند ایالات متحده نیست و کشورهای دیگر نیز امروزه همگام با صنعت روز هوانوردی، با جدیت مشغول به طراحی و تولید هواپیما های جنگنده بومی می باشند.

جنگنده فرانسوی نوین رافال با بال های دلتا شکل

تصویر

اما در این میان، دو کشور اروپایی، یعنی فرانسه و انگلیس و البته تا حدودی نیز آلمان، گوی سبقت را از دیگران ربوده و به سرعت در حال تولید جنگنده هایی هستند که به خوبی از پس حریفان آمریکایی خود بر آمده و آنان را از میدان نبرد، به در می کنند. کشور فرانسه، با سابقه زیاد در طراحی و ساخت هواپیماهای مسافربری و نظامی، هم اکنون در حال طراحی مدل های جدیدی از هواپیماهای جنگنده می باشد که شاخص ترین آن ها، جنگنده رافال Rafale است. این جنگنده، که در حقیقت همان ادامه دهنده راه اسلاف خود یعنی جنگنده های مشهور میراژ، جگوار، سوپر اتاندارد است، به منظور جایگزینی جنگنده های قدیمی توسط نیروی هوایی فرانسه سفارش داده شد.

جنگنده فرانسوی رافال در حال حمل موشک سایدوایندر
تصویر
این جنگنده، که می توان تا حدودی آن را جنگنده ای جوان و جدید نامید، در سال 2001 و در عملیات جنگ افغانستان عملکرد و برتری آشکار خود را بر شناخته شده ترین هواپیماهای ناونشین، یعنی F-18 Hornet و F-14 Tomcat به جهانیان ثابت نمود. رافال هواپیمایی دو موتوره با قابلیت حمل بازه گسترده ای از تسلیحات هوا به هوا و هوا به زمین می باشد که در عین حال، هواپیمایی بی نهایت تغییر پذیر است و به سرعت می تواند نقش خود را از برتری هوایی به شناسایی، حملات دریایی و یا زمینی تغییر دهد. در کاکپیت این جنگنده، از سیستم های اویونیک یا سیستم های الکترونیکی بسیار پیشرفته ای بهره برداری شده است؛ مانند سیستم HUD هولوگرافیک با زاویه دید بالا ساخت شرکت تالس اویونیک که اطلاعات ماموریت را به وفور در جلوی دید خلبان حاضر می نماید، دوربین های CCD و همچنین صفحه نمایش های لمسی در طرفین خلبان که اطلاعات تاکتیکی موقعیت حاضر را ارائه کرده و به او امکان تصمیم گیری به موقع را می دهد.


در مورد تسلیحات این جنگنده باید اظهار نمود که این هواپیما قادر به حمل بیش از 9 هزارکیلوگرم جنگ افزار هوا به هوا یا هوا به زمین از انواع مختلفی چون موشک های میکا، ماژیک، سایدوایندر، آپاچی، اگزوست، ماوریک، هارپون و بمب های هدایت لیزری GBU-12 بسته به نوع ماموریت می باشد. چنانکه پیش بینی نیز می شود، قرار بر این است که این جنگنده مدرن از سال 2006، به بمب های فوق دقیق هدایت لیزری یا GPS ماهواره ای ساژم AASM نیز برای منهدم ساختن هدف های دشوار زمینی مجهز گردد. این جنگنده، همچنین از دو توپ مسلسل با قدرت آتش 2500 گلوله در دقیقه ساخت GIAT نیز برای نبرد های هوایی نزدیک بهره می جوید. این جنگنده از نظر جنگ الکترونیک نیز برتری خود را حفظ کرده است؛ چه، با در اختیار داشتن سیستم های هشدار تهاجم، گیرنده و آشکار ساز لیزری و سیستم های مغشوش کننده رادار دشمن از توانایی قابل قبولی برخوردار است.


با مجهز شدن این هواپیما به سیستم راداری RBE2، این جنگنده از قابلیت هایی چون نگاه به پایین و شلیک به پایین نیز بهره مند شده قابلیت ردیابی همزمان 8 هدف و شناسایی تهدیدات هوایی به نحو احسن را نیز داراست. طول بالهای دلتا شکل این جنگنده حدود 11 متر و طول خود هواپیما در حدود 10 متر می باشد و در عین حال، از مساحت بالی به میزان 45 متر مربع بهره می برد. این جنگنده مدرن از دو موتور M88-2 ساخت سنکما، برای فراهم آوردن نیروی پیشران خود استفاده می نماید که البته هریک نیروی کشش استاتیکی معدل 75 کیلونیوتن را با پس سوز فراهم می آورند که در اصل ورودی های این موتورها، در زیر سکان افقی هواپیما واقع شده است! البته، تعجب نکنید. واقع شدن ورودی هوا زیر سکان افقی، به این دلیل است که این هواپیما از نوع کانارد می باشد، یعنی سکان افقی آن که غلتش حول محور عرضی را کنترل می کند، به صورت دو بالچه در جلو واقع شده است و در عوض، در قسمت انتهای هواپیما هیچ گونه سطح کنترلی مشاهده نشده و بال ها تا انتهای خروجی های موتور امتداد یافته اند.


موتورهای قدرتمند این جنگنده، رسیدن آن را به سرعتی معادل 8/1 ماخ و داشتن سقف پروازی برابر با 55 هزارپا را امکان پذیر ساخته اند که توانایی هایی بهینه برای جنگنده ای در این کلاس محسوب می شود. ناگفته نماند که این جنگنده در انواع گوناگونی برای ماموریت های متفاوت عرضه می گردد. این مدل ها عبارتنداز: مدل B این جنگنده در اصل برای استفاده نیروی هوایی طراحی گشته و هواپیمایی دو نفره شامل سرخلبان و افسر تسلیحات نظامی می باشد. مدل C نیز مانند مدل قبل برای نیروی هوایی تولید شده و در چندی از موارد بهبودیافتگی هایی نیز نسبت به مدل قبلی مشاهده می شود. مدل M نیز جنگنده ای تک نفره و مدل ناونشین رافال محسوب می شود که به منظور انجام ماموریت های حفاظتی از ناوهای هواپیمابر تولید گشته است. قابل توجه است که باز هم کارخانه سازنده این جنگنده، یعنی شرکت داسالت، سنت شکنی نکرده و هواپیمای رافال را نیز هواپیمایی با بال های دلتا شکل طراحی نموده است، یعنی همان سنتی که در هواپیماهای پیشین فرانسوی مانند میراژ 4000 رعایت شده است.


جنگنده رافال اولین هواپیمای نظامی جهان است که به منظور انجام ماموریت های هوا به هوا و هوا به زمین به طور همزمان، طراحی شده است که یکی از وجوه قدرت و شایستگی آن می باشد. به علاوه، توانایی این هواپیما برای انجام عملیات در حالت های ماورای دید بصری (BVR) و یا در ارتفاع بسیار پایین نسبت به سطح زمین در نبرد، امکانات گسترده ای را به آن، برای جنگنده ای چند ماموریته بودن و قابلیت بقای فراوان در مقابل دشمن را داده است. به هرسخن، این هواپیما، قادر است که نیاز نه تنها نیروی هوایی فرانسه، بلکه کشورهای زیادی در جهان را که بعدها از سفارش دهندگان این هواپیما خواهند بود، با شایستگی هر چه تمامتر مرتفع نماید.
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
پست: 234
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۱ شهریور ۱۳۸۵, ۱:۱۸ ق.ظ
محل اقامت: کرج
سپاس‌های ارسالی: 45 بار
سپاس‌های دریافتی: 112 بار
تماس:

رافال : عامل برتري و دفاع هوايي فرانسه

پست توسط R@mtin »

 رافائل ، عامل برتری و دفاع هوایی فرانسه
 
در اواخر دهه 70 ميلادي کشورهاي پيشرو اروپاي غربي براي تامين جانشين مناسب براي هواپيماهاي رزمي قديمي ترشان ، مذاکراتي را با يکديگر آغا کردند. به اين ترتيب ، با مشارکت کشورهاي فرانسه، انگلستان، آلمان غربي و ايتاليا ، برنامه اي به نام "هواپيماي جنگنده اروپايي" (EFA) پايه گذاري شد. در اين بين کشور فرانسه نيازهاي نسبتا متفاوتي با ديگران داشت و ضمنا سهم اساسي تري را در برنامه مي طلبيد. در واقع فرانسوي ها در پي جانشيني مناسب براي جنگنده هاي قديمي ( ميراژ3 ،5، 2000 ، جگوار و سوپر اتاندارد ) بودند.به همين دليل در سال 1985 فرانسه از برنامه (EFA) جدا شد و طرح ملي (ACX) را که در سال 1982 آغاز کرده بود را با جديت بيشتري پيگيري کرد. حاصل کار هواپيماي بال مثلثي رافائل بود.
اهداف اصلي برنامه ساخت رافائل که مورد نظر ستاد ارتش، نيروي هواي و نيروي دريايي فرانسه مي باشد، داشتن هواپيمايي قدرتمند ، قادر به انجام عمليات در هر گونه شرايط جوي و شب و روز و نيز تامين طيف گسترده اي از انواع ماموريت ها مانند برتري و دفاع هوايي ، حمله هوا به سطح ، شناسايي با تجهيزات کنوني و آينده و مجهز بودن به يک سامانه جنگ افزاري منحصر به فرد، صرف نظر از نوع هواپيما عنوان گرديده است. به علاوه رافائل اولين هواپيمايي است که از ابتدا ، هم براي اجراي عمليات بر روي زمين و هم از روي ناو هواپيمابر طراحي شده است. برنامه رافائل اهداف مشخصي مانند کارايي ، کاهش زمان توليد و کاهش قيمت را در نظر گرفته است.

 تصویر 

 انواع مختلف رافائل عبارتند از :
مدل A (مدل اوليه)
مدل B (دو سرنشينه براي نيروي هوايي)
مدل C (تک سرنشينه براي نيروي هوايي)
مدل D (خفاکار براي نيروي هوايي)
مدل M (تک سرنشينه براي نيروي دريايي)
 
 تصویر
 
نيازمندي کل اعلام شده توسط ارتش فرانسه به اين هواپيما 293 فروند ، شامل 233 فروند براي نيروي هوايي و 60 فروند براي نيروي دريايي مي باشد که تاکنون 82 فروند براي نيروي هوايي و 38 فروند براي نيروي دريايي سفارش داده شده است.
طرح اوليه شباهت زيادي با ميراژ2000 داشت ، به جز آنکه به بالک و دم همودي بزرگتري مجهز بود. استفاده فراوان از مواد مرکب ، استفاده از سيستم کنترل پرواز با سيم ، و اتخاذ تدابيري براي کاهش تشعشعات راداري از جنبه هاي ديگر طرح رافائل بودند.
اولين پيش نمونه رافائل در چهارم ژوئيه 1986 پرواز کرد. در همان نخستين پرواز ، رافائل سرعت 3/1 برابر سرعت صوت را آزمود و تا فشار 5g+ را تحمل کرد. آزمايش هاي فرود بر روي عرشه از سال 1988 آغاز شد. اولين پيش نمونه رافائل به موتور امريکايي جنرال الکتريک اف.404 مجهز بود ، اما در سال 1990 موتور اسنکما ام.88 ( SNECMA کمپاني سازنده موتورهاي هواپيماهاي نظامي و غير نظامي فرانسه) بر روي آن نصب شد و پس از تاييد عملکرد ، موتور استاندارد رافائل شد.
دماغه و بال هاي اين هواپيما تماما از مواد کامپوزيت و آلياژهاي سبک ساخته شده است. رافائل همچنين داراي فرامين پروازي ديجيتال و طرح (HOTAS (Hans On Throttle And Stick بوده و از سامانه ناوبري فوق العاده دقيق و يک رادار RBE2 جفت هدف با جاروي الکترونيکي که در حال حاضر يکي از کارآمدترين نوع خود مي باشد، برخوردار است.
خود حفاظتي هواپيما با يک سامانه کاملا يکپارچه به نام Spactra تا مين مي گردد که نقش آن کشف تهديدات، اعم از تهديدات الکترومغناطس، مادون قرمز و يا ليزري و اقدام به اجراي عمليات پارازيت - فريب مناسب براي دفع و خنثي کردن اين تهديدات است. و بالخره سامانه جنگ افزاري رافائل قادر است با ديگر هواپيما و يا مراکز کنترل ناوها از طريق خدمه رابط داده هاي تاکتيکي MIDS با استاندارد ناتو مکالمه نمايد.

 تصویر 

سيستم راداري رافائل قابليت رديابي همزمان اهداف زميني و هوايي را داراست، و بابرد تشخيص حدود 100 کيلومتر (براي اهداف معمولي) ، مي تواند دوست و دشمن را از هم تشخيص دهد. اين رادار قادر به ردگيري همزمان 8 هدف هوايي و شليک همزمان 8 موشک ميکا به سوي آن هاست. علاوه بر نشانه گر هاي کابين ، کلاه پروازي ويژه اي به وزن تقريبا 45/1 کيلوگرم براي خلبان رافائل فراهم شده که ردگيري و قفل کردن سيستم تسليحات بر روي يک هدف انتخابي خلبان را تسهيل کرده است.
رافائل B که يک هواپيماي دو کابينه است قادر است کليه ماموريت هاي جنگنده تک کابينه را انجام دهد اما بيشتر براي مقاصد هجومي و آموزشي استفاده مي شود. بر خلاف تعداد زيادي از هواپيما طول مدل تک کابينه و دو کابينه در رافائل يکسان است. اما وزن خالي مدل دو سرنشينه 220 کيلوگرم بيشتر است.

رافائل M مي بايست بر روي ناو شارل دو گل استقرار يابد، داراي يک فناوري پيشرفته در هواپيماهاي دريايي است. اما به دليل استفاده زياد از فيبر کربني در سازه رافائل، امکان نصب لولا در مدل M فراهم نشد و به همين دليل، امکان تا کردن بال هاي آن بر روي عرشه (براي کاستن از فضاي اشغال شده) وجود ندارد.

 تصویر 

 جنگ افزار ها

1- يک قبضه توپ 30 ميليمتري DEFA791B ساخت جيات با نواخت تير بالا که در جنب قسمت ورودي سمت راست نصب گرديده است و 14 پايه نصب تسليحات در زير بدنه و بال ها.
2- قادر به حمل 8 فروند موشک هوا به هواي ميکا مجهز به خود هدايت کننده مادون قرمز و يا الکترو مغناطيس و يا موشک ماژيک و تا 3 سه عدد باک اضافي. ( براي عمليات رهگيري )
3- قادر به حمل موشک هاي ASMPA ، Scalp-EG ، AASM ، Exocet و حمل باک اضافي با ظرفيت 2000 و 1250 ليتر. ( براي حمله به اهداف زميني )
4- پاد Reco-NG ، باک هاي اضافي و موشک ميکا. ( براي ماموريت شناسايي )
5- قادر به حمل سلاح هسته اي

 تصویر 
 
مشخصات اصلي :

طول دو سر بال: 8/16 متر
طول: 27/15 متر
ارتفاع: 35/5
وزن خالي: 10 تن
حد اکثر وزن هنگام برخاستن از روي ناو: 5/21 تن
حد اکثر وزن هنگام برخاستن از روي باند: 5/24 تن
سوخت داخلي: 5/4 تن
سوخت خارجي: 5/9 تن
طول خط فرود بر روي باند: 450 متر
سقف پرواز عملي: 18000 متر
حد اکثر سرعت در ارتفاع بالا: 2 ماخ
بيشترين بار جنگي: 8000 کيلوگرم
زمان گشت هوايي: يک ساعت و 40 دقيقه بدون باک خارجي و حدود 3 ساعت با باک  .

 تصویر 
اینان برای عشق ورزیدن به خدای خود راهی جز به صلیب کشیدن انسان نمی شناسند...
(فریدریش نیچه)
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
پست: 3101
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۲ بهمن ۱۳۸۵, ۴:۲۵ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 19718 بار
سپاس‌های دریافتی: 21369 بار

پست توسط SAMAN »

رافائل جنگنده برتر, تامین کننده برتری هوایی
  تصویر 
نیروی هوایی ارتش فرانسه اولین جنگنده تک کابین رافائل خود را ماه گذشته تحویل گرفت. قرار است اداره کل تسلیحات فرانسه DGA تعداد 234 فروند از این هواپیما را تحویل نیروی هوایی این کشور دهد.هواپیمای تحویل شده که شماره آن C102 میباشدتوسط یکی از شعب کارخانه هواپیما سازی داسو واقع در شهر بوردو ساخته شده و در نمایشگاه هوایی لویورژه پاریس که در ماه ژوئن برگزار گردید به نمایش درآمد.این هواپیما اولین سفارش از کل سفارش 48 فروندی وزارت دفاع فرانسه در سال 1998 است.
اهداف اصلی برنامه ساخت هواپیمای رافائل که مورد نظر ستاد ارتش ,نیروی هوایی,و نیروی دریایی فرانسه می باشد, داشتن هواپیمایی چند ماموریته و سریع, قدرتمند که قادر به انجام عملیات در هرگونه شرایط جوی و شب و روز و نیز تامین طیف گسترده ایی از انواع ماموریت ها مانند برتری و دفاع هوایی,حمله هوا به سطح,شناسایی با تجهیزات کنونی و آینده و مجهز به یک سامانه جنگ افزاری منحصر به فرد, صرف نظر از نوع هواپیما, عنوان گردیده است.
به علاوه هواپیمای رافائل اولین هواپیمایی است که از ابتداهم برای اجرای عملیات از روی زمین و از روی ناو هواپیما بر طراحی شده است.
هواپیمای رافائل می بایست جایگزین 7 نوع هواپیمای جنگی فرانسه شود.میراژ-4 / جگوار / میراژ اف-1 / میراژ 2000 / کروزادر/ اتندارد 4 B و سوپر اتندارد شود.
برنامه رافائل اهداف مشخصی مانند کارایی کاهش زمان تولید و کاهش قیمت را در نظر گرفته است.
انواع مدل های هواپیمای رافائل:
تک کابین M که مخصوص ناو هواپیما براست.
دوکابین B که مخصوص نیروی هوایی است.
تک کابین C که باز متعلق به نیروی هوایی است.
نیازمندی کل اعلام شده توسط نیروی هوایی ارتش فرانسه به این هواپیما 294 فروند است که 233 فروند برای نیروی هوایی , 60 فروند برای نیروی دریایی میباشد.که تا کنون 82 فروند برای نیروی هوایی ( که شامل 44 فروند تک کابین و 38 فروند دو کابین) است , تامین شده. به علاوه 38 فروند از جنگنده رافائل برای نیروی دریایی سفارش داده شده است.
از ژوئن سال 2004 تعداد 10 فروند از هواپیمای رافائل در نیروی دریایی به خدمت گرفته شده اند.و نیروی هوایی نیز اولین اسکادران خود را در 3 ماهه دوم سال 2006 در پایگاه هوایی سن دیزیه در اختیار خواهد گرفت.
به کار گیری فناوری پیشرفته به این هواپیمای 2 موتوره این امکان را داده است که حجم آن کاهش پیدا کندو در عین حال همه عملکرد های یک هواپیمای چند ماموریته را داشته باشد.دماغه و بالهای این هواپیما از مواد کامپوزیت و آلیاژ سبک ساخته شده است.رافائل همچنین دارای فرامین پروازی الکترونیکی دیجیتال و طرح HOTAS بوده و از یک سامانه ناوبری فوق العاده دقیق و یک رادار RBE2 جفت هدف با جاروی الکترونیکی که در حال حاضر یکی از کارامد ترین نوع خود می باشد, برخوردار است.
 تصویر 
خود حفاظتی هواپیما با یک سیستم کاملا یک پارچه spactra تامین میشود.که نقش آن کشف تهدیدات اعم از تهدیدات الکترومغناطیسی ( رادیویی ) مادون قرمز و یا لیزری و اقدام به اجرای عملیات پارازیت - فریب مناسب برای دفع خنثی کردن این تهدیدات است. و بالاخره ساماه جنگ افزاری رافائل قادر است که با دیگر هواپیماها و یا مراکز کنترل ناو ها از طرق خدمه رابط داده های تاکتیکی ( MIDS ) با استاندارد ناتو مکالمه نماید.
انواع هواپیماهای رافائل:
رافائل C : این هواپیمای تک کابین دارای وزن خالی 9.5 تن و حداکثر وزن به هنگام برخاستن به اندازه 24.5 تن می باشد.موتور هواپیما شامل 2 موتور M88-2 ساخت اسنکما می باشد که قدرت رانش هر یک معادل 76 کیلونیوتن می باشد.سرعت این هواپیما 1.8 ماخ است و در صورت داشتن 4.5 تن سوخت در مخازن داخلی و 6.6 تن سوخت در مخازن خارجی قادر به 3 ساعت پرواز یا اجرای یک ماموریت با نفوذ به شعاع 1600 کیلومتر می باشد.توان حمل مهمات خارجی توسط هواپیما , اعم از بمب و موشک به اندازه 9.5 تن است!!
رافائل B : رافائل بی یک هواپیمای 2 کابینه است. این هواپیمای هجومی جنگنده چند ماموریته قادر است کلیه ماموریت های رافائل تک کابینه را اجرا کند.و علاوه بر آن به عنوان هواپیمای آموزشی نیز از آن استفاده کرد.مشخصات رافائل B همانند رافائل C است.بر خلاف تعداد زیادی از هواپیماها که طول دماغه نوع 2 کابینه با تک کابین فرق میکند و( بلند تر است) رافائل B و C از نظر طول یکسان هستند..لی وزن خالی این هواپیما 220 کیلوگرم از نوع C بیشتر است.در عین حال ظرفیت سوخت داخلی آن 200 کیلوگرم است.
رافائل M : این هواپیمای تک کابینمخصوص ناو هواپیما بر است و به سفارش نیروی دریایی ساخته شده است وقرار است که جایگزین هواپیمایهای F&P کروزادر و اتندارد 4 پی و سوپر اتندارد های مخصوص ناو هواپیمابر شود.این هواپیما میبایست روی ناو هواپیمابر شارل دوگل استقرار یابد.رافائل دریایی مجهز به یک سیستم فرودبسیار قدرتمنداست که قادر است سرعت عمودی 6.5 متر بر ثانیه را مهار کند.
 کاکپیت رافائل 
 [External Link Removed for Guests] 
مشخصات اصلی رافائل:
طول دو سر بالها: 16.8 متر
سطح بال ها: 45.70 متر مربع
طول: 15.27 متر
ارتفاع: 5.34 متر
وزن خالی : 10 تن
حداکثر وزن هنگام خیزش از ناو: 21.5 تن و تیک اف از روی زمین, 24.5 تن
سوخت داخلی: 4.5 تن
سوخت خارجی: 9.5 تن
حداکثر سرعت: در ارتفاع پایی, 750 ناتو در ارتفاع بالا 1.8 ماخ
سرعت نزدیک شونده: 110 گره ( نات)
طول خط فرود: 450 متر
سقف پرواز عملی : 18000 متر
شعاع پرواز تاکتیکی : 1600 کیلومتر
زمان گشت هوایی: 1 ساعت و 40 دقیقه بدون تانک خارجی و حدود 3 ساعت با بک خارجی
مهمات:
1 قبضه توپ 30 میلیمتریBEFA791B ساخت جیات با نواخت تیر بالا که در قسمت ورودی سمت راست هوای موتور نصب شده است. توانایی حمل 6 موشک هوا به هوای میکا مجهز به خود هدایت کننده مادون قرمز و الکترومغناطیس و یا موشک ماژیک 2 و تا 3 باک اضافی-موشک ASMPA برای اهداف زمینی - موشک اسکالپ- موشک اگزوسه-باک اضافی با حمل 2000 یا 1250 لیتر-پاد Reco-NG برای ماموریت های شناسایی

برگرفته شده از سایت [External Link Removed for Guests]
پیام حکم قتل خود شنفتن مرا خوشتر بود, از یک تملق به نزد مردمان سفله گفتن!
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
پست: 556
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۵ آذر ۱۳۸۵, ۱۲:۲۸ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1602 بار
سپاس‌های دریافتی: 3486 بار

زيبايي كه روي دست صاحبش ماند

پست توسط HASAN BARATY »

ناکامی 'رافائل' فرانسه

فرانسه برغم تلاش های گسترده برای فروش تعدادی از جنگنده بمب افکن های 'رافال' ساخت این کشورهنوز نتوانسته است حتی یک فروند از آنرا در بازارهای مصرف خارج از کشور عرضه کند.

      [FONT=Tahoma align=justify]  [FONT=Tahoma align=justify]  [FONT=Tahoma align=justify]  [FONT=Tahoma align=justify]تصویر [FONT=Tahoma align=justify]  [FONT=Tahoma align=justify]  [FONT=Tahoma align=justify]  [FONT=Tahoma align=justify]  [FONT=Tahoma align=justify]  [FONT=Tahoma align=justify]کارشناسان احتمال می دادند که فرانسه بتواند حداقل در جریان سفر اخیر نیکلا سارکوزی رییس جمهوری این کشور به هند برای فروش چندین فروند از این نوع هواپیماها بازاریابی کرده و قرارداد فروش امضا کند.

فرانسه پیش از این نیز تلاش های زیادی را برای فروش چند فروند از این نوع هواپیما به برزیل انجام داده و بازاریابی فروش آن نیز تا مرحله عقد قرارداد میان طرفین پیشرفت داشته که به یکباره از چندی پیش از سوی برزیل به حالت تعلیق درآمد.

این درحالی است که پیش از این برزیلی ها اعلام کرده بودند که تنها درصورتی متمایل به خرید رافال هستند که فرانسویها آنرا به صورت نیم بها به آنان واگذار کنند.

گفته می شود که سارکوزی حتی در جریان دیدار سال 2009 میلادی خود با 'لولا داسیلوا' رییس جمهوری برزیل به وی وعده کرده است که کشورش آمادگی دارد تا درکنار فروش تعدادی از این نوع هواپیماها ، فناوریهای مربوط به آنرا نیز بدون هرگونه محدویتی به این کشور منتقل کند.

کارشناسان احتمال می دهند چنانکه فرانسه بتواند تعدادی از این جنگنده بمب افکن ها را به یکی از کشورها بفروشد ، شاید بعدها نیز بتواند تعدادی ازآنرا نیز به دیگر کشورهای جهان بفروشد.

ولی آنچنان که پیداست فرانسه برغم آنکه ابراز تمایل کرده تا حدود 50 درصد از قیمت پیشنهادی خود را برای فروش تعدادی از این جنگنده ها به برزیل پایین بیاورد ، ولی همچنان قادر نیست نظر مثبت برزیلی ها را برای خرید آن جلب کند.

این درحالی است که رییس جمهوری برزیل نیز امروز اعلام کرده است که قصد ندارد قرارداد مربوط به خرید تعدادی از هواپیماهای رافال را با فرانسه امضا کند.
وی قرار است در ژانویه سال 2011 میلادی قدرت اجرایی کشور را به جانشین خود بسپارد.

' ژنتی سایتو' فرمانده نیروی هوایی ارتش برزیل نیز اخیرا گفته است که این نوع هواپیما را به اف - 18 آمریکایی ترجیح نخواهد داد.

گفته می شود که برزیل برای نوسازی نیروی هوایی خود دستکم به 36 فروند هواپیمای جنگی احتیاج دارد که مناقصه مربوط به خرید و تامین آن هم اکنون میان سه شرکت آمریکایی ، سوئدی و فرانسوی در جریان است.

با این اوصاف می توان گفت که با سخنان اخیر رییس جمهوری برزیل در این زمینه عملا فرانسه از این مناقصه کنار گذاشته شده است .  
[FONT=Tahoma align=left]
[External Link Removed for Guests] 
   
ارسال پست

بازگشت به “هواپيماهاي نظامي”