تصوير ابرهاي اسرار آميز شب تاب از فضا

در اين بخش مي‌توانيد در مورد ديگر مباحث هوانوردي و هوافضا به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: CAPTAIN PILOT, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Captain I
Captain I
پست: 370
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۰, ۷:۲۸ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 6398 بار
سپاس‌های دریافتی: 3280 بار

تصوير ابرهاي اسرار آميز شب تاب از فضا

پست توسط behrad90 »

June 25, 2012 [External Link Removed for Guests]


 تصوير ابرهاي اسرار آميز شب تاب از فضا  
تصوير زير توسط خدمه ايستگاه فضائي بين المللي در تاريخ 13 ژوئن هنگام عبور از فراز فلات تبت گرفته شده است . در اين تصوير نمائي غير معمول و خيره كننده از ابرهاي شب تاب يا ابرهاي قطبي مزوزسفري ديده ميشود .
 

 تصویر


 ابرهاي شب تاب معمولا در اواخر بهار و اوائل تابستان در نيمكره شمالي و جنوبي بوجود مي آيد . اين پديده كه بعد از غروب آفتاب به نهايت درخشندگي ميرسد احتمالا از كريستالهاي يخي در ناحيه فوقاني مزوسفر يعني در ارتفاع حدود 80 كيلومتري از سطح زمين بوجود مي آيد .

از آنجائيكه آب و ذرات غبار از عوامل تشكيل دهنده ابرها ميباشند، دليل ايجاد اين ابرها براي دانشمندان روشن نيست . زيرا در ارتفاعي كه اين ابرها تشكيل ميشوند ذرات غبار نبايد وجود داشته باشد . براي شكل گيري آنها عواملي مانند غبارهاي حاصل از شهابها و يا حتي گرماي جهاني را محتمل دانسته اند .

ابرهاي شب تاب قبلا به عنوان رويدادي نادر محسوب ميشد ولي اخيرا آنها هم درخشانتر و هم به دفعات بيشتر از گذشته مشاهده ميشوند . آنها همچنين در ارتفاعات پائينتر نسبت به قبل ويا حتي در طول روز هم مشاهده شده اند .اين عوامل باعث سردرگمي دانشمندان شده است .پژوهشهاي جديد ثابت ميكند كه تغييرات در تركيبات گازهاي اتمسفر و يا دما باعث شده است كه اين ابرها درخشانتر به نظر برسند .

پائينترين لايه اي كه در تصوير فوق به رنگ نارنجي تيره ديده ميشود ، لايه استراتوسفر ميباشد
  
ارسال پست

بازگشت به “متفرقه در مورد هوا فضا”