Alphajet

در سال 1969 دولت های فرانسه و آلمان غربی نیاز مشترکشان را به یک هواپیمای جدید آموزشی زیر صوتی پیشرفته برای نیمه دهه 1970 اعلام کردند. هر یک از دولت ها خواستار 200 فروند هواپمای جدید بودند. فرانسه در صدد تعویض هواپیمای T33 در آموزش های پیشرفته پروازی و Magister در تمرین تسلیحاتی پود و آلمان غربی نیز تعویض هواپیمای G91 در حملات زمینی و شناسایی و تمرین تسلیحاتی راپیش بینی می کرد . برای تامین نیاز اعلام شده دو گروه آیرواسپشل ام بی بی طرح Euro Trainer داسوبرگه - دورنیر طرح Alphajet را پیشنهاد کردند.در 24 ژوئیه 1970 طرح Alphajet برکزیده شد. بنابراین یک گروه طراح طراح از بین کارشناسان هر دو شرکت پیشنهاد دهنده تشکیل شد . هرچند شرکت داسوبرگه نقش مقاطعه کار اصلی را به عهده گرفت ، مجموعه وضایف به طور مساوی بین هر دو شرکت تقسیم شد.در 1972 قراردادی برای ساخت 400 فروند پیش نمونه Alphajet منعقد شد که به اجرای اولین پرواز در 26 اکتبر 1973 انجامید.
البته هدف اصلی از طراحی Alphajet انجام ماموریت های آموزشی بود اما به دلیل علاقه مندی نیروی هوایی آلمان غربی قابلیت انجام ماموریت های پشتیبانی نزدیک هوایی هم به آن افزوده شد . طرح فرابال بلندی ارابه های فرود پیش بینی شده برای آلفاجت امان نصب تسلیحات متنوعی را فراهم می کرد. مسائل بین المللی تولید Alphajet را تا اواخر 1975 به تعویق انداخت و در این مدت حدود 4000 ساعت پرواز آزمایشی با آن انجام شد. خط تولید Alphajet با درخواست خرید 175 فروندی مشترک دو کشور سازنده آغاز شد که به تولید حدود 500 فروند هواپیما برای پیش از 10 کشور جهان تعمیم یافت.
با علاقه مند شدن کشور های دیگر به خرید Alphajet سازندگانش با تعویض موتور و تجهیز آن به سیستم اینرسیایی مدل Alphajet II را برای صدور به کشورهای کامرون و مصر عرضه کردند . مدل بعدی یعنی Alphajet III نشان دهنده های پیشرفته ای در کابین دارد که برای آموزش های پیشرفته بسیار مناسب است .
عمده ترین تفاوت های ظاهری مدل های مختلف Alphajet با هم ، دماغه تیز در مدل A و دماغه گرد شده با دو زائده باریک در مدل E است. این تغییر در دماغه برای بهبود رفتار هواپیما در شرایط مارپیچ (به در خواست فرانسه) انجام شده است هرچند که مدل قبلی هم جه در مارپیچ و چه در واماندگی رفتار قابل قبولی داشت.



