طرح يك نظر سنجي درباره (( صاعقه))

در اين بخش مي‌توانيد در مورد ديگر مباحث هوانوردي و هوافضا به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: CAPTAIN PILOT, شوراي نظارت, مديران هوافضا

Captain II
Captain II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 484 بار
سپاس‌های دریافتی: 517 بار

طرح يك نظر سنجي درباره (( صاعقه))

پست توسط vaispard »

با سلام به همه اساتيد :) نظر شما درباره درصد بومي بودن اين جنگنده چيست ؟ ( پيشرانه ، سيستم رادار ،الكترونيك و سازه ) :-) :shock:
Major I
Major I
نمایه کاربر
سپاس‌های دریافتی: 24 بار

پست توسط درودبرايران »

نظر من: حداکثر ده درصد
مقداري تغييرات در بدنه بعلاوۀ تعويض برخي سيستمها با برخي ديگه که ساخت خودمون نيست. البته تغييرات در بدنه کار ساده اي نيست و نياز به دقت و تستهاي (تونل باد و پرواز) بسياري داره.
اينکه خود اين تغييرات چقدر توسط مهندسين داخل و چقدر با کمک يا توسط مهندسين خارجي انجام شده معلوم نيست ولي از شنيده هاي من بر مي آد که کمک زيادي گرفته شده...
بايد امشب بروم...
Major I
Major I
سپاس‌های ارسالی: 4044 بار
سپاس‌های دریافتی: 1081 بار

پست توسط Mohammad.Jafar »

به نظر من:
پيشرانه: 70% از فيشبد شنيده بودم که ميگفت بيشتر قطعات J-85 در ايران ساخته مي شود و عکسش را هم گذاشته بود.
سازه:30%
الکترونيک و رادار:40%
Rookie Poster
Rookie Poster
نمایه کاربر
سپاس‌های دریافتی: 6 بار

پست توسط navid kalbasi »

tahami3445 نوشته شده:اول فکر ميکردم حداقل بدنش ايرانيه ولي وقتي ديدمش متوجه شدم که حتي ساختار بدنش هم کپي بي شرمانه از بدنه F-5 . موتورهاش هم که خودشون گفتن روسي . درون کابين هم که مجهز به رادار و نمايشگرهاي جديد روسيه است . راستي خودشون ميگفتن اين يک جنگنده فوق مدرن. چطوري ممکنه يک جنگنده نسل 3 هم اکنون فوق مدرن باشه پس جنگنده هاي نسل 5 آمريکا و روسيه ديگه چيه . تازه ميگفتن که از اين پس ايران توان طراحي و ساخت جنگنده هاي نسل 5 رو هم داره و اين يعني جهش از روي جنگنده هاي نسل 4 . بابا ترو خدا جنگنده نسل پنجمتون رو زودتر بدين بيرون تا يه خورده بخنديم . :::P
صاعقه در آذر ماه 1379 شروع به ساختش اعلام شد و در سال 1382 ازمايش شد و اخيرا اعلام شد تولد انبوهاش شروع شده .ولي هواپيواي آذرخش كه 4سال قبل از صاعقه با كمك اروپاييها(من شنيدم فنلانديها ولي بعضي ها ميگن بلژيكيها) ساخته شد تازه امسال ازمايش شد . به هر حال بعضي از افرادي كه حتي فرق بين 14 fبا 16 fرا نميدانند شروع به خالي بندي و بزرگ نمايي اين دو جنگنده كردند .اما بعضي ديگر انرا نمنه بومي شده و به روز شده f5 كه شايد به روز كه نه به 10 سال قبل شدهولي بومي شده نيست.چون موتور صاعقه از روي ميگ 29 برداشته شده(دو دستگاه موتور ساركيسف كليموفrd-33 با رانش 18300 پاوند در حالت پس سوز است) تا 8/1ماخ سرعت دارد و رادار آن همانند اذرخش از نوع فازاترون n109-meتوپاز ميباشد كه در ايران به سازي شده وبيشترين وزن بر خواسته 18000 kg است و بردي در حدود 1000 km دارد .به هر حال از قديم گفتن لنگه كفش در بيابان غنيمته.
من به پيشرانه 85% و بهرادار 55% وبه سازه60% مي دهم (چون ما چنين موتور نسبتا قويوي نياز به بدنه اي مقاوم و دو عدد باله عمودي است كه در اينجا به شكل v است و در بدنه f5 به طور ماهرانهاي قرار گرقنه .حيف كه از يك طراحي قديمي استفاده كردند كه ان هم به دليل امكاناتي كه براي f5 ها در ايران وجود دارد است) :-o
Major I
Major I
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 31 بار
سپاس‌های دریافتی: 23 بار

پست توسط M_Tomcat »

به نظر نمياد موتور هاش Rd-33 باشند چون خيلي کمتر از Rd-33 دود ميکردند :-(
احتمالا همون J-85 هست که تو ايران بهسازي شده و با Tf30 مخلوط شده
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 12804 بار
سپاس‌های دریافتی: 4580 بار

پست توسط كيارش »

من كه نا اميد شدم 2 تا پريدن كه با هم فرق داشتن گويا همون اف 5 ها هستند با كمي تغيرات :lol:
 [FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]  این خسته به شمشیر تو تقدیر نبود,    
  [FONT=lucida grande, tahoma, verdana, arial, sans-serif]ور نه هیچ از دل بی‌رحم تو تقصیر    
Novice Poster
Novice Poster
نمایه کاربر
محل اقامت: navidsilver@mcn.com
سپاس‌های دریافتی: 9 بار

پست توسط N@AVID »

سلام :

اين هواپيما بهسازي شده همون اف 5 هست ولي مثل يک پژو 405 مي مونه با موتور ماکسيما !
امکانات و رادار فوق العاده قوي برايش توليد شده
با دليل وجود 2 باله عقب قدرت مانورش بسيار بالا رفته .
نوع موشک ها نيز بهسازي شده .
بدون شک روسيه نيز در ساخت آن به ايران کمک کرده است .
چون طراحي هواپيما يک صيغه است و توليد و ساختش يک صيغه ...
به همين دليل شايد ما بتوانيم در 10 سال آينده يک هواپيما جنگده با طراحي داخلي و قطعات داخلي توليد کنيم .
اين رو هم توجه کنيد که از اين همه کشور فقط 3 الي 4 کشور توان توليد هواپيماي جنگده رو دارند و آن نيز با کمک يا آمريکا يا روسيه .
يک روز با تو يک روز بر عليه تو ... روزي که با تو ست مغرور نشو ... روزي که بر عليه توست مايوس نشو
-
سپاس‌های دریافتی: 26 بار

پست توسط JSF »

نه عزيزان موتور RD-33 روي صاعقه نصب نشده.
موتور هر دوي اين صاعقه ها همان J-85 آمريکايي است
اين تصوير بيانگر اين موضوع است موتور سمت راست موتور J-85 روي صاعقه و موتور سمت چپ موتور RD-33 روي ميگ 29 خود مقايسه نماييد.
تصویر
Junior Poster
Junior Poster
نمایه کاربر
سپاس‌های دریافتی: 28 بار

پست توسط jupiter_2xl »

پيشرانه:10 ، سيستم رادار:10 ،الكترونيك:30, سازه :100
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 7 بار
سپاس‌های دریافتی: 71 بار

پست توسط Ahmad6644 »

موتور اين جنگنده هر چيز باشه آر دي 33 نيست ،

در مورد بدنه ، متاصفانه برخي از دوستان كه به قول خودشون مهندس هوافضا هستن اما نمي‌دونن كه اف 5 بادكنك نيست كه بشه از سازه‌ي اف 5 براي صاعقه استفاده كرد ، چون صاعقه بين 10 تا 30 درصد بزرگتر از اف 5 هست . پس سازه ساخت داخله . من به سازه 100% مي‌دم .

در مورد تجهيزات الكترونيكي اعم از رادار و اويونيك هم با توجه به پيشرفت‌هاي اخير مهندسين كشور و دانشجويان پرتلاش به موفقيت‌هاي زيادي رسيديم اعم از ساخت اولين ابر كامپيوتر خاورميانه ، ساخت سريعترين پردازشگر جهان كه چندي قبل در اخبار هم اعلام شد ولي متاصفانه لينكش رو پيدا نكردم .
پس از نظر اويونيك و راداري هم حدود 70%

اما در مورد موتور ، با توجه به ساخت برخي قطعات موتور هواپيما در داخل كشور من اين احتمال رو مي‌دم كه بيش از 50% قطعات موتور در داخل توليد مي‌شه .

به نظر من موتور صاعقه همون J-85 هست البته بهينه‌سازي شده در داخل به طوري كه قدرت افزايش و مصرف سوختش كاهش پيدا كرده ، اگه به تيك آف و پرواز جنگنده دقت كنيد متوجه مي‌شيد كه قدرتش از J-85 ها به مراتب بيشتره
  ازل مهر علي را به من آموخته اند ****** تا ابد نيز دلم دست به دامان علي‌ 
Major I
Major I
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1 بار
سپاس‌های دریافتی: 65 بار
تماس:

پست توسط M0H@mM@d »

با سلام

من با دوست عزيزمون موافقم حداكثر 10% همش كاملا مونتاژه ببه جز اون دوسكانه بودنش كه كاملا" بوميه :-)

ولي اين دليل بر اين نميشه كه شفق هم بومي بودنش به همين شكل باشه
 [marq=down] *:*:*:*بلندآســـــــــــــــــــــمان جایگاه من است*:*:*:* [/marq] 
 [External Link Removed for Guests] 
Captain II
Captain II
محل اقامت: اصفهان
سپاس‌های ارسالی: 36 بار
سپاس‌های دریافتی: 140 بار
تماس:

پست توسط Danial_4139 »

میگم حالا که ما داشتیم کپی برداری میکردیم نمی شد برادران عزیز حداقل از رو یه هواپیما بدرد بخور که بشه اونا با تسلیحات بیشتری لود کرد کپی برداری میکردن :?
حداقل میتونستن از F-16 کپی برداری کنن اونا 10 یا 20 درصد بزرگ تر بسازن تا بشه حداقل به ظاهرش چندتا کشور رو ترسوند :lol:

در مورد موتور این هواپیما هم منم شک دارم آخه تا حالا چند بار تیک آف میگ 29 رو دیدم کلی دود و گردو خاک میکنه اما این موتور زیاد دود نمیکرد با توجه به این که بدنه این هواپیما باید کامپوزیت باشه وخیلی سبک تر از مدل های مشابه هست اگر RD-33 بود خیلی زود باید از زمین بلند میشد که اگر به طول خزش هواپیما رو باند نگاه کنین متوجه میشید .

ولی با این همه شواهد شاید موتور همون RD-33 باشه فقط خروجی اگزوز میگ 29 متغییر هست وبزرگتر و آبرومندانه تره ولی مثل این که خروجی اگزوز صاعقه رو از پیکان کپی برداری کردن و غیر متحرکه 8) کسی در این رابطه اطلاعاتی داره که چرا اگزوز صاعقه اینجوریه ؟؟ :-(

لینک تصویر دوستمون ف / ی / ت / ر / شده بود دوباره گزاشتم :shock:

[External Link Removed for Guests]
ارسال پست

بازگشت به “متفرقه در مورد هوا فضا”