-----------این خبر مربوط به چند وقت قبل بود ولی دیدم توی انجمن نبود برای همین اون رو ارسال کردم.---------------------
رئیس سازمان فضایی ایران با تشریح زمان بندیها برای ارسال ماهوارههای مخابراتی، از برنامهی این سازمان برای ارسال نخستین ماهواره حرفهای "قائم" با قابلیت 12 ترانسپوندر در باندهای مختلف خبر داد
"حمید فاضلی" روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه العالم، درباره اقدامات خصمانه و غیرقانونی غرب در حذف شبکههای ماهوارهای ایران از جمله العالم از چند ماهواره در جهان گفت: متأسفانه به رغم این که دنیا به جریان آزاد تبادل اطلاعات معتقد است، چنین برخوردهایی صورت می گیرد.
برنامه ریزی برای پرتاب ماهواره قائم
وی افزود: ما از چند سال قبل برنامه گستردهای را برای طراحی، ساخت و پرتاب ماهواره مخابراتی به نام قائم دنبال می کنیم. پیش بینی شده که این ماهواره دارای 12 ترنسپوندر محموله مخابراتی باشد، و قرار است در یکی از موقعیت های مداری ایران استقرار یابد.
فاضلی تأکید کرد: برای رسیدن به چنین هدفی همزمان باید برای توسعه حامل های خود اقدام کنیم تا بتوانیم ماهوارهای به وزن بیش از یک تن را به موقعیتی در مدار حدود 36 هزار کیلومتری برسانیم. همچنین پایگاه ملی پرتاب باید در جنوبی ترین نقاط جنوب شرق کشور احداث شود.
ارسال ماهواره تمام عیار مخابراتی تا 5 سال آینده
وی ادامه داد: با توجه به تاکیدات رییس جمهور، برنامه ای کوتاه تر را طراحی کردیم که قادر خواهیم بود تا 5 سال آینده ماهواره مخابراتی تمام عیار ایرانی را در موقعیت مداری که در حال ثبت آن در آی تی یو هستیم، مستقر نماییم.
رئیس سازمان فضایی در پاسخ به این سئوال که آیا این ماهواره قادر به پوشش شبکههای ماهواره ای ایرانی خواهد بود یا نه، اظهار داشت: بله این ماهواره می تواند پوشش های خوبی را برای برنامه های رادیو و تلویزیون ایجاد کند.
ماهواره ایران ست -1 برای دو ساعت پخش برنامه در روز
فاضلی تأکید کرد: ما در نقشه راهی که برای دستیابی به ماهواره مخابراتی مدار ژئو ترسیم کرده ایم، طی دوسال و نیم آینده نقطه میانی دست یابی به ماهواره مخابراتی را خواهیم داشت، و این نقطه میانی را از طریق پرتاب ماهواره ایران ست-1 باهدف توسعه فناوری های اصلی انجام خواهیم داد.
فاضلی خاطرنشان کرد: ماهواره ایران ست-1 با هدف توسعه فناوری انتقال مداری و مقابله با تشعشعات فضایی انجام خواهد شد. وزن این ماهواره 70 کیلوگرم و قابلیت پوشش دهی آن در اولین قدم روزانه حداقل دو ساعت خواهد بود.
وی ادامه داد: پرتاب این ماهواره ابتدا توسط ماهواره بر سیمرغ تا ارتفاع 250 کیلومتری یعنی مدار "پارکینگ" انجام خواهد شد؛ و بعد در دل خود این ماهواره یک رانشگر گاز سرد وجود دارد و با تغییر شیب مداری 10 درجه به ارتفاع 11 هزار کیلومتری خواهد رسید.
فاضلی تأکید کرد: این ماهواره در این ارتفاع می توان دوساعت در روز برنامه تلویزیونی پخش کند، و پیش بینی ما این است که این پرتاب از پایگاه امام خمینی (ره) در سمنان انجام شود.
ماهواره مخابراتی ایران ست- 2
رئیس سازمان فضایی درپاسخ به این سئوال که چرا این ماهواره فقط دو ساعت پوشش دارد، اظهار داشت: ماهواره ایران ست-1 هنوز ظرفیت ها و قابلیت های خود را پیدا نکرده است، اما در این مسیر این قدم اول ما خواهد بود و در قدم دوم که در سال 1396 محقق خواهد شد ماهواره ایران ست-2 را به فضا پرتاب خواهیم کرد، که ماموریت آن تثبیت فناوری ها و سیستمها و انجام آزمایشی ماهواره اصلی ژئو خواهد بود.
فاضلی ادامه داد: این ماهواره توسط ماهواره بر"سریر" که بعد از ماهواره بر سیمرغ طی 4 سال آینده توسعه خواهد یافت به فضا پرتاب خواهد شد، و وزن آن 50 کیلوگرم و جهت انجام ارتباطات مخابراتی آزمایشی، دارای حداقل یک ترنسپوندر در باند KU خواهد بود.
فاضلی تأکید کرد: ابتدا در مدار 250 کیلومتری توسط سریر پرتاب خواهد شد و بعد با استفاده از رانشگرها با تغییر شیب 31 درجه به مدار 36 هزار کیلومتری در موقعیت مداری ایران قرار خواهد گرفت.
ارسال نسخه نهایی "ایران سَت"
فاضلی ادامه داد: این ماهواره می تواند ساعات بیشتری از پخش تلویزیونی را پوشش دهد. یک سال بعد از آن هم نسخه نهایی ایران ست به مدار ژئو پرتاب خواهد شد که دارای 2 ترنسپوندر خواهد بود و می تواند 5 شبکه تلویزیونی را تحت پوشش تمام وقت خود قرار دهد. وزن آن 250 کیلوگرم است و توسط ماهواره بر سریر به موقعیت 250 کیلومتری در مدار پارکینگ ارسال خواهد شد و بعد از طریق رانشگرها با تغییر شیب 31 درجه به موقعیت 12 و نیم درجه شرقی منتقل می شود.
فاضلی گفت: این نخستین ماهواره حرفه ای ایرانی خواهد بود که از تمام قابلیت های یک ماهواره مخابراتی برخوردار است. به این ترتیب ما تمام دانش فنی مربوط به پرتاب ماهواره و پخش برنامه از طریق آن را خواهیم داشت، و بعد از آن تلاش ما معطوف به توسعه حامل های سنگین تر خواهد شد که بتواند ماهوارههایی درحد یک تن را با نیروی پیشران بیشتر آماده کنیم.
فاضلی خاطرنشان کرد: یکی از برنامههای ما دست یابی به ماهواره قائم است که 12 ترانسپوندر در باندهای مختلف در موقعیت مداری خاص ایران استقرار خواهد یافت.
دانش ماهوارهها کاملا ایرانی است
فاضلی تأکید کرد: این فعالیت ها تماما مبتنی بر دانش ایرانی و فناوری هایی است که در کشور توسعه خواهد یافت؛ البته ما علاقمند هستیم این فعالیت های صلح آمیز فضایی را با همکاری سایر کشورها انجام دهیم و اگر آنها علاقمند به کمک باشند، ما حتما استفاده خواهیم کرد؛ اما تا به حال با وجود اظهار علاقه برخی کشورها، متاسفانه آنها به دلیل فشارهای بین المللی نتوانسته اند به تعهدات خود عمل کنند.
فاضلی گفت: اگر تحریم و فشارهای سیاسی خارجی مانع آنها نباشد ما استقبال خواهیم کرد. اما در شرایط کنونی خودمان مجبوریم تلاش کنیم که الحمدلله تا اینجا هم موفق بوده ایم. در ماهواره های امید، رصد و نوید و ناهید و - ان شاء لله- ماهواره فجر از هیچ کشوری کمک فنی نگرفتیم، و ما همه را با فکر و ظرفیت های دانشمندان و نخبگان ایرانی و مراکز تحقیقاتی ایرانی انجام دادیم. حتی پرتاب میمون که نام آن را پیشگام گذاشتیم بدون کمک خارجی انجام شد.
برنامه عظیم ایران برای اعزام انسان به فضا
رئیس سازمان فضایی ایران تأکید کرد: یکی از آخرین دستاوردهای اخیر سازمان فضایی پرتاب موجود زنده تا ارتفاع 120 کیلومتری بود و به لطف خداوند با موفقیت بازیابی شد.
وی با بیان این که سازمان فضایی ایران اکنون در شرایط ایده آلی قرار دارد افزود: اکنون در حال تکمیل یک برنامه عظیم ملی برای اعزام انسان به فضا هستیم، که ان شاء الله در سال های آینده در پرتاب زیر مداری مانند میمون که در زیر مدار پرتاب شد، انسان را به زیر مدار پرتاب و بازیابی خواهیم نمود.
پرتاب ماهوارههای سنگینتر به ارتفاع بالاتر
فاضلی تأکید کرد: در بحث ماهوارههای مخابراتی و سنجشی نیز فعالیت های خوبی را آغاز کردیم که این موضوع با سرعت پیگیری می شود، تاکنون برای ارسال ماهواره های تحقیقاتی امید، رصد و نوید اقدام کرده ایم، با همکاری دانشگاه ها و مراکز فناوری که توانستیم زیرساخت های فناوری آن را در این پرتاب ها به دست آوریم. این پرتاب در مدار لئو بود، اما برنامه داریم به ارتفاعات بالاتر و ماهواره های سنگینتر و همچنین ماهواره بر هایی با قابلیت های بیشتر دست پیدا کنیم.
ساخت ماهواره کاربردی و عملیاتی
رئیس سازمان فضایی ایران درباره ماهواره های فجر و سیمرغ گفت: فجر یک ماهواره تحقیقاتی است و ما در حال نزدیک شدن به یک ماهواره کاربردی و عملیاتی هستیم و قرار است "سفیر فجر" توسط ماهواره بر سفیر یک بی، به فضا پرتاب شود.
فاضلی ادامه داد: این ماهواره می تواند تصاویر را از زمین دریافت و مخابره کند؛ همچنین می تواند در بالاترین مدار خود که چهارصد کیلومتر است مانور مداری انجام دهد، و مدارش را از شکل بیضوی به دایره تبدیل کند، که در چنین صورتی عمر ماهواره در مدار دایره ای به یک و نیم سال افزایش می یابد.
پرتاب ماهواره بر سیمرغ در سال 92 تا ارتفاع 500 کیلومتری
فاضلی تأکید کرد: در سال جدید ایرانی ماهواره بر سیمرغ را به کار خواهیم گرفت، اکنون مراحل آزمایشی و تکمیل شدن ایستگاه های زمینی آن را انجام می دهیم و نخستین پرتاب هایش را سال آینده انجام خواهیم داد. این ماهواره بر قادر خواهد بود محموله هایی تا وزن یکصد کیلوگرم را تا ارتفاع 500 کیلومتری مدار کره زمین ارسال کند و در مدار تزریق نماید.
فاضلی افزود: لذا قادر خواهیم بود ماهواره های سنگین تر با طول عمر بیشتر (3 تا 5 سال) را به فضا پرتاب کنیم، در چنین حالتی می توانیم یک ماهواره تمام عیار سنجشی به فضا بفرستیم که قابلیت تصویربرداری، فیلمبرداری، هواشناسی و کاربردهای آموزشی، پزشکی از راه دور، مدیریت بحرانها و حوادث غیرمترقبه را داشته باشد.
وی درباره اسامی ماهواره های ارسالی در آینده گفت: ماهواره هایی که توسط سیمرغ به هوا خواهند رفت، طلوع، ظفر، مصباح و انشاء الله ماهواره دانشجویی دانشگاه امیر کبیر خواهند بود.
رئیس سازمان فضایی خاطرنشان کرد: امیدواریم ماهواره فجر در ماه های آینده پرتاب شود، البته کارهای فضایی زمانبر است.
تأیید موفقیت ایران در ارسال موجود زنده، از سوی سازمانهای معتبر بین المللی
فاضلی خاطرنشان کرد: ما حدود دو هفته پیش، برنامه ارسال میمون پیشگام به فضا را با مستندات و فیلم ها به دفتر فنی کمیته استفاده صلح آمیز از فضای ماورای جو (کوپوس) با حضور 70 کارشناس فضایی کشورهای عضو این کمیته ارائه دادیم، و بسیار مورد توجه و تحسین کارشناسان فضایی دنیا قرار گرفت و هیچ کارشناسی نگفت که این برنامه عیب و ایرادی داشت.
وی تأکید کرد: ایرادات مربوط به برنامه ارسال میمون پیشگام به فضا فقط در شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک و توییتر مطرح شده، ولی مراکزی مانند دانشگاه هاروارد و ناسا فیلم ها و تصاویر ما را بررسی و اعلام کردند که ایرانی ها درست می گویند .
رئیس سازمان فضایی درباره ادعای طرفهای خارجی مبنی بر استفاده ایران از برنامه فضایی به عنوان پوششی برای سیستم موشکی، گفت: این ادعاها تبلیغات سوء است. در تمام دنیا برای ارسال محمولههای فضایی و ماهوارههای مخابراتی و سنجشی حتی در سفرهای بین کُرات چارهای به جز استفاده از نیروی پیشران نیست که هم اکنون بهترین پیشران حامل ها و ماهواره بَرها هستند و همه کشورها از این پیشران ها استفاده می کنند.
فاضلی گفت: فعالیت فضایی ما صلح آمیز است و ما جزو اولین اعضا و پایه گذاران کوپوس هستیم؛ و همچنان به استفاده صلح آمیز از فضا پایبندیم . فضا میراث مشترک همه ملت ها است و باید همگان از فضا به صورت صلح آمیز استفاده کنند. ادعاهایی که درباره استفاده غیرصلح آمیز ایران از فضا مطرح می شود، بی اساس است.
منبع:سایت سازمان فضایی ایران
ارسال ماهواره مخابراتی تا 5 سال آینده
در اين بخش ميتوانيد در مورد ديگر مباحث هوانوردي و هوافضا به بحث بپردازيد
مدیران انجمن: CAPTAIN PILOT, شوراي نظارت, مديران هوافضا
- پست: 1378
- تاریخ عضویت: سهشنبه ۶ فروردین ۱۳۸۷, ۱۲:۱۰ ب.ظ
- محل اقامت: شهرکرد
- سپاسهای ارسالی: 4214 بار
- سپاسهای دریافتی: 8330 بار
ارسال ماهواره مخابراتی تا 5 سال آینده
زنده بودن حرکتی افقی است از گهواره تا گور و زندگی کردن حرکتی عمودی است از زمین تا آسمان
[FONT=Tahoma, Tahoma, Tahoma, Tahoma, Tahoma][HIGHLIGHT=#fef8e0]انسان ها دو دسته اند: آن هایی که بیدارند در تاریکی و آن هایی که خوابند در
[FONT=Tahoma, Tahoma, Tahoma, Tahoma, Tahoma][HIGHLIGHT=#fef8e0]انسان ها دو دسته اند: آن هایی که بیدارند در تاریکی و آن هایی که خوابند در
بازگشت به “متفرقه در مورد هوا فضا”
پرش به
- بخشهاي داخلي
- ↲ اخبار و قوانين سايت
- ↲ سوالات، پيشنهادات و انتقادات
- ↲ مرکز جوامع مجازي - CentralClubs Network
- ↲ سرويس ميزباني وب - CentralClubs Hosting
- ↲ مجله الکترونيکي مرکز انجمنهاي تخصصي
- بخش تلفن همراه
- ↲ نرم افزار تلفن همراه
- ↲ Symbian App
- ↲ Android App
- ↲ Windown Phone App
- ↲ iOS App
- ↲ JAVA Mobile App
- ↲ بازيهاي تلفن همراه
- ↲ Symbian Games
- ↲ Android Games
- ↲ iOS Games
- ↲ Windows Phone Games
- ↲ JAVA Mobile Games
- ↲ گوشيهاي تلفن همراه
- ↲ Sony
- ↲ Samsung
- ↲ GLX
- ↲ Dimo
- ↲ Huawei
- ↲ Motorola
- ↲ Nokia
- ↲ گوشيهاي متفرقه
- ↲ سرگرميهاي تلفن همراه
- ↲ خدمات و سرويسهاي مخابراتي
- ↲ تازه ها و اخبار تلفن همراه
- ↲ مطالب كاربردي تلفن همراه
- ↲ متفرقه در مورد تلفن همراه
- ↲ سوالات و اشکالات تلفن همراه
- بخش كامپيوتر
- ↲ نرم افزار كامپيوتر
- ↲ گرافيک و طراحي کامپيوتري
- ↲ طراحي صفحات اينترنتي
- ↲ سوالات و اشکالات نرم افزاري
- ↲ برنامه نويسي
- ↲ C Base Programming
- ↲ Dot Net Programming
- ↲ Web Programming
- ↲ Other Programming
- ↲ Software Engineering
- ↲ Java Programming
- ↲ Database Programming
- ↲ سخت افزار كامپيوتر
- ↲ امنيت و شبكه
- ↲ امنيت
- ↲ شبکه
- ↲ تازه ها و اخبار دنياي کامپيوتر
- ↲ مطالب كاربردي كامپيوتر
- ↲ متفرقه در مورد کامپيوتر
- بخش هوا فضا
- ↲ نيروي هوايي ايران
- ↲ متفرقه درباره نیروی هوایی
- ↲ نیروی هوایی و سازندگی
- ↲ حماسه و حماسه آفرینان نيروي هوايي
- ↲ تیزپروازان در بند
- ↲ شهدا و جانباختگان نیروی هوایی
- ↲ عملیاتهاي نيروي هوايي
- ↲ دستاوردها و اخبار نيروي هوايي
- ↲ تاریخچه نیروی هوایی در ایران
- ↲ هوانيروز ايران
- ↲ حماسه و حماسه آفرينان هوانيروز
- ↲ شهدا و جانباختگان هوانيروز
- ↲ دستاوردها و اخبار هوانيروز
- ↲ هواپيماها
- ↲ هواپيماهاي نظامي
- ↲ هواپيماهاي غير نظامي
- ↲ هواپيماهاي بدون سرنشين
- ↲ بالگردها
- ↲ بالگردهاي نظامي
- ↲ بالگردهاي غير نظامي
- ↲ بالگردهاي بدون سرنشين
- ↲ اخبار بالگردها
- ↲ تسليحات هوايي
- ↲ موشكهاي هوا به هوا
- ↲ موشكهاي هوا به زمين
- ↲ موشکهاي دريايي
- ↲ موشکهاي زمين به هوا
- ↲ موشکهاي زمين به زمين
- ↲ ديگر مباحث هوانوردي
- ↲ الکترونيک هواپيمايي
- ↲ موتورهاي هوايي
- ↲ شبيه سازهاي پرواز
- ↲ گالري تصاوير هوافضا
- ↲ تصاوير هواپيماهاي جنگنده
- ↲ کليپهاي هوايي
- ↲ تصاوير هواپيماهاي بمب افکن
- ↲ تصاوير هواپيماهاي ترابري
- ↲ تصاوير هواپيماهاي مسافربري
- ↲ تصاوير هواپيماهاي شناسايي
- ↲ تصاوير بالگردهاي نظامي
- ↲ تصاوير بالگردهاي غير نظامي
- ↲ تصاوير نمايشگاههاي هوايي
- ↲ تصاوير متفرقه هوايي
- ↲ انجمن نجوم
- ↲ منظومه شمسي
- ↲ كيهانشناسي
- ↲ گالري تصاوير نجوم
- ↲ اخبار نجوم
- ↲ اخبار هوافضا و هوانوردي
- ↲ مدرسه هوانوردي
- ↲ كتابخانهي هوا فضا
- ↲ متفرقه در مورد هوا فضا
- بخش جنگ افزار
- ↲ ادوات زميني
- ↲ ادوات زرهي
- ↲ تجهيزات انفرادي
- ↲ تسليحات سنگين و توپخانهاي
- ↲ خودروهاي نظامي
- ↲ تسليحات ضد زره
- ↲ ادوات دريايي
- ↲ ناوهاي هواپيمابر
- ↲ ناوشکنها
- ↲ رزم ناوها
- ↲ ناوچهها
- ↲ زيردرياييها
- ↲ تجهيزات و تسليحات دريايي
- ↲ ساير ادوات دريايي
- ↲ گالري تجهيزات و ادوات دريايي
- ↲ اخبار ادوات دريايي
- ↲ اخبار نظامي
- ↲ گالري نظامي
- ↲ متفرقه در مورد جنگ افزار
- بخش دفاع مقدس
- ↲ حماسه دفاع مقدس
- ↲ تخريب و خنثي سازي
- بخش خودرو و وسايل نقليه
- ↲ مباحث فنی و تخصصی خودرو
- ↲ معرفي خودرو
- ↲ تازهها و اخبار خودرويي
- ↲ گالري خودرو
- ↲ متفرقه وسايل نقليه
- بخش پزشکي
- ↲ پزشكي و درمان
- ↲ پزشکي
- ↲ سوال پزشکي
- ↲ بهداشت
- ↲ بهداشت عمومي
- ↲ بهداشت مواد غذايي
- ↲ لوازم آرايشي و بهداشتي
- ↲ متفرقه در مورد پزشکي
- ↲ روانشناسي و روان پزشكي
- بخش فرهنگ، تمدن و هنر
- ↲ فرهنگي هنري
- ↲ شعر و ادبيات
- ↲ فيلم و سينما
- ↲ هنرهاي نمايشي
- ↲ فرهنگ هنرهاي نمايشي
- ↲ موسيقي
- ↲ عكس و نقاشي
- ↲ تاريخ، فرهنگ و تمدن
- ↲ تاريخ ايران
- ↲ تاريخ جهان
- ↲ فلسفه
- ↲ زبانهاي خارجي
- ↲ زبان انگليسي
- ↲ زبان اسپانيايي
- ↲ هنر آشپزي
- بخش علم، فناوري و آموزش
- ↲ انجمن علم و فناوري
- ↲ انجمن آموزش
- ↲ کتاب و فرهنگ مطالعه
- ↲ دانش عمومی
- ↲ کنکور و دانشگاه
- ↲ جامعه شناسي
- ↲ خانواده
- ↲ متفرقه جامعه شناسي
- ↲ حقوق و قضا
- ↲ علوم
- ↲ فيزيک
- ↲ شيمي
- ↲ رياضي
- ↲ متالورژي
- ↲ پليمر
- ↲ علوم کشاورزي
- ↲ گياهان زراعي و باغي
- ↲ گياهان دارويي
- ↲ طبیعت و محیط زیست
- ↲ زيست شناسي
- ↲ عمران
- ↲ بتن و سازههاي بتني
- ↲ معماري و شهرسازي
- ↲ سبکها و مشاهير معماري
- ↲ شهرسازي
- ↲ معماري داخلي
- ↲ معماري منظر
- بخش الکترونيک و رباتیک
- ↲ مفاهیم اولیه و پایه در الکترونیک
- ↲ نرم افزارهای کمکی الکترونیک
- ↲ مدارهای مجتمع
- ↲ سوالات و پرسشهای مفاهیم پایه
- ↲ مدارات ساده و آسان
- ↲ مدارهای آنالوگ و دیجیتال
- ↲ شبیه ساز و طراحی مدار
- ↲ مدارات صوتی
- ↲ مدارات، منابع تغذیه سویچینگ و اینورتوری
- ↲ مدارات مخابراتی
- ↲ میکروکنترلرهای AVR
- ↲ آموزش و مثالها AVR
- ↲ طرح آماده و کامل شده AVR
- ↲ میکروکنترلرهای ARM
- ↲ سایر میکروکنترولرها و پردازندهها
- ↲ سایر میکروکنترلرها
- ↲ مدار مجتمع برنامه پذیر FPGA
- ↲ رباتیک
- ↲ اخبار و مصاحبه ها در رباتیک
- ↲ آموزش و مقالات رباتیک
- ↲ پروژهها تکمیل شده رباتیک
- ↲ مدارها و مکانیک در رباتیک
- ↲ رباتهای پرنده
- ↲ برق و الکترونیک عمومی
- ↲ تعمیر لوازم برقی
- ↲ اخبار برق و الکترونیک
- بخش بازيهاي رايانهاي
- ↲ بازيهاي رايانهاي
- ↲ كنسولهاي بازي
- ↲ PSP
- ↲ اخبار بازيها
- بخش تجاري اقتصادي
- ↲ بخش اقتصادی و مالی
- ↲ تجارت آنلاين
- ↲ بورس
- ↲ تحلیل و سیگنال روز
- ↲ کار آفرینی
- بخشهاي متفرقه
- ↲ بخش ويژه
- ↲ ساير گفتگوها
- ↲ صندلي داغ
- ↲ اخبار و حوادث
- ↲ انجمن ورزش
- ↲ آکواريوم و ماهيهاي زينتي
- ↲ معرفي سايتها و وبلاگها