خانواده موشک‌های بالستیک ایران 2 رقمی شد-

در اين بخش مي‌توانيد در مورد ديگر مباحث هوانوردي و هوافضا به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: CAPTAIN PILOT, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Captain II
Captain II
پست: 473
تاریخ عضویت: جمعه ۱۵ دی ۱۳۸۵, ۱۲:۳۷ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 696 بار
سپاس‌های دریافتی: 4448 بار

خانواده موشک‌های بالستیک ایران 2 رقمی شد-

پست توسط TD »

کلاهک های بارانی اساساً برای انهدام هدف واحد طراحی نشده بلکه برای آسیب رسانی به محوطه ای شامل اهداف پراکنده و پخش شده مورد استفاده قرار می گیرند مثلاً یک پادگان نظامی یا فرودگاه که بالگردها و هواپیماها مستقر هستند و یا یک شناور غول پیکر.
ه گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، موشک های بالستیک، اکنون به عضوی مهم و پر افتخار از ارکان دفاعی کشورمان تبدیل شده اند که تنوع، قدرت و دقت آنها توانسته معادلات بسیاری را در مقابله با جمهوری اسلامی ایران بر هم بزند.

البته ریشه تصمیم نیروهای مسلح کشورمان در بکارگیری موشک های بالستیک را باید در سال های دفاع مقدس جستجو کرد. با حملات سهمگین موشک های «اسکاد» عراقی، ایران نیز به فکر تهیه آنها افتاد. در نتیجه تعدادی از این موشک های ساخت شوروی از خارج تهیه شده و با موفقیت مورد استفاده قرار گرفت.

تعدادی از این موشک ها نیز برای مهندسی معکوس توسط نیروهای جوانی به فرماندهی شهید حسن تهرانی مقدم جدا شد که در سال های بعد به ثمر رسید. به نظر می رسد کشورمان در میانه سال های دهه 1360 برنامه ساخت موشک های بالستیک خود را آغاز کرده است.

موشک های بالستیک به صورت عمودی شلیک شده و با اوجگیری، رفته رفته به سمت هدف جهت می گیرند. با رسیدن به نقطه اوج، موشک در حالی که کاملاً به سوی هدف جهت دارد شروع به کاهش ارتفاع در یک قوس نزولی می نماید. این موشک ها به طور معمول پس از خاموش شدن موتور (پیشران) قابل هدایت نبوده و بنا بر قوانین علم بالستیک مسیر خود را تا رسیدن به زمین، روی مداری بیضوی که محل هدف یکی از کانون های آن است طی می کنند.

خانواده پر افتخار شهاب

در نخستین قدم گونه ای از موشک اسکاد که از نوع B آن بود با نام شهاب-1 به تولید رسید که از روی پرتابگر همان موشک شلیک می شد. شهاب-1 به عنوان یک موشک کوتاه برد تک مرحله ای سوخت مایع با پرتابگر متحرک که هدایت آن از نوع اینرسی است سرآغاز برنامه موشک های بالستیک ایران شد. بعدها متخصصان کشورمان برای ساخت پرتابگرهای این موشک نیز اقدام نموده و با این کار موفق به توسعه عملیاتی این موشک در نقاط مختلف کشور شدند.

نوع دوربردتری از موشک اسکاد(نوع C) و یا یک توسعه بومی از شهاب-1 منجر به تولید موشک سوخت مایع یک مرحله ای شهاب-2 شد که ضمن افزایش درصد بومی سازی اجزای سازنده، بهسازی هایی نیز در زمینه های مختلف خصوصاً برد داشت. این موشک از نظر ابعاد تفاوتی با شهاب-1 نداشته ولی با رسیدن به اهدافی در فاصله 500 کیلومتری در حدود 67 درصد برد بیشتری دارد. احتمالاً برخی سامانه های آن نیز تغییراتی نسبت به نسل قبل داشته اند.

 تصویر
شهاب 2  های سوخت مایع، اکسید کننده و سوخت مورد نیاز را در داخل مخازنی در درون خود حمل می کنند و با پمپ کردن آنها به محفظه احتراق و سوزاندن مخلوط حاصل، انرژی لازم برای حرکت موشک فراهم می شود. این مواد پیش از شلیک به داخل موشک(در حالت قرار گیری افقی روی پرتابگر) تزریق می شوند که فرایندی زمانبر بوده و برای موشک های مختلف چندین ساعت به طول می انجامد.

اما با شکل گیری برنامه موشکی ایران، فعالیت های علمی و مهندسی گسترده ای در زمینه پیشران سوخت مایع، سازه، بدنه، آیرودینامیک، هدایت، کنترل و ناوبری و سرجنگی برای توسعه موشک های شهاب همزمان با تولید انبوه نمونه های مهندسی معکوس اسکادها آغاز شد. نتیجه این تلاش ها طراحی و تولید بومی موشک بالستیک میانبرد شهاب-3 بود که اولین خبرها از آن در تابستان سال 1377 به گوش رسید.

 تصویر
شهاب 3  به دانش طراحی و تولید موشک های با قابلیت اطمینان منجر به رشد برنامه موشکی ایران شد به طوری که چند نمونه مختلف از شهاب-3 با برد بیشتر، سرجنگی متفاوت و تغییراتی در شکل دماغه توسعه داده شد. نمونه های دوربرد شهاب-3 با برد 1800 کیلومتر که در ادامه منجر به تولید موشک های سوخت مایع دوربرد «عاشورا» و «قدر» و موشک میانبرد «قیام-1» و موشک دوربرد سوخت جامد سجیل شد.

قدر، قیام و سجیل؛ مدرن و مترقی

موشک های قدر خانواده ای از موشک های سوخت مایع هستند که نمونه های مختلفی از آنها ساخته شده است. به عنوان مثال موشک قدرF بردی در حدود 1950کیلومتر داشته و دارای فرم دماغه سه مخروطی است که نیروی پسای کمتر و پایداری دینامیکی بیشتری دارد.

 تصویر
موشکهای سجیل (سمت راست) و قدر (سمت چپ) 
جرم سرجنگی این موشک نسبت به نمونه های پایه شهاب-3 به حدود نصف کاهش یافته است. موشک قدر اچ نیز در رژه اخیر نیروهای مسلح رونمایی شد و نشان داد موشک های قدر نیز با تحولات جدید و ارتقاء، آماده پاسخگویی به گزینه های روی میز هستند.

آخرین نمونه ساخته و معرفی شده از موشک های بالستیک سوخت مایع ایرانی قیام-1 نام دارد که در رده میانبرد طراحی شده و آن را حاصل 25 سال تلاش کشور در زمینه موشک های سوخت مایع بالستیک می دانند.

 تصویر
موشک قیام
  نظر می رسد این موشک به مرور به طور کامل جایگزین شهاب-2 خواهد شد زیرا در حالی که میزان سرجنگی و قطر این دو یکسان است، تنها با کمی افزایش طول و 100 کیلوگرم افزایش جرم(1.65 درصد بیشتر) به 300 کیلومتر برد بیشتر(60 درصد افزایش) می رسد. این موشک نیز به بیشینه ارتفاع 126 کیلومتر در بیشترین برد خود می رسد.

دیگر موشک پر افتخار ایرانی یعنی سجیل نیز موشکی سوخت جامد و دو مرحله ای است. این موشک دوربرد که برای انهدام اهدافی تا فواصل دستکم 1500 و نهایتاً 1950 تا 2هزار کیلومتر قابل استفاده است تلفیقی از چندین فناوری به دست آمده در برنامه موشکی ایران به شمار می رود.

به کمک فناوری سوخت جامد، این موشک در زمان بسیار کوتاه چند دقیقه آماده شلیک شده، تا مدت ها بدون نیاز به تخلیه سوخت که در موشک های سوخت مایع مورد نیاز است می تواند در محل اختفاء یا انبار نگهداری شود. به علاوه شتاب اولیه موشک های سوخت جامد نسبت به نمونه های سوخت مایع همرده بیشتر است که به کاهش احتمال ردگیری در مقاطع ابتدایی پرواز منجر می شود.

فاتح 110 و خلیج فارس؛ برادران آبی - خاکی

موشک فاتح 110 از جمله با دقت ترین موشک های بالستیک ایران محسوب می شود که تاکنون چدین مرحله، ارتقاء یافته است. این موشک زمین به زمین هدایت شونده ، از جمله موشک های کوتاه بر است که از سوخت جامد بهره می برد.

با توجه به اینکه ایران هنوز امکان استفاده از ماهواره ساخت داخل مجهز به رادار و تجهیزات الکتروپتیک دست نیافته است، نیاز داشت تا از موشکهای مستقل از هدایت خارجی برای ساخت یک موشک بالستیک ضد اهداف دریایی بهره گیرد .

 تصویر
فاتح 110  همین دلیل فاتح 110 که یکی از دقیق ترین موشکهای بالستیک ساخت ایران است انتخاب شد چراکه این موشک با استفاده از توان هدایت داخلی خویش در یک مسیر پرتابه ای کمترین خطا را داراست و از زیرسیستم ها و سطوح کنترل برای سیر سرد درون جوی بهره می گیرد .

 تصویر
خلیج فارس  برد عملیاتی موشک خلیج فارس 300 کیلومتر بوده و این موشک به صورت هدایت ترکیبی عمل می‌کند به طوری که جستجوگر آن در فاز نهایی، بر روی هدف قفل کرده و در این حالت، هرگونه شناور دشمن هیچ راه گریزی از اصابت موشکی که کلاهکی با حدود 650 کیلوگرم مواد منفجره دارد، نخواهد داشت.

انواع موشک های بالستیک ایران 10 تایی شد

اکنون نیز و در آستانه دهه فجر، جدیدترین موشک بالستیک ساخته شده در صنایع دفاعی کشورمان مورد آزمایش عملی قرار گرفت. بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط وزیر دفاع کشورمان، نسل جدید موشک بالستیک برد بلند زمین به زمین با سر جنگی بارانی برای انهدام جنگ افزارها و تجهیزات نظامی دشمن طراحی و تولید شده و گریز از سامانه‌های ضد موشکی دشمن، قابلیت تخریب اهداف گسترده و امکان تخریب چند هدف مجزا از دیگر از ویژگی‌های این موشک است.

 تصویر
نمایه گرافیکی از جدیدترین موشک بالستیک ایرانی با کلاهک بارانی
  بر اعلام سردار دهقان، این موشک بالستیک جدید از امروز در خدمت نیروهای مسلح خواهد بود که نشانه ای از تولید انبوه شدن این موشک است.

به گزارش مشرق، همچنین نمایه های گرافیکی که از این موشک نشان داده شد، این گمانه را تقویت می کند که موشک مذکور از نوع سوخت مایع بوده و با توجه به پرواز موشک در ارتفاع بالا و خارج جو، به نظر میرسد برد این موشک در حدود 2000 کیلومتر باشد.

کلاهک بارانی چیست؟

آنچه با عنوان « موشکی با کلاهک بارانی» اعلام شده به نظر می رسد اعلام نصب کلاهکی روی موشک جدید ایران است که دربردارنده ریزبمب های پرتاب شونده به بالا پس از اصابت به هدف است . این کلاهک با فرود آمدن در محوطه ای نسبتاً گسترده که ممکن است پیش از پرتاب با توجه به شرایط هدف قابل تنظیم هم باشد، سطح مورد نظر را مورد اصابت قرار می دهد.

این گونه از کلاهک ها یا سرهای جنگی موشک، اساساً برای انهدام هدف واحد طراحی نشده بلکه برای آسیب رسانی به محوطه ای شامل اهداف پراکنده و پخش شده مورد استفاده قرار می گیرند مثلاً یک پادگان نظامی که خودروهایی با زره سبک در آن قرار دارند یا یک فرودگاه که در آن بالگردها و هواپیماها در توقفگاه های روباز یا زیر سایه بانی ساده مستقر هستند و یا یک شناور غول پیکر ...

 تصویر
نحوه عملکرد کلاهک بارانی
  محموله های انفجاری پس از اصابت کلاهک موشک به زمین به سمت بالا پرتاب شده و با قرار گرفتن در قوس نزولی تا فاصله چند ده تا چند صد متری از نقطه اصابت آن را تحت پوشش قرار می دهند. این مهمات فرعی البته تا حدودی قابلیت نفوذ نیز دارند و از اینرو برای آسیب زدن به هواگردها که اساساً از پوشش زرهی برخوردار نیستند، سلاح مفیدی محسوب می شوند.

اما در مجموع باید گفت توانایی های یک کلاهک بارانی برای آسیب رساندن و انهدام اهداف بخوصوصی کاملاً بر نوع خوشه ای برتری داشته و اضافه شدن آن به فهرست تسلیحات کشورمان، انعطاف پذیری یگانهای موشکی نیروهای مسلح را در ضربه زدن به اهداف متنوع افزایش می دهد.

به گزارش مشرق، سخن گفتن از موشک های ایرانی و توانمندی های به کار رفته در آنها دیگر در ساعتها و صفحات مختصر نخواهد گنجید و مجبور به اختصار . گزیده گویی خواهیم بود، همچنانکه برای نابودی هر دشمن و منطقه ای نیز نیاز به عملیاتی شدن همه انواع این موشک ها نخواهد بود و به اندک اشاره و ماشه ای، میزهایی که گزینه های خصمانه علیه ملت ایران روی آن است نابود خواهند شد.
[External Link Removed for Guests]
****************************************************************************************************
گالری جامع رادارهای پدافند ایران -
تصاویر جالب ، سرگرم کننده و خنده دار - تصاویر جالب و خنده دار نظامی- گالری کامل قایق های نیروی دریایی ایران

**************************
وقتی خدا مشکلات تو رو حل می کنه

تو به توانایی های او ایمان داری

وقتی خدا مشکلاتت رو حل نمی کنه

او به توانایی های تو ایمان داره
Major I
Major I
پست: 812
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۷ دی ۱۳۸۵, ۲:۱۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 4044 بار
سپاس‌های دریافتی: 1081 بار

Re: خانواده موشک‌های بالستیک ایران 2 رقمی شد-

پست توسط Mohammad.Jafar »

طراحی سر جنگی جدید که منجر به ایجاد خانواده جدید موشک نمیشه!
موشکی که دیروز نشان داده شد به احتمال قریب به یقین همان موشکهای موجود بوده که داخل کلاهک آن تغییر کرده
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
پست: 1637
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۴ مرداد ۱۳۸۶, ۱۱:۵۳ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 8092 بار
سپاس‌های دریافتی: 3732 بار

Re: خانواده موشک‌های بالستیک ایران 2 رقمی شد-

پست توسط KH.I.A.2500 »

سلام

دو عکس آخری که به کلاهک بارانی نسبت داده شده اند دو مفهوم کاملاً متفاوت را از این نوع کلاهک می رسانند. مثل این که نویسنده خودش هم درست متوجه نبوده کلاهک بارانی دقیقاً چیست!
  
*  *
*  جز ايران نباشد مرا نام ياد *   * * * *    * * *   *  که يزدان مرا زين سبب کام داد *  * *   
Captain II
Captain II
پست: 473
تاریخ عضویت: جمعه ۱۵ دی ۱۳۸۵, ۱۲:۳۷ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 696 بار
سپاس‌های دریافتی: 4448 بار

Re: خانواده موشک‌های بالستیک ایران 2 رقمی شد-

پست توسط TD »

KH.I.A.2500 نوشته شده:سلام

دو عکس آخری که به کلاهک بارانی نسبت داده شده اند دو مفهوم کاملاً متفاوت را از این نوع کلاهک می رسانند. مثل این که نویسنده خودش هم درست متوجه نبوده کلاهک بارانی دقیقاً چیست!


درمورد کلاهک جدید گفته شده نسل جدید کلاهک بارانی که احتمالا تصویر دوم نسل قدیمی و تصویر اول نسل جدید باشه
****************************************************************************************************
گالری جامع رادارهای پدافند ایران -
تصاویر جالب ، سرگرم کننده و خنده دار - تصاویر جالب و خنده دار نظامی- گالری کامل قایق های نیروی دریایی ایران

**************************
وقتی خدا مشکلات تو رو حل می کنه

تو به توانایی های او ایمان داری

وقتی خدا مشکلاتت رو حل نمی کنه

او به توانایی های تو ایمان داره
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
پست: 1637
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۴ مرداد ۱۳۸۶, ۱۱:۵۳ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 8092 بار
سپاس‌های دریافتی: 3732 بار

Re: خانواده موشک‌های بالستیک ایران 2 رقمی شد-

پست توسط KH.I.A.2500 »


سلام به همگی


تصویر آخری که در توضیحش نوشته: «نحوه عملکرد کلاهک بارانی» اصلاً فکر نمی کنم بارانی باشد و نویسنده دچار اشتباه شده. تصویری که در زیر می گذارم در حقیقت مراحل کامل برخورد و انفجار همان عکس آخری است که شما قرار داده اید:

تصویر


تصویر زیر هم که دو قسمتی است لحظه پرتاب موشک شهاب3 نسخهB و برخورد کلاهک های آن با هدف را نشان می دهد. همان طور که می بینید برخی کلاهک ها با زمین برخورد کرده و منفجر شده اند و 3 کلاهک هنوز در راه هستند و من آن ها را با فلش قرمز مشخص کرده ام:

تصویر


دو عکسی را هم که در زیر قرار می دهم نمی دانم متعلق به چه موشکی و از کدام کشور هستند ولی عکس های زیر در واقع مشابه همان کلاهکی هستند که در عکس بالا(شهاب3 نسخهB) استفاده شده است:

تصویر

تصویر


----------------------------

حالا می رسیم به کلاهک بارانی! بارانی آن طور که من متوجه شدم نوعی کلاهک است که مواد منفجره اش در قطعه هایی ریزتر از آنچه در عکس بالا می بینید جاسازی شده اند. مثلاً اگر در عکس بالا 10 عدد کلاهک 100 کیلوگرمی وجود دارد، در کلاهک بارانی ممکن است 100 قطعه 10 کیلوگرمی جاسازی شده باشد. با این تفاسیر باید گفت برداشت نویسنده از کلاهک بارانی غلط بوده. نویسنده تصور کرده کلاهک ابتدا به زمین برخورد می کند و سپس ریز بمب هایش به اطراف پراکنده می شوند. در حالی که چنین انفجار مهیبی تمام ریز بمب ها را درجا منفجر می کند و اصلاً منطقی نیست که تصور کنیم کلاهک اصلی ابتدا به زمین برخورد می کند و سپس ریز بمب هایش را رها می کند!

در یک جمله می شود گفت کلاهک بارانی گونه متفاوتی از همان کلاهک خوشه ای در عکس بالایی است ولی با بمب های ریزتر و بیشتر که مقابله با آن در مرحله ای که ریز بمب ها در هوا پخش شده اند دیگر به هیچ وجه امکان پذیر نیست و می تواند یک محدوده گسترده را پوشش دهد.
  
*  *
*  جز ايران نباشد مرا نام ياد *   * * * *    * * *   *  که يزدان مرا زين سبب کام داد *  * *   
Moderator
Moderator
نمایه کاربر
پست: 2659
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۳ تیر ۱۳۸۸, ۹:۵۸ ق.ظ
محل اقامت: روبروی شما
سپاس‌های ارسالی: 2234 بار
سپاس‌های دریافتی: 14097 بار

Re: خانواده موشک‌های بالستیک ایران 2 رقمی شد-

پست توسط RAHVAR »

فکر کنم برا MIRV باشه

تصویر
   تصویر     
  
Major II
Major II
نمایه کاربر
پست: 158
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۰, ۹:۰۷ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 201 بار
سپاس‌های دریافتی: 617 بار

Re: خانواده موشک‌های بالستیک ایران 2 رقمی شد-

پست توسط Arash27 »

نویسنده اشتباه نکرده. این کلاهک ترکیبیه از کلاهک بارانی و خوشه ای. در قدر اف از کلاهک بارانی منفرد استفاده شده بود و حالا از کلاه خوشه ای که هر یک از ریزبمب های اون خودش یک کلاهک بارانی کوچیکه.
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
پست: 1637
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۴ مرداد ۱۳۸۶, ۱۱:۵۳ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 8092 بار
سپاس‌های دریافتی: 3732 بار

Re: خانواده موشک‌های بالستیک ایران 2 رقمی شد-

پست توسط KH.I.A.2500 »

سلام مجدد به همگی

منظورم از اشتباه نویسنده آنجایی است که نوشته:
«این محموله های انفجاری پس از اصابت کلاهک موشک به زمین به سمت بالا پرتاب شده و با قرار گرفتن در قوس نزولی تا فاصله چند ده تا چند صد متری از نقطه اصابت آن را تحت پوشش قرار می دهند.»


من تا به حال جایی ندیده و نخوانده ام که کلاهک به زمین برخورد کند و منفجر شود و پس از انفجار بر روی زمین، ریز بمب هایش را رها کند. منظورم این است که تا جایی که من می دانم پوسته کلاهک ها(چه ریز و چه درشت) همیشه روی هوا جدا می شوند و ریز بمب ها بر روی هوا از کلاهک بیرون می آیند نه این که پس از برخورد کلاهک اصلی با هدف، تازه ریز بمب ها بیرون بیایند.
من دانش نظامی ام زیاد نیست. اگر شما چنین شیوه انفجاری را دیده اید و می دانید که چنین چیزی هست من می پذیرم. اگر اجازه می دادند این رزمایش جدید انجام شود شاید نحوه انفجار کلاهک را می توانستیم ببینیم.

--------

MIRV تا به حال نشنیده ام. اگر ممکن است کمی توضیح بدهید.
  
*  *
*  جز ايران نباشد مرا نام ياد *   * * * *    * * *   *  که يزدان مرا زين سبب کام داد *  * *   
Captain II
Captain II
پست: 473
تاریخ عضویت: جمعه ۱۵ دی ۱۳۸۵, ۱۲:۳۷ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 696 بار
سپاس‌های دریافتی: 4448 بار

Re: خانواده موشک‌های بالستیک ایران 2 رقمی شد-

پست توسط TD »

KH.I.A.2500 نوشته شده:سلام مجدد به همگی

منظورم از اشتباه نویسنده آنجایی است که نوشته:
«این محموله های انفجاری پس از اصابت کلاهک موشک به زمین به سمت بالا پرتاب شده و با قرار گرفتن در قوس نزولی تا فاصله چند ده تا چند صد متری از نقطه اصابت آن را تحت پوشش قرار می دهند.»


من تا به حال جایی ندیده و نخوانده ام که کلاهک به زمین برخورد کند و منفجر شود و پس از انفجار بر روی زمین، ریز بمب هایش را رها کند. منظورم این است که تا جایی که من می دانم پوسته کلاهک ها(چه ریز و چه درشت) همیشه روی هوا جدا می شوند و ریز بمب ها بر روی هوا از کلاهک بیرون می آیند نه این که پس از برخورد کلاهک اصلی با هدف، تازه ریز بمب ها بیرون بیایند.
من دانش نظامی ام زیاد نیست. اگر شما چنین شیوه انفجاری را دیده اید و می دانید که چنین چیزی هست من می پذیرم. اگر اجازه می دادند این رزمایش جدید انجام شود شاید نحوه انفجار کلاهک را می توانستیم ببینیم.

--------

MIRV تا به حال نشنیده ام. اگر ممکن است کمی توضیح بدهید.


[FONT=tahoma, Arial] [HIGHLIGHT=#f8f8f8]کلاهک هایMIRV (تعریف شده برای موشک های بالستیک) به کلاهک هایی گفته می شود که خود شامل چندین کلاهک دیگر می باشند (اغلب هسته ایی) مانند تصویر(۱) که قابلیت سوار شدن بر موشک های بالستیک قاره پیما ( حالات هسته ایی) و سایر موشک های بالستیک از کوتاه برد تا میان برد و یا حتی موشک های بالستیک با قابلیت شلیک از زیر دریایی (SLBM) دارا می باشند.   
[FONT=tahoma, Arial] [HIGHLIGHT=#f8f8f8]
      در موشك هاي MIRVيا موشك هاي چندين هدفه ,موتور اصلي موشك(يا بوستر) وظيفه بالا بردن موشك و قرار دادن ان در مسير اصلي حركت را به عهده دارد(به عكس نگاه كنيد). بعد از مرحله اول و در مانور اصلي موتور كوچكي كه بر روي موشك قرار دارد به همراه سيستم هدايت خودكار كامپيوتري فعال ميشود.بعد از قرار گرفتن در منحني بالستيكي و قرار گرفتن در نقطه بازگشت كه شامل هدف گيري ,هدف ميباشد كار رها كردن كلاهك ها در خط سير خاص خودشان انجام ميگيرد.اين مانور با خط سيرهاي متفاوتي انجم ميگيرد و در هر مرحله يكي از كلاه ها ازاد ميشوند و اين كار براي همه كلاهك ها انجام ميشود.     

 [FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]  تصویر  
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif] 
  
  
   [FONT=Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif]   پرتاب موشك( )[External Link Removed for Guests] 
2-[FONT=Times New Roman]  6۰ ثانيه بعد از پرتاب موتوره مرحله اول به اب انداخته ميشود و موتور دوم روشن ميشود و موشك از پوشش خودش خارج ميشود.
3-[FONT=Times New Roman]  120 ثانيه بعد از پرتاب موتور سوم روشن شده و موتور شماره دو را از بدنه جدا ميكند.
4-[FONT=Times New Roman]  180 ثانيه بعد از پرتاب پيشرانه موتور شماره 3 پايان پيدا ميكند و موتور تقويتي حمل كننده از موشك جدا ميشود.
5-[FONT=Times New Roman]  موتور تقويتي حمل كننده موشك را در جاي خودش قرار ميدهد و موشك اماده ميشود براي بازگشت.
6-در مرحله بازگشت فريب دهنده و پوسته موشك از يكديگر جدا ميشوند.
7-[FONT=Times New Roman]  در مرحله بازگشت پوسته با سرعت بسيار زيادي وارد جو ميشود و در هنگام پرواز مسلح ميشود.
8-[FONT=Times New Roman]  كلاه هاي هسته اي منفجر ميشوند
با يكديگر در هوا و يا در زمين.
---------------------------------------------------------------------------------
قابل توجه است که موشک فجر ۳ که در رزمایش پیامبر۲ مورد استفاده قرار گرفت در گروه این نوع از موشک ها قرار میگیرد.این گروه از موشک ها از قدرت تخریب بسیار بالایی برخوردار هستند و قابلیت پوشش منطقه وسیعی را دارا هستند.
     
****************************************************************************************************
گالری جامع رادارهای پدافند ایران -
تصاویر جالب ، سرگرم کننده و خنده دار - تصاویر جالب و خنده دار نظامی- گالری کامل قایق های نیروی دریایی ایران

**************************
وقتی خدا مشکلات تو رو حل می کنه

تو به توانایی های او ایمان داری

وقتی خدا مشکلاتت رو حل نمی کنه

او به توانایی های تو ایمان داره
ارسال پست

بازگشت به “متفرقه در مورد هوا فضا”