اشتباهات خلبانهای نظامی و غیرنظامی

در اين بخش مي‌توانيد در مورد ديگر مباحث هوانوردي و هوافضا به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: CAPTAIN PILOT, شوراي نظارت, مديران هوافضا

Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 4665
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۹, ۱۲:۴۴ ب.ظ
محل اقامت: زمین پهناور خدا ( أرضُ الله الواسعة)
سپاس‌های ارسالی: 4737 بار
سپاس‌های دریافتی: 8764 بار

اشتباهات خلبانهای نظامی و غیرنظامی

پست توسط MOHAMMAD_ASEMOONI »

سلام دوستان
بنده وقتی 7-8 ساله بودم این کارتونِ زیبا در تنها شبکه ی ایران پخش میشد در اوائل دهه ی 50 . البته دوبله شده بود .
[External Link Removed for Guests]
با دیدن این کارتون بنده به شدت به پرواز علاقمند شدم
همه ی پول توجیبیام صرف خرید ماکت هواپیماهای پلاستیکی و چوبی قابل پرواز و مجله های مربوطه میشد .
برای خلبانها خیلی اعتبار و احترام قائل بودم و البته هنوز هم هستم .
اما اون موقع در نظرم اونها مثل سوپرمن بودند . قوی و شکست ناپذیر و بدون هیچ خطا و اشتباه .
اما کم کم اتفاقاتی افتاد که متوجه شدم خلبانها هم مثل همه ی مردم جایز الخطا هستند گرچه خطاهاشون خیلی کمتر از دیگران هست .
اولین خطائی که از یک خلبان دیدم , همسایه ی خودمون بود که کاری انجام داد که گفتنش اهمیتی نداره اما همون موضوع اولین امتیاز منفی بود که برای یک خلبان ثبت کردم و کم کم متوجه شدم که سوپرمن و عقل کل دانستنِ خلبانها اشتباهه چون با تمام توانائیهاشون مثل عامّه یِ مردم ممکنه اشتباه کنند خصوصاً در شغلشون .
==================-==================
اما موضوع این تاپیک:
خطاهای خلبانهای نظامی و غیر نظامی
بنده مقداری اطلاعات دارم در مورد خطاهای خلبانها در شغلشون که إن شاء الله تدریجاً در این تاپیک درج میکنم .
این کار برای درس گرفتن از اشتباهات اونها هست نه برای شماتت و سرزنش خلبانها
بعضی از این اشتباهها باورکردنی نیست اما حقیقت داره و واقعاً رخ داده و جان دهها یا حتی صدها نفر رو گرفته .
شما دوستان هم اگر دوست داشتین در این تاپیک اطلاعاتتون در این مورد رو درج کنین .(اشتباهات خلبانها در فیلمهای ساخته شده از حوادث واقعی , فیلمهای مستند , خاطرات خلبانها و یا خاطرات خودتون یا دیگران )
====================================
در یکی از مستندهای تحقیقات سوانح هوائی , یک هواپیمای مسافربری بود که مدتی بعد از پرواز ارتباطش با برج مراقبت قطع شد اما همچنان مشغول پرواز بود اما به تماسهای برجهای مراقبت مسیرش جواب نمیداد !!!!
بالاخره 2 جت جنگنده هواپیما رو رهگیری کردند و وقتی کنار هواپبما رسیدند عجیب ترین صحنه ی عمرشون رو دیدند .
خلبانها و مسافرها همه خواب بودند یا در حقیقت بیهوش بودند !!!
چندین ساعت هواپیما همینطور پرواز کرد و بالاخره وقتی سوختش تموم شد سقوط کرد و همگی کشته شدند شاید هم قبل از سقوط مرده بودند .
بعد از تحقیقات گسترده مشخص شد که یک اشتباه کوچک باعث مرگ اونهمه انسان شده
دکمه ی تنظیم فشار هوای داخل هواپیما به جای اینکه روی اتوماتیک باشه , روی دستی manual بوده
همین اشتباه به ظاهر ساده باعث شد با اوج گرفتن هواپیما , کم کم اکسیژن کم بشه و کمبود اکسیژن هم در بیشتر موارد قابل درک نیست و انسان کم کم قدرت درک و فهمش رو از دست میده و خوابش میگیره و بالاخره بیهوش میشه و اگر به موقع بهش اکسیژن نرسه مىمیره در حالت بیهوشی .
به همین علت الان در آپارتمانهای کوچکتر از 70 متر (اگر اشتباه نکنم ), اجازه نصب بخاری گازی نمیدند چون فضا کوچیکه و بخاری اکسیژن زیادی مصرف میکنه و اگر تهویه وجود نداشته باشه ساکنین آپارتمان کم کم خوابشون میگیره و میخوابند و در خواب مىمیرند .
البته این برای بنده سواله که چرا با وجودِ سیستم اتوماتیک کنترل فشار هوا و اکسیژن , خلبان سیستم رو در حالت دستی قرار داده بوده ؟
این سوال رو باید دوستان مطلعی مثل جناب کاپتن رامین پاسخ بدند .
ادامه دارد .....
صرفه‌جویی دهها میلیونیِ هزینه‌های خودرو
صرفه‌جویی دهها میلیونیِ هزینه‌های زندگی
برنامه‌های کاربردی اندروید و اطلاعات مهمِ تنظیمات اندروید
جسارتاً آموزشتوبه به زبان ساده
توصیه‌های بسیار مهم امنیتی
توصیه‌های بسیار مهم سلامتی
سرویس و تعمیر آبگرمکن و پکیج
سیستم آبرسانی ساختمان (پمپ،مخزن،روشهای‌نصب،عیب‌یابی،تعمیر،هشدارها،توصیه‌ها)

دوستِ عزیز،چه باور کنی چه باور نکنی چه خوشت بیاد چه خوشت نیاد
همه ما آسمونی هستیم و شمارش معکوس برای بازگشتمون از همون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده
و حسابرسیِ بسیار دقیقی هم در انتظارمون هست. 
یه آسمونیِ فعال باش که امتحانِ دنیا تکرار شدنی نیست که نیست

اگه باور نمی‌کنی، برو همۀ ثروت و قدرت و هوش و دانش و نفوذت رو به کار بگیر
تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا

Major
Major
نمایه کاربر
پست: 367
تاریخ عضویت: جمعه ۱۰ شهریور ۱۳۸۵, ۵:۲۳ ب.ظ
محل اقامت: آبادان شهر خوبان- آبادان شهر خدا
سپاس‌های ارسالی: 10 بار
سپاس‌های دریافتی: 339 بار

Re: اشتباهات خلبانهای نظامی و غیرنظامی

پست توسط jamal_khodamam »

با سلام خدمت دوستان عزیز

ابتدا از حضور اساتید برای این جواب پوزش میخوام...و اگر کم . کاستی در این زمینه وجود داره،معذرت خواهی منو بپذیرید و با تکمیل جوابیه به بهتر شدن تاپیک و گسترش معلومات ما هم کمکی بکنید :razz:

در خصوص این اشتباه کوچیک اما فاجعه بار و مهلک خلبان باید به عرضتون برسونم که بیشتر اشتباهاتی که منجر به بروز حادثه میشه انسانیه اما در خصوص بررسی مشکلات ، اشتباهات انسانی اعم از عملکرد خلبان تا مکانیک ها و.... در اولویت اخر هستند(در همه جای دنیا بغیر از ایران)

در خصوص این هواپیمایی که شما ذکر کردید اگر اشتباه نکنم در مسیر یونان-قبرس بوده یا بالعکس...که اتفاقا من این برنامه رو از کانال نشنال جئوگرافی ابوظبی دیدم....

بطور خلاصه بیان میکنم....در پرواز قبل از این پروازی که منجر به سقوط بشه...در حین پرواز مشکلی در تنظیم فشار کابین در حالت اتوماتیک بوجود میاد که با کاهش ارتفاع و اینکه چون مسیر کوتاه بوده و زود میرسن اتفاق خاصی نمیوفته....خلبان به مکانیک ها و پرسنل زمینی مشکل رو اطلاع میدن...و پرسنل زمینی برای تعمیر و بررسی بوسیله دستگاه فشار سنج ،دستگاه تنظیم فشار هوای داخل هواپیما رو روی حالت دستی یا همونmanual بذارن...و پس از تعمیر و خاتمه کار یادشون میره دوباره دستگاه رو روی حالت اتوماتیک بذارن....

خب خلبانها هم که وارد میشن بعلت مشغله زیاد و چک نکردن تمامی ایتم های چک لیست قبل از پرواز با همون حالت دستی دستگاه تنظیم فشار هوای داخل کابین پرواز میکنن.......فوقع ما وقعه.....الفاتحه مع الصلوات :lol: :lol: :lol:
به کودکان پابرهنهء شهرم،به شهداي خونين کفن آبادان،به غيرت جوانان غيور آبادانم،به عرق جبين کارگران زحمتکش شهر خدا......سوگند مي خورم که وامدار هيچکس نيستم به جز .......آبادان
New Member
پست: 3
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۳, ۱۲:۳۷ ب.ظ
سپاس‌های دریافتی: 4 بار

Re: اشتباهات خلبانهای نظامی و غیرنظامی

پست توسط marjanshok »

چقدر این روزها همه جا صحبت از خطاهای خلبان ها، بی توجهی و عدم قانون مندی شرکت های هواپیمایی، اشتباهات گذشته و حتی اخیر پدافندهای هوایی شنیده میشه. من برای قشر خلبان ها ارزش و احترام بسیار زیادی قایلم و شنیدن این خبرها ذهنمو درگیر میکنه که مشکل از کجاست؟ آموزش هوایی؟ نظارت سازمان هوایی؟ نداشتن حس تعهد به مردم؟
تو برخوردهایی که با این عزیزان داشتم یه حس مشترک تو همشون وجود داره و اون عشق به خلبانیه و من فکر می کنم آدم وقتی به حرفه ای که دنبال میکنه ایمان داره و عمیق دوستش داره با تعهد و جدیت کارشو انجام میده پس علت این موج نارضایتی مردم، این خطاهای قابل پیشگیری، از دست دادن این انسانهای ارزشمند تو سوانح هوایی چیه؟
Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1784
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۴ شهریور ۱۳۸۹, ۹:۱۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 3440 بار
سپاس‌های دریافتی: 5879 بار

Re: اشتباهات خلبانهای نظامی و غیرنظامی

پست توسط shafagh »

یک خلبان در هنگام شروع کار پرواز تا فرود در مقصد باید یک " روبات" باشد که برنامه ریزی شده باشد. علاوه بر انکه معمولا خلبان ها افراد با هوش و ذکاوت و واکنش سریع هستند و قدرت تصمیم گیری خوبی دارند بایست به برنامه های منظم کاری خود را عادت بدهند که همان برنامه های طبقه بندی شده و منظمی است که هنگام اموزش فرا گرفته اند ولی ممکن است بعضا در انها بصورت یک عادت در نیامده باشد.
مثلا رانندگی هم همینطور است اگر یک راننده به تمامی مواردی که در کتاب ایین نامه راهنمایی و راهنمایی بطور دقیق عمل کند، یعنی رعایت تمامی اصول و سفارشات حیاتی و غیر حیاتی در او بصورت یک عادت در امده باشد چه در رانندگی داخل شهر و چه خارج راننده موفقی خواهد بود. بله یک راننده هم هنگام رانندگی باید یک " روبات " باشد که برنامه ریزی شده است و اتوماتیک ده ها برنامه را یکی بعد از دیگری بنحو احسن اجرا کند. مثل سیستم کنترل پیشرفته پرتاب موشک که در ان واحد می تواند چند هدف را رهگیری نماید. یعنی یک راننده هم باید انقدر حواسش جمع رانندگی باشد و این کار در او بصورت عادت در امده باشد که در ان واحد بتواند بر تمامی اجزا ماشین و حرکت های مختلف اشراف داشته باشد. یک " روبات" انچه را به او گفته اند و برای او برنامه ریزی کرده اند انجام می دهد نه انچه را که خودش تصور می کند.
ممکن است یک خلبان علاوه بر هوشی که دارد بر اثر ممارستی که در پرواز پیدا کرده از حیاتی بودن بعض نکات ریز و درشت پروازی غافل شود و به ان اهمیت چندانی ندهد همانطور که در رانندگی هم همینطور است. مثلا ممکن است یک کمک خلبان در ابتدای پرواز چشمش به امپر بنزین بیفتد و به خلبان بگوید " قربان بنظرم یادمون رفت بنزین بزنیم" خلبان هم که دیگر حوصله برگشتن به فرودگاه را ندارد بگوید : " باشه فرودگاه بعدی" ولی کمک خلبان بگوید : " ولی قربان چهارصد لیتر بنزین بیشتر نداریم" و خلبان عصبانی شود و بگوید " حلا دیگه کارت بجایی رسیده رو حرف من حرف میزنی؟ گفتم فرودگاه بعدی" و کمک خلبان هم علیرغم نگرانی بگوید " باشه قربان هرچی شما بگید" این یک اهمال است و یک اشتباه بزرگ در پرواز. خلبان به دلیل تکیه به تجربه و علم و هوش خود یک نکته مهم پروازی را از قلم بیندازد و تنها بر اساس تجربه و استعداد خود عمل کند. چنین خلبانی دیگر یک روبات منظم و دیجیتالی نیست که بر اساس دستورالعملهای منظم اموزشی خود عمل کند بدون انکه رای خود را در برنامه های منظم، تکنیکی و دقیق پرواز دخالت دهد.
بهرحال این نکته را جدی می گویم که خلبان ها انسان هایی هوشیار و متخصص هستند و معمولا بطور دقیق و منظم کار می کنند و بر اساس انکه کار خطیر پرواز را بعهده دارند انسان هایی با اراده و شخصیتی نکته سنج و در مسئله پرواز ریز بین هستند و باز هم بدلیل کار مهم اشان شجاعت و قدرت تصمیم گیری خیلی خوبی هم دارند اما همانطور که عرض شد بهترین خلبان خلبانی است که هنگام پرواز یک روبات فوق پیشرفته باشد که در ان واحد صدها علائم و نشانه های هواپیما را زیر نظر داشته و کوچکترین تغییراتی را حس کند و به علت ان اهمیت دهد .
آخرین ويرايش توسط 1 on shafagh, ويرايش شده در 0.
New Member
پست: 3
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۳, ۱۲:۳۷ ب.ظ
سپاس‌های دریافتی: 4 بار

Re: اشتباهات خلبانهای نظامی و غیرنظامی

پست توسط marjanshok »

shafagh 2 نوشته شده:یک خلبان در هنگام شروع کار پرواز تا فرود در مقصد باید یک " روبات" باشد که برنامه ریزی شده باشد. علاوه بر انکه معمولا خلبان ها افراد با هوش و ذکاوت و واکنش سریع هستند و قدرت تصمیم گیری خوبی دارند بایست به برنامه های منظم کاری خود را عادت بدهند که همان برنامه های طبقه بندی شده و منظمی است که هنگام اموزش قرا گرفته اند ولی ممکن است بعضا در انها بصورت یک عادت در نیامده باشد.
مثلا رانندگی هم همینطور است اگر یک راننده به تمامی مواردی که در کتاب ایین نامه راهنمایی و راهنمایی بطور دقیق عمل کند، یعنی رعایت تمامی اصول و سفارشات حیاتی و غیر حیاتی در او بصورت یک عادت در امده باشد چه در رانندگی داخل شهر و چه خارج راننده موفقی خواهد بود. بله یک راننده هم هنگام رانندگی باید یک " روبات " باشد که برنامه ریزی شده است و اتوماتیک ده ها برنامه را یکی بعد از دیگری بنحو احسن اجرا کند. مثل سیستم کنترل پیشرفته پرتاب موشک که در ان واحد می تواند چند هدف را رهگیری نماید. یعنی یک راننده هم باید انقدر حواسش جمع رانندگی باشد و این کار در او بصورت عادت در امده باشد که در ان واحد بتواند بر تمامی اجزا ماشین و حرکت های مختلف اشراف داشته باشد. یک " روبات" انچه را به او گفته اند و برای او برنامه ریزی کرده اند انجام می دهد نه انچه را که خودش تصور می کند.
ممکن است یک خلبان علاوه بر هوشی که دارد بر اثر ممارستی که در پرواز پیدا کرده از حیاتی بودن بعض نکات ریز و درشت پروازی غافل شود و به ان اهمیت چندانی ندهد همانطور که در رانندگی هم همینطور است. مثلا ممکن است یک کمک خلبان در ابتدای پرواز چشمش به امپر بنزین بیفتد و به خلبان بگوید " قربان بنظرم یادمون رفت بنزین بزنیم" خلبان هم که دیگر حوصله برگشتن به فرودگاه را ندارد بگوید : " باشه فرودگاه بعدی" ولی کمک خلبان بگوید : " ولی قربان چهارصد لیتر بنزین بیشتر نداریم" و خلبان عصبانی شود و بگوید " حلا دیگه کارت بجایی رسیده رو حرف من حرف میزنی؟ گفتم فرودگاه بعدی" و کمک خلبان هم علیرغم نگرانی بگوید " باشه قربان هرچی شما بگید" این یک اهمال است و یک اشتباه بزرگ در پرواز. خلبان به دلیل تکیه به تجربه و علم و هوش خود یک نکته مهم پروازی را از قلم بیندازد و تنها بر اساس تجربه و استعداد خود عمل کند. چنین خلبانی دیگر یک روبات منظم و دیجیتالی نیست که بر اساس دستورالعملهای منظم اموزشی خود عمل کند بدون انکه رای خود را در برنامه های منظم، تکنیکی و دقیق پرواز دخالت دهد.
بهرحال این نکته را جدی می گویم که خلبان ها انسان هایی هوشیار و متخصص هستند و معمولا بطور دقیق و منظم کار می کنند و بر اساس انکه کار خطیر پرواز را بعهده دارند انسان هایی با اراده و شخصیتی نکته سنج و در مسئله پرواز ریز بین هستند و باز هم بدلیل کار مهم اشان شجاعت و قدرت تصمیم گیری خیلی خوبی هم دارند اما همانطور که عرض شد بهترین خلبان خلبانی است که هنگام پرواز یک روبات فوق پیشرفته باشد که در ان واحد صدها علائم و نشانه های هواپیما را زیر نظر داشته و کوچکترین تغییراتی را حس کند و به علت ان اهمیت دهد .

ممنون از پاسختون قطعا همینطوره، امیدوارم صنعت هواپیمایی کشور به حدی از پیشرفت دست پیدا کنه که نظم و نظارت و امنیت به هواپیمایی نظامی و غیر نظامی برگرده و البته مطبوعات و خبررسانی جمعی کشور هم به حدی از بلوغ برسن که در انعکاس اخبار و سوانح پرواز متوجه تاثیری که بر باور و اعتماد مردم نسبت به این قشر میگذارن باشن.
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 4665
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۹, ۱۲:۴۴ ب.ظ
محل اقامت: زمین پهناور خدا ( أرضُ الله الواسعة)
سپاس‌های ارسالی: 4737 بار
سپاس‌های دریافتی: 8764 بار

Re: اشتباهات خلبانهای نظامی و غیرنظامی

پست توسط MOHAMMAD_ASEMOONI »

marjanshok نوشته شده:چقدر این روزها همه جا صحبت از خطاهای خلبان ها، بی توجهی و عدم قانون مندی شرکت های هواپیمایی، اشتباهات گذشته و حتی اخیر پدافندهای هوایی شنیده میشه.
من برای قشر خلبان ها ارزش و احترام بسیار زیادی قایلم و شنیدن این خبرها ذهنمو درگیر میکنه که
مشکل از کجاست؟
آموزش هوایی؟ نظارت سازمان هوایی؟
نداشتن حس تعهد به مردم؟
تو برخوردهایی که با این عزیزان داشتم یه حس مشترک تو همشون وجود داره و اون عشق به خلبانیه و من فکر می کنم آدم وقتی به حرفه ای که دنبال میکنه ایمان داره و عمیق دوستش داره با تعهد و جدیت کارشو انجام میده پس علت این موج نارضایتی مردم، این خطاهای قابل پیشگیری، از دست دادن این انسانهای ارزشمند تو سوانح هوایی چیه؟
سلام
مشکل در یک کلمه هست .
جهل
همه ی بدبختیها و مشکلات انسان از نبود یا کمبودِ علم و دانش هست هست
هواپیما الان امن ترین وسیله ی حمل و نقل هست در جهان و حوادثش از همه کمتر (با توجه به تعداد زیاد هواپیماها و مسافران و مسافتهای پیموده شده)
سالی 20,000 نفر تو جاده ها کشته میشن , غیر از معلولها و زخمیها و کسانی که ضربه مغزی و دیوونه میشند
اما فقط گاهی خبر یک تصادف منتشر میشه
اما تا یک هواپیما سقوط میکنه یا حتی فرود اضطراری انجام میده , میشه خبر اول همه ی رسانه ها
علتهای حوادث:
اول از همه جهل و نادانی
همین جهل از جانب همه هست
مهندسین طراح قسمتهای مختلف هواپیما
سازندگان قطعات
مونتاژ کننده"ها
تست کننده ها
خلبان یا کمک خلبان یا هر دو
مهندس پرواز
مسافرها (خرابکار - انتحار - نادان)
کارکنان برج مراقبت
سازندگان تجهیزات ناوبری زمینی و تکنسینهاش
تکنسینهای تعمیر و نگهداری
ارتشها (مثل حمله ی اشتباهی با موشک)
کارکنان فرودگاه (مثل دادن اطلاعات غلط از وزن بار هواپیما به خلبان - درست نبستن بسته های بار )
وضعیت جوی و آب و هوا
و غیره

وقتی حادثه ای رخ میده , بیشتر مردم سعی میکنند تقصیر رو بندازند گردن دیگران
خصوصاً سازنده ی هواپیما با تمام قدرت سعی میکنه که ثابت کنه که علت سقوط , هر چیزی ممکنه باشه جز خطا در طراحی و ساخت هواپیما
حدود 20 سال پیش در امریکا یک f16 سقوط کرد در مانور نظامی
شرکت سازنده تحقیقات وسیعی انجام داد و دست آخر اعلام شد که خلبان هواپیما که کشته شد خودش مقصر بوده
همسرش به این حرف قانع نشد و خودش با کمک یک وکیل حرفه ای تحقیقاتشون رو انجام دادند و وسط کار به طور غیر مستقیم تهدید شدند , پیشنهاد رشوه بهشون دادند تا کار رو متوقف کنند
دستِ آخر معلوم شد که گزارشهای شرکت همش دستکاری شده و دروغه و شهادتِ شهود همش دروغ بوده و علت سقوط ,اشتباه در سیستمهای هدایت هواپیما بوده

اگر اشتباه نکنم حدود 8 ملیون دلار خسارت گرفت از شرکت سازنده ی f16
این ماجرا شد یک فیلم مستند که چند سال پیش پخش شد از یکی از کانالهای خارجی
صرفه‌جویی دهها میلیونیِ هزینه‌های خودرو
صرفه‌جویی دهها میلیونیِ هزینه‌های زندگی
برنامه‌های کاربردی اندروید و اطلاعات مهمِ تنظیمات اندروید
جسارتاً آموزشتوبه به زبان ساده
توصیه‌های بسیار مهم امنیتی
توصیه‌های بسیار مهم سلامتی
سرویس و تعمیر آبگرمکن و پکیج
سیستم آبرسانی ساختمان (پمپ،مخزن،روشهای‌نصب،عیب‌یابی،تعمیر،هشدارها،توصیه‌ها)

دوستِ عزیز،چه باور کنی چه باور نکنی چه خوشت بیاد چه خوشت نیاد
همه ما آسمونی هستیم و شمارش معکوس برای بازگشتمون از همون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده
و حسابرسیِ بسیار دقیقی هم در انتظارمون هست. 
یه آسمونیِ فعال باش که امتحانِ دنیا تکرار شدنی نیست که نیست

اگه باور نمی‌کنی، برو همۀ ثروت و قدرت و هوش و دانش و نفوذت رو به کار بگیر
تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا

Captain
Captain
نمایه کاربر
پست: 1784
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۴ شهریور ۱۳۸۹, ۹:۱۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 3440 بار
سپاس‌های دریافتی: 5879 بار

Re: اشتباهات خلبانهای نظامی و غیرنظامی

پست توسط shafagh »

البته من یک نکته را هم اضافه کنم " روبات " بودن خلبان هنگام پرواز منظور بیشتر جنبه هوشیاری و نظارت خلبان است که دچار غفلت از امور نشود و الا عشق و علاقه به شغل و همچنین توانایی " ابتکار عمل " یکی از مهمترین برتری های انسان نسبت به یک روبات است. یک خلبان در نظارت ، حواس جمعی، محاسبه و تشخیص نکات پروازی و رعایت فنون اموزشی بایست مثل یک کامپیوتر و یا روبات لاجیکی فکر کند اما جایی که خلبان بر هر روباتی تفوق و برتری پیدا می کند " ابتکارعمل" و " تجربیات " او در گرفتن بهترین تصمیمات تحت شرایطی است که اموزش ها ی قراردادی کارساز نیستند.
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 4665
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۹, ۱۲:۴۴ ب.ظ
محل اقامت: زمین پهناور خدا ( أرضُ الله الواسعة)
سپاس‌های ارسالی: 4737 بار
سپاس‌های دریافتی: 8764 بار

Re: اشتباهات خلبانهای نظامی و غیرنظامی

پست توسط MOHAMMAD_ASEMOONI »

سلام
اشتباه مرگبار یک خلبان بسیار ماهر و باسابقه:
یه بار توی تلویزیون نمایش هوائیِ 2 نفر از بهترین خلبانها رو نشون داد
یکیشون P51 mustang امریکائی سوار بود , اون یکی spitfire بریتانیائی
هر دو از بهترین جنگنده های جنگ جهانی دوم
نمایش زیبائی اجرا کردند
اما موقع فرود یکیشون یک اشتباه باورنکردنی انجام داد که باعث مرگش شد اگر اشتباه نکنم
ماجرا اینطوری اتفاق افتاد:
خلبان عقبی با فاصله ی بسیار کم پشت سر هواپیمای جلوئی داشت پرواز میکرد . فقط حدود 3 متر بالاتر بود تا از توربالانس هوای جلوئی دور باشه
با همین وضعیت اومدند تا فرود بیان
هواپیمای اول چون پائینتر بود زودتر نشست روی باند و سرعتش یک دفعه افت کرد
اما هواپیمای عقبی هنوز توی هوا بود و به همین دلیل با ملخ رفت توی دم هواپیمای جلوئی !!!
سکان افقی و عمودیش متلاشی شد .
هواپیمای پشتی بعد از خرد کردن دم هواپیمای جلوئی , ملخش خورد به زمین و وارونه شد و آتش گرفت و خلبان هم نتونست بیاد بیرون چون هواپیما وارونه افتاده بود روی زمین .
خیلی سریع موتور و کابین هواپیما آتش گرفت و خلبان هم یا کشته شد یا به شدت سوخت . درست یادم نیست
بنده یادمه ده بار یا بیشتر صحنه ی فرود رو دیدم و برام سوال بود که یک همچین خلبان ماهری چطور به فکرش نرسید که هواپیمای جلوئی زودتر میشینه روی باند و سرعتش یهو افت شدید داره .
باید قبل از فرودِ کامل ازش حداقل 15~20 متر فاصله میگرفت تا بتونه بدون برخورد پشت سرش فرود بیاد .
صرفه‌جویی دهها میلیونیِ هزینه‌های خودرو
صرفه‌جویی دهها میلیونیِ هزینه‌های زندگی
برنامه‌های کاربردی اندروید و اطلاعات مهمِ تنظیمات اندروید
جسارتاً آموزشتوبه به زبان ساده
توصیه‌های بسیار مهم امنیتی
توصیه‌های بسیار مهم سلامتی
سرویس و تعمیر آبگرمکن و پکیج
سیستم آبرسانی ساختمان (پمپ،مخزن،روشهای‌نصب،عیب‌یابی،تعمیر،هشدارها،توصیه‌ها)

دوستِ عزیز،چه باور کنی چه باور نکنی چه خوشت بیاد چه خوشت نیاد
همه ما آسمونی هستیم و شمارش معکوس برای بازگشتمون از همون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده
و حسابرسیِ بسیار دقیقی هم در انتظارمون هست. 
یه آسمونیِ فعال باش که امتحانِ دنیا تکرار شدنی نیست که نیست

اگه باور نمی‌کنی، برو همۀ ثروت و قدرت و هوش و دانش و نفوذت رو به کار بگیر
تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا

Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 4665
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۹, ۱۲:۴۴ ب.ظ
محل اقامت: زمین پهناور خدا ( أرضُ الله الواسعة)
سپاس‌های ارسالی: 4737 بار
سپاس‌های دریافتی: 8764 بار

Re: اشتباهات خلبانهای نظامی و غیرنظامی

پست توسط MOHAMMAD_ASEMOONI »

سلام
همین الان کانال NATIONAL GEOGRAPHIC ABU DHABI یک قسمت از فیلمهای مستندِ تحقیقاتِ سوانح هوائی رو پخش کرد
یک هواپیمای مدرنِ دو موتوره ی ملخ دار هواپیمائی ونزوئلا چند دقیقه بعد از تیک آف در یک روز مه آلود با قله ی کوهی در مسیری غیر از مسیر برنامه ریزی شده برخود کرد و همگی کشته شدند . حدودِ 45 نفر
مشخص شد که خلبان و کمک خلبان در بیشتر کارهاشون از دستورالعملها و اجراءاتِ از قبل تعیین شده پیروی نمیکردند .
طبق مقررات , حداقل باید یک خلبان در هواپیما باشه تا مسافرها سوار بشند
اما اونها توی رستوران فرودگاه مشغول قهوه خوردن بودند موقع سوار شدن مسافرها !!!
بعدش یهو میبینند دیر شده , با عجله میرند سوار میشند بعد از سوار شدن مسافرها .
به خاطر همین تاخیرشون چند اشتباه بزرگ مرتکب میشند :
یکیشون داشته با بی سیم با برج مراقب حرف میزده تا اجازه بگیره برای روشن کردن موتورها و رفتن روی باند , درحالیکه دومی موتورها رو قبلش روشن کرده بوده .
نصفِ بیشتر چکهای قبل از پرواز رو انجام نمیدند و به همین دلیل چند تا از دستگاههای کامپیوتریِ سیستم ناوبری بالا نمیاد و راه نمیافته و خلبان به کمک خلبان میگه مثل اینکه سیستم مشکل داره اما مهم نیست , از چشم استفاده میکنیم !!!!
بعدش هم پرواز میکنند و به جای پیچیدن به سمت شرق 90 درجه , حدود 150 درجه میپیچند و چون هوا مه آلود بوده صاف میرند سمت قله ی کوهی که در نزدیکی فرودگاه بوده .
چون توی مه بودند کوه رو نمیبینند
یهو سیستم هشدار شروع میکنه به تکرار پیام PULL UP که معنیش اینه که هواپیما بیش از حد به زمین نزدیک شده
خلبان میگه من هواپیما رو هدایت میکنم و کنترل رو از کمک خلبان میگیره
یهو مه کم میشه و میبینند نزدیک قله ی کوه هستند
سعی میکنه سریع ارتفاع بگیره اما دیگه دیر شده بوده و با کوه برخورد میکنند حدود 200 متر پائین تر از قله .
بازرسان گفتند بی نظمی در کارشون , غرور و تکبر بیجا , اعتماد به نفس بیش از حد , سرسری گرفتن اجراءات و دستورالعملها و انجام ندادن همه ی مراحلِ چک لیستِ قبل از پرواز و نادیده گرفتن نقص فنی سیستم ناوبری , همگی باعث این سانحه شد .
صرفه‌جویی دهها میلیونیِ هزینه‌های خودرو
صرفه‌جویی دهها میلیونیِ هزینه‌های زندگی
برنامه‌های کاربردی اندروید و اطلاعات مهمِ تنظیمات اندروید
جسارتاً آموزشتوبه به زبان ساده
توصیه‌های بسیار مهم امنیتی
توصیه‌های بسیار مهم سلامتی
سرویس و تعمیر آبگرمکن و پکیج
سیستم آبرسانی ساختمان (پمپ،مخزن،روشهای‌نصب،عیب‌یابی،تعمیر،هشدارها،توصیه‌ها)

دوستِ عزیز،چه باور کنی چه باور نکنی چه خوشت بیاد چه خوشت نیاد
همه ما آسمونی هستیم و شمارش معکوس برای بازگشتمون از همون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده
و حسابرسیِ بسیار دقیقی هم در انتظارمون هست. 
یه آسمونیِ فعال باش که امتحانِ دنیا تکرار شدنی نیست که نیست

اگه باور نمی‌کنی، برو همۀ ثروت و قدرت و هوش و دانش و نفوذت رو به کار بگیر
تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا

Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 4665
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۹, ۱۲:۴۴ ب.ظ
محل اقامت: زمین پهناور خدا ( أرضُ الله الواسعة)
سپاس‌های ارسالی: 4737 بار
سپاس‌های دریافتی: 8764 بار

Re: اشتباهات خلبانهای نظامی و غیرنظامی

پست توسط MOHAMMAD_ASEMOONI »

سلام
12 نوامبر 2001 , دو ماه بعد از حمله ی القاعده به امریکا یک هواپیمای ارباس A300 امریکن ایرلاینز با 251 مسافر و 9 خدمه دقایقی بعد از تیک آف از یکی از فرودگاههای نیویورک با باکهای پر از بنزین روی یک منطقه ی مسکونی سقوط کرد و 5 نفر هم روی زمین کشته شدند و عده ای هم زخمی شدند
تصویر
تصویر
[External Link Removed for Guests]
[External Link Removed for Guests]

[External Link Removed for Guests]
[External Link Removed for Guests]
همه فکر میکردند که حمله ی تروریستی بوده
چند ساعت بعد از سقوط عده ای خبر دادند که دیدند که یک تکه از هواپیما ازش جدا شده و به دریا افتاده
باز هم بیشتر مطمئن شدند که حمله تروریستی بوده چون فکر مبکردند بمبی در هواپیما منفجر شده و باعث کنده شده قسمتی از هواپیما شده

اما وقتی قطعه رو پیدا کردند مطمئن شدند که حمله نبوده و نقص فنی یا چیز دیگه باعث سقوط شده
قطعه ی کنده شده "سکان عمودی" هواپیما بود که درسته کنده شده بود از جاش

تصویر
[External Link Removed for Guests]
[External Link Removed for Guests]
ارباس به شدت کنجکاو بود که بدونه علت کنده شدن سکان چی بوده چون تعداد زیادی هواپیما از همون سیستم و قطعات استفاده میکرد و باید سریعاً مشخص میشد علت کنده شدن سکان چی بوده
وقتی سکان کنده شده بررسی شد دیدند که هر سه قطعه ای که سکان رو به بدنه مبچسبونه شکسته !!!
مهندسهای ایرباس گفتند که هر کدوم از این قطعه ها 50 تُن فشار رو میتونه تحمل کنه که خیلی بیشتر از فشار وارده به سکان در پرواز هست
قطعه رو آزمایش کردند دیدند تا 100 تن فشار رو تحمل میکنه !!!

پس چی باعث کنده شدنش شده ؟؟؟!!!
جعبه های سیاه پیدا شده و مکالمات خلبانها و وضعیت سیستمهای هواپیما قبل از سقوط بررسی شد

معلوم شد که هواپیما بعد از بلند شدن دچار تکانهای شدید شده که ممکنه از توربالانس یک 747 بوده که مدتی قبل پرواز کرده بوده اما فاصله در پرواز رعایت شده بوده . تازه توربالانس هیچ هواپیمائی هم نمیتونه سکان عمودی رو از جا قلوه کن کنه
پس چی شده ؟؟؟!!!
با تحقیقات بیشتر
معلوم شد کمک خلبان هواپیما رو هدایت میکرده و چند ثانیه قبل از کنده شدن سکان عمودی , به شدت سکان عمودی رو چپ و راست میکرده اون هم با درجه ی بیش از حد معمول !!!(حدود 13 درجه چپ و 13 درجه راست)
از مکالمه ی خلبان و کمک خلبان معلوم شد که کمک خلبان از تکانهای شدید هواپیما مضطرب هم بوده و با چپ و راست کردنِ شدیدِ سکان عمودی قصد داشته تعادل هواپیما رو کنترل کنه غافل از اینکه همون چپ و راست کردنهای سکان , خودش باعث تکانهای شدید میشده و کمک خلبان هم هی به شدت سکان رو به چپ راست تکان میداده و همین چپ و راست شدنِ شدید باعث تشدید (رزونانس) فشار روی سکان شده و از جا کنده شده
درست مثل اینکه روی یک پل تعدادی سرباز با هم رژه برند و پا بکوبند روی پل که باعث رزونانس و خراب شدن پل میشه .
برای همین روی پلها به سربازها "قدم آزاد" میدند تا رزونانس به وجود نیاد
یا وقتی یک آهن جوش خورده رو هل بدین کمی میلرزه . اگر هماهنگ با لرزشش شما هم هی هلش بدین , کم کم اونقدر شدید میشه لرزشش که میشکنه .

با تحقیقات بیشتر معلوم شد که همون کمک خلبان قبلاً هم سابقه حرکت شدید سکان عمودی داشته و بهش گوشزد شده بوده که سکان رو شدید تکون نده
با تحقیقات بیشتر معلوم شد که در آموزش بهش یاد داده بودند که تکانهای شدید میتونه باعث سقوط بشه و باید با چپ و راست کردن سکان عمودی تعادل برقرار بشه اما نگفته بودند باید حدود 3 درجه تکونش بده نه 13 درجه
خلاصه :
هواپیمائی که مشکل جدی نداشته , به علت آموزش غلط و اعتقادِ غلط خلبان و عکس العملِ غلطش سقوط کرده

صرفه‌جویی دهها میلیونیِ هزینه‌های خودرو
صرفه‌جویی دهها میلیونیِ هزینه‌های زندگی
برنامه‌های کاربردی اندروید و اطلاعات مهمِ تنظیمات اندروید
جسارتاً آموزشتوبه به زبان ساده
توصیه‌های بسیار مهم امنیتی
توصیه‌های بسیار مهم سلامتی
سرویس و تعمیر آبگرمکن و پکیج
سیستم آبرسانی ساختمان (پمپ،مخزن،روشهای‌نصب،عیب‌یابی،تعمیر،هشدارها،توصیه‌ها)

دوستِ عزیز،چه باور کنی چه باور نکنی چه خوشت بیاد چه خوشت نیاد
همه ما آسمونی هستیم و شمارش معکوس برای بازگشتمون از همون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده
و حسابرسیِ بسیار دقیقی هم در انتظارمون هست. 
یه آسمونیِ فعال باش که امتحانِ دنیا تکرار شدنی نیست که نیست

اگه باور نمی‌کنی، برو همۀ ثروت و قدرت و هوش و دانش و نفوذت رو به کار بگیر
تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا

Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 4665
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۹, ۱۲:۴۴ ب.ظ
محل اقامت: زمین پهناور خدا ( أرضُ الله الواسعة)
سپاس‌های ارسالی: 4737 بار
سپاس‌های دریافتی: 8764 بار

پست توسط MOHAMMAD_ASEMOONI »

سلام
کی باور میکرد که خونین ترین سانحه ی هوائی تاریخ بشریت با 583 کشته و دهها زخمی , علتش غرور و تکبر بیش از حد یک خلبان بسیار ماهر و باتجربه بود که خودش از خلبانهای دیگه امتحان میگرفت تا گواهینامه بگیرند !!!!
تصویر
ادامه دارد ,,,,
صرفه‌جویی دهها میلیونیِ هزینه‌های خودرو
صرفه‌جویی دهها میلیونیِ هزینه‌های زندگی
برنامه‌های کاربردی اندروید و اطلاعات مهمِ تنظیمات اندروید
جسارتاً آموزشتوبه به زبان ساده
توصیه‌های بسیار مهم امنیتی
توصیه‌های بسیار مهم سلامتی
سرویس و تعمیر آبگرمکن و پکیج
سیستم آبرسانی ساختمان (پمپ،مخزن،روشهای‌نصب،عیب‌یابی،تعمیر،هشدارها،توصیه‌ها)

دوستِ عزیز،چه باور کنی چه باور نکنی چه خوشت بیاد چه خوشت نیاد
همه ما آسمونی هستیم و شمارش معکوس برای بازگشتمون از همون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده
و حسابرسیِ بسیار دقیقی هم در انتظارمون هست. 
یه آسمونیِ فعال باش که امتحانِ دنیا تکرار شدنی نیست که نیست

اگه باور نمی‌کنی، برو همۀ ثروت و قدرت و هوش و دانش و نفوذت رو به کار بگیر
تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا

Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 4665
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۳۸۹, ۱۲:۴۴ ب.ظ
محل اقامت: زمین پهناور خدا ( أرضُ الله الواسعة)
سپاس‌های ارسالی: 4737 بار
سپاس‌های دریافتی: 8764 بار

پست توسط MOHAMMAD_ASEMOONI »

سلام هر همگی
دیروز در یکی از روزنامه های اونطرف آب خبری خوندم به نقل از روزنامه ی RUSSIA TODAY
نمیدونم واقیعت داره یا نه
خبر اینه :
یک هواپیمای مسافربری شرکت AIRASIA.COM مختصاتِ مقصد رو اشتباه واردِ سیستم ناوبری هواپیما میکنه
نتیجه این میشه که هواپیما به جای اینکه به مقصد اصلیش در مالزی بره , سر از ملبورنِ استرالیا در میاره در فاصله ی 6300 کیلومتری از مقصد اصلی !!!!!

منبع
[External Link Removed for Guests]

نوشته کاپتان به جای 15109.8 , عدد 01519.8 رو زده توی سیستم و دستگاه هم با آلارم هشدار داده اما خلبان متوجه نشده !!!!!
نمیدونم آیا همچین چیزی صحت داره یا نه
فقط استادانی مثل جناب کاپتان رامین دانش کافی برای پاسخ دادن به این سوال رو دارند
صرفه‌جویی دهها میلیونیِ هزینه‌های خودرو
صرفه‌جویی دهها میلیونیِ هزینه‌های زندگی
برنامه‌های کاربردی اندروید و اطلاعات مهمِ تنظیمات اندروید
جسارتاً آموزشتوبه به زبان ساده
توصیه‌های بسیار مهم امنیتی
توصیه‌های بسیار مهم سلامتی
سرویس و تعمیر آبگرمکن و پکیج
سیستم آبرسانی ساختمان (پمپ،مخزن،روشهای‌نصب،عیب‌یابی،تعمیر،هشدارها،توصیه‌ها)

دوستِ عزیز،چه باور کنی چه باور نکنی چه خوشت بیاد چه خوشت نیاد
همه ما آسمونی هستیم و شمارش معکوس برای بازگشتمون از همون روزِ اولِ خلقتمون شروع شده
و حسابرسیِ بسیار دقیقی هم در انتظارمون هست. 
یه آسمونیِ فعال باش که امتحانِ دنیا تکرار شدنی نیست که نیست

اگه باور نمی‌کنی، برو همۀ ثروت و قدرت و هوش و دانش و نفوذت رو به کار بگیر
تا مانعِ پرواز بشی.
باز هم قبول نداری ؟!
این شما و این هم دنیا

ارسال پست

بازگشت به “متفرقه در مورد هوا فضا”