سيستم تشخيص دوست از دشمن چگونه کار مي کند ؟

در اين بخش مي‌توانيد در مورد ديگر مباحث هوانوردي و هوافضا به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: CAPTAIN PILOT, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
پست: 879
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۴ دی ۱۳۸۶, ۱:۳۲ ب.ظ
محل اقامت: سلماس
سپاس‌های ارسالی: 1256 بار
سپاس‌های دریافتی: 1595 بار

سيستم تشخيص دوست از دشمن چگونه کار مي کند ؟

پست توسط Hadi1001 »

بله دوستان این سیستم چگونه کار می کند
دعا مي كنم خدا از تو بگيرد هر آنچه كه خدا را از تو مي گيرد.
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
پست: 3101
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۲۲ بهمن ۱۳۸۵, ۴:۲۵ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 19718 بار
سپاس‌های دریافتی: 21369 بار

پست توسط SAMAN »

سلام جواب سوال:

سیستم تشخیص دوست از دشمن یا IFF اگر اشتباه نکنم سیستم راداری ساده ایی است که دو هواپیما یا چند هواپیما همیشه در یک پرواز اگر هم پرواز باشند فرکانس های پروازیشان (یا در واقع کل فرکانس پروازی با یک کد خاص) را دریک محدوده قرار می دهند و در نتیجه با انعکاس رادار هر هواپیما و بازگشت فرکانس برگشتی و در نتیجه تطابق آن با فرکانس با کد مربوط ذخیره شده در کامپیوتر هواپیما که همین سیستم هست میفهمد که هواپیمای دوست است. در غیر این صورت هواپیما دشمن شناخته شده و مقدمات خوش آمد گویی آغاز میشود!!!! :grin:
پیام حکم قتل خود شنفتن مرا خوشتر بود, از یک تملق به نزد مردمان سفله گفتن!
Junior Poster
Junior Poster
نمایه کاربر
پست: 193
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۶ تیر ۱۳۸۷, ۷:۲۱ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 101 بار
سپاس‌های دریافتی: 251 بار
تماس:

پست توسط pervis.ir »

با توجه به فرمایش درست saman جان از اونجایی که کد ارسالی هواپیماهای ساخت کشورهای ناتو با دیگر کشورها تفاوت دارد هر هواپیمایی با کد متفاوت دشمن شناخته میشود :P
[FONT=Arial Narrow]خفته در خوناب غم ياران من
اي دريغ از غرش شيران تنگستان من
 
Commander
Commander
نمایه کاربر
پست: 2440
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۵ فروردین ۱۳۸۶, ۶:۲۳ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 11143 بار
سپاس‌های دریافتی: 14954 بار

پست توسط Shahryar »

برای هواپیماهای سوپرسونیک و دفاع ضدهوائی موشکی فرصتی برای تشخیص بصری هواپیماهای دوست از دشمن نیست. سیستم تشخیص دوست از دشمن یا IFF Identification Friend or Foe برای رفع این نقص طراحی گردید. در حال حاضر شرکت Litton پیشرو در طراحی و توسعه سیستمهای الکترونیکی IFF نظامی در جهان میباشد.

IFF های مدرن دارای 2 سیستم کانال میباشند. فرکانس 1030 megahertz برای سیگنالهای بازجوئی و فرکانس 1090 megahertz برای پاسخ. این سیستم به 4 مد عملیاتی تقسیم گردید: 2 مد برای گروه نظامی- غیر نظامی و 2 مد دیگر اکیدا برای مصارف نظامی. مقررات FAA لازم میداند که کلیه هواپیماهای نظامی- غیر نظامی که در ارتفاع 10,000 فوتی و بالاتر بر فراز فضای ایالات متحده پرواز میکنند ملزم به داشتن سیستم IFF transponder با قابلیت گزارش ارتفاع اتوماتیک باشند ( به همین دلیل است که دو مد برای مقاصد نظامی- غیر نظامی به کار میرود).

 تصویر 
 AN/APX-111  

هر مد- اطلاعات به خصوصی را از هواپیمای سوال شونده استخراج میکند. Mode 1, که دارای 64 کد پاسخ میباشد مورد استفاده بخش کنترل ترافیک نظامیست و در باره نوع هواپیمای سوال شونده (و یا نوع ماموریت) آن کاربرد دارد. Mode 2, که فقط برای مقاصد نظامی مورد استفاده قرار میگیرد از هواپیمای سوال شونده درخواست شماره دم هواپیما (که تعیین کننده دقیق نوع یک هواپیما است )را میکند. این مد دارای 4096 کد پاسخ است.

Mode 3/A یک نمونه استاندارد کنترل ترافیک است و مورد استفاده بین المللی است و به همراه Mode C (گزارشگر ارتفاع اتوماتیک) امکان کنترل دقیق کلیه پروازهای تحت کنترل مرکز کنترل پرواز و قوانین هوانوردی را میسر میسازد. یک هواپیما پس از برخواست به سرعت منطقه پروازی اولیه خود را ترک میکند. در این زمان خلبان از طریق رادیو برای تماس با یک کنترل کننده مسیر ویژه در یک "فرکانس رادیوئی ویژه" در تماس خواهد بود. کنترل کننده مسیر - اطلاعات اضافه به همراه کد جدید Mode 3/A را برای ورود هواپیما به منطقه هوائی جدید در اختیار قرار میدهد. برای یک پرواز بین قاره ای مشابه این عمل چند بار تکرار خواهد شد تا هواپیما وارد منطقه پروازی فرودگاه مقصد شود.

در منطقه فرود- به دلیل تراکم شدید پروازی در یک منطقه کوچک امکان دارد تا از خلبان خواسته شود تا "Squawk I/P." را انجام دهد. در این زمان خلبان با فشار دادن سوئیچ I/P بر روی ترانسپوندر باعث میشود تا دقیقا محل او شناسائی شود.
کدهای ویژه Mode 3/A برای شرایط اضطراری و قطع رادیوئی ذخیره میشوند.

 تصویر 

سیگنالهای ارسالی توسط سیستم پرسش کننده شامل 2 پالس با یک فرجه زمانی دقیق میباشد. در Mode 1, فاصله بین اولین و آخرین پالس 3 میکروثانیه است. در Mode 2, برابر 5 میکروثانیه - در Mode 3/A برابر 8 میکروثانیه و در Mode C, برابر 21 میکروثانیه است. سیستمهای دریافت و پاسخ اتوماتیک هواپیماها دارای مدارات الکترونکی هستند که قادر به تشخیص و تفاوت بین سیگنالهای متفاوت و پاسخ مطابق با نوع سوال میباشند. سیستم دریافت و پاسخ هواپیما اطلاعات مورد نظر را به صورت پالس و صفر و یک ارسال میکند. کدهای ارسال شده توسط سیستم دریافت/ پاسخ اتوماتیک هواپیما - اینبار توسط سیستم پرسش کننده کدهای آن باز شده و بر روی اسکوپ رادار نمایش داده میشود و بدین گونه کنترلر پرواز میتواند نوع- موقعیت و ارتفاع یک هواپیما را در منطقه پروازی تحت کنترل خود کاملا شناسائی کند. IFF در مصارف غیر نظامی به نام SIF و MODE S شناخته میشود.
يا علي گفتيم و عشق آغاز شد..
ارسال پست

بازگشت به “متفرقه در مورد هوا فضا”