آشنایی با جنگنده ابر مانور پذیر S-37

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با هواپيماهاي نظامي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: SAMAN, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Colonel II
Colonel II
پست: 1065
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۸ اسفند ۱۳۸۴, ۲:۰۴ ب.ظ
محل اقامت: زیر آسمون خدا
سپاس‌های دریافتی: 407 بار
تماس:

آشنایی با جنگنده ابر مانور پذیر S-37

پست توسط آرمان »

سوخو 47، عقاب طلایی آزمایشی روسی

نویسنده: آرمان
به تازگی هیئت طراحی سوخو در مسکو، هواپیمای سوخو 47 با لقب عقاب طلایی که قبلاً S-37 نامیده می شد، طراحی و چند نمونه ای را نیز از آن تولید کرده است که اولین پروازش را در سپتامبر 1997 به انجام رساند. مهمترین و می توان گفت جالب ترین ویژگی این جنگنده، پیکربندی بال های آن که برخلاف جنگنده ها و هواپیماهای دیگر، رو به جلو است، می باشد. هواپیمای سوخو 47 اولین پروازهای آزمایشی خود را در دسامبر 2001 به پایان رسانده و به مجرد آن شرکت سوخو برای تولید نسل آینده هواپیماهای جنگنده روسی برگزیده شد.
تصویر

طراحی این هواپیما به جز طراحی خاص بال های آن می توان به جرأت گفت که تماماً از روی جنگنده موفق روسی سوخو 27 فلانکر اقتباس شده است. این هواپیما به دلیل طراحی ویژه بال های آن، جنگنده ای واقعاً مافوق چست و چابک بوده و قادر است که مسیر پروازی و زاویه حمله خود را به سرعت تغییر دهد. این ویژگی های مطلوب، در سرعت های مافوق صوت نیز تقریباً به همین گونه حفظ می شود و در کل این جنگنده، هواپیمایی بسیار مانورپذیر است. سوخو 47 ملقب به برکوت، ضریب چرخش یا پیچش به طرفین بسیار بالایی دارد که این مسئله در نبرد های هوایی نزدیک اهمیت فوق العاده ای میابد، چرا که هر خلبانی که قادر باشد زودتر دماغه هواپیمای خود را متوجه دشمن نماید، احتمالاً برنده میدان او خواهد بود. حال به بررسی تکنولوژی بال رو به جلو بپردازیم. بال رو به جلو مزیت های گوناگونی را با خود به همراه دارد، که از جمله آن ها می توان به بالاتر بودن نسبت برا به پسا، مانور پذیری بالا در نبرد های هوایی تن به تن، برد بیشتر هواپیما، دارا بودن ویژگی های ضد واماندگی یا ستال و سپین، پایداری در زاویه حمله بالا و داشتن سرعت برخاست و نشست پایین تر اشاره کرد. در بدنه این هواپیما بیشتر از آلیاژهای تیتانیوم و آلومینیوم ساخته شده و قسمت محدودی از آن نیز به میزان 13% از مواد کامپوزیتی تولید شده است. در کاکپیت این هواپیما به راحتی خلبان در هنگام انجام نبرد های هوایی توجه فراوانی شده است. بیشترین مقدار شتاب جی یا شتاب گرانشی زمین قابل تحمل برای هواپیمای سوخو 47، که بر وزن خلبان تاثیر می گذارد، میزانی بسیار بهینه به مقدار بالاتر از 9 جی می باشد. در کاکپیت این هواپیما، خلبان به راحتی قادر است که حتی در شتاب جی بسیار بالا نیز به ادامه عملیات بپردازد و صدمه ای نیز به او وارد نگردد. همچنین این هواپیمای جنگنده از سیستم نجات خلبان یا صندلی پرتاب شونده نوینی نیز بهره می برد که این صندلی، با داشتن قابلیت وفق پذیری بالا نسبت به خلبان و شکل متغیر، می تواند اثر نامطلوب شتاب جی فراوان را بر روی خلبان کاهش دهد که در این شرایط، خلبان قادر است که شتاب جی بیشتری را نسبت به حالت معمولی و در هواپیماهای دیگر تحمل نماید. دسته کنترل هواپیما یا همان استیک، دسته با شکل ارگونومیک می باشد که بر خلاف بسیاری از هواپیماها در وسط قرار نگرفته بلکه در یکی از جوانب خلبان یا در کنار او برای راحتی بیشتر و تا نشدن دست تعبیه شده است. این دسته بسیار حساس بوده و از مسیر حرکت یا پیمایش کمی به منظور انجام مانور های سریع و به موقع برخوردار است که امکانات فراوانی به خلبان این هواپیما می دهد.
تصویر

ارابه های فرود این هواپیما متشکل از دو پایه چرخ اصلی و یکی پایه چرخ دماغه است که در هریک یک چرخ سوار شده است. ارابه فرود جلو به سمت عقب و ارابه های اصلی این هواپیما به سمت جلو و به درون ریشه بال جمع می شوند. حداکثر سرعت این هواپیما نیز حدود 6/1 ماخ برآورد شده است. در مورد نقش اصلی این هواپیما نیز باید اظهار کرد که برنامه های هوایی کشور روسیه برای مدت زیادی پنهان از دید جهانیان می مانند به همین دلیل، هنوز بر کسی آشکار نیست که این جنگنده اصلاً برای انجام چه ماموریت هایی به کار خواهد رفت و کدام میدان نبرد سرانجام پذیرای این جنگنده مدرن خواهد بود.
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1106
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۹ شهریور ۱۳۸۵, ۱۱:۱۲ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 176 بار
سپاس‌های دریافتی: 468 بار
تماس:

S-37 جنگنده خاموش ارتش سرخ

پست توسط Mehdi2224 »

پروزه اس 37 یکی از طرح های شرکت سوخو روسیه است که یک جنگنده پیشرفته نسل 5 محسوب می شود

تصویر

در نوع اولیه این پرنده فقط قرار بود از بالها رو به جلو استفاده شود ولی با توجه به ظهور اف 22 در دنیای پرواز نیاز به یک رقیب قدرتمند در برابر اون باعث شد تا تحقیقات برای ایجاد یک سیستم بال متغیر بر روی این پرنده آغاز شود


جنگنده اس -37 موسوم به برکوت (مترجم:MSKSB)
جنگنده اس -37 که در حال انجام تستهای اولیه پروازی خود است تحت عنوان نسل جدید و پیشرفته جنگنده های روسی و با نام شاهین طلایی شناخته می شود . ابعاد و وزن اولیه این جنگنده با سوخو 37 و دماغه و پوشش کابین خلبان مشابه سوخو 35 است ، اگرچه در کل با هم متفاوتند . دو نمونه اولیه این پرنده با نام اس 32 طراحی و ساخته شدند . در ادامه طرح استفاده از بالهای دلتا شکل کوچک در پرنده باعث تغییراتی در ان شد که منجر به تغییر عنوان پروزه به نام اس 37 شد که به دلیل عدم سرمایه گذاری کافی در آن به حالت تعلیق در آمد .
تصویر
این پرنده دارای بالهای رو به جلو به همراه بهبود خاصیت آیرودینامیکی در ان است که باعث افزایش چشمگیر قدرت مانور ان و نیز تغییر سریع زاویه حمله در زاویه های بیشتر می شود که در ارتفاعات بالا و سرعتهای زیاد از سوی جنگنده قابل انجام است و دلیل آن استفاده گسترده از مواد مرکب و سبک در ساختار ان است . وجود دو بالچه کوچک در قسمت کناری محفظه های ورودی هوا به موتور و کمی جلوتر از بالهای اصلی نیز به افزایش قدرت مانور این جنگنده کمک شایانی کرده است . سکانهای عمودی پرنده نیز با کمی انحنا به سمت بیرون قرار داده شده اند . برای افزایش سرعت پرنده در زمان ضروری دو محفظه ورود هوا بالای بدنه و در قسمت میانی هواپیما قرار داده شده اند تا هوای اضافی مورد نیاز موتور های نیرومند ان را تهیه کنند . هنوز در مورد موتور های بکار گرفته شدنه در این پرنده اطلاعات کافی در دست نیست . تا کنون آماری از میزان احتمالی تولید این پرنده در اینده منتشر نشده اصل ولی در کل با توجه به مدارک به دست امده این پرنده نخستین پرنده نسل پنجم روسی ساخت شرکت سوخو خواهد بود که در صورت ساخت وارد نیروهای نظامی روسیه خواهد گشت و در صورت موفقیت مجددا ایجاد بالهای رو به جلو در جنگنده های نسل اینده را مد نظر کارشناسان علوم هوایی قرار خواهد داد.
تصویر
کشور سازنده
روسیه
شرکت سازنده
سوخو
طول بالها
15.1 الی 16.8 متر
طول کلی
22.2 متر الی 22.6 متر
وزن خالی
24000 الی 26000 کیلوگرم
حداکثر وزن
34000 کیلوگرم
موتور پیشران
2 Perm Aviadvigatel D-30F6 (34,170 lbst), or
2 Saturn/Lyul'ka AL-37FU afterburning 142.2 kN (31,966 lb st) with afterburning
thrust-vectoring in pitch -20o to 20o at 30o per second
حداکثر سرعت در ارتفاعات
2500 کیلومتر برساعت
حد اکثر سرعت در ارتفاعات پایین
1400 کیلومتر بر ساعت
سقف پرواز
18000 متر
حد اکثر برد
3300 کیلومتر
تسلیخات قابل حمل
Air-to-air :
R-77, R-77PD, R-73, K-74
Air-to-surface:
X-29T, X-29L, X-59M, X-31P, X-31A, KAB-500, KAB-1500
تعداد خدمه
یک نفر

تصویر

بدلیل مشکلات ناشی از عدم سرمایه گذاری بر روی این پرنده پیشرفته که دارای هزینه های بسیار زیادی است شرکت سوخو تقریبا ساخت ان را به حالت تعلیق در آورده و بر روی یک جنگنده نسل 5 کوچک و کم هزینه در حال سرمایه گذاری است . ولی جای شکی نیست که در اینده طرح ساخت این هواپیما الهام بخشی برای سازندگان غربی خواهد بود و در اینده نه چندان دور جنگنده های با بال رو به جلو جای پرندگان کنونی را خواهد گرفت .
هر چند که این طرح تا کنون مسکوت مانده ولی بسیاری از کارشناسان اذعان دارند که در صورت ساخت این پرنده کارزار برای رقیبان آن بسیار سخت و طاقت فرسا می شد .



موفق باشید

منبع
[External Link Removed for Guests]
_________________
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1790
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۶ فروردین ۱۳۸۵, ۳:۴۹ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 8 بار
سپاس‌های دریافتی: 258 بار

پست توسط Saeid12345 »

snipercab,
ضمن تشکر از شما بخاطر مطلب مفيدتون لازم است که يک نکته را بگويم؟ :-o

وزن خالی
24000 الی 26000 کیلوگرم


مطلب فوق را از کجا آورده ايد؟! :x دوست من اون وزني که شما نوشتي احتمالا وزن نرمال هست نه خالي که اگر وزن خالي بود بايد وزن حداکثر بين 50 الي 70 تن ميشد! 8)
Super Moderator
Super Moderator
پست: 949
تاریخ عضویت: دوشنبه ۲۹ اسفند ۱۳۸۴, ۲:۳۱ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 2396 بار
سپاس‌های دریافتی: 1355 بار

پست توسط Reza 313 »

Saeid12345 نوشته شده:snipercab,
ضمن تشکر از شما بخاطر مطلب مفيدتون لازم است که يک نکته را بگويم؟ :-o

وزن خالی
24000 الی 26000 کیلوگرم


مطلب فوق را از کجا آورده ايد؟! :x دوست من اون وزني که شما نوشتي احتمالا وزن نرمال هست نه خالي که اگر وزن خالي بود بايد وزن حداکثر بين 50 الي 70 تن ميشد! 8)


شايد وزن 24000 تا 26000 پوند بوده و در اثر يك اشتباه كوچولو تبديل به 24000 تا 26000 كيلوگرم شده .... :-(
...آن ها که بر فراز آسمان درس پرواز آموخته بودند ، دیگر زیستن بر خاک زمین میسرشان نبود و جنگ بهانه ای بود تا مشق نیمه کاره ی آسمانی بودنشان را کامل کنند .... تصویر 
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1790
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۶ فروردین ۱۳۸۵, ۳:۴۹ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 8 بار
سپاس‌های دریافتی: 258 بار

پست توسط Saeid12345 »

Reza 313,
بله گفته شما هم منطقي است. :D
من به يک مطلب انگليسي درباره سوخو-47 رجوع کردم که نوشته :
Weight empty, equipped : 24,000 kg (52,910 lb)
البته شايد يک اشتباه رخ داده باشد ولي با نگاه دقيقتر مشاهده ميشود که منظور از 24 تن وزن خالص خالي نيست و وزن جنگي است که تجهيزات زيادي به جنگنده بسته نشده باشد که ميشود نرمال ويج يا وزن متوسط يا معمولي و ...
و در منبعي ديگر نوشته است :
Weight empty, equipped : 24,000 kg (52,910 lb) -- 26000 kg (57,320 lb)
که باز هم به مشکل مشابه برخورد ميکنيم! :-(
امکان ندارد وزن خالص جنگنده اي بيش از 20 تن باشد مگر اينکه يک جنگنده-بمب افکن سنگين باشد مانند F-111F که وزني در حدود F-111F, empty 47,481 pounds (21,367 kilograms) و وزن حداکثر F-111F, 100,000 pounds (45,000 kilograms) دارد که با توجه به وزن خالي و حداکثر نتيجه ميشود که اختلاف بين اين دو وزن زياد است.
در مورد سوخو-47 من احتمال ميدهم که منظور از وزن خالي که نوشته شده وزن جنگي متوسط است وگرنه اگر واقعا وزن خالي باشد اين جنگنده حتي از سوخو-24 و اف-111 هم سنگينتر است! پس چرا وزن حداکثرش 34 تن است؟ :-(
با توجه به قابليت حمل 8 تن مهمات و برد حداکثر 3300 کيلومتر آيا منطقي به نظر ميرسد که اين جنگنده عظيم الجثه فقط 2 تن سوخت حمل کند که ميشود تقريبا 1750 گالن سوخت که براي يک بل205 هم کافي نيست! :::P
يک احتمال ديگري هم ميدم که شايد منظور از وزن خالي وزن خالي با متوسط و حداکثر سوخت داخلي است که ميشود به ترتيب 24 و 26 تن که با 8 تن مهمات ميشود 34 تن و از همه منطقيتر به نظر ميرسد.
شايد وزن خالي جنگنده سوخو-47 با توجه به اينکه حداقل بايد 6 تن سوخت در مخازن داخلي حمل کند بين 14 الي 18 تن باشد. :-)
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1106
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۲۹ شهریور ۱۳۸۵, ۱۱:۱۲ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 176 بار
سپاس‌های دریافتی: 468 بار
تماس:

پست توسط Mehdi2224 »

سعید جان ممنون از تذکر شما
مطلبی رو که خوندید ترجمه مطلب موجود در لینکی بود که در انتهای پست نوشته شده بوت و متعلق به سایت FAS.org است که سایت کاملا معتبری . شما میتونید با مراجعه به همون لینک از وزنی که من ترجمه کردم مطمئن بشید .
من همون چیزی رو نوشتم که در سایت مربوطه ارائه شده . البته باید ذکر کنم که این جنگنده کمی بزرگتر از نمونه های ساخت پیشین سوخو هست و میتونه مقدار مهمات و سوخت بیشتری حمل کنه شاید علت وزن زیاد اون هم همین باشه
برای اطمینان مجددا لینک مربوطه رو قرار میدم که خودتون یک نگاه بندازید

[External Link Removed for Guests]

اگر نگاه کنید در جلوی قسمت وزن هواپیما عینن این عبارت دیده میشه

Weight empty, equipped : 24,000 kg (52,910 lb) -- 26000 kg (57,320 lb)

ما اهل ایجاد یا خلق کذب نیستیم و خیانت در امانت رو روا نمیدونیم اگر اشتباهی رخ داده باشه به طور یقین از سوی سایت منبع بوده که فکر نمیکنم این طوری باشه . ولی در کل برای من هم یه هم چین وزنی قابل قبول نیست . این که اختلاف بین وزن خالی با وزن مجهز 2 تن باشه کمی خنده داره

موفق باشید .
Major II
Major II
نمایه کاربر
پست: 341
تاریخ عضویت: دوشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۸۵, ۳:۳۰ ب.ظ
محل اقامت: ايران-اصفهان-کوچه بعدي
سپاس‌های دریافتی: 43 بار
تماس:

آيا S-37 سلطان آسمان آسياست؟!

پست توسط Marshal »

با سلامی دوباره خدمت تمامی دوستان عزیزم در این فروم. باور کنید بعد از یک سال دوری از شما، خیلی دلم براتون تنگ شده بود. و حالا خیلی خوشحال که دوباره میتونم بین شما استادان گرامی باشم...
با یک مقاله برگشتم که امیدوارم خوشتون بیاد.

همانطور که میدانید روسیه هر ساله بودجه بسیار زیادی را صرف ساخت تسلیحات نظامی خود میکند و میتوان گفت که قدرت برتر آسیاست. در حین این که امریکا همچنان در حال رقابت با رقیب سرسخت خود در زمینه ساخت تسلیحات نظامی است، وزیر رفاع سابق روسیه از ساخت جنگنده نسل پنجم خود تا اواخر سال 2008 خبر داد. اکنون تحقیقات روسیه در زمینه ساخت جنگنده های نسل پنجم تقریبا کامل شده و زمان آن فرا رسیده که یکی دیگر از شاهکار های نظامی خود مثل Su-37 را روانه بازار کند.
یک عکس از Su-37 :

 تصویر 

بله. این هواپیما چیزی نیست جز S-37. روس ها به S-37 لقب Berkut (عقاب طلایی) داده اند. این جنگنده و بمب افکن جدید، طراحی پایه ای تقریبا شبیه Su-27 دارد و از توانایی های Su-33 در حمل تسلیحات هوایی نیز در آن استفاده شدهاست.
البته در شبیه سازه این هواپیما، نهایت دقت و ظرافت و تجربه اعمال شده. همینطور طرح های جدیدی نیز در آن به چشم میخورد.
تکنولوژی FSW که میتواند یکی از همین نوآوری ها باشد، سبب شده تا نیروی Lift بیشتری بوجود آید و این امر در برد جنگنده و همینطور نیاز به باند های کوتاه برای برخاست، کمک زیادی میکند.

نمایی از S-37 :

 تصویر 

این عقاب 64 فوتی، با وزنی حدود 60 هزار پوند میتواند take off کند و مجهز به دوموتور D30-F6 ساخت شرکت Aviadvigatel می باشد که این موتور ها از سیستم Afterburner ننیز بهره مند می باشد. همچنین تلاش های زیادی هم برای بهبود Stealth این هواپیما انجام شده که از آنها می توان به طراحی ویژه بال ها و کاهش Radar-cross section اشاره کرد.
تکنولوژی رادار گریزی این هواپیما، مدیون حالت خاص بدنه و همینطور مواد RAM می باشد که میتوان گفت نوعی تقلید از هواپیماهای امریکایی است. با این تفاوت که این فناوری بسیار ارزانتر از جنگنده هایی مثل F-117 میباشد. همینطور در راستای هدف Stealth بودن، از حرارت خارج شده از قسمت nozzle کاسته میشود که این باعث میشود از خطر موشک های حرارتی و رادار های مادون قرمز در امان بماند.

 تصویر 

البته این مقاله شاید به دلیل سری بودن تمام مراحل ساخت این جنگنده و کمبود اطلاعات در مورد آن، ناقص یا حتی غلط باشد که امیدوارم شما عزیزان، من را ببخشید.
راستی به نظر شما آیا اکنون میتوان گفت که آسمان آسیا تحت سلطه روسیه است؟!
آخه چرا باور نمي کنيد؟! به جون خودم من همون سلطان آسمان قبلي ام.
اين هم اثر انگشتم:
تصویر
حالا باورتون شد؟!!
Major II
Major II
نمایه کاربر
پست: 22
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱ خرداد ۱۳۸۶, ۶:۰۷ ب.ظ

پست توسط Deep Impact »

همانطور که میدانید روسیه هر ساله بودجه بسیار زیادی را صرف ساخت تسلیحات نظامی خود میکند و میتوان گفت که قدرت برتر آسیاست.


شاهکار های نظامی خود مثل Su-37 را روانه بازار کند.



قبل از اینکه راجع به برکوت و نسل 5 هواپیماهای روسیه صحبت کنیم خوشحال میشم یک کمی راجع به جغرافیا صحبت کنیم.
از کی تا حالا روسیه که بزرگترین و پر چمعیت ترین کشور حوزه اروپای شرقیه آسیا ئی شده؟! اگر اطلاعات یا تغییرات جدیدی ایجاد شده خوشحال میشم چیزی یاد بگیرم.

برکوت یک هواپیمایه تست فلایت هست نه یک جنگنده ایکه بخواد عقاب آسیا بشه!.
من ارتباطی بین s-37 و su-37 پیدا نکردم و متوجه نشدم چرا عکسهاشون کنار هم اومده
New Member
پست: 2
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۰ خرداد ۱۳۸۶, ۴:۲۲ ب.ظ

پست توسط s.a.s »

s-37 همان su-47 است یعنی برکوت این هواپیما کاملا جنگنده است و مثل اف-22 از مخزن مهمات دارد
و هیچ مهماتی بیرون از آن نسب نمی گردد دلیل دیده نشدن موشک های آن هم همین است
اما هرگز به تولید انبوه نرسیده بخاطر قیمت بسیار سر سام آور در نمونه اولیه 120 میلیون دلار و قیمت تولید انبوه آن کمتر از 75 میلیون دلار نخواهد شد باید توجه داشته باشین روسیه نمی تواند چنین هزینه ای را تقبل کند به همین خاطر به پروژه ی
pak-fa را در دستور ساخت قرار داده یعنی جنگنده ای که قیمت اف-35 را داشته باشد و قابلیت های اف-22
اولین نمونه pak-fa سال 2008 به پرواز در خواهد آمد و تا سال 2010 عملیاتی خواهد شد
البته بعضی از کارشناسان از ورود به خدمت سوخو-47 طی 10 سال آینده خبر داده اند یعنی حدود سال 2018
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 4122
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۸۴, ۶:۱۶ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 4507 بار
سپاس‌های دریافتی: 4337 بار
تماس:

پست توسط Reza6662 »

S-37 Berkut تنها يک هواپيماي آزمايشي روسيه است که قرار است به عنوان نمونه اي پيشرو در اروپا، و به عنوان اثباتگر تکنولوژي هوافضاي روسيه در برابر ساير کشورهاي اروپايي، به ارزيابي گذارده شود. به مقالهء زير که عينن در سايت Russian News درج شده است توجه فرمائيد:

سوخوي47: آزمايشگاه پرنده
در اوايل سال 2003، شرکت «سوخوي»، برندهء مناقصهء ساخت جنگندهء شكاري نسل پنجم شد. زمان اولين پرواز سال 2006 مي‏باشد. اما هواپيماي «سوخوي47» يا به عبارت ديگر «برکوت»، که الگوي جنگنده‏هاي شكاري جديد محسوب مي‎شد و داراي بالهاي با جهت مخالف بود (متمايل به جلو) هواپيماي نسل پنجم نيست. در دفتر طراحي و تجربي «سوخوي»، مهندسين معتقدند که اين هواپيما بيشتر يک آزمايشگاه پرنده است که بر مبناي آن، تكنولوژي‏ها و مواد جديد مورد آزمايش قرار مي گيرند.

ولي نهايتن جنگندهء نسل پنجم چه شکلي خواهد بود؟
ظاهر آن هنوز در حال شکل‎گيري است (طبق اطلاعات موجود در دفتر طراحي - تجربي «سوخوي»، 5 نمونه وجود دارد که در حال گذارندن مراحل آزمايشي خود از لحاظ قابليت آئروديناميکي مي‎باشند). مشکل اينجاست که طراحان و نظاميان، هنوز بر سر نوع جنگندهء جديد بحث مي کنند كه اين هواپيما چه مشخصه‎هايي بايد داشته باشد؟ آيا بايد شبيه هواپيماي نامرئي اما در عين حال داراي قابليت مانور کم همانند F-117 بوده که قادر باشد به مقصد برسد و پس از شليک تمام موشکها و بمبهاي خود، به پايگاه برگردد؟ آيا بايد يک جنگندهء نامرئي همانند F-22 باشد که نه تنها قادر به بمباران دقيق بوده بلکه بتواند در جنگهاي نزديک و رودرو نيز فعاليت کند.

از سوي ديگر، طراحان مي‎گويند که در مرحلهء اول بايد مشکلات موجود به ويژه در زمينهء فني را حل نمود. براي مثال ميدان حرارتي هواپيما را بايد کاهش داد. بايد بر روي دريچه‎هاي هوايي و موتور سرپوشهاي نصب شود که در صورت شناسايي هواپيما از طريق رادارهاي دشمن و يا اگر به سمت آن موشکي با كلاهك حساس به حرارت شليک شود، اين سرپوشها بسته شود. يا اين مشکل را بايد از طريق پراکندن هوا حل نمود.


هواپيمايي داراي اجزاي حسي
جانجگاوا ميْ‏گويد: «اين يک هواپيماي هدايت شونده خواهد بود. امروزه ما فقط تصوراتي در زمينه ظاهر کابين جنگندهء نسل پنجم داريم كه بيشتر شبيه کابين سوخوي35 خواهد بود. ولي اين نکته کاملن مشخص است که صفحهء نمايشگرها و شيشه جلوي سرپوش خلبان، حاوي اطلاعات بيشتري خواهند بود. اعداد و عقربه‎ها كاملن از بين مي‎روند و همهء آنها به حالت تصويري در مي‎آيند، همانند اتومبيلهاي گران قيمت.

دستگاه محاسباتي «سوخوي35» از 150 آنتن و فرستنده مختلف مستقر در سراسر بدنه آن اطلاعات کسب مي‏کند. هواپيماي شكاري نسل پنجم سوخوي، داراي اين گونه به اصطلاح «اعضاي حسي» به مراتب بيشتري خواهد بود. به صراحت مي‎توان گفت که هواپيماي جديد موقعيت اطراف خود را با «پوست» خود حس خواهد کرد. در ضمن امروزه، هدف ما، ارتقاء توان بالقوهء هوشمندي کامپيوترها مي‎باشد.
[External Link Removed for Guests]
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 1130
تاریخ عضویت: جمعه ۳۰ آذر ۱۳۸۶, ۸:۵۵ ب.ظ
محل اقامت: تهران
سپاس‌های ارسالی: 1197 بار
سپاس‌های دریافتی: 2065 بار
تماس:

اشنایی با جنگنده ی Su-47 Berkut

پست توسط N@VID »

  با Su-47 "عقاب طلایی" 

 تصویر 

Su-47 Berkut ( در زبان روسی: Су-47 Беркут به معنای عقاب طلایی) از جنگندهای Su-32 و Su-37 برگرفته شده است. این جنگنده یک نمونه ازمایشی است که توسط شرکت سوخوی طراحی شده است. نامی که ناتو بر این جنگنده نهاده است Firkin است. این جنگنده یک نمونه ی ازمایشی و اثباتگر تکنولوژی است و برنامه ی تولید دومین فروند ان لغو شده است.
طراحی:
 تصویر 
نام اصلی این پروژه S-37 بود. این پروژه در سال 2002 ازمایش و معرفی شد. نامی که مقامات بر این جنگنده گذاشتند Berkut (عقاب طلایی) بود. در این جنگنده مواد کامپوزیتی و سیستم پیشرفته و جدید هدایت به وسیله سیم نیز امتحان شد. این جنگنده از بالهای رو به جلو استفاده میکند که مانور پذیری زیادی در سرعت های مافوق صوت به ان میدهد و به این جنگنده اجازه میدهد با زاویه حمله 45 درجه و بیشتر مانور دهد.
بالهای رو به جلو سبب افزایش ضریب حداکثر نیروی برای تولیدی, کاهش ... , جلوگیری از استال میشود. بالهای این جنگنده به ان این امکان را میدهد تا در زوایای حمله بالا به وسیله شهپر ها خود را کنترل کند.
این جنگنده مانند همانند امریکایی خود(X-29) در درجه اول یک جنگنده اثباتگر تکنولوژی بود. چنین جنگنده ای هیج وقت به پیشرفتگی جنگنده ای مانند F-22 Raptor نمیشود ولی این جنگنده راه را برای پروژه هایی مانندMig 1.44 هموار کرد. با تمام این تعاریف شرکت سوخوی تلاش دارد تا این جنگنده را به نیروی هوایی روسیه و مشتریان خارجی بفروشد
Su-47 تا حدودی شبیه برادر بزرگ خود یعنی Su-35 است. برای کاهش هزینه های تولید این جنگنده در قسمت های جلوی بدنه، سکان های عمودی و ارابه فرود از خانواده فلانکر استفاده میکند. این جنگنده تا حدودی رادار گریز است. در این جنگنده از مواد جاذب امواج رادار استفاده شده است و جایگاه های تسلیحات ان در داخل بدنه طراحی شده است.

مانور پذیری

Su-47 مانور پذیری فوق العاده ای در سرعت های مافوق صوت دارد. این امر به این جنگنده کمک میکند تا به سرعت زاویه حمله و مسیر پروازی خود را تغییر دهد. حداکثر سرعت این جنگنده 2.34 ماخ و بیشترین شتاب قابل تحمل برای این جنگنده بیش از 9g است.
این جنگنده میتواند به سرعت گردش کند و سرعت خود را سریع بالا یا پایین بیاورد. این امر در نبردهای هوایی بسیار مهم است. مانور پذیری خارق العاده این جنگنده به ان کمک میکند به سرعت به هر سمتی که میخواهد گردش کند این امر در نبردهای هوایی نزدیک و حتی میانبرد و دوربرد کاربرد دارد و به جنگنده این امکان را میدهد تا پس از شلیک موشک به سرعت به سمت هدف بعدی گردش کرده و به سمت ان موشک شلیک کند. البته این مانورپذیری فوق العاده مشکلاتی نیز دارد از جمله: اگر به هر علتی کنترل هواپیما از دست خلبان خارج شود شانس به دست اوردن دوباره کنترل هواپیما کم است.
به طور خلاصه بالهای رو به جلوی این جنگنده باعث افزودن ویژگی های زیر به این هواپیما شده است:
1-بالا رفتن نسبت نیروی "برا" ی تولید به نیروی "پسا" (lift to drag ratio)
2-افزایش قابلیت مانورپذیری در اجرای مانور های هوایی و جنگی
3-افزایش برد در سرعت های مافوق صوت
4-افزایش مقاومت این هواپیما در برابر" استال"(واماندگی) و "اسپین"(چرخش)
5-پایداری بیشتر در زوایای حمله زیاد
6-کم شدن حداقل سرعت در ارتفاع های پایین
7-قابلیت برخاستن و نشستن بر روی باند های کوتاه تر

بدنه:
 تصویر 
بدنه این هواپیما تا حدودی بیضی شکل است و از قسمت های مختلف تشکیل شده است. ورودی های هوا عمدتا از تیتانیوم و المینیوم و حدود 13 درصد (به لحاظ وزنی) مواد کامپوزیتی تشکیل شده است. رادوم این هواپیما نیز از 4 قسمت تشکیل شده است
بالها:
بالهای رو به جلوی این جنگنده خصوصیات فوق العاده ای به این جنگنده داده است به سبب این خصوصیات به این هواپیما لقب "شیطان" داده شده است.
در ترکیب مواد سازنده ی بالها حدود 90 درصد از مواد کامپوزیتی استفاده شده است. این امر به علت غلبه بر مشکل پیچش بالها صورت گرفته است(Wing-Twisting).
بالهای این جنگنده با زاویه زیادی به بدنه متصل شده اند. LEX های این جنگنده با زاویه ملایم و به نرمی به بدنه متصل شده اند. در پشت در پشت LEX ها کاناردها قرار دارند. این جنگنده از دو بالچه کوچک برای کنترل بهتر بهره میبرد شهپر های این جنگنده در زاویه های حمله ی بالا همچنان تاثیر گذارند و هواپیما را کنترل پذیر میکنند
سیستم تغییر بردار رانش
موتورهای مجهز به سیستم تغییر بردار رانش(AL-37 PFU) این جنگنده با قدرت چرخش ± 20-30 درجه در ثانیه به این جنگنده چالاکی بیشتری میدهند
کاکپیت:
در طراحی کاکپیت سعی شده است نا خلبان احساس راحتی بیشتری داشته باشد و همچنین سعی شده کاکپیت به گونه ای باشد که خلبان بتواند در فشارهای G بالا به راحتی هواپیما را کنترل کند(منظور این است که فشار زیادی به خلبان وارد نشود). این هواپیما به صندلی پران جدید و سیستم پشتیبانی از زندگی(Life Support System) بهتر مجهز شده است. صندلی پران این جنگنده قادر است تا از خلبان در برابر فشار های G بالا در هنگام اجکت کردن محافظت کند.
بسیاری از کارشناسان معتقدند به علت نوع طراحی کاکپیت این هواپیما، خلبان این جنگنده میدان دید کمی دارد

 تصویر 
مشخصات فنی:
[align=left]تصویر 
نقش: اثباتگر تکنولوژی
تولید کننده: شرکت هواپیماسازی سوخوی- روسیه
اولین پرواز:25 سپتامبر 1997
تعداد تولید شده:1 فروند
قیمت تخمینی: 70 میلیون دلار
تعداد سرنشین: 1 نفر
طول:22.6 متر
فاصله ی نوک دو بال:15.6-16.7 متر
ارتفاع:6.3 متر
مساحت بالها:61.87 متر مربع
وزن خالی:16375 کیلوگرم
وزن در حالت مسلح:25000 کیلوگرم
حداکثر وزن برخاست:35000 کیلوگرم
پیشران: دو موتور AL-37FU(در مدلPFU به سیستم تغییر بردار رانش هم مجهز است)
نیروی تولیدی در حالت خشک:83.4 کیلونیوتون
نیروی تولیدی در حالت پس سوز کامل:142.2 کیلونیوتون
نرخ تغییر بردار رانش: 20-30 درجه در ثانیه
حداکثر سرعت:2.34 ماخ(در ارتقاع)
برد عملیاتی: 3300 کیلومتر
نرخ صعود:233 متر بر ثانیه
سقف پروازی: 18000 متر
نسبت بار قابل حمل به مساحت بالها:360 کیلوگرم بر متر مربع
جایگاه ها: 2 جایگاه در نوک بالها، 6-8 جایگاه در زیر بالها، 6-8 جایگاه در زیر بدنه
مسلسل: 1 توپ 30 میلیمتری GSh-30-1 با 150 تیر
تسلیحات:
هوا به هوا: R-77, R-77PD, R-73
هوا به زمین: X-29T, X-29L, X-59M, X-31P, X-31A, KAB-500, KAB-1500


منبع: en.wikipedia.com

اخطار: هر گونه استفاده از این مطلب تنها با ذکر منبع و نام نویسنده مجاز است/ نوید
ارسال پست

بازگشت به “هواپيماهاي نظامي”