فناوری ضد رادار گریز

در اين بخش مي‌توانيد در مورد ديگر مباحث هوانوردي و هوافضا به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: CAPTAIN PILOT, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 3472
تاریخ عضویت: جمعه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۷, ۹:۴۴ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 5879 بار
سپاس‌های دریافتی: 12411 بار
تماس:

فناوری ضد رادار گریز

پست توسط Solver »

  بابت دخول به حوزه تخصص برخی دوستان کسب اجازه کرده و اشاره کنم که جستجوی بنده در گوگل و در این انجمن حاکی از این بود که در مورد فناوری هایی که در راستای یافتن پرنده های رادار گریز است به نظر مطالب جامعی موجود نمی باشد و با توجه به دسترسی بنده به برخی منابع نظامی بد ندیدم مطلبی اینجا در این باره ارائه کنم. اگر از نظر متخصصین مطلب نیازمند انتقال یا تکمیل است لطفاً نسبت به این امر اقدام گردد.

انشاالله در آینده نزدیک مطالب و مقالات نظامی نسبتا خوبی در حوزه های مختلف ارائه خواهم کرد که ماحصل اطلاعاتی است که در دوره خدمت جمع آوری کردم. [HR] 

فناوری رادارگریز بر این مبنا است که هواپیمای رادار گریز از تشخیص رادار شناسایی و حسگرهای مادون قرمز، به ویژه در بردهای بلند، نامرئی باقی می ماند. چنین فناوری قادر نیست که خود هواپیمای رادارگریز را توسط رادار شناساییی کند و یا حسگرهای مادون قرمز را به طور کامل بی اثر سازد، بلکه پس زمینه هواپیمای رادار گریز را به طور کامل م حود می کند. در این حالت رادار شناسایی و یا حسگرهای مادون قرمز، هواپیمای رادار گریز را به صورت شبح سیاه یا سفید (خالی) در مقابل پس زمینه نشان می دهد.

این کار بسیار شبیه به روشی است که طی آن می توان محل ماه را در خورشید گرفتگی جزئی با دقت فوق العاده ای مشخص و هم چنین مسیر حرکت آن را با دقت زیاد، رهگیری کرد. حتی اگر ماه در طول مدت خورشید گرفتگی جزئی قابل رویت نباشد.


 [External Link Removed for Guests] 

فناوری رادارگریز مانند آنچه که به طور مثال در بمب افکن B-2، جنگنده بمب افکن F-117 و جنگنده F-22 به کار گرفته شده است و آنچه که برای نسل بعدی بالگر Comanche و همچنین نسل بعدی تانک که به جای تاک آبرام M1A2 فعلی در نظر گرفته شده، بر این اصل استوار است که جنگ افزار رادار گریز از تشخیص رادار شناسایی و حسگرهای مادون قرمز به ویژه در بردهای بلند، محفوظ و نامرئی باقی می ماند.


 [External Link Removed for Guests]

بمب افکن رادار گریز  
 [External Link Removed for Guests]
هواپیمای F-117  


با توجه به نوع عملکرد رادار، این کار با رعایت این اصل اساسی صورت می پذیرد که هواپیمامی رادار گریز، تقریبا همه امواج منشتر شده توسط منابع رادار شناسایی را جذب و یا این امواج را به مسیرهای غیر از سمت و سوی حسگرهای تشخیص دهنده، منعکس یا منحرف می کند.
 [External Link Removed for Guests]
هواپیمای رادارگریز  
با توجه به خاصیت اشعه مادون قرمز، نیل به هدف پنهانکاری با رعایت اصل به حداقل رساندن حرارت موتورهای هواپیمای رادار گریز و سایر نقاطی از هواپیما که گرما از آنها صاطع میشود، محقق می گردد.
 [External Link Removed for Guests]

بالگرد رادار گریز Comanche  
در نتیجه استفاده از اصول فوق، حسگرهای تشخیص دهنده ای که هواپیمای رادارگرز را جستجو می کنند، قادر به تشخیص و شناسایی هرگونه رادار یا سیگنال مادون قرمز نشات گرفته از هواپیما نبوده- به استثنای فواصل بسیار نزدیک که احتمال آن نیز کم است- و ممکن است زمانی تشخیص دهند که فرصت برای انجام هر گونه اقدامی از نقطه نظر نظامی کاملا از دست رفته باشد. به هر حال، با اعمال اصول فوق، هواپیما توسط رادر و حسگرهای مادون قرمز، قابل رویت نخواهد بود.

اصل خنثی سازی فناوری پنهانکاری

این نوع فناوری پنهان کاری قادر نیست تشخیص هواپیمای رادار گریز را توسط رادارهای شناسایی و یا حسگرهای مادون قرمز به طور کامل بی اثر سازد، بلکه می تواند پس زمینه آن را کاملا محو نماید!

در صورت رعایت این اصل برای شناسایی هواپیمای رادار گریز، هر تاریکی یا پنهان شده گی مشاهده شده در پس زمینه بیانگر این است که باید هواپیمای رادار گریزی در جلوی آن بخش از پس زمینه که تاریک یا پنهان شده، قرار داشته باشد. چنین تاریکی یا پنهان شدگی بر روی صفحه نمایش، یا دستگاه خروجی در شکل شبح سیاه یا سفید (خالی) از هواپیمای رادار گریز نمایان می شود.


در ادامه به ترتیب روش های شناسایی هواپیماهای رادار گریز را بیان خواهم کرد:


1. هوابرد

در این روش نیروهای شناسایی با هواپیمای برد بلندی که به تجهیزات SLAR2 (مراقبت کننده پهلویی رادار هوابرد) و یا FLIR3 (مراقبت کننده جلویی، مادون قرمز) مجهز است، پرواز می کنند.

 [External Link Removed for Guests]
نمونه تصویر رادار SLAR2  
این تجهیزات برای نقشه برداری و بررسی زمین زیرین، پهلویی یا جلویی در نقشه به کار می ورند. در صورت پرواز یک هواپیمای رادار گریز در حال نقشه برداری، در هر نقطه ای بالای زمین، تکه کوچکی از زمین به ناچار تحت الشعاع قرار گرفته، روی صفحه نمایش خروجی هواپیمامی شناسایی مشاهده نمی شود. آن تکه یا نقطه خاص به صورت سیاه یا سفید (خالی) که کم و بیش در شکل شبحی از یک هواپیمامی رادار گیرز نمایان می شود. بدین ترتیب موقعیت هواپیمای رادار گریز در میدان دید هواپیمای شناسایی مشخص خواهد شد.

 [External Link Removed for Guests]
شماتیک کارکرد رادار پهلویی  
در این شیوه شناسایی هواپیمای رادار گریزی که در فاصله دور پرواز کند بسیار کند خواهد بود. پس از یافتن محدوده پروازی هواپیما با کوچکتر کردن منطقه زمینی که مورد بررسی است این عمل تکرار شده تا به طور دقیق بتوانند روی هواپیمای رادار گریز تمرکز کرده و موقعیت اون را مشخص کنند. اگر تجیهزات FLIR3 یا SLAR2 به صورت برد بلند باشند حتی قابلیت این را دارند که موقعیت 3 گانه هواپیمای رادار گریز را به طور دقیق روشن کنند.
 [External Link Removed for Guests]

تانک رادار گریز M1A2  

البته این مسئله فقط برای هواپیماهای رادار گریز اهمیت دارد و در مورد تجهیزات زمینی مانند تانک های رادار گریز موقعیت سه گانه اهمیت چندانی نخواهد داشت. به هر حال به کمک رایانه و پردازش داده ها به سرعت می توان موقعیت دقیق هواپیما را شناسایی و ان را دنبال کرد.


در ادامه روش های مبتنی بر ماهواره و همچنین سطح را شرح خواهم داد ... 
Personal Site: [External Link Removed for Guests]
Rookie Poster
Rookie Poster
نمایه کاربر
پست: 26
تاریخ عضویت: شنبه ۴ تیر ۱۳۹۰, ۷:۳۸ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 70 بار
سپاس‌های دریافتی: 62 بار

Re: فناوری ضد رادار گریز

پست توسط Delta Force »

بالاخره ضد رادار یا رادارگریز؟ یا بنویسید ضد رادار یا رادار گریز ، دیگه ضد رادارگریز که به رادارهای نبو کاستا میگن
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 3472
تاریخ عضویت: جمعه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۷, ۹:۴۴ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 5879 بار
سپاس‌های دریافتی: 12411 بار
تماس:

Re: فناوری ضد رادار گریز

پست توسط Solver »

   ,

اینجا مقصود شرح روش های شناسایی جنگ افزارهای رادار گریز می باشد به عبارت دیگر فناوری های ضد رادارگریز.
Personal Site: [External Link Removed for Guests]
Commander
Commander
نمایه کاربر
پست: 2875
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۸ اسفند ۱۳۸۷, ۳:۲۳ ب.ظ
محل اقامت: DE - CZE
سپاس‌های ارسالی: 39753 بار
سپاس‌های دریافتی: 34089 بار
تماس:

Re: فناوری ضد رادار گریز

پست توسط CAPTAIN PILOT »

دوست عزیز و گرامی, جناب MiimA تصویر
درود بر شما تصویر

با سپاس از ارسال مطلب فوق
تصویر

CAPTAIN PILOT نوشته شده: انشاالله در فرصت مناسب اشتباهات آن را نیز مفصلا" در تاپیک مربوطه بررسی خواهیم نمود.

پیش از هرچیز بهتر بود مقاله اصلی که نوشتار فوق ترجمه بخشی از آن میباشد را در انتهای تاپیک قرار میدادید. با اینحال این منبع در لینک ([External Link Removed for Guests]) بارگزاری گردیده است.

[COLOR=#c00000]بررسی منبع
:

همانطور که مشاهده مینمائید, مقاله 4 صفحه ای و بی نام و نشان فوق که دارای هیچگونه عنوان آکادمیک و تائید رسمی از جانب مراکز مرتبط با علوم هوافضا در ابتدا و انتها نمیباشد, صرفا" توسط 2 شخص به نام های: سیروس و اردشیر مهتا در ماه December سال 1998 میلادی (14 سال پیش) و به زبان انگلیسی نگارش گردیده است. در موارد اینچنین, معمولا" سابقه نویسندگان مورد ارزیابی قرار میگیرد و متاسفانه در این خصوص نیز این 2 نام دارای هیچ اعتبار علمی نمیباشند و کلیه موارد مندرج در این مطلب بیش از آنکه جنبه علمی و عملی داشته باشند, نقش نظریه شخصی را ایفا مینمایند. با صرف ار نظر از کلیه موارد فوق, بررسی جزئی تر میتواند نتایج روشن تر را حاصل نماید:

بررسی مقاله:

فناوری پنهان کاری قادر نیست تشخیص هواپیمای رادار گریز را توسط رادارهای شناسایی و یا حسگرهای مادون قرمز به طور کامل بی اثر سازد، بلکه می تواند پس زمینه آن را کاملا محو نماید! / چنین تاریکی یا پنهان شدگی بر روی صفحه نمایش، یا دستگاه خروجی در شکل شبح سیاه یا سفید (خالی) از هواپیمای رادار گریز نمایان می شود.

هدف اصلی تکنولوژی Stealth بطور خاص در جلوگیری از بازتاب امواج ارسالی رادار به سوی آسمان تعریف گردیده است و این موضوع باعث میگردد تا موج ارسالی توانایی بازگشت به سوی Receiver رادار را نداشته باشد. بنابراین رادارهای عادی, مناطق عبور هواپیمای رادار گریز را همچون آسمان عاری از هرگونه وسیله پرنده تشخیص میدهند و موضوعاتی همچون (پس زمینه پشت) و یا (شبح سیاه) وجود ندارند. البته مقاله مذکور این بخش را بگونه ای دیگر و با مقایسه موقعیت ماه در هنگام خسوف شرح داده است!

  [External Link Removed for Guests] 
تجهیزات SLAR2 (مراقبت کننده پهلویی رادار هوابرد) و یا FLIR3 (مراقبت کننده جلویی، مادون قرمز)

رادارهای SLAR (مخفف Side Looking Airborne Radar و یا رادار هوابرد دید جانبی) و FLIR (مخفف Forward Looking Infrared Radar و یا رادار (حسگر) فروسرخ دید جلو) بدون اعدادی همچون 2 و 3 نامگذاری میگردند و این ارقام در مقاله اصلی نیز وجود ندارند. با اینحال ادعای استفاده از رادارهای SLAR که صرفا" جهت نقشه برداری های Geographic بر اساس 2 مولفه Geoid و Ellipsoid مورد استفاده قرار میگیرند, بر علیه هواپیماهای رادار گریز برای اولین بار توسط نویسندگان محترم این مقاله مطرح گردیده است و تاکنون از جانب سازندگان این تکنولوژی نیز اذعان و تائید نشده است! رادارهای SLAR عموما" بر روی ماهواره های جغرافیایی و یا در بخش تحتانی بدنه و سکان عمودی هواپیماهای ترابری همچون C-130 ,CN-235 و ... نصب میگردند و همانطور که از نام انها پیداست, صرفا" توانایی پوشش یک سمت از هواپیما را دارا میباشند.

 [External Link Removed for Guests]
[COLOR=#000000]فرستنده تحتانی SLAR

  
با صرف نظر از کاربرد کاملا" متفاوت این تکنولوژی, بررسی برخی پارامترهای عملیاتی SLAR نکات بیشتری را نمایان میسازند. حداکثر ارتفاع عملیاتی این رادار در نمونه های هوابرد معادل 6000 متر با ازویه تابش 60 درجه و پوشش سطحی معادل 40 الی 50000 متر میباشد. بنابراین شعاع بازتاب SLAR در کلیه حالت های هوابرد کمتر از 1 کیلومتر است در حالیکه جنگنده های رادار گریز با سقف پرواز بیش از 18000 متر (3 برابر ارتفاع عملیاتی هواپیمای حامل SLAR) مجهز به تسلیحات و راداهای رهگیری با برد عملیات بیش از 200 کیلومتر میباشند. به عبارت دیگر, پیش از آنکه هواپیمای نقشه برداری SLAR متوجه حضور جنگنده رادار گریز گردد, از جانب آن مورد اصابت قرار میگیرد! متاسفانه این مسئله در خصوص رادارهای هشدار زود هنگام هوابرد (AWACS) نیز در صورت عدم پشتیبانی هوایی صدق مینماید.

 [External Link Removed for Guests]
[COLOR=#000000]روش کارکرد رادارهای SLAR

  
حسگر مادون قرمز دید جلو (FLIR) به همراه غلاف جستجوگر و رهگیر مادون قرمز (IRST) عملا" در جهت رهگیری اهداف گرمایی و کنترل تسلیحات گرمایاب در محدوده برد رادار و توانایی های جنگنده حامل مورد استفاده قرار میگیرند. با اینحال بازتاب تشعشعات گرمایی جنگنده های نسل پنجم مجهز به Heat Ablator در خروجی موتورها بسیار کمتر از میزان قابل شناسایی توسط FLIR و IRST در فواصل زیاد میباشد و از طرفی توانایی محدود رادار جنگنده حامل, در تشخیص RCS و سطح مقطع راداری جنگنده Stealth موجب میگردد تا خلبان و افسر تسلیحات هیچگاه نتوانند موقعیت پرنده پنهانکار را ردیابی نمایند. البته موضوع برتری هوایی در جنگنده های نسل پنجم و استراتژی انهدام هدف از فواصل دور, بازهم موجب کاهش کلیه احتمالات میگردند.

 [External Link Removed for Guests]   AN/AAQ-13 & AN/AAQ-14 - FLIR 
در ادامه روش های مبتنی بر ماهواره و همچنین سطح را شرح خواهم داد ...

بررسی نکات فوق به همراه ادعای پایانی نویسندگان گرامی (در سال 1998) مبنی بر پیشرفت سریع تکنولوژی رادارگریز در حدفاصل سال های 2005 و 2010, حاکی از اشکالات بیشمار این مقاله میباشند. روش های باقی مانده نیز همچون 2 روش فوق صرفا به عنوان نظریه غیر عملی مطرح گردیده اند و متاسفانه به جز مسئله موشک های SAM و رادارهای مرتبط با آنها, در سایر موارد هیچگونه ارزش علمی و اثبات شده ندارند.

 [External Link Removed for Guests] 

موفق باشید
تصویر
  When once you have tasted Flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you will always long to return
 

[External Link Removed for Guests]
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 3472
تاریخ عضویت: جمعه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۷, ۹:۴۴ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 5879 بار
سپاس‌های دریافتی: 12411 بار
تماس:

Re: فناوری ضد رادار گریز

پست توسط Solver »

 
پیش از هرچیز بهتر بود مقاله اصلی که نوشتار فوق ترجمه بخشی از آن میباشد را در انتهای تاپیک قرار میدادید. با اینحال این منبع در لینک (اینجا) بارگزاری گردیده است.


نخست، بنده از منبع بودن لینک قرار داده شده اطمینان ندارم چون هیچ بعید نیست روند معکوس بوده باشد ...

در مورد ذکر منبع، بنده ترجیح دادم در پایان این مطلب و پس از درج کل مقاله نسبت به معرفی منبع بپردازم. هر چند فایل ارائه شده توسط شما نسبتا بی نام و نشان و فاقد منبع روشن است و مدعی تاریخ مربوط به 14 سال پیش است. اما مطلب بنده از منبع نسبتاً معتبر و تخصصی (مجله صف ) در همین زمینه است و حجم مطلب نیز در کل حدود 10 برگ می باشد که در 3 شماره منتشر شد (2 متوالی - آخرین مورد هم با 1 شماره فاصله) که همگی مربوط به همین سال جاری نیز می باشد، و بعید میدانم چنین اتفاقی افتاده باشد که به نشر یک مقاله مربوط به 14 سال پیش پرداخته باشند.. و بیشتر ماهیت این سند pdf برای بنده مبهم است. شاید هم این از این سند ارائه شده توسط شما به عنوان یک منبع استفاده شده باشد در کنار دیگر منابع.

ارتش چندین نشریه دارد که در این بین صف مربوط است به دانش و فناوری های نظامی از تاکتیک ها گرفته تا تجهیزات و جنگ افزارها. این مجله که اکثر مقالاتش مصور بوده با صفحات تمام گلاسه با تخفیف در دسترس پرسنل نظامی ارتش قرار می گیرد و بر خلاف دیگر مجله ها برای پرسنل ارتش رایگان نمی باشد! این شرح را دادم که دوستان دچار سو تفاهم با اون مجلاتی که رایگان در خدمت در اختیارشون قرار داده می شود نشوند.

متاسفانه خود مجلات الان دست بنده نیست که دقیق شماره اون ها را براتون بنویسم، و اساسا توقف ادامه مطلب هم همین امر بوده است. اما تا آنجا که یادم است مطلب به قلم "سعید امیری" بود که طبق یک گفتگو با "سرتیپ هوشنگ یاری" تولید شده بود و با توجه به مقالات متعدد و خوبی که از این نشریه دیدم بعید میدانم یک کپی برداری ساده بوده باشد ...


در چند مورد نظریات شما درست اما اشکال گیری به مطلب نادرست، مثلا شما به نامحسوس بودن از فواصل دور اشاره کرده اید که در خود مقاله به این نکته اشاره شده بود و گفته شده بود:

در این شیوه شناسایی هواپیمای رادار گریزی که در فاصله دور پرواز کند بسیار کند خواهد بود. پس از یافتن محدوده پروازی هواپیما با کوچکتر کردن منطقه زمینی که مورد بررسی است این عمل تکرار شده تا به طور دقیق بتوانند روی هواپیمای رادار گریز تمرکز کرده و موقعیت اون را مشخص کنند.


نامحسوس بودن موجب کند شدن روند شناسایی خواهد شد.

اما در مورد اصل اول که اشاره فرمودید:

هدف اصلی تکنولوژی Stealth بطور خاص در جلوگیری از بازتاب امواج ارسالی رادار به سوی آسمان تعریف گردیده است و این موضوع باعث میگردد تا موج ارسالی توانایی بازگشت به سوی Receiver رادار را نداشته باشد. بنابراین رادارهای عادی, مناطق عبور هواپیمای رادار گریز را همچون آسمان عاری از هرگونه وسیله پرنده تشخیص میدهند و موضوعاتی همچون (پس زمینه پشت) و یا (شبح سیاه) وجود ندارند. البته مقاله مذکور این بخش را بگونه ای دیگر و با مقایسه موقعیت ماه در هنگام خسوف شرح داده است!


باید عرض کنم، در مستندی که در همین رابطه از شبکه 4 سیما دیدم نیز همین بحث هاله بیان شد.

هدف نامرئی بودن است اما آنچه حاصل از پیگیری این هدف شده است، چیزی است که شرح داده شد. بخشی از یک مقاله دیگر براتون میزارم در این مورد:

طراحان هواپیما سطح مقطع راداری یک هواپیما را بر حسب دسی‌بل متر مربع اندازه گیری می‌کنند. این معیار، بازتاب پذیری امواج رادار از سطح هواپیما را با یک کره آلومینیومی با اندازه معین مقایسه می کند. بمب افکن B-2 بنا به گزارشات سطح مقطع راداری برابر با یک تیله آلومینیومی دارد. شکاری F-22 نیز سطح مقطع راداری در همین حدود دارد در حالیکه این پارامتر در مورد F-117 کمی بزرگتر است، یعنی F-117 نسبت به این هواپیماها کمتر رادارگریز است. جنگنده نوین F-35 سطح مقطع راداری در حد یک توپ گلف آلومینیومی دارد. بمب افکن قدیمی تر B-1 اثری معادل یک توپ آلومینیومی یک متری بر صفحه رادار می‌گذارد در حالی که بمب افکن بی 52، یک هواپیمای غول پیکر غیر رادارگریز اثری معادل یک توپ کروی عظیم با قطر 50 متر بر صفحه رادار می‌گذارد بنابراین براحتی در صفحه رادار قابل آشکارسازی است.


به هر حال در این موارد شما قطعا اطلاعات قابل توجهی دارید که امیدوارم تا زمان به دست آوردن مجلات و گذاشتن باقی مطلب، در اینجا طرح کنید.
 
Personal Site: [External Link Removed for Guests]
Commander
Commander
نمایه کاربر
پست: 2875
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۸ اسفند ۱۳۸۷, ۳:۲۳ ب.ظ
محل اقامت: DE - CZE
سپاس‌های ارسالی: 39753 بار
سپاس‌های دریافتی: 34089 بار
تماس:

Re: فناوری ضد رادار گریز

پست توسط CAPTAIN PILOT »

  عزیز و گرامی, جناب  MiimA تصویر
 درود بر شما تصویر

پیش از بررسی مسائل مطرح شده, مروری گذرا بر سابقه شخصی و حرفه ای جناب آقای اردشیر مهتا بر اساس مندرجات موجود در [External Link Removed for Guests] ایشان خالی از لطف نمیباشد. ایشان فارق التحصیل رشته علوم کشاورزی در مطقع کارشناسی از دانشگاه عبری اورشلیم اسرائیل میباشند و هم اکنون در شهر Ottawa پایتخت کشور کانادا زندگی میکنند. ایشان به دنبال راه پدر, مدتی در انجمن خانوادگی و یحودی "[External Link Removed for Guests]" (Servants of God) فعالیت مینمودند. البته اهداف 3 گانه انجمن فوق در حیطه مذکور قابل تقدیر میباشند. همچنین طیف عظیم علاقه مندی های ایشان اعم از فلسفه تا باغبانی موجب گردیده است تا مقالات متعددی را نگارش نمایند!
 

بنده از منبع بودن لینک قرار داده شده اطمینان ندارم / مطلب بنده از منبع نسبتاً معتبر و تخصصی (مجله صف) در همین زمینه است / شاید هم این از این سند ارائه شده توسط شما به عنوان یک منبع استفاده شده باشد در کنار دیگر منابع.
 
چنانچه مطلب موجود در لینک پست بنده را مطالعه نمائید و سپس مطلب موجود در پست خود (برگرفته از مجله صف) را با آن مقایسه نمائید, خط به خط مقاله فارسی بطور نه چندان تخصصی از این مطلب کپی برداری گردیده است! البته مترجم گرامی در برخی موارد نتوانسته اند مقصود مبهم نگارنده اصلی را شرح دهند و بعضا" از این موارد صرف نطر نموده و در یک مورد نیز برداشت شخصی خود (هرچند اشتباه) را بر آن افزوده اند. البته انجام این عمل در صورت ذکر آن, در ترجمه و تالیف مقالات ثانویه طبیعی و بدون ایراد میباشد. / در خصوص تخصص مترجم و تیم نظارت مجله صف, متاسفانه افزودن اعداد بی مورد و خلق اصلاحاتی همچون: SLAR2 و FLIR3 نشان دهنده وجود اشکالات ساختاری و علمی در آنها است. / چنانچه مقاله مذکور با بررسی "روش های مبتنی بر ماهواره و همچنین سطح" به پایان میرسد, بازهم بیانگر استفاده مطلق از منبع موجود در لینک پست اول بنده میباشد.

 
 [External Link Removed for Guests] 
... شما به نامحسوس بودن از فواصل دور اشاره کرده اید که در خود مقاله به این نکته اشاره شده بود ...

بله و این اشاره کاملا" اشتباه و غیر ممکن است. همانطور که پیشتر بررسی گردید, برد عملیات رادارهای SLAR در حالت طبیعی و با توجه به ماموریت غیر نظامی نقشه برداری دقیق از ناهمواری های زمین, بسیار محدود و در حد 40 الی 50000 متر در انواع مختلف و همراه با حهت ثابت و زاویه تابش (Sector) غیر متغیر 60 درجه از یک سو میباشد. لذا چنانچه قصد داشته باشیم از این وسیله در جهت یافتن هواپیمای رادار گریز بهره ببریم, نه تنها ملزم به افزایش ارتفاع و صعود از میزان مجاز و عملیاتی این نمونه میباشیم, بلکه مجبور خواهیم بود هواپیمای حامل را در زوایای مایل 30 الی 45 درجه و بدون تغییر مسیر و جهت قرار بدهیم که تقریبا" غیر ممکن میباشد. طرح این مسئله همچون ادعای شکار گراز توسط اسلحه ساچمه ای است!

 [External Link Removed for Guests] 
در مستندی که در همین رابطه از شبکه 4 سیما دیدم نیز همین بحث هاله بیان شد.

ردیابی اهداف رادار گریز توسط رادارهای عادی هیچگونه اثر و نشانه بصری ندارد و تمام آسمان از منظر این نوع رادارها به عنوان یک سایه و هاله تلقی میگردد. رادارهای قدرتمند و مخصوص شناسایی اهداف رادار گریز نیز صرفا" برخی نشانه های حدودی را از منطقه پرواز نمایان میسازند که پس از تجزیه و تحلیل میتوان به شعاع احتمالی منطقه عملیات پی برد. در این نوع نیز هیچگونه هاله و ... وجود ندارد و هدف بطور نقطه و Spot بر روی صفحه و یا همان Scope نمایان میگردد.

 [External Link Removed for Guests] 
بمب افکن B-2 بنا به گزارشات سطح مقطع راداری برابر با یک تیله آلومینیومی دارد. شکاری F-22 نیز سطح مقطع راداری در همین حدود دارد. / جنگنده نوین F-35 سطح مقطع راداری در حد یک توپ گلف آلومینیومی دارد.

سطح مقطع راداری 2 جنگنده F-22 Raptor و B-2 Spirit معادل dBsm) 0.0001) میباشد و شناسایی این مقدار حتی بر روی کاغذ از عهده قویترین رادارهای هوابرد و زمینی خارج است. / این میزان در جنگنده F-35 Lightning II به عدد 0.005 ختم میگردد.


موفق باشید
تصویر
  When once you have tasted Flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you will always long to return
 

[External Link Removed for Guests]
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
پست: 3472
تاریخ عضویت: جمعه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۷, ۹:۴۴ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 5879 بار
سپاس‌های دریافتی: 12411 بار
تماس:

Re: فناوری ضد رادار گریز

پست توسط Solver »

"روش های مبتنی بر ماهواره و همچنین سطح" به پایان میرسد, بازهم بیانگر استفاده مطلق از منبع موجود در لینک پست اول بنده میباشد.


بله، مقاله به همین بخش ختم میشود و بسیار جای تعجب داره نسبت دادنش به یک سرتیپ خلبان ! :-?
Personal Site: [External Link Removed for Guests]
ارسال پست

بازگشت به “متفرقه در مورد هوا فضا”