آشنایی با نیروی هوایی اسرائیل (IAF)

در اين بخش مي‌توانيد در مورد ديگر مباحث هوانوردي و هوافضا به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: CAPTAIN PILOT, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Junior Poster
Junior Poster
نمایه کاربر
پست: 199
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۶ آبان ۱۳۸۸, ۱۲:۵۳ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 727 بار
سپاس‌های دریافتی: 1795 بار

آشنایی با نیروی هوایی اسرائیل (IAF)

پست توسط aliTOPGUN »

سلام تصویر
این مطلب بتازگی منتشر شده گفتم که شاید قابل استفاده ی کاربران گرامی باشه.

پیشگفتار
هرکشور بسته به موقعیت ژئوپلیتک خود و با توجه به پیشینه تاریخی وپارامترهای مختلف سیاسی، اقتصادی و ... دارای دوستان و دشمنانی در سطحمنطقه ای و جهانی است. مناسبات بین کشورها متاثر از فاکتورهای مختلفی استکه در برهه های مختلف تاریخی ممکن است دستخوش تغییر شود و روابط کشورمانبا دیگر کشورها نیز از این امر مستثنی نیست. در این میان داشتن آگاهی واطلاعات بروز از ضعفها و تواناییهای دوستان و دشمنان منطقه ای از مقتضیاتدوراندیشی سیاسی و از لوازم اولیه حفظ منافع ملی است.
هدف مقاله ذیلارائه اطلاعاتی کلی در رابطه با نیروی هوایی اسرائیل (به عنوان یکی ازدشمنان منطقه ای جمهوری اسلامی ایران) از دیدگاهی فنی است.

 ساختار سازمانی
تصویرعنوان رسمی [External Link Removed for Guests]دراین کشور «بازوی هوائی و فضائی» است. ستاد نیروی هوائی دروزارت دفاعاسرائیل درتل آویو قراردارد. این ستاد به شش گروه تقسیم می شود که در صدرهر یک ازگروههای شش گانه، فرمانده ای با رتبه نظامی سرهنگ تمام قرارداردکه او مستقیما زیر نظر فرمانده نیروی هوائی فعالیت می کند.
این شش گروه عبارتند از:
- واحد رئیس ستادهوائی، که مسوول ساختارنیروی هوائی است و بر فعالیتهای کلی نیرو نظارت دارد.
- واحد هوائی، که مسوول عملیات هوائی، آموزش و مانورهای منظم نیرو می باشد.
- واحد هوائی هلیکوپترها، که مسوول سیاست پروازی سیستمهای هلیکوپترهاست.
- واحد اطلاعات، که آگاهی های لازم را برای عملیات هوائی ترسیم و تدوین می کند، و نیزدرترسیم اطلاعات کلی نظامی نقش دارد.
-واحد تجهیزات، که مسوول امورلجستیک و تولید سیستمهای مختلف برای نیرویهوائی و انبارداری قطعات موردنیاز برای تجهیزات نیرو می باشد.
- واحد نیروی انسانی، که مسوول اداره، حمایت و گسترش نیروی انسانی درنیروی هوائی است. 
  برشش واحد مزبور، نیروی هوائیدربرگیرنده واحدهای فرماندهی حرفه ای مختلف مانند واحد پدافند هوائی،واحدهای نظارت هوائی، واحد عملیات ویژه هوائی و واحد پزشکی نیروست. 
 پایگاههای هوایی
پایگاههای نیروی هوائی بردو قسم است:
- بال، که اصطلاح نظامی درمورد پایگاههائی است که تنها شامل اسکادرانها می باشد.
- پادگان نیروی هوائی، که افزون براسکادرانها شامل نیروهای دیگری ازجمله نیروهای ویژه است. 
[External Link Removed for Guests]
  و پادگانهای نیروی هوائی اسراییل ازشمال تا جنوب کشور از این قرار است:
- رمت داوید Ramat David(بال 1)،
- فرودگاه دوو Dov(بال 15)،
- لود Lod(پادگان نیروی هوائی 27)،
- پالماخیم Palmakhim(پادگان نیروی هوائی 30)،
- تل نوف Tel-Nof(پادگان نیروی هوائی 8)،
- حاتسور Khatsor(بال 4)،
- حتسریم Khatserim(پادگان نیروی هوائی 6)،
- نواتیم Nevatim (بال 28)،
- رامون Ramon(بال 25)،
- عوودا Ovda(پادگان نیروی هوائی 10) 
[External Link Removed for Guests]
[External Link Removed for Guests]

جنگنده ها و بالگردها
جنگنده هائی که عمدتا اکنون در نیروی هوائی اسراییل مورداستفاده قرارمی گیرد، از این قراراست:
-هواپیماهای اف-16، ازمدلهای ای و بی (که عقاب نام دارد)، ازمدلهای سی و دی(که باراک یا صاعقه نام دارد)، ونیزازمدلهای اف-16-آی (که طوفان نام داردو ازپیشرفته ترین مدلهای اف-16 است و درواقع ستون فقرات نیروی هوائی محسوبمی شود.)
- هواپیماهای اف-15، ازمدلهای ای، بی، سی و دی (که «شاهین یافالکون بهینه شده» نام دارد) و مدلهای اف-پانزده- آی (که تندرنام دارد وازمدلهای پیشرفته و بسیار مدرن به حساب می آید.) این جنگنده بزرگترینهواپیمای جنگی درنیروی هوائی اسراییل است که قابلیتهای بالا و قدرت بقایفوق العاده چشمگیری دارد.
  گذشته این جنگنده ها درنیروی هوائی اسراییل مورد استفاده بود:
هواپیماهایاف-4، ای-4 اسکای هوک، میراژ 3، نشر، کفیر، سوپرمیستر، میستر، ووتور،متائور، اوراگن، پی- 51 موستانگ، موسکیتو، اسپیت فایر(یا یورک)، بی- 17،بوفایتر، آویا اس-199 (ملقب به «چاقو») و غیره. 
  هوائی اسراییل دهها هواپیما وجنگنده نیز از مدلهای مختلف دیگرمانند سی-130 (هرکولس)، بوئینگ 707،هواپیماهای سبک بویژه ازمدل ای-36 بیچکرافت بوننزا و غیره دارد.
درسال2005، هواپیماهای ویژه ای که «نخشون» نام دارد و مدل بهینه سازی شده ایازهواپیماهای ویژه گردآوری اطلاعات هوائی است، وازساخته های صنایع هوائیاسراییل است، وارد نیروی هوائی شد. 
[External Link Removed for Guests]
[External Link Removed for Guests]

  هلیکوپترهای نیروی هوائی اسراییلدردهه پنجاه میلادی قرن بیستم شالوده ریزی شد. نخستین فرمانده این واحد،اوری یاروم نام داشت. این واحد درآغاز راه خود تنها شمار معدودی هلیکوپترسبک ازمدلهای هیلر و آلوئت را دربرمی گرفت.
دراواخر دهه پنجاه بود کههلیکوپترهای باربری ازمدل سیکورسکی اس-55 وارد این واحد شد، اما به زودیفرماندهان به این نتیجه رسیدند که این نوع چرخبالها موثرنیست و خطراتیدارد و بعد ازآن، سیکورسکی اس- 58 به واحد پیوست و توانست درنبرد «ششروزه» فصلی درخشان درعملیات را ثبت کند. 
  هلیکوپترهای سنگین درارتش اسراییل بابرپائی اسکادران سوپرفرلون که ازساخته های فرانسه بود، آغاز شد.هلیکوپترهای بل 206 و بل 47 نیزبه این نیرو افزوده شد که دردهه شصت مورداستفاده زیادی قرار داشت.
امروزه هلیکوپتر اچ-53 سی استالیون سنگینترین هلیکوپترمورداستفاده درنیروی هوائی اسراییل است – هرچند که مدرن ترینهلیکوپترهای باربری ارتش ازنوع یواچ-60 بلاک هوک است که استفاده ازآنازسال 1994 آغاز شد و بتدریج جای هلیکوپترهای بل 212 را گرفت.
درسال2005 هلیکوپترهای مدرنتر ای اچ-64- دی آپاچی لانگ بائو نیز که اکنون یکیاز پیشرفته ترین هلیکوپترها درجهان است، وارد ارتش اسراییل شد. 

 تاریخچه
نیرویهوائی اسراییل که دراکتبر 1947 (هفت ماه پیش از اعلام استقلال کشور وکوتاه مدتی پیش از آغاز حملات نظامی ارتشهای هفت کشور عرب به اسرائیل)پایه ریزی شد، درنبرد استقلال تنها به هواپیماهای سبک و کوچک گشتی مجهزبود که این هواپیماهای معدود را نیز اسرائیل از اروپا خریداری کرده وبسیار ابتدائی و بدون تجهیزات بود.
نخستین فرمانده نیروی هوائیاسرائیل ژنرال یهوشواع آیزک (با لقب نظامی اشل) بود که در واقع بر تعدادبسیار کمی هواپیماهای کوچک فرماندهی می کرد.
تنها چند ماه پس از آغازحمله کشورهای عرب به اسراییل نوپا بود که هواپیماهای واقعی تری در اختیارنیروی هوائی اسرائیل قرار گرفت. نخستین عملیات این نیرو در29 ماه مه سال1948 انجام شد که چهار فروند جنگنده ازمدل آویا اس-199 نیروهای مهاجم مصریدرحوالی بندر اشدود را هدف قراردادند. 
تصویر
کی ازخلبانها به نام ادی کهن هنگام تلاش برای فرود آوردن هواپیمادرفرودگاه حاتسور که به تسلط مصریها در آمده بود، کشته شد. سه خلبان دیگردر این نخستین عملیات هوائی، مودی آلون، عزر وایزمن (که بعدها به مقامفرماندهی نیروی هوائی و نیزبه مقام ریاست جمهوری اسراییل رسید) و لو لنرتبودند.
در4 ژوئن 1948، درجریان جنگ با اعراب، سه جنگنده سبک دیگر ارتشاسراییل یک کشتی مصری را که به سواحل تل آویو نزدیک می شد، هدف قراردادند.یکی ازجنگنده ها درآبهای دریای مدیترانه سقوط کرد و دوخلبان آن، داویداشپرینتساک و ماتی سوکنیک کشته شدند، که به یاد آنها تندیسهائی درپارکعمومی استقلال درتل آویو قراردارد.
یک ماه پس از اعلام استقلالاسراییل، بعد از حمله گسترده کشورهای عرب، نیروی هوائی اسراییل براینخستین بار به پایتختهای عربی حمله کرد. دمشق دردهم ژوئن 1948 و قاهره درپانزدهم ژوئن 1948 بمباران شد.
درهفتم ژانویه 1949، نیروی هوائیاسراییل پنج فروند جنگنده نیروی هوائی بریتانیا ازمدل اسپیت فایر را که بهحریم هوائی اسرائیل رخنه کرده بودند تا به جاسوسی درباره قوای نظامیاسرائیل وتحرکات جنگی این کشور در قبال مصر بپردازند، سرنگون کرد.

روی هم رفته درجنگ 1948، نیروی هوائی اسراییل توانست 21 فروند ازجنگنده های کشورهای مهاجم عرب را منهدم کند.
درطولجنگ 1948 زنان اسرائیلی هم به عنوان خلبان جنگی فعالیت می کردند. یکیازآنها خلبان زاهرا لاوی توو دریک سانحه هوائی دراوت 1948 کشته شد.
نیرویهوائی اسراییل در طول زمان به تلاش برای دستیابی به هواپیماهای مدرنتر وپیشرفته تر ادامه داد و در جریان عملیات نظامی با نام رمز «کادش» ([External Link Removed for Guests])درسال 1956 که با همراهی هواپیماهای مدل داکوتا انجام شد و توسط خلبانهایپادگان نیروی هوائی درتل نوف صورت گرفت، در موفقیت عملیات نیروهای زمینیاسرائیل به فرماندهی رافائل ایتان (که بعدها به مقام ریاست ستادکل ارتشنیز رسید) نقشی برجسته ایفاکرد.
هواپیماهای جنگی، واحدهای نیرویزمینی ارتش اسراییل را درصحرای سینا فرود آوردند که موجب هزیمت مصریها شدو این منطقه درتسلط اسراییل قرارگرفت. ازآنجا که هنوز واحد هوانیروز و بهکاراندازی هلیکوپترها درارتش اسراییل تقویت نشده بود، بیشتر عملیات هلیبردی و نقل وانتقالات نظامی را دراین جنگ هواپیماهای پایپرانجام می دادند.جنگنده های میستر، اوراگن، متئور و پی-51 موستانگ نیز در این جنگ حضورداشتند.
مهمترین موفقیت نیروی هوائی اسراییل در جریان [External Link Removed for Guests](در سال 1967) به دست آمد. در روز نخست نبرد، اسراییل 350 جنگنده ازمیان600 جنگنده هائی را که کشورهای مهاجم عرب دراختیارداشتند، منهدم کرد. تاپایان «جنگ شش روزه» 451 فروند هواپیما و جنگنده و هلیکوپتر اعراب درجریان حملات نیروی هوائی اسرائیل منهدم گردید، درحالیکه تنها 15 فروندهواپیما و هیلکوپتر اسرائیلی ازدست رفته بود.
سرائیل با دست یافتن به برتری هوائی مطلق، کار جنگ را درشش روز یک سرهکرد. در جریان نبردهای فرسایشی پس از «جنگ شش روزه» در دو طرف کانال سوئزکه به مدت دو سال به طور مداوم بین نیروهای مصر و اسرائیل ادامه داشت،نیروی هوائی اسرائیل نقشی مهم در حمله به واحدهای مصری و عملیات رزمی ایفاکرد.
در جریان این جنگ فرساینده (که هدف مصر از دست زدن به آن دورساختن نیروهای اسرائیلی از کرانه شرقی کانال سوئز بود)، دریازدهم سپتامبر1969 یازده فروند جنگنده مصری که قصد بمباران کردن نیروهای اسرائیلی درکانال سوئز را داشتند، منهدم شدند.
در26 دسامبر 1969، درعملیاتی که«خروس 53» نامیده شد، نیروی هوائی اسرائیل سیستم راداری مصریها را که ازمدل روسی پی-12 بود و دریک کیلومتری راس العرب درسواحل خلیج سوئز قرارداشت، در جریان عملیاتی شگفت آور پیاده کرد و آن را به اسرائیل منتقل ساخت.
ازهفتمژانویه 1970 دربرنامه ای که «عملیات سرخک» نامیده شد، تا اواسط آن سال وهمزمان با جنگ فرسایشی مصر و اسرائیل، نیروی هوائی اسرائیل نیروی هوائیمصر و اهدافی درعمق خاک مصر را بمباران می کرد.
در30 ژوئیه 1970،درعملیاتی که «انار 20» نامیده شد، خلبانهای اسکادران 119 ملقب بهاسکادران خفاش و اسکادران 60 ملقب به چکشها، پنج فروند جنگنده را کهخلبانان آن روسی بودند وبرای کمک به ارتش مصر به پروازدرآمده بودند، منهدمکردند.
در جریان [External Link Removed for Guests]در سال 1973 که اسرائیل توسط ارتشهای مصر و سوریه غافلگیر شده بود و تاکنون دشوارترین نبرد برای نیروی هوائی ارتش اسراییل تلقی می شود، نیرویهوائی اسرائیل 102 فروند از تجیزات پرنده خود، شامل جنگنده ها وهلیکوپترهای را از دست داد. دلیل خسارات نسبتا سنگین وارد به نیروی هوائیاسرائیل در جریان جنگ یوم کیپور، وجود موشکهای زمین به هوای ساخت شورویبود که دراختیار ارتشهای سوریه و مصر قرار گرفته بود. اسرائیل توانست درنبردهای هوائی در جریان جنگ یوم کیپور، 235 فروند جنگنده ارتش مصر و 135فروند جنگنده ارتش سوریه را منهدم کند.
[External Link Removed for Guests]
[External Link Removed for Guests]

  حملات ارتش اسراییل در دهه های هشتادو نود میلادی قرن بیستم به لبنان و سرزمینهای فلسطینی، جنگنده ها و دیگرتجهیزات پروازی اسرائیل شرکت فعال داشتند.
درطول نبرد 33 روزهتابستان 2006 با حزب الله لبنان که به ناکامی اسرائیل انجامید، نیرویهوائی اسرائیل 10337 سورتی پرواز برفراز لبنان انجام داد.
روی هم رفته16418 ساعت پرواز (سورتی) درطول نبرد 33 روزه صورت گرفت که 1263 سورتیعملیات توسط اشیا پروازی هدایت پذیر از راه دور (پهپاد) انجام شد.
بزرگترینعملیات هوائی اسرائیل از هنگام جنگ یوم کیپور، در روز دوازدهم اوت 2006(در جریان جنگ 33 روزه علیه حزب الله) انجام شد که در جریان آن 50 فروندهلیکوپتر نیروبر اسراییلی، هزاران تن از سربازان نیروی زمینی ارتش رادرعمق جبهه جنگ لبنان پیاده کردند.
درطول نبرد 33 روزه حزب الله توانستدر یک مورد یک فروند هلیکوپتر اسرائیلی را با موشک اس.ای-16 ساقط کند کهمرگ پنج سرنشین آن را در پی داشت. چهار حادثه هوایی دیگر نیز در نتیجه نقصفنی و اشتباه انسانی خود اسرائیلیها رخ داد. یک فروند جنگنده اف-16- آی(موسوم به طوفان)، هنگام برخاستن ازباند دچارسانحه شد و سه فروند هلیکوپترکه دو فروند آن از مدل آپاچی بود ازبین رفتند، که درمجموع سه خلبان کشته وسه سرنشین دیگر زخمی شدند.
همچنین در حملات نیروی هوایی اسرائیل به نوار غزه، پهپادهای اسرائیلی که همگی طراحی شده و ساخت اسرائیل هستند، نقشی مهم دارند. 
  طور خلاصه می توان گفت که نیروی هواییدر دکترین نظامی اسرائیل دارای جایگاه مهمی است و یکی از ابزارهای پیشبردسیاستهای آن در منطقه به شمار می رود. 
  :
[External Link Removed for Guests]{وبلاگ هوانورد}
Yesterday is past, it is history.Tomorrow is future, it is a mystery today is present, it is a gift
ارسال پست

بازگشت به “متفرقه در مورد هوا فضا”